Įkraunama...
Įkraunama...

Austrija

QUOTE(green_parisian @ 2011 03 11, 23:00)
Sveikos mamytes,

man labai reikia jusu patarimu. Mano vaikinas yra is Austrijos ir mes greitu metu zadame krautytis i Austrija, o tiksliau i Viena. Mes susipazinome Didziojoje Britanijoje, kur as neseniai baigiau bakalauro studijas. Kadangi mano vaikinas jau desimt metu gyvena ne Austrijoje, o pries tai gyveno mazuose miesteliuose. Mes, galime sakyti, vaziuosime uzristomis akimis.
As visiskai nesneku vokiskai, todel pirmus min 3 menesius noriu eiti vokieciu mokykla ir puikiai ismokti kalba. Noreciau jusu, mamytes, paklausti. Kiek manote reikia laiko gerai ismokti kalba, nes as noreciau po to gauti gera darba. Dar- kaip del leidimu gyventi ir dirbti, ar sunku juos gauti, ar del to sunkiau susirasti darba.
O kaip zmones? Anglai labai tolerantiski zmones ir as gyvenau labai kosmopolitiskoje aplinkoje; esu girdejusi, kad austrai gan konservatyvus. Kaip jie priima uzsieniecius?
Is tiesu man siek tiek baugu, todel buciau labai dekinga uz bet kokia pagalba ar patarima.

Im0715 gerai viska surase. Tai jau Grace ilgam, ar dar ieskai darbo? 4u.gif
Del tolerantiskumo. Negaliu palyginti tautu vienos su kita, nes taip gerai anglu nepazistu, kaip ir visu austru. Man zmones cia patinka. Nors ju yra visokiu, kaip ir visur. Kosmopolistiskumas gal skiriasi kazkiek tarp didmiesciu ir mazu miesteliu, kur as gyvenu. Na, tarkim del susikalbejimo anglu kalba. Bet siaip ar taip, zmones tave myles, jeigu tu juos mylesi, kaip sauksi - taip atsilieps, ir panasiai. smile.gif Laimingai 4u.gif
Atsakyti
labukas visoms:)
as is vokietijos,bet ma reikia jusu pagalbos,gal kas zinot gera tikrai gera advokata?aciukas didelis uz atsakyma
Atsakyti
Sveikos visos,
na nuo to laiko kai pirma karta rasiau cia temoj jau buvau Austrijoj 2 kartus. Nutarem kad jau laikas man persikelti pas boyfrienda. tai dabar turiu intensyviai mokintis kalbos (mokiausi mokykoj, bet nenaudojant beveik viska pamirsau). planuojam vasara tai padaryti smile.gif

QUOTE(im0715 @ 2011 03 13, 21:00)
As ne mamyte, bet jei galima atsakysiu remdamasi savo patirtim smile.gif

siaip nezinau ka tu pabaigus, bet turi pranasuma jei moki rusu besieskant darbo. zodziu, tikiuosi kazkiek padejau. jei kas klausk.

labas, as ir ne mamyte kol kas smile.gif , o kodel sakai kad yra pranasumu jei moki rusu? g.gif as pvz moku tai tiesiog smalsu pasidare.
Atsakyti
QUOTE(Cheeky_B @ 2011 03 23, 14:13)
Sveikos visos,
na nuo to laiko kai pirma karta rasiau cia temoj jau buvau Austrijoj 2 kartus. Nutarem kad jau laikas man persikelti pas boyfrienda. tai dabar turiu intensyviai mokintis kalbos (mokiausi mokykoj, bet nenaudojant beveik viska pamirsau). planuojam vasara tai padaryti  smile.gif
labas, as  ir ne mamyte kol kas smile.gif , o kodel sakai kad yra pranasumu jei moki rusu?  g.gif  as pvz moku tai tiesiog smalsu pasidare.

