Įkraunama...
Įkraunama...

Austrija

Sveikos smile.gif

O as dar apie darzelius noriu pasiklausti - ar ieina maitinimas, ar savo maista reikia deti? Gal kieno vaikuciai lanko darzelius, galetu placiau apie tai papasakoti blush2.gif Na, koks maistas, kiek kartu maitinama, jei apskritai yra, ar vaikuciai miega darzely ir pan. Aciu labai is anksto 4u.gif
Atsakyti
Koki banka renkates, kad butu mazesni aptarnavim mokesciai? 5 Eurus kas menesi nesinori dovanoti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Cheeky_B @ 2012 06 20, 12:06)
Merginos!

Sakykit o kiek laiko reik pradirbti Austrijoj, kad moketu dekretines?  g.gif ta prasme, jei dirbu puse metu, suzinau kad laukiuosi ar gauciau koki pinigeli kai sedeciau su vaiku?

Man vyras sake, kad moteris turi tureti 12 menesiu imokas i Sodra.
Bet pvz as, tai nespejau isidarbinti atvykusi i AT ir iskart man nestumas vienas po kito buvo. Tai vistiek gaudavau pinigeliu is Sodros uz vaiko islaikyma. Iki kiekvienam suejo 2 metai. Kiekviena menesi apie 600e/vaika

QUOTE(Milagra @ 2012 06 20, 12:36)
Sveikos smile.gif

O as dar apie darzelius noriu pasiklausti - ar ieina maitinimas, ar savo maista reikia deti? Gal kieno vaikuciai lanko darzelius, galetu placiau apie tai papasakoti  blush2.gif Na, koks maistas, kiek kartu maitinama, jei apskritai yra, ar vaikuciai miega darzely ir pan. Aciu labai is anksto  4u.gif

nera, kad visuose darzeliuose vienoda tvarka schmoll.gif Tiksliau suzinoti galima kalbant apie konkrecia vietove arba apie konkretu darzeli.
Pvz. ten kur as gyvenu, tai visi darzeliai nuo 8 iki 12 val. Maitinimas neieina. didesniuose miestuose manau kita tvarka.
Geriausia butu pasiklausineti kaimyniu mamu arba nueiti pas darzelio administracija
Atsakyti
Supratau, reiskia vyras tures nueit tiesiai pas juos ir viska issiaiskint smile.gif
Bet keistai taip, kad visur tvarka skirtinga g.gif
Gal Pumis dar kada uzsuks, berods ten kazkur yra gyvenus, tai daugiau gal info tures 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Milagra: 21 birželio 2012 - 16:57
QUOTE(Atenyte @ 2012 06 21, 13:43)
Man vyras sake, kad moteris turi tureti 12 menesiu imokas i Sodra.
Bet pvz as, tai nespejau isidarbinti atvykusi i AT ir iskart man nestumas vienas po kito buvo. Tai vistiek gaudavau pinigeliu is Sodros uz vaiko islaikyma. Iki kiekvienam suejo 2 metai. Kiekviena menesi apie 600e/vaika

nieko sau, nu gerai klausyk visai smile.gif aciu!
Atsakyti
QUOTE(Cheeky_B @ 2012 06 22, 16:37)
nieko sau, nu gerai klausyk visai  smile.gif  aciu!

