Vis mąstau apie čeburėkų darymą, bet galvoju, gal nelabai jie taupus produktas - aliejaus jiems nemažai susinaudoja

QUOTE(eiven @ 2009 01 30, 08:43)
Vis mąstau apie čeburėkų darymą, bet galvoju, gal nelabai jie taupus produktas - aliejaus jiems nemažai susinaudoja 

nu ne taip ir daug

Man paskutiniu metu nesiseka
gi žadėjau nuotraukas įkelt batono, bet mano mažasis kažkur laidą nukišo, tad fotoaparato negaliu iškraut
Vakar IKI parduotuvėje pirkau mielių, pačios žinot, kad ten daug prekių prancūziškų, tai ką nusipirkau 6 vnt po 11 gr, ten pakiukas toks ir užrašyta lietuviškom raidėm SAUSOS MIELĖS,o ką jūs galvojat, ką aš ten radau, ogi kepimo milteliai, na tai iš to piktumo nieko nebekepiau
Smagu, kad patiko vištų skūrelės su bulvėm, mes darysim sekmadienį šį patiekalą.
Šiandien bus kotletai troškinti baltam padaže su kopūstais ir morkom.

Smagu, kad patiko vištų skūrelės su bulvėm, mes darysim sekmadienį šį patiekalą.
Šiandien bus kotletai troškinti baltam padaže su kopūstais ir morkom.
Kalbant apie odeles ...
Savaitgalį nusprendžiau jas pabandyti, įdariau mase iš faršo, svogūnų, tarkuotų morkų ir smulkiai supjaustytų bulvių. Gavosi
likusią masę tiesiog sudėjau į foliją, kepiau šalia odelių, irgi skanu, gavosi kepsniai - viskas viename - ir mėsa ir garnyras. O darbo labai mažai
Savaitgalį nusprendžiau jas pabandyti, įdariau mase iš faršo, svogūnų, tarkuotų morkų ir smulkiai supjaustytų bulvių. Gavosi

siandien pas mus rugstyniu sriuba ir zemaiciu blynai. tik reik nulekti kiausiniu nusipirkt jei nesutyngsiu

QUOTE(eiven @ 2009 01 30, 09:43)

galiu pasiūlyti rezeptuką
0,5kg. faršo, česnako, svogūno, 200gr. sultinio, prieskonių pagal skonį. Viską suminkom. Tešlai 500gr. kefyro, šaukštelis sodos, 800gr. miltų, druskos. Sodą išmaišome kefyre į jį suberem miltus. beminkybama pasižiūrėk gal dar truputėlį miltų reikės, nu kad tešla gerai kočiotūsi.
Žinok sotūs. Mes keturi vakare privalgė, man su vyru pietum ir dar vakarienei liko

aliejaus labai daug neišnaudosi. Kepk keptuvėje aliejaus pilk tiek kad įdėjus į keptuve puse čeburėko apsemtų.

QUOTE(eiven @ 2009 01 30, 08:43)

IKI aliejus saulegražų 3,99 Lt

aš tai šiandien raugintų kopūstų sriubą gaminu ir dar šoninės su kauliukais marinuosiu rytojui

Vištienos ketvirčius užsimarinavau ir išsiviriau, tame bulijone žirnių sriubą išvoriau. O vištieną išėmiau ir patušinau ant keptuvės