:)labas

nu tu pagalvok. situacija. jei butum lietuvoj darbdave ir ieskotum A. vadybininko vietinei lietuvos rinkai. ka imtum - lietuvi gimusi uzaugusi su aukstuoju ar tarkim vokieti su tuo paciu aukstuoji kuris tarkim 3metus lietuvoj gyvena ir taip mazdaug kalba moka? B. vadybininko vokieciu rinkai - ta pati lietuvi ar vokieti? smile.gif vat tau ir pranasumai.

sakau labai priklauso nuo ka tu pabaigei. anglu, kadangi ten ir gyvenai ir kultura zinai tavo irgi pranasumas. siulau net neieskoti darbu, kurie pritaikyti vietinei rinkai, nes jai jie turi pakankamai savu zmoniu.

as kai baiginejau vokietijoj magistra susivokiau ko noriu tai taip ir ieskojau: gamybine imone, eksportas, marketingas, logistika --> rytai ar apskritai belenkoks uzsienis kur kalbas moku. taip ir gavau. dabar man vokieciu reikia firmos viduj su kolegom, produkcija bendraut, e-mailais ir telefonu, prezentacija karts nuo karto ar rasta koki, bet saviems tik, tai jei kokios klaidos mazesnes niekas ten dem nekreipia ir visi supranta. svarbiausiai kad supranta ka noriu pasakyt. o klientai - anglai (cia siaip pripliusavo juos smile.gif) ir vystymas veiklos i rytus. tai baltarusiai, rusai ir va gal greit vienus lietuvius turesiu , jei susisnekesim del kainu smile.gif

o kai jau atvyksi i Viena tai duok zinot, galetumem susipazint, mazai as dar cia zmoniu pazistu apart darbo, labai nesenai esu, o i Viena visad mielai vaziuoju, nes tai mano mylimiausias miestas Europoj smile.gif

del tolerantiskumo ir zmoniu irgi labai teisingai pasakyta parasiusio zmogeliuko. kaip sauksi-taip atsilieps. man irgi cia zmones patinka nors yra visokiu kaip ir visur. siaip palygint kazkiek bendrai su vokieciais galiu - labiau austrai is saves moka pasijuokt ir labiau "atsipute" nei vokieciai. aisku ne visi, kaip jau minejau skirtingu zmoniu pilna, o cia tik bendras ispudis.

Papildyta:
QUOTE(Gerve+2 @ 2011 03 13, 22:19)
Im0715 gerai viska surase. Tai jau Grace ilgam, ar dar ieskai darbo?  4u.gif
Del tolerantiskumo. Negaliu palyginti tautu vienos su kita, nes taip gerai anglu nepazistu, kaip ir visu austru. Man zmones cia patinka. Nors ju yra visokiu, kaip ir visur. Kosmopolistiskumas gal skiriasi kazkiek tarp didmiesciu ir mazu miesteliu, kur as gyvenu. Na, tarkim del susikalbejimo anglu kalba. Bet siaip ar taip, zmones tave myles, jeigu tu juos mylesi, kaip sauksi - taip atsilieps, ir panasiai.  smile.gif  Laimingai  4u.gif

del darbo ir atvykau vasari smile.gif bet kolkas ne Grace, puse metu kol bandomasis ir daug visko naujo gyvenu tokiam miestely mazam. kas nelabai man smile.gif grazu, zmones draugiski, bet tiesiog ne man, ne taip uzaugus ir ne taip pripratus biggrin.gif tai nuo liepos ar rugpjucio planuoju i Graca persikelt ir vazinet kasdien i darba pakaitom su masina ar traukiniu, yra dar kolege kuri irgi vazineja, tai kaip nors pasiderinsim. o Graca aplankius iki dabar ne viena kart tai labai liuks. ne per didelis ne per mazas, kamsciu ne perdaug, noresi rasi ramybe, noresi rasi ir daug veiksmo. auksinis viduriukas. o dar Kroatija ar Italija pajuris ciakst 300 km su masiniuku ir vietoj. slidinet irgi didziausi kurortai su daugiausiai trasu 200-300, vietiniu 7niui pasislidinet dienelei ir salia pilna smile.gif nu tikrai man cia patinka, kolegos irgi super, tik labai truksta artimu zmoniu kol dar tik pora men cia smile.gif bet vokietijoj per pora metu pasistate kazkoks gyvenimelis, draugai laisvalaikis ir pan., tai su laiku bus ir cia smile.gif
o tu kurioj vietoj?
Papildyta:
[quote=im0715,2011 03 23, 19:04]

