QUOTE(Selga @ 2009 01 14, 14:12)
Turbūt pamanysit, kad dubliuoju temą, nes jau yra tema apie tai, ką ruošiame greitpuodyje ir garpuodyje, bet, deja, ten beveik visos išsijuosusios šneka apie
garpuodžius, ir, kai viena mama bando užvesti pokalbį apie
greitpuodžius, jai yra pasiūlyta net naują temą užvest

Pamaniau, kad gal ir teisinga pastaba

.Tad tuo pagrindu, kad visoms būtų patogiau, iškeliu temą
tik apie greitpuodžius
problemėlė yra ir tame, kad mums visiems suprantamas greitpuodis (slėginis puodas) oficialiai vadinamas garpuodžiu nes viduje susirado aukšto slėgio garas.
net mano greitpuodžio oficialioje instrukcijoje tiek aglų kalba (steam), tiek lietuvių jis vadinamas garpuodžiu. painiava šiokia tokia.
šia šiaip, nuokrypis....
o aš mėgstu ten troškinti raugintus kopūstus:
sudedu kopūstus, užpilu nedaug vandens (tiek, kiek man patinka valgyti šlapiai tuos troškintus - paprastai vandens į greitpuodį reikia pilti tiek, kiek prilkauso gatavame patiekale būti, nes jis į lauką labai mažai išgaruoja). troškinu antruoju režimu ū-10 min. tada išjungiu, nuleidžiu garą, atidarau, įdedu tą tarką - sietelį, jame sudedu skustas cielas bulves ir maltos mėsos dešreles, vėl uždarau garpuodį ir troškinu (dažniau pirmuoju režimu) dar 8-10 minučių (priklauso nuo bulvių dydžio ir minkštumo)
visos dalys būna įsigėrusios viena kitos aromato, man taip labai skanu
raugintiems kopūstams ištroškinti šiaip pakaktų 15 minučių, jei troškinsite tik juos.
tinka ir parūkytos medžiotojų dešrelės, bet jos greitai susprogsta, todėl tuomet patariu dėti supjaustytas bulves ir trumpėliau troškinti.