tiesa sakant tikrai neblogai. Reikejo rinktis is 3 variantu. Pasalpa gauni uz vaika iki jam sueis 1,5 arba 2 arba 2,5 metu (nesu visiskai tikra). atitinkamai issidesto ir pasalpos dydis. Jei sutinki, kad iki 1,5 metu (sakykim labai nori atgal i darba arba tiesiog kito vaiko), tai gauni didesnes menesines ismokas. Jei nori sedeti su vaiku iki 2,5 metu, tai kas menesi gausi mazesnes. Bet kuriuo atveju nei laimi, nei pralaimi.
O vat mano vyro sesuo kazkaip susitvarke, kad ji pinigus norejo gauti iki vaikui sueis vieneri metai. Atseit taip jai labiau apsimoka finansiskai. Ji dirbo tikrai daugiau nei metus darbe. Aisku, ji tuos pinigus kas menesi gavo, BET tie metai labai greitai prabego (kas turi vaiku - zino biggrin.gif ), i darba ji negryzo (buvo pasibaigus terminuota sutartis), kito darbo iki siol dar nerado. Vaikui jau 2,5. Darzelio prie namu negavo. Ji lanko kursus, kad galetu persikvalifikuoti. Kur deti vaika? Kas apmokes aukle? Zodziu, mano akimis ji apsigavo noredama ''sutaupyti''.
Tai vat ax.gif
Atsakyti
Musu darzelyje (valstybiniam) vaikai gauna pietus, bet reikia dar ideti maisto priespieciams ir pavakariams. Dazniausiai idedam vaisiu, morku-agurku-papriku ar sumustini i plastmasine priespieciu dezute ir koki jogurta ar musliu batoneli. Jeigu lanko darza iki pietu, tai pietu negauna, o reikia jiems idet priespieciu. Uz pietus gali tekt moket (gal 2,5 euru/dienai), bet turbut visur skirtingai.
Papildyta:
QUOTE(Aziza @ 2012 06 06, 13:44)

Spar visad buna krapu, tokiose plastikinese dezutese, saldytuve, kur visi rauginti kopustai, grybai, kukuruzai, uogos.
Atsakyti
Sveikos visos smile.gif

kaip kam sekasi? ar dar karsciai neiskankino?

man liko savaitele LT ir jau vel laukia Austrijos Alpes unsure.gif
nu zinokit dar man yra tokia nostalgija kad baisu....

Facebooke radau grupe Austrijos Lietuviai vadinasi smile.gif tai jei kam aktualu junkites.
Atsakyti
As ta grupe jau buvau radus, kai visa interneta verciau aukstyn kojomis beieskodama info, bet ten niekas nevyksta, tik pakeleiviu visi iesko smile.gif

As saviski siandien jau islydejau i Austrija. Nuo rytojaus pradeda dirbt, ziuresim kaip seksis ir po menesiuko bus aiskus musu likimas smile.gif

Mergaites, dar toks klausimas iskilo - ar yra tokia lietuviu "verslininku" paslauga kaip kad UK pvz, kai mikriukais siuntinius gabena pirmyn atgal? As nekalbu apie oficialias dideles kroviniu pervezimo bendroves, o apie siaip privacius asmenis, kurie surenka tases ir veza uz tam tikra mokesti. I UK, Ispanija tokie pervezimai tai labai populiarus, drauge ne karta man paciai siuntinius taip perdavus yra, o kazin kaip su Austrija g.gif Aciu, jei kas nors pasidalins informacija. Nelabai tilpo vyrui visi daiktai i tuos 23 kg, tai galvoju kaip cia jam perduot likusius reikalingus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Milagra: 01 liepos 2012 - 11:49
QUOTE(Milagra @ 2012 07 01, 12:49)
Nelabai tilpo vyrui visi daiktai i tuos 23 kg, tai galvoju kaip cia jam perduot likusius reikalingus.

oj kaip man irgi tas aktualu, reikes jau greit krautis tai net nzn kaip viska sutalpinti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Cheeky_B @ 2012 07 01, 11:24)
Sveikos visos smile.gif

kaip kam sekasi? ar dar karsciai neiskankino?

man liko savaitele LT ir jau vel laukia Austrijos Alpes  unsure.gif
nu zinokit dar man yra tokia nostalgija kad baisu....

