Įkraunama...
Įkraunama...

Graikija: įspūdžiai, kainos ir t. t.

Taigi pilna pasakojimų apie Graikiją kelionių reportažuose
Atsakyti
Grizau is Graikijos pries kelias dienas. Buvau Chalkidikes pusiasalyje darbo reikalais. Salis paliko dideli ispudi ir jau planuojam ten keliauti pailseti su visa seima. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(aquilatel @ 2010 06 10, 06:11)
Grizau is Graikijos pries kelias dienas. Buvau Chalkidikes pusiasalyje darbo reikalais. Salis paliko dideli ispudi ir jau planuojam ten keliauti pailseti su visa seima.  wub.gif

Na,jei paliko dideli ispudi, tai gal siek tiek gali papasakoti.Kaip, ar neramumai jauciasi salyje,svecio akimis?Kaip kainos? smile.gif Vis tik kaip suprantu, neseniai grizai tik, tai ir naujienos "sviezesnes" butu smile.gif
Atsakyti
Tik dabar pamaciau, kad manes klauset blush2.gif
Neramumu tai tikrai jokiu nesijaute, o ir pats gidas sake, kad vienos dienos ivykius kitose salyse per zinais menesiais rodo lotuliukas.gif Man dar patiko gido pasakojimas, kad po riausiu policininkai su riausininkais susirenka vos ne vienoje kavinuke ir aptarineja kartu kas kaip pasirode smile.gif

Kainos gana normalios, jei tik neverti ju litais. Kaip as sakau, jei pas mus duona kainuoja 2 litai, tai ten 2 eurai.
Atsakyti
QUOTE(aquilatel @ 2010 08 01, 10:41)
Tik dabar pamaciau, kad manes klauset  blush2.gif
Neramumu tai tikrai jokiu nesijaute, o ir pats gidas sake, kad vienos dienos ivykius kitose salyse per zinais menesiais rodo  lotuliukas.gif  Man dar patiko gido pasakojimas, kad po riausiu policininkai su riausininkais susirenka vos ne vienoje kavinuke ir aptarineja kartu kas kaip pasirode  smile.gif

Kainos gana normalios, jei tik neverti ju litais. Kaip as sakau, jei pas mus duona kainuoja 2 litai, tai ten 2 eurai.

Apie neramumus Atėnuose iš ten gyvenantis pažįstamas graikas sužinojo tik iš spaudos. Sakė, nieko pats nemačiau biggrin.gif
O dėl kainų, tai supermaketuose kainos beveik tokios pačios kaip pas mus
Atsakyti
QUOTE(aquilatel @ 2010 06 10, 06:11)
Grizau is Graikijos pries kelias dienas. Buvau Chalkidikes pusiasalyje darbo reikalais.

QUOTE(aquilatel @ 2010 08 01, 10:41)
o ir pats gidas sake, kad vienos dienos ivykius kitose salyse per zinais menesiais rodo   lotuliukas.gif  Man dar patiko gido pasakojimas, kad po riausiu policininkai su riausininkais susirenka vos ne vienoje kavinuke ir aptarineja kartu kas kaip pasirode  smile.gif

Kaip cia suprast? vaziavo ale darbo reikalais, ir is kur tada gidas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo radviliux: 04 rugpjūčio 2010 - 12:38
Nesigilinkit ir nesukit galvos. kai vaziuoji darbo reikalais nereiskia, kad nebuna jokiu ekskursiju mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aquilatel: 04 rugpjūčio 2010 - 12:44
QUOTE(aquilatel @ 2010 08 04, 13:43)
Nesigilinkit ir nesukit galvos. kai vaziuoji darbo reikalais nereiskia, kad nebuna jokiu ekskursiju  mirksiukas.gif

na taip, kam rupi tos technines detales... smile.gif
gera darba turit, jei yra ir galimybe keliaut wink.gif
Atsakyti
QUOTE(journey @ 2010 03 06, 18:04)
Sveiki,

Ką galėtumėt papasakoti apie graikiją? : )
Ką reiktųū žinoti ten vykstant?  g.gif

Pinigus geriausia turėti grynais, mes labai daug problemų turėjome mažuose kaimeliuose, ir net didesniuose miesteliuose, nes nepriimdavo kortelės.