nu tu pagalvok. situacija. jei butum lietuvoj darbdave ir ieskotum A. vadybininko vietinei lietuvos rinkai. ka imtum - lietuvi gimusi uzaugusi su aukstuoju ar tarkim vokieti su tuo paciu aukstuoji kuris tarkim 3metus lietuvoj gyvena ir taip mazdaug kalba moka? B. vadybininko vokieciu rinkai - ta pati lietuvi ar vokieti? smile.gif vat tau ir pranasumai.

---
dar del rusu pamirsau. beieskodama darbo pastabejau (nes uooooj daug teko pasiuntinet cv ir firmu perziuret), kad daug vokisku firmu turi eksoprto i rytus filialus/atstovybes austrijoj. ir siaip rusu pranasumas, nes visi i tas neuzkemsamas rinkas pleciasi, ypac is vokietijos ar austrijos. o dabar nenoreciau diskriminuoti tautu ar darbu, nes kiekvienas darbas garbingas ir kiekvienoj tautoj pilna visokiu zmoniu, bet... rusu ar tarkim lenku aukstuosius pabaigusiu, ne priziuretojais dirbanciu is tu kuriu sutikau nedaug maciau, kad ir toj pacioj anglijoj (oxforde as uzsienio semestra per magistra turejau)...
dar aisku neaisku ko tu nori del darbo. ar karjera daryt ar siaip 8-17 ofise pasedet. as tai kaip jau gal supratot is tos pirmos puses, tai irgi rodiklis kuris pasimato jau vien per darbo pokalbi ar per pirma savaite kai man per feedbacka pasake kad as labai ambicinga ir noriu is karto viska moket, kas mano industrijai naujai atejus be techninio issilavinimo nelabai imanoma biggrin.gif bet judu po biski i prieky smile.gif
Atsakyti
QUOTE(im0715 @ 2011 03 23, 21:16)

o kai jau atvyksi i Viena tai duok zinot, galetumem susipazint, mazai as dar cia zmoniu pazistu apart darbo, labai nesenai esu, o i Viena visad mielai vaziuoju, nes tai mano mylimiausias miestas Europoj smile.gif

smile.gif eh kad as Vienoje jauciu tik jei special vaziuociau, nes as varysiu i Insbrucka gyventi, tai va, oj sunku jauciu man ten bus g.gif nu bet nieko tokio kaip nors, blogiau nei Lietuvoj gal nebus cool.gif nors cia turiu darba..aj vienzo kai pradedu galvoti tai labai blashkausi, kaip ir nesvajoniu darbas tai ko cia parintis, bet darbas, o Austrijoj mylimas zmogus.va tau ir dilema.
Atsakyti
Atleiskit, kad taip velai atrasau:)
Labai jums aciu uz atsakymus ir patarimus. Na manau pats geriausias budas viska suzinoti- atvaziuoti ir pamatyti:)
Jei norite susipazinti ar siaip paplepeti lietuviskai, rasykite man;P Vienoje busiu jau kita savaite
Atsakyti
Labutis smile.gif
Jau menesis kaip gyvenu Austrijoje, Salzburge..Nuostabiame kampelyje..Ir butu labai nuostabu, jei kartais galeciau su kuo susitikti ir pakalbeti lietuviskai smile.gif Atvykau cia pas savo vaikina, kuris cia studijuoja,taciau jis isvykes i Vokietija,atlikti praktikos, tad cia vystu as viena smile.gif be to, mano vokieciu kalbos zinios yra sudetingos, mokinuosi savarankiskai kiekviena diena, tuo paciu ir bendrauju su vietiniais, taciau dar labai silpnai jauciuosi.. Noriu ir bandau ieskotis darbo..bet ne kvalifikuoto, nes bet kokiu atveju suvokiu tai, kad nemokant kalbos, nesvarbu ar gabus, ar ne, turiu pradeti nuo sunkiausio smile.gif as tam pasiryzus smile.gif tai vat, gal kas turi kokiu pasiulymu ir del darbo, ir del bendravimo? wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Mukute25 @ 2011 04 26, 15:58)
Labutis smile.gif
Jau menesis kaip gyvenu Austrijoje, Salzburge..Nuostabiame kampelyje..Ir butu labai nuostabu, jei kartais galeciau su kuo susitikti ir pakalbeti lietuviskai smile.gif Atvykau cia pas savo vaikina, kuris cia studijuoja,taciau jis isvykes i Vokietija,atlikti praktikos, tad cia vystu as viena smile.gif be to, mano vokieciu kalbos zinios yra sudetingos, mokinuosi savarankiskai kiekviena diena, tuo paciu ir bendrauju su vietiniais, taciau dar labai silpnai jauciuosi.. Noriu ir bandau ieskotis darbo..bet ne kvalifikuoto, nes bet kokiu atveju suvokiu tai, kad nemokant kalbos, nesvarbu ar gabus, ar ne, turiu pradeti nuo sunkiausio smile.gif as tam pasiryzus smile.gif tai vat, gal kas turi kokiu pasiulymu ir del darbo, ir del bendravimo? wink.gif

