Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų dienos meniu

QUOTE(aistuzele @ 2009 02 03, 11:20)
Tai iš miltų visada gaminu lepioškes ( kaip čia dabar lietuviškiau užvadint  g.gif miltai, vanduo ir druska, darau su žemaitišku mirkalu)


kas cia dabar blink.gif prasom placiau ir apie tuos lepiockius ir apie mirkala g.gif sudetis tu lepioskiu aiski, o forma? juos virti ar kepti?
Atsakyti
QUOTE(ssiimmaa @ 2009 02 03, 10:14)
tai va, mano receptai siuo metu bus tikrai labai taupus, praktiskai is nieko  doh.gif

tai ir pasakok ką kiekvieną dieną valgėte, nes labai į temą čia bus smile.gif
mes šiandien su mažaja nepusryčiavom, pietūs: mažoji mokykloje, aš pasikepiau pri bulvyčių (pati pasidariau), viena dešrelė ir salotos, vakarienė: tikriausiai kepsim koldūnus arba turiu užšaldytų virtų cepelinų.
vyras komandiruotėje, tai mažiau gaminu dabar
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo deimapov: 03 vasario 2009 - 12:43
as pietums nieko nevirsiu, nes nebus kam valgyt:) , o vakarienei virsiu vaiku megiamiausiu tingineliu, pigu, skanu, vakarienei kaip tik.
Atsakyti
QUOTE(ssiimmaa @ 2009 02 03, 12:15)
kas cia dabar  blink.gif prasom placiau ir apie tuos lepiockius ir apie mirkala  g.gif  sudetis tu lepioskiu aiski, o forma? juos virti ar kepti?

lepioškės biggrin.gif darau iš miltų, vandens ir drusko, galima dėti ir kiaušinį, bus jos standesnės, tešlą padaryti nei per kietą nei per minkštą, kad būtų galima kočioti, aš dažniausiai pjaustau rombus ir verdu. O žemaitiškas mirkalas, tai elementarus baltas padažas su lašinukais ir svogūnais biggrin.gif Pakepinami lašinukai, svogūnai, dedama šaukštas miltų ir pieno, viskas pasūdoma ir gerai pakaitinama kol sutirštės.
Atsakyti
aaaaaa biggrin.gif tigi skryliai pas mus vadinas namie tokie su spirguciais ir grietine biggrin.gif tu matai, mandriau pavadink ir jau visai kitas patiekalas atrodo biggrin.gif 4u.gif toki taip pat reiks greitu laiku pasidaryti smile.gif
katik isviriau sriubos is triju nedidukiu bulviu, makaroniuku smulkuciu geras dvi saujas (per daug truputi, gavos beveik kose biggrin.gif ) radau dar morka padziuvusia maza labai ir puse svoguno pabuvusio tokio jau saldytuve biggrin.gif tai tuos abu pakepinau susmulkinusi ir i bulves su makaronais. biggrin.gif druskos pipiru ir dar norejau lydyto surelio sauksta ideti, irgi stovi saldytuve pradarytas jau visa amziu (vyrui labai reikejo sumustiniu su juo pasidaryt, o pasidare kokius du ir vsio, stovi dabar siaip sau tas surelis....) bet kazkaip pabijojau, tai sakiau kai vyras gris pasitarsiu jei bus pageidavimu idesiu sauksta ir uzvirinsiu is naujo (vistiek teks dapilti vandens i ta kose biggrin.gif ) o gal ponas vis gi sumustiniu darysis doh.gif
vakarienei sakiau iskepsiu bulviniu blynu. labai uzsimaniau, yra dar keli kiausiniai, bulviu pora kilogramu tai daug nekepsiu, tam kartui.
Atsakyti
Pasigirsiu ir aš savo taupumu lotuliukas.gif

Išverdu grikiu ruopas> sumalu kartu su didele svoguno galva> ililu šiek tiek vandens> imušu kiaušinį> idedu 2-3 šaukštus miltų> druskytės ir pipiriukų įberiu> ir iškepu kotletukus.

Padarau baltą padažą: pieną užverdu kartu su sviestu> įberiu druskytės ir pipiriuko ir žolyčių> ir paskaui įberiu šiek tiek miltų, kad sutirštėtų.

Ir garnyrui patroškinu burokėlių

Super skanu ir labai pigu!!!!
Atsakyti
Aš bandžiau daryti tokius grikių kotletukus anksčiau, bet man nieko nesigavo, viskas pabiro sad.gif Gavos pakepinti grikiai.
Atsakyti
QUOTE(Lock @ 2009 02 03, 16:23)
Aš bandžiau daryti tokius grikių kotletukus anksčiau, bet man nieko nesigavo, viskas pabiro sad.gif Gavos pakepinti grikiai.


Kai aš nedėdavau miltų irgi būdavo birus, o kai įpyliau truputį vandens ir miltų jie susiklyjavo
Atsakyti
QUOTE(ssiimmaa @ 2009 02 03, 14:10)
aaaaaa biggrin.gif tigi skryliai pas mus vadinas namie tokie su spirguciais ir grietine biggrin.gif

mes iregi skryliais vadinam lotuliukas.gif jau kaip prisijuokiau is tu lepioskiu ar kaip ten:lotuliukas:
Atsakyti
leplioskem tai mes vadinam zaimaicius be mesos biggrin.gif
Atsakyti
Aš gaminu kopūstienę, o antram pengasijų file orkaitėje su svogūnais ir sūriu bei majonezu.
Atsakyti
QUOTE(-Lauryte- @ 2009 02 03, 15:21)
Pasigirsiu ir aš savo taupumu  lotuliukas.gif

Išverdu grikiu ruopas> sumalu kartu su didele svoguno galva> ililu šiek tiek vandens> imušu kiaušinį> idedu 2-3 šaukštus miltų> druskytės ir pipiriukų įberiu> ir iškepu kotletukus.

Padarau baltą padažą: pieną užverdu kartu su sviestu> įberiu druskytės ir pipiriuko ir žolyčių> ir paskaui įberiu šiek tiek miltų, kad sutirštėtų.

Ir garnyrui patroškinu burokėlių

Super skanu ir labai pigu!!!!

o čia tai man laaabai patiktų, mėgstu labai grikius, o ypatingai su marinuotais, arba virtu burokėlių salotomis
Atsakyti