Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(kilka @ 2009 01 19, 21:38)
gabe60 pageidavimu biggrin.gif :
user posted image
user posted image
user posted image
4u.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kilka @ 2009 01 19, 21:38)
gabe60 pageidavimu biggrin.gif :

nugi groziai pas tave thumbup.gif
Atsakyti
Laba, gal truputuka padesit ir man. Mano miltonia ruosiasi zydeti jau antra karta nuo pavasario. Dabar turesiu du ziedkocius. Tik jos saknys jau lipa visos lauk is vazonelio, o pati irgi nelabai telpa, visa per krastus pradejo svorti. Reik itariu persodinti. Ar reikia specialios zemes miltonioms, ar uztenka to extra substrato orchidejoms. Ir tiesa lyg ir vazonas neturi buti pralaidus sviesai, bent jau kol kas jis pas mane matinis plastikinis, noreciau ja itaisyti i grazesni vazoneli molini. Kaip manote ar jai patiks.

Na ir dar. Turiu viena orchideja, net nezinau tiksliai kokia, bet esme ne tame, kad suzinoti jos pavadinima, bet bet jai prazydus pas mane nuliudau. Nes kaimyne man ja atiduodama sake, kad ji labai grazi. Na prazydo ir nieko ipatingo, ziedas mazas su tokiu kausiuku is apacios. Visai nesenai parduotuveje pamaciau ta pacia lyg ir gelyte, bet ten ziedas buvo kokius 5 kartus didesnis, ryskesnis. Kazin kodel taip gaunas, naudoju sulco trasas, tikejausi irgi grazaus rezultato o gavos snipstas.
Mano phenelopsiai leidzia ziedstiecius ir , bet tie kazkokie patrumpinti. Kazka tikriausiai ne taip darau. Stovi jie pas mane ant palangiu, tik ten kiek veriau. Siaip kambariuose apie 20-22, bet ant palanges gali but ir 16, gal jiems per vesu.
Atsakyti
QUOTE(Akrila @ 2009 01 19, 20:16)
Sveikos mergaitės, užsikrėčiau nuo jūsų labai stipriai  biggrin.gif  Nulėkiau šiandien į tą gėlių bazę ir nusipirkau 2 phal... 
user posted image

šita kokio gražumo wub.gif
Atsakyti
QUOTE(lile @ 2009 01 19, 22:35)
Laba, gal truputuka padesit ir man. Mano miltonia ruosiasi zydeti jau antra karta nuo pavasario. Dabar turesiu du ziedkocius. Tik jos saknys jau lipa visos lauk is vazonelio, o pati irgi nelabai telpa, visa per krastus pradejo svorti. Reik itariu persodinti. Ar reikia specialios zemes miltonioms, ar uztenka to extra substrato orchidejoms. Ir tiesa lyg ir vazonas neturi buti pralaidus sviesai, bent jau kol kas jis pas mane matinis plastikinis, noreciau ja itaisyti i grazesni vazoneli molini. Kaip manote ar jai patiks.

Na ir dar. Turiu viena orchideja, net nezinau tiksliai kokia, bet esme ne tame, kad suzinoti jos pavadinima, bet bet jai prazydus pas mane nuliudau. Nes kaimyne man ja atiduodama sake, kad ji labai grazi. Na prazydo ir nieko ipatingo, ziedas mazas su tokiu kausiuku is apacios. Visai nesenai parduotuveje pamaciau ta pacia lyg ir gelyte, bet ten ziedas buvo kokius 5 kartus didesnis, ryskesnis. Kazin kodel taip gaunas, naudoju sulco trasas, tikejausi irgi grazaus rezultato o gavos snipstas.
Mano phenelopsiai leidzia ziedstiecius ir , bet tie kazkokie patrumpinti. Kazka tikriausiai ne taip darau. Stovi jie pas mane ant palangiu, tik ten kiek veriau. Siaip kambariuose apie 20-22, bet ant palanges gali but ir 16, gal jiems per vesu.

