Įkraunama...
Įkraunama...

Patiekalai greitpuodyje

Ačiū už temą thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Paskaičius klausimas iškilo... Šaltiena 20 min., plovas irgi 20 min. Ar čia nuo puodo priklauso, ar tikrai vienodai šaltiena su plovu verda g.gif
Turiu Silit greitpuodį, bet neturiu lietuviškos instrukcijos... Yra vokiškai, angliškai, bet nelabai suprantu, reikės bandyt versti doh.gif

O kažin rauginti kopūstai su šonkauliukais tiktų? juk panašiai verda? rolleyes.gif (apie 20 min irgi biggrin.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo barbarux: 12 kovo 2009 - 17:22
Radau sriubos receptą, atrodo paprastas 4u.gif

Pasiūlysiu vieną skanų sriubos receptą.
Jums reikės:
1 vištos(viščiuko)
Nedidelio gabalėlio rūkyto kumpio,
1 poro,
1 svogūno
2 didelių morkų.
Sriubą siūlyčiau virti greitpuodyje(taip sutaupoma daug laiko).
Sudėti minėtus produktus, per daug nesmulkinti daržovių(geriau tiesiog stambiais gabalais), ir greitpuodyje leisti užvirti be dangčio, nusemti susidariusias putas ir uždarius dangtį virti apie 40 min.Nedėti druskos!
Po pusvalandžio (sriuba jau beveik paruošta) skystį nukošti, įdėti smulkios pastos arba ryžių,druskos, papildyti vandeniu ir kelias minutes virti.Išvirusį viščiuką susmulkinti ir įdėti į sriubą arba sumalus naudoti kaip įdarą, pvz. blyneliams su mėsa. Skanaus.

radau http://en.club.26l.c...e261317015.html šitam puslapyje rolleyes.gif
Atsakyti
pasirodo greitpuodyje galima virti ir konservavimui
http://www.virejai.l...veiksmas=rodyti
4u.gif
Papildyta:
Mėsa įdarytos bulvės

6—8 bulvės,
300 g faršo,
2 riekutės pyrago,
2 svogūnai, morka,
50 g margarino,
2 šaukštai pomidorų pastos,
mairūno,
druskos.
Gaminimas
Virtos bulvės nulupamos, išgremžiamas vidus ir į tuštumas pridedama įdaro. Greitpuodyje ištirpinamas margarinas, sustatomos viena eile įdarytos bulvės, supilama 2 šaukštais karšto vandens praskiesta pomidorų pasta. Indas sandariai uždaromas ir 10—15 min. troškinama. Valgoma su agurkais arba salotomis.
Į d a r a s. Svogūnai smulkiai sukapojami, morka smulkiai sutarkuojama, išmirkytas piene pyragas nuspaudžiamas. Viskas sudedama į mėsą, užbarstoma mairūno, druskos ir gerai sumaišoma.

Manau įdaras gali būti ir kitoks, gal net pagal tai kas šaldytuve tuo metu biggrin.gif

http://www.geri-rece...s-bulves-2.html
Papildyta:
Troškinta lydeka sviesto/kiaušinių padaže

2 kg lydekos,
šaukštas sviesto, druskos,

prieskonių: saliero, krapų, poro, svogūno, 3 lauro lapai, 6 kvapnieji pipirai, 1 morka.
Padažui: 125 g sviesto, 1 šaukštas miltų, 3 virti kiaušiniai, citrinos, muškato riešuto,žuvies sultinio, smulkiai pjaustyto krapo didelis žiupsnis.

Žuvį ištroškiname su prieskoniais.Ją pjaustome dideliais gabalais. Vandens pilam tik tiek, kad apsemtų iki pusės. Sudedame galvą ir kitas liekanas ir visas daržoves su šaukštu sviesto ir lėtai troškiname 0.5 valandos atvirame inde. Arba galima ir kitaip:
lydeką sulenkiame - uodegą įkišame gerklėn. Žuvį dedame į greitpuodį ant grotelių. Įpilame pasūdyto vandens su sviestu ir sudedame daržoves, sandariai uždarome, kai užvirs, troškiname 5-8 min. Ištroškintą žuvį sudedame į pailgą pusdubenį ir apipilame padažu.
Padažas: svieste pakepinam miltus iki rusvumo, tada įpilame žuvies sultinio, citrinos sulčių, įdedame muškato riešuto, suberiame kapotus kiaušinius, įberiame smulkiai pjaustytų krapų. Neužviriname. Padažas turi būti tirštokas.

http://www.skanausvi...o-receptai-617/
Papildyta:
Makaronai su petražolėmis
Ingridientai:
250 g makaronų
2 šaukštai aliejaus
50 g sviesto
2 šaukštai džiūvėsėlių
2 šaukštai šviežių petražolių
druskos
Gaminimas

Į greitpuodį įpilkite 1,5 l vandens ir pasūdykite. Sudėkite makaronus ir įpilkite truputį aliejaus. Greitpuodį uždenkite ir virkite makaronus, kol puodas pradės švilpti. Puodą nukelkite nuo ugnies ir leiskite po truputį išeiti garams. Nukoškite makaronus, perplaukite šaltu tekančiu vandeniu ir palikite nuvarvėti. Atidengtame greitpuodyje ištirpinkite sviestą ir paskrudinkite džiūvėsėlius. Sudėkite makaronus, petražoles, viską gerai pakaitinkite, išmaišykite, kad makaronai apsivoliotų svieste, džiūvėsėliuose ir petražolėse.Skanaus!

