O as dar apie darzelius noriu pasiklausti - ar ieina maitinimas, ar savo maista reikia deti? Gal kieno vaikuciai lanko darzelius, galetu placiau apie tai papasakoti
Sveikos 
O as dar apie darzelius noriu pasiklausti - ar ieina maitinimas, ar savo maista reikia deti? Gal kieno vaikuciai lanko darzelius, galetu placiau apie tai papasakoti
Na, koks maistas, kiek kartu maitinama, jei apskritai yra, ar vaikuciai miega darzely ir pan. Aciu labai is anksto
Koki banka renkates, kad butu mazesni aptarnavim mokesciai? 5 Eurus kas menesi nesinori dovanoti
QUOTE(Cheeky_B @ 2012 06 20, 12:06)
Merginos!
Sakykit o kiek laiko reik pradirbti Austrijoj, kad moketu dekretines?
ta prasme, jei dirbu puse metu, suzinau kad laukiuosi ar gauciau koki pinigeli kai sedeciau su vaiku?
Sakykit o kiek laiko reik pradirbti Austrijoj, kad moketu dekretines?
Man vyras sake, kad moteris turi tureti 12 menesiu imokas i Sodra.
Bet pvz as, tai nespejau isidarbinti atvykusi i AT ir iskart man nestumas vienas po kito buvo. Tai vistiek gaudavau pinigeliu is Sodros uz vaiko islaikyma. Iki kiekvienam suejo 2 metai. Kiekviena menesi apie 600e/vaika
QUOTE(Milagra @ 2012 06 20, 12:36)
Sveikos 
Na, koks maistas, kiek kartu maitinama, jei apskritai yra, ar vaikuciai miega darzely ir pan. Aciu labai is anksto 
nera, kad visuose darzeliuose vienoda tvarka
Pvz. ten kur as gyvenu, tai visi darzeliai nuo 8 iki 12 val. Maitinimas neieina. didesniuose miestuose manau kita tvarka.
Geriausia butu pasiklausineti kaimyniu mamu arba nueiti pas darzelio administracija
Supratau, reiskia vyras tures nueit tiesiai pas juos ir viska issiaiskint 
Bet keistai taip, kad visur tvarka skirtinga
Gal Pumis dar kada uzsuks, berods ten kazkur yra gyvenus, tai daugiau gal info tures
Bet keistai taip, kad visur tvarka skirtinga
Gal Pumis dar kada uzsuks, berods ten kazkur yra gyvenus, tai daugiau gal info tures
QUOTE(Atenyte @ 2012 06 21, 13:43)
Man vyras sake, kad moteris turi tureti 12 menesiu imokas i Sodra.
Bet pvz as, tai nespejau isidarbinti atvykusi i AT ir iskart man nestumas vienas po kito buvo. Tai vistiek gaudavau pinigeliu is Sodros uz vaiko islaikyma. Iki kiekvienam suejo 2 metai. Kiekviena menesi apie 600e/vaika
nieko sau, nu gerai klausyk visai
QUOTE(Cheeky_B @ 2012 06 22, 16:37)
tiesa sakant tikrai neblogai. Reikejo rinktis is 3 variantu. Pasalpa gauni uz vaika iki jam sueis 1,5 arba 2 arba 2,5 metu (nesu visiskai tikra). atitinkamai issidesto ir pasalpos dydis. Jei sutinki, kad iki 1,5 metu (sakykim labai nori atgal i darba arba tiesiog kito vaiko), tai gauni didesnes menesines ismokas. Jei nori sedeti su vaiku iki 2,5 metu, tai kas menesi gausi mazesnes. Bet kuriuo atveju nei laimi, nei pralaimi.
O vat mano vyro sesuo kazkaip susitvarke, kad ji pinigus norejo gauti iki vaikui sueis vieneri metai. Atseit taip jai labiau apsimoka finansiskai. Ji dirbo tikrai daugiau nei metus darbe. Aisku, ji tuos pinigus kas menesi gavo, BET tie metai labai greitai prabego (kas turi vaiku - zino
Tai vat
Musu darzelyje (valstybiniam) vaikai gauna pietus, bet reikia dar ideti maisto priespieciams ir pavakariams. Dazniausiai idedam vaisiu, morku-agurku-papriku ar sumustini i plastmasine priespieciu dezute ir koki jogurta ar musliu batoneli. Jeigu lanko darza iki pietu, tai pietu negauna, o reikia jiems idet priespieciu. Uz pietus gali tekt moket (gal 2,5 euru/dienai), bet turbut visur skirtingai.
Papildyta:
Spar visad buna krapu, tokiose plastikinese dezutese, saldytuve, kur visi rauginti kopustai, grybai, kukuruzai, uogos.
Papildyta:
QUOTE(Aziza @ 2012 06 06, 13:44)
Spar visad buna krapu, tokiose plastikinese dezutese, saldytuve, kur visi rauginti kopustai, grybai, kukuruzai, uogos.
Sveikos visos 
kaip kam sekasi? ar dar karsciai neiskankino?
man liko savaitele LT ir jau vel laukia Austrijos Alpes
nu zinokit dar man yra tokia nostalgija kad baisu....