po menesio busiu Austrijoj bet deje ne Salzburge o Innsbrucke smile.gif
Sekmes visokeriopos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mukute25 @ 2011 04 26, 16:58)
Labutis smile.gif

Sveika,na mes kaip tik per Velykas buvome Salzburge su nakvyne,o gyvename mes prie Linzo,tai apie 100 km nuo Salzburgo,bet kai sumastom ,sedam ir pavaziuojam iki Salzburgo,buve jau daug kartu esame,tai jei kada sugalvosim atlekti, galesim susisiekti per AZ mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pumis: 28 balandžio 2011 - 12:41
O, butu saunu smile.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif

paskaiciau tema (gaila, kad tokia mazyte) ir turiu klausimeli. kiek pinigu reikia 3 asmenu seimai gyvent pavyzdziui zalcburge. na buto nuomai, maistui, masinai... siuo metu vyras ieskos darbo, ir kazkaip i sita regiona linkstam Sveicarija-Austrija. koks atlyginimas laikomas neblogu? dirbtu kolkas tik vyras
Atsakyti
QUOTE(Smėlio Migla @ 2011 05 02, 14:05)
sveikos  4u.gif

paskaiciau tema (gaila, kad tokia mazyte) ir turiu klausimeli. kiek pinigu reikia 3 asmenu seimai gyvent pavyzdziui zalcburge. na buto nuomai, maistui, masinai... siuo metu vyras ieskos darbo, ir kazkaip i sita regiona linkstam Sveicarija-Austrija. koks atlyginimas laikomas neblogu? dirbtu kolkas tik vyras

As galiu pasakyti apie save, kaip apie viena asmeni, tai as pragyvenu uz 120euru per menesi, taciau gyvenu jau pasispaudus, ta prasme, neislaidauju, taciau kartais galiu leisti sau nusipirkti ka skanesnio ar idomesnio.Taciau su tokia suma gali tik ant maisto isgyventi, taciau yra butinosios pramonines prekes..mano manymu vienas asmuo su 200euru per menesi gali gyventi gana neblogai smile.gif ir i bara nueiti smile.gif mano manymu su 500euru jusu 3asmenu seima isgyventu smile.gif butu nuomos kiek zinau, 2kmb apie 500euru..
apie masinos islaikyma nezinau, bet kiek skaitinejau, tai sako,jog nepigiai kainuoja..
del atlyginimo taip pat nieko nezinau, taip,kad is manes maza patareja smile.gif
Tiek naujienu smile.gif Sekmes jums !!!
Atsakyti