http://www.geri-rece...trazolemis.html
Papildyta:
Troškinys su jautienos faršu

Ingredientai

4-5 žalios bulvės
2 svogūnai
50g margarino
300g faršo
Morka
4 porai
2 šaukštai pomidorų tyrės
0,5 l vandens
Žiupsnelis mairūno
Druska

Gaminimas

Bulvės ir porai su lapais supjaustomi griežinėliais, svogūnas smulkiai sukapojamas ir pakepinamas margarine, morka stambiai sutarkuojama. Greitpuodyje sluoksniuojama bulvės, porai, morka, faršo gumulėliai ir vėl bulvės su kitomis daržovėmis. Viršus užpilamas pakepintais svogūnais, pomidorų tyre, užberiama druskos, mairūno, įpilama 0,5 1 karšto vandens ir, sandariai uždarius, 20- 25 min. troškinama ant silpnos ugnies. Valgoma su raugintais agurkais arba kopūstais.

http://www.gamink.lt...enos-farsu.html
Atsakyti
Sauni tema! Labai daznai naudoju greitpuodi, kiek laiko sutaupau!
Anksciau greitpuodines sriubos skonis man nepatikdavo, turedavo specifini prieskoni. Kadangi as viska i puoda sudedavau, uzdarydavau ir virdavau... O dabar darau kaip kazkuri dalyve parase - is pradziu uzvirinu, nugraibau putas, o tada uzdarau ir :liuks:
Paskutiniu metu net bulves ir morkas ten verdu, per 5 minutes gatava wink.gif
O tada jau gaminu ka norejau gaminti is tu virtu darzoviu (misraine ar pan)
Viriau jaucio liezuvi (visa, nepjaustyta, gal 1,5-2 kg), uosves patarimu kokias 45-50 minuciu. Aisku, perviriau... galejau saukstu valgyti biggrin.gif dabar tiek nebeverdu..
Nepjaustyta vista per 10 minuciu isverdu, atvesinu puoda,atidarau, isimu vista, pridedu pjaustytu darzoviu ir dar paverdu, kol suminksteja.
Atsakyti
Paruoštus,pavoliotus miltuose balandėlius sudėti į skardą ir apkepti orkaitėje, po to dėti i puodą, pripjaustyti svogūnų, morkų, prieskonių, sviesto, grietinės ir truputį vandens, troškinti greitpuodyje.


Mėsos suktinukai troškinti su raugintais kopūstais.
į išmuštą labai plonai mėsą su prieskoniais ir česnakais vyniojamas paruoštas iš anksto naminis faršas (kiauliena ir jautiena malti kartu). Susuktus kukulius, pavoliotus miltuose ir plaktame kiaušinyje, apkepam aliejuje iki auksinės spalvos, dedam i puodą. Ant viršaus užpjaustome svogūną, dedam lauro lapą, užpilame trupučiu vandens. Ant viršaus dedami rauginti kopūstai. Troškinti ant mažos ugnies 45 min.
Jei greitpuodyje tada tik 20min. Valgyti su bulvių koše.


PABAIGAI PATARIMAS:
Greitpuodyje virtų valgių, ypač pagamintų su garstyčiomis, pomidorais arba kopūstais, negalima laikyti tame pačiame puode - reikia tuoj perdėti į emaliuotą ar stiklinį indą.
ir dar visokių įdomių http://www.craftladi...rimai-vt750.htm
Atsakyti
QUOTE(barbarux @ 2009 03 12, 18:47)
Paruoštus,pavoliotus miltuose balandėlius sudėti į skardą ir apkepti orkaitėje, po to dėti i puodą, pripjaustyti svogūnų, morkų, prieskonių, sviesto, grietinės ir truputį vandens, troškinti greitpuodyje.
[/url]


kiek minuciu?
Atsakyti
QUOTE(Virdzinija @ 2009 03 12, 21:46)
kiek minuciu?


velnias, nebuvo ten parašyta ir aš neparašiau... Na kiek tas šviežias kopūstas gali troškintis? Kokį 10 min gal ax.gif
Atsakyti
Šiandien išbandžiau savo naująjį greitpuodį. Pirmas blynas prisvilo tiesiogine prasme - išbandžiau plovą, tai matyt per karšta iš pradžių buvo, kad prisvilo, o 10 min ryžiams buvo per daug, ir vandens 1:2 buvo daugoka... Vienžo, pirmą pamoką jau gavau rolleyes.gif ax.gif
Atsakyti
Na tikrai darba su greitpdziu, ne nuo plovo reikia pradet. As jau tik po kleto kitokiu receptu isdrysau, ir labai bijojau plova daryti, nes reikia perprast sistema. As nuo paprastos mesos virimo pradejau, ;poto troskinio, kur ne taip svarbu skyscio kiekis patiekale. Na visko buna, is klaidu savo greiciau ismokstama mirksiukas.gif
Atsakyti
Tęsiu savo bandymus biggrin.gif . Viriau šaltieną doh.gif . Jei sename rusiškame greitpuodyje virdavau 40 min., tai su naujuoju po 25 min gavosi beveik košė... Na, per kančias į žvaigždes, teks mokytis iš naujo mirksiukas.gif

Tai vis tik ar galima kauliukus troškinti su raugintais kopūstais ar nelabai tinka? Ne virimo laike esmė, tiesiog, ar skaniai gautusi? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo barbarux: 14 kovo 2009 - 22:06
Man labai skaniai ir gerai gavosi, kauliukai su raugintais kopustais thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2009 03 14, 22:56)
Man labai skaniai ir gerai gavosi, kauliukai su raugintais kopustais  thumbup.gif

Na, jei taip sakote, būtinai pabandysiu, ačiū 4u.gif
Atsakyti