QUOTE(bala_nemate @ 2009 05 07, 16:25)
Tsipouro - degtinė.
O Kretoje šiek tiek stipresnio aromato degtinė vadinasi - Tsikoudia.
Sūriai graviera ir kafalotyri yra kietieji
tsipouri - tai kaip lietuviska samane, su skoniu... graviera ir kefalotyri - kepami suriai, galima ir taip valgyti, bet kepti labai skanu

o feta as perku kepimui taip pat ir kepu orkaiteje su astriu pipiriuku, aliejumi, oregano.. galite paskanauti tavernose - bougourdi vadinasi.. labai skanu
Papildyta:
QUOTE(ingusiaa @ 2009 05 07, 16:45)
o tos degtines geriamos? na ta prasme normalaaus skonio?
ir kuris suris skanesnis
ouzo - anyzinio skonio degtine, gali gerti viena, bet labai stipru, gali ideti leduku ar pripilti vandens (jei nori silpniau) - nuo vandens nusidazys baltai (kaip raki turkijoje)
Tsipouri geriamas vienas, gali leduku ideti
suriai - na tu pirma paragauk ten budama visko, ir po to pirk.. kas zino, ka tu megsti