Facebooke radau grupe Austrijos Lietuviai vadinasi
tai jei kam aktualu junkites.
As ta grupe jau buvau radus, kai visa interneta verciau aukstyn kojomis beieskodama info, bet ten niekas nevyksta, tik pakeleiviu visi iesko
As saviski siandien jau islydejau i Austrija. Nuo rytojaus pradeda dirbt, ziuresim kaip seksis ir po menesiuko bus aiskus musu likimas
Mergaites, dar toks klausimas iskilo - ar yra tokia lietuviu "verslininku" paslauga kaip kad UK pvz, kai mikriukais siuntinius gabena pirmyn atgal? As nekalbu apie oficialias dideles kroviniu pervezimo bendroves, o apie siaip privacius asmenis, kurie surenka tases ir veza uz tam tikra mokesti. I UK, Ispanija tokie pervezimai tai labai populiarus, drauge ne karta man paciai siuntinius taip perdavus yra, o kazin kaip su Austrija
Aciu, jei kas nors pasidalins informacija. Nelabai tilpo vyrui visi daiktai i tuos 23 kg, tai galvoju kaip cia jam perduot likusius reikalingus.
As saviski siandien jau islydejau i Austrija. Nuo rytojaus pradeda dirbt, ziuresim kaip seksis ir po menesiuko bus aiskus musu likimas
Mergaites, dar toks klausimas iskilo - ar yra tokia lietuviu "verslininku" paslauga kaip kad UK pvz, kai mikriukais siuntinius gabena pirmyn atgal? As nekalbu apie oficialias dideles kroviniu pervezimo bendroves, o apie siaip privacius asmenis, kurie surenka tases ir veza uz tam tikra mokesti. I UK, Ispanija tokie pervezimai tai labai populiarus, drauge ne karta man paciai siuntinius taip perdavus yra, o kazin kaip su Austrija
QUOTE(Milagra @ 2012 07 01, 12:49)
Nelabai tilpo vyrui visi daiktai i tuos 23 kg, tai galvoju kaip cia jam perduot likusius reikalingus.
oj kaip man irgi tas aktualu, reikes jau greit krautis tai net nzn kaip viska sutalpinti
QUOTE(Cheeky_B @ 2012 07 01, 11:24)
Sveikos visos 
tai jei kam aktualu junkites.
o ko taip liūdnai, nostalgija Lietuvai?
pas mus karšta baisiausiai, neturim kur dėtis..
pas mus mėnesio pabaigoje atvažiuoja draugai pasibūt ir su jais kartu, Rugpjūčio viduri i LT pargrišim 2 sav. pabūsim ir vel atgal.. taip nesinori važiuot, laikas taip greit prabėgo kad atrodo tik prieš pora mėnesiu atvažiavom, nespėjau pasiilgti LT..
na, bet yra reikalų reikia susitvarkyt..
Papildyta:
QUOTE(Milagra @ 2012 07 01, 11:49)
manau nelabai ka ir rasit.. kai ieškojom kas atvežtų vyra i čia, perskambinau visus surastus skelbimus.. tai nors ir rašo skelbimuose kad važiuoja i Austrija, nei vienas nevažiavo arba sakydavo paskambinkit už savaitės bus matyt o paskambinus už savaites, nei neatsimena kad kalbėjosi, toks nekonkretumas..
pagrinde visi važiuoja i Vokietijos didesnius miestus, o i Austrija ne.. bandykit per ta FB grupe ieškot, gal kas atvež..
QUOTE(Aziza @ 2012 07 01, 15:02)
o ko taip liūdnai, nostalgija Lietuvai?
tik i vakara išlendam su dviračiais pasivažinėt, tai smagu ne tas žodis..
prieš pora dienelių paryčiais kai davė griaustinis tai tokių trenksmų dar neteko girdėt, matyt, kad kalnai iš visų pusių.. ir šiandien apniukę, tai jau smagiau..
pas mus mėnesio pabaigoje atvažiuoja draugai pasibūt ir su jais kartu, Rugpjūčio viduri i LT pargrišim 2 sav. pabūsim ir vel atgal.. taip nesinori važiuot, laikas taip greit prabėgo kad atrodo tik prieš pora mėnesiu atvažiavom, nespėjau pasiilgti LT..
Papildyta:
manau nelabai ka ir rasit.. kai ieškojom kas atvežtų vyra i čia, perskambinau visus surastus skelbimus.. tai nors ir rašo skelbimuose kad važiuoja i Austrija, nei vienas nevažiavo arba sakydavo paskambinkit už savaitės bus matyt o paskambinus už savaites, nei neatsimena kad kalbėjosi, toks nekonkretumas..
pagrinde visi važiuoja i Vokietijos didesnius miestus, o i Austrija ne.. bandykit per ta FB grupe ieškot, gal kas atvež..
Papildyta:
taip nostalgija nes vilniuje visas gyvenimas..seima draugai visi kalba TAU suprantama kalba..todel ir liudesys. Kai bunu austrijoj taip neliudejau nebuvo kada darbas namai buitis..bet grizus i LT suprantu ant kiek daug palieku isvaziavus.