Įkraunama...
Įkraunama...

Mamos,kurios atsisakė skiepų.

QUOTE(zuzla @ 2010 02 10, 11:41)
o ar tiesa, kad vedant vaiką į darželį, mokyklą, vežant į užsienį reikalauja skiepų paso? ir jei jo neturi, gali nepriimti?

i darzeli nereikia tikrai,i mokykla irgi kiek zinau ne.o i uzsieni g.gif labai tolimam uzsieni nesam buve,bet kiek vaziavom cia aplinkui,tai niekas niekur nereikalavo.
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2009 10 27, 09:17)
Kreipkitės į Imunoprofilaktikos centrą ir tarkitės su imunologu dėl individualių skiepų kalendoriaus.

Kur yra toks centras Vilniuje? Ieskojau internete, nepavyko rasti.
Atsakyti
QUOTE(Aronia @ 2010 02 14, 19:32)
Kur yra toks centras Vilniuje? Ieskojau internete, nepavyko rasti.

man irgi aktualu, kur ji rasti? gal kas galite patarti kur galima sudaryti individulau vaiko skiepijimo plana, parekomenduokite koki imunologa 4u.gif
Atsakyti
Paskaitinėkit... 4u.gif
http://sveikatossalt...o-ligu-209.html
Atsakyti
QUOTE(milima @ 2010 02 05, 17:10)

Pasiskaiciau ir tiesa sakant dabar grauziu save. Pirmus skiepus vaiask gavo dar gn, o siandien gavo paskutini, kuris pagal grafika turejo buti 6 men.

Esu apsisprendusi, kad kito vaiko GN tikrai neskiepysiu, nes suneliui pirmais men buvo problemu su sveikata (auksinis stafilokokas zarnyne, slapino taku infekcija, grybelis) ir as galvoju, kad skiepai i gera tikrai neisejo. Po tuberkuliozes skiepo ant rankytes buvo pulinukas beveik iki 4 men.
Guodziu save tik tuo, kad rimtesniu (bent jau matomu) komplikaciju nebuvo, bet vaikui iki siol skauda pilvuka ir siaip labai neramus. Nezinau kiek tame rysio su skiepais, bet po kiekvieno skiepo su vaiku kuri laika visiskai neimanoma susisneketi.
Turiu drauge, kuri nevartoja jokiu medikamentu pati (isskyrus naturalias zoleles), gimde visksai e jokiu vaistu ir neplanuoja nieko duoti vaikui. Ji t.p. atsisake skiepu (nors sake veliau gal nuo kaiko ir skiepys vaikuti). Nezinau ar cia sutapimas ar ne, bet vaikas pas ja labai stiprus ir ramus kaip angeliukas. Beveik niekada neverkia, prabudes sypsosi, bendrauja su zaislais.

Mamytes ar pastebejot koki nors rysi tarp skiepu ir kudikio elgesio..?
Atsakyti
Luttuke, as kai tik du vaikus auginu, tai toks ir pastebejimas. ax.gif Jei parasytu labai daug mamyciu, tada butu kas aiskiau.
Skiepyta dukra augo labai nerami, nervuota, labai sunkus vaikas. (Mes abu su MB esam ramus zmones) O sunus gaves skiepus iki pirmo menesio, auga daug ramesnis ir stipresnis smile.gif Jei verkia kada garsiau, tai tik tada jei skauda, o siaip jam uztenka paniurzgeti. DUkra is karto isiklykdavo, ir galedavo verkti iki pamelynavimo. O nuraminti uztrukdavo labai ilgai. doh.gif
Sunus prabunda patenkintas, dar kuri laika paguli vienas pats, pasikalba su zaisliukais. Man po pirmo neramaus vaiko, antras ramus - tiesiog atgaiva sirdziai wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Minėja: 25 vasario 2010 - 10:52
Na maniske irgi pirmojji skiepyta - tai baisiai nerami, sakyciau netgi hiperaktyvumo pozymiu yra, o antroji skiapyta tik GN veliau nebe, tai rameke rolleyes.gif bet nemanau kad tai tik nuo skiepu priklauso ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Luttuke @ 2010 02 24, 23:20)

Savo pirmus du skiepijau, nes info buvo tik pusė lūpų apie skiepų žalą... Vaikai sirgaliai, pirmas net būdamas septynių mėnesių sirgo bronchitu be temperatūros - kas yra tikrai baisu, nes tempa parodo, kad organizmas su liga kovoja... verysad.gif Gavę abu be proto daug antibijotikų... Ir vėlgi iš kur man žinoti, kad jie - blogis ir yra reikalingi tik tada, kada jų tikrai reikia, o ne tada kai gydytojas juos išrašo... Dukrytė rėkė po skiepo tris valandas be perstojo unsure.gif
Prieš du metus persikėlėme į UK. Antibijotikų čia mums neskyrė reikia nereikia, o tik ištyrus krauja... Taip pat labiau prieinama informacija tapo dėl skiepų. Gimus trečiajam jo nusprendėm neskiepyti. Nors Anglijoje vaikus skiepija tik nuo antro mėnesio, neskiepija nuo hepatitoB, tik jei mama serga šia liga, bet vis tiek negriausim imuniteto kol kas mažylio. Po dviejų trijų metų - bus matyt - gal daugiau info dar pasirodys su visais įrodymais - reikia skiepų ar ne...
Beje dar vienas įdomus dalykas pamąstymui: Anglijoje nėra pardavime paracetamolio kūdikiams iki dviejų mėnesių kaip ir skiepų... Išvada - gaus skiepus, pradės sirgt, ar ne? Jei temperatūra pakyla iki dviejų mėnesių mažyliui reikia lėkt į ligoninę...
Atsakyti
QUOTE(Luttuke @ 2010 02 25, 00:20)

Na,aš nežinau ar tai tikrai susiję su skiepais,bet mano vyresnėlė,gavusi visus skiepus,maža irgi buvo labai nerami,o vėliau ir iki dabar yra "sunkus" vaikas,darželyje auklėtojos sakydavo,kad turi hiperaktyvumo požymių,tą aišku ir aš buvau pastebėjus,bet dėmesio sutrikimo jai nėra,tai niekur ir nevedžiau,mokosi labai gerai,bet šiaip su ja nelengva.O mažoji augo daug ramesnė,jau dabar matosi,kad tikrai ne hiperaktyvi,sukalbama,o dėl ligų tai per jos 13mėn nesirgo visai,netgi slogom,išskyrus vienintelį kartą 3 dienas pakarščiavo-tridienė karštinė buvo.
Atsakyti
QUOTE(Salvina @ 2010 02 25, 21:06)
Na,aš nežinau ar tai tikrai susiję su skiepais,bet mano vyresnėlė,gavusi visus skiepus,maža irgi buvo labai nerami,o vėliau ir iki dabar yra "sunkus" vaikas,darželyje  auklėtojos sakydavo,kad turi hiperaktyvumo požymių,tą aišku ir aš buvau pastebėjus,bet dėmesio sutrikimo jai nėra,tai niekur ir nevedžiau,mokosi labai gerai,bet šiaip su ja nelengva.O mažoji augo daug ramesnė,jau dabar matosi,kad tikrai ne hiperaktyvi,sukalbama,o dėl ligų tai per jos 13mėn nesirgo visai,netgi slogom,išskyrus vienintelį kartą 3 dienas pakarščiavo-tridienė karštinė buvo.

o mazosios neskiepijot? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Zuwytes @ 2010 02 25, 22:35)
o mazosios neskiepijot?  g.gif

ne,visiškai,nei vieno skiepo negavus rolleyes.gif
Atsakyti
Sveiki,
suabejojau ir aš skiepų nauda, tačiau mano mažylė jau beveik visus ir gavo, liko 18mėn, tai galvoju ar galiu jo atsisakyti? g.gif O gal jei jau pradėjau skiepyti reikia ir baigti?
Visgi, kokie skiepai jūsų manymu reikalingi be tuberkuliozės? g.gif
Atsakyti