Kretoje susidūrėme su ta pačia problema net hotelyje, bet turbūt čia tik mūsų hotelis nepriėmė kortelių smile.gif
Atsakyti
Mano nuomonė apie Graikiją - thumbup.gif

Atėnuose buvom 2d. Viskas gerai, bet tų dviejų dienų - kaip tik užteko. Viešbučio norėjom centre - užsisakinėjom šitą Phaedra, buvo brangoka, bet centrą lankant nereikėjo jokio transporto, o vaizdas pro langus ir iš balkonėlio drinks_cheers.gif

Iš salų pasirinkim pačią artimiausią - Aegina. Pigi kelionė. Iki Pirėjaus uosto - traukinukas 1 euras. Keltas nuo 8,5 eurų i vieną pusę. Gyvenimas tris paras pensione - 100 eurų. Didelis kambarys su virtuve ir indais, dvigulė lova ir papildoma lova vaikui. Dušas ir tualetas viename. Pačiame miestelyje - puikus paplūdimys į kairę, jei atsukate nugarą į jūrą būdami prieplaukoje. Pensiono savininkai siūlo nuomotis mašiną dienai už 30 eurų. Apsimoka nakvoti saloje ir iš ten vykti apžiūrėti Atėnų. Yra mini maisto parduotuvėlių. Vanduo apie 1 eurą už 1,5 litro. Vienoj parduotuvėlėj išsikaulijom sąskaitą apmokėti kortele biggrin.gif Labai skaniai pavalgėme kavinėje 'jacht-klubas' prie krantinės.

Dar lankėmės pas tikrus graikus svečiuose - 6 metus rašinėjausi su viena graike - įdomu. Beje, graikai labai draugiški, ypač ne turistinėse vietose. Teko pakliūti į kritines situacijas - visad pagelbėdavo ir labai buvo malonūs. thumbup.gif

Buvom šią liepą.
Atsakyti
Sveiki,

aš iš Graikijos grįžau prieš savaitę, važiavau pas draugę, kuri ten gyvena, Kalamtos mieste, tarp kalnų ir prie nuostabios jūros. Galiu pasakyt apie kainas, lėktuvo bilietai kainavo 820lt, ( šiaip kainuoja apie 1400lt), bet kadangi skridau labai "nepatogiai laikais" (Prahoj 6h laukimo, Atėnuose 1:30 nakties, atgal 4:25 ir vėl 6h Prahoj), tačiau man labai patiko. Iš orouosto važiuot turėjau į autobusų stotį, visą parą kursuoja tiesioginis auto (3,2eur), o iš ten autu į Kalamatą 4h. Mieste turistų nedaug, jame labai dau Atėniškių turi butus ( nuoma parai apie 35eur vasarnamio), kainos kavinėj nedidėles, (aišku neverčiant į Lt), nors ir šiaip žmogui papietaut apie 10eur (čia salotos, padažiukas firminis, antras patiekalas, vynas). Šiaip krizė kaip ir yra, sumažino min algą, pensijas, tačiau gyvent galima visai padoriai, o streikai pas juos tik Atėnuose, arba Salonikuose, mažuose miesteliuose žmonės ramiai gyvena.
Atsakyti
O gal kas papasakotų kokie geriausia naktiniai klubai Atėnuose? bigsmile.gif nesu jų didelė mėgeja,bet nusprendžiau šįkart apsilankyt rolleyes.gif pagooglinusi radau daug info,bet gal kas iš asmeninės patirties pasidalins įspūdžiais smile.gif 4u.gif
Atsakyti