miltonija ( o gal miltoniopsis) palik ramybej kol nuzydes, pailses ir prades naujus auginiukus augintis, tada geriausias laikas persodint.
zinant pavadinima, dar geriau matant nuotrauka, visada yra lengviau kanors komentuoti.
o grozi kiekvienas supranta savaip.
ka turejai omeny -patrumpinti? ( gal olandisku hormonu veikimo laikas baigesi)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo misterija: 19 sausio 2009 - 22:51
nesuprantu, ar čia nepopuliarūs dendrobiai, ar kas, bet man niekas padėt nenori... unsure.gif totalus ignoras blink.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mimosa: 19 sausio 2009 - 23:20
Nusipirkau dvi nukainotas orchidėjas iš Ermitažo. Nors rinkausi pagal žiedus, tačiau jų ir šaknų būklė labai gera: gausios, žalios, neišpuvusios. Nors matosi, kad žydės nebeilgai. Dar neteko išauginti žiedus pačiai, nes vienintelė orchidėja, kurią turėjau, numirė... Matyt, nemokėjau prižiūrėti...
Temą perskaičiau, o ir šiaip informacijos visokios apie orchių auginimą pasirankiojau, bet vis tiek man kilo keletas klausimų. Gal patarsit.
Po kiek maždaug laiko nuo nužydėjimo archidėjos vėl sukrauna žiedus? Mano "mirusioji" gerą pusmetį stovėjo be žiedų.
Ar vos tik peržydėjus reikėtų persodinti? Skaičiau, kad persodinti reikėtų kas porą metų. Bet tas pora metų turbūt nuo pirmo persodinimo, o ne nuo įsigijimo...
Ar prieš merkiant į vandenį su Schulz trašomis nereikia prieš tai pamerkti į paprastą vandenį? Vėlgi skaičiau, kad šitaip reikėtų daryti prieš tręšiant, kad trąšos nenudegintų augalo. Bet ar Schultz trąšoms šitai irgi tinka?
Labai lauksiu patarimų 4u.gif
Atsakyti
Misterija
va mano augintine, kuria vadinu miltonia smile.gif
http://public.fotki....es/img4437.html

O ziedkotis trumpas, jau pumpureliai sukrauti, o jis tik kokiu 15 cm aukscio ir daugiau neauga, dar vieno phenelopsio ziedkotis apie 20 cm, gal ir baiges tu olandisku hormonu poveikis, bet kazkaip neidomu sad.gif
Atsakyti
QUOTE(gabe60 @ 2009 01 18, 21:15)
Na nekankinkit žmogaus, įkelkit kuri nors savo auginamą žydinčią raibuolę arba Vandą, negi nei pas vieną nežydi  bigsmile.gif
O tai tik nukankintos orchės ištisai  verysad.gif

Va, būčiau užvakar įkėlus, bet spėjau tik nufotkint ir fotiko akumas mirė.

user posted image

user posted image

Tikiuosi po keleto dienų visu grožiu pasirodyt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mimosa @ 2009 01 19, 14:18)
Na ką, mano dendrobis nobile nužydėjo  smile.gif  kadangi jis pas mane tik nuo Kalėdų, tai neįsivaizduoju ką dabar daryti blush2.gif
Ar dabar jam tas ramybės periodas vėl turėtų būti (visiškai nelaistyti), ar toliau laistyti kaip žydėjimo metu? Ar tręšti?
Padėkit dendrobių augintojos ax.gif

Pasiskaityk, tikrai rasi atsakymus į visus klausimus 4u.gif

QUOTE(satanele @ 2009 01 19, 16:21)
Gal kuri galite imesti orhideju renimacija nuoroda

Apie priežiūrą ir reanimaciją 4u.gif

QUOTE(Annika @ 2009 01 20, 00:05)
Nusipirkau dvi nukainotas orchidėjas iš Ermitažo. Nors rinkausi pagal žiedus, tačiau jų ir šaknų būklė labai gera: gausios, žalios, neišpuvusios. Nors matosi, kad žydės nebeilgai.  Dar neteko išauginti žiedus pačiai, nes vienintelė orchidėja, kurią turėjau, numirė... Matyt, nemokėjau prižiūrėti...
Temą perskaičiau, o ir šiaip informacijos visokios apie orchių auginimą pasirankiojau, bet vis tiek man kilo keletas klausimų. Gal patarsit.
Po kiek maždaug laiko nuo nužydėjimo archidėjos vėl sukrauna žiedus? Mano "mirusioji" gerą pusmetį stovėjo be žiedų.
Ar vos tik peržydėjus reikėtų persodinti? Skaičiau, kad persodinti reikėtų kas porą metų. Bet tas pora metų turbūt nuo pirmo persodinimo, o ne nuo įsigijimo...
Ar prieš merkiant  į vandenį su Schulz trašomis nereikia prieš tai pamerkti į paprastą vandenį? Vėlgi skaičiau, kad šitaip reikėtų daryti prieš tręšiant, kad trąšos nenudegintų augalo. Bet ar Schultz trąšoms šitai irgi tinka?
Labai lauksiu patarimų  4u.gif

Žydėti gali po pusmečio, o gali stovėti kelis metus - priklauso nuo augalo būklės, amžiaus ir suