Įkraunama...
Įkraunama...

Mamos,kurios atsisakė skiepų.

GN atsisakiau skiepu, nes nebuvau iki galo apsisprendusi, kazkaip velai pradejau dometis siuo klausimu.

zinau, kad skiepa nuo hepatito B tikrai darysiu, tik nezinau kada.

O ir BCZ paskaicius visus saltinius ir ivertinus visas rizikas vis del to noreciau, tik dabar tai kelia siokiu tokiu keblumu. 4u.gif
Atsakyti
O man sesute, kuri skiepino, sake, kad tos, kurios nepaskiepijo vaikiuku, veliau susidurs su problemom, jeigu nores isvaziuoti i uzsieni - tam tikros salys neisileidzia zmoniu be tam tikru skiepu...
Atsakyti
QUOTE(astalaur @ 2010 03 11, 13:15)
O man sesute, kuri skiepino, sake, kad tos, kurios nepaskiepijo vaikiuku, veliau susidurs su problemom, jeigu nores isvaziuoti i uzsieni - tam tikros salys neisileidzia zmoniu be tam tikru skiepu...

g.gif
Tai tipo reikia med knygelę vežtis... čia įdomu kurios šalys..nu pirmą kartą girdžiu..žinau, kad kaikuriose šalyse reikia tam tikrų skiepų, bet ne iš tų, kur vaikystėj skiepyja...
Atsakyti
QUOTE(Užsispyrėlė @ 2010 03 11, 15:15)
g.gif
Tai tipo reikia med knygelę vežtis... čia įdomu kurios šalys..nu pirmą kartą girdžiu..žinau, kad kaikuriose šalyse reikia tam tikrų skiepų, bet ne iš tų, kur vaikystėj skiepyja...

Aha drinks_cheers.gif O pvz.: aš tai ir neturiu knygelės su savo skiepais, tai manęs neįleis? g.gif
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2010 03 14, 21:15)
Aha drinks_cheers.gif  O pvz.: aš tai ir neturiu knygelės su savo skiepais, tai manęs neįleis? g.gif

man gydytoja kaip tik šiandien pasakė,kad mano neskiepyto vaiko į kai kurias šalis neįsileis rolleyes.gif sakiau,kad kol kas su naujagimiu niekur važiuoti į rytų šalis nesuruošiam,o kai reiks važiuoti ir bus būtina - paskiepysim ax.gif
Atsakyti
QUOTE(KYM @ 2010 03 16, 14:16)
man gydytoja kaip tik šiandien pasakė,kad mano neskiepyto vaiko į kai kurias šalis neįsileis  rolleyes.gif sakiau,kad kol kas su naujagimiu niekur važiuoti į rytų šalis nesuruošiam,o kai reiks važiuoti ir bus būtina - paskiepysim  ax.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
4u.gif Sveikos mamos. mes taip pat atsisakėme skiepų, nes po TBC skiepo kilo komplikacijos... Kol kas skiepus atidėjome iki trejų metų. Ieškau gero imunologo, su kuriuo galėčiau paiskonsultuoti ir vis tik gal reiktų nuo kai kurių ligų paskiepyti... Gal galite ką rekomenduoti? Dėkinga būsiu už pagalba smile.gif
Atsakyti
Bėda, kad nėra vienvalenčių vakcinų, dabar arba skiepiji nuo visko arba nuo nieko.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2010 03 16, 15:32)
Bėda, kad nėra vienvalenčių vakcinų, dabar arba skiepiji nuo visko arba nuo nieko.

Kaip suprast vienvalenčių? g.gif
Žinau, kad kaikurios mamos skiepyja tik nuo Hepatito ir tuberkuliozės ir viskas
Atsakyti
QUOTE(KYM @ 2010 03 16, 13:16)
man gydytoja kaip tik šiandien pasakė,kad mano neskiepyto vaiko į kai kurias šalis neįsileis  rolleyes.gif sakiau,kad kol kas su naujagimiu niekur važiuoti į rytų šalis nesuruošiam,o kai reiks važiuoti ir bus būtina - paskiepysim  ax.gif

idomu, i kokias butent salis gali neileist? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Užsispyrėlė @ 2010 03 16, 18:16)
Kaip suprast vienvalenčių? g.gif
Žinau, kad kaikurios mamos skiepyja tik nuo Hepatito ir tuberkuliozės ir viskas

Aš kalbu tarkim apie stabligės ir difterijos vakcinas. Tarkim jei nenoriu vaiko skiepyti nuo kokliušo, poliomielito ar hemofilus influenza o tik nuo difterijos ir stabligės, negaliu to padaryti, nes vakcina penkiavalentė, taip kad arba nuo visu 5 ligų arba nei nuo vienos.
Vienvalenčių yra vakcinų, bet ne tų kurių labiausiai reikia. Pav berniuką skiepyti norėčiau tik nuo kiaulytės, negaliu. Mergaitę noriu skiepyti tik nuo raudoniukės- negaliu.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2010 03 26, 22:56)
Aš kalbu tarkim apie stabligės ir difterijos vakcinas. Tarkim jei nenoriu vaiko skiepyti nuo kokliušo, poliomielito ar hemofilus influenza o tik nuo difterijos ir stabligės, negaliu to padaryti, nes vakcina penkiavalentė, taip kad arba nuo visu 5 ligų arba nei nuo vienos.
Vienvalenčių yra vakcinų, bet ne tų kurių labiausiai reikia. Pav berniuką skiepyti norėčiau tik nuo kiaulytės, negaliu. Mergaitę noriu skiepyti tik nuo raudoniukės- negaliu.

Yra vakcina nuo stabliges ir difterijos vaikams, dvivalente cia
Atsakyti