Facebooke radau grupe Austrijos Lietuviai vadinasi smile.gif tai jei kam aktualu junkites.

o ko taip liūdnai, nostalgija Lietuvai?

pas mus karšta baisiausiai, neturim kur dėtis.. doh.gif tik i vakara išlendam su dviračiais pasivažinėt, tai smagu ne tas žodis.. smile.gif prieš pora dienelių paryčiais kai davė griaustinis tai tokių trenksmų dar neteko girdėt, matyt, kad kalnai iš visų pusių.. ir šiandien apniukę, tai jau smagiau.. smile.gif
pas mus mėnesio pabaigoje atvažiuoja draugai pasibūt ir su jais kartu, Rugpjūčio viduri i LT pargrišim 2 sav. pabūsim ir vel atgal.. taip nesinori važiuot, laikas taip greit prabėgo kad atrodo tik prieš pora mėnesiu atvažiavom, nespėjau pasiilgti LT.. smile.gif
na, bet yra reikalų reikia susitvarkyt.. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Milagra @ 2012 07 01, 11:49)

Mergaites, dar toks klausimas iskilo - ar yra tokia lietuviu "verslininku" paslauga kaip kad UK pvz, kai mikriukais siuntinius gabena pirmyn atgal? As nekalbu apie oficialias dideles kroviniu pervezimo bendroves, o apie siaip privacius asmenis, kurie surenka tases ir veza uz tam tikra mokesti. I UK, Ispanija tokie pervezimai tai labai populiarus, drauge ne karta man paciai siuntinius taip perdavus yra, o kazin kaip su Austrija  g.gif Aciu, jei kas nors pasidalins informacija. Nelabai tilpo vyrui visi daiktai i tuos 23 kg, tai galvoju kaip cia jam perduot likusius reikalingus.

manau nelabai ka ir rasit.. kai ieškojom kas atvežtų vyra i čia, perskambinau visus surastus skelbimus.. tai nors ir rašo skelbimuose kad važiuoja i Austrija, nei vienas nevažiavo arba sakydavo paskambinkit už savaitės bus matyt o paskambinus už savaites, nei neatsimena kad kalbėjosi, toks nekonkretumas.. doh.gif
pagrinde visi važiuoja i Vokietijos didesnius miestus, o i Austrija ne.. bandykit per ta FB grupe ieškot, gal kas atvež..
Atsakyti
QUOTE(Aziza @ 2012 07 01, 15:02)
o ko taip liūdnai, nostalgija Lietuvai?

pas mus karšta baisiausiai, neturim kur dėtis..  doh.gif tik i vakara išlendam su dviračiais pasivažinėt, tai smagu ne tas žodis..  smile.gif prieš pora dienelių paryčiais kai davė griaustinis tai tokių trenksmų dar neteko girdėt, matyt, kad kalnai iš visų pusių.. ir šiandien apniukę, tai jau smagiau..  smile.gif
pas mus mėnesio pabaigoje atvažiuoja draugai pasibūt ir su jais kartu, Rugpjūčio viduri i LT pargrišim 2 sav. pabūsim ir vel atgal.. taip nesinori važiuot, laikas taip greit prabėgo kad atrodo tik prieš pora mėnesiu atvažiavom, nespėjau pasiilgti LT.. smile.gif
na, bet yra reikalų reikia susitvarkyt.. smile.gif
Papildyta:

manau nelabai ka ir rasit.. kai ieškojom kas atvežtų vyra i čia, perskambinau visus surastus skelbimus.. tai nors ir rašo skelbimuose kad važiuoja i Austrija, nei vienas nevažiavo arba sakydavo paskambinkit už savaitės bus matyt o paskambinus už savaites, nei neatsimena kad kalbėjosi, toks nekonkretumas..  doh.gif
pagrinde visi važiuoja i Vokietijos didesnius miestus, o i Austrija ne.. bandykit per ta FB grupe ieškot, gal kas atvež..

taip nostalgija nes vilniuje visas gyvenimas..seima draugai visi kalba TAU suprantama kalba..todel ir liudesys. Kai bunu austrijoj taip neliudejau nebuvo kada darbas namai buitis..bet grizus i LT suprantu ant kiek daug palieku isvaziavus.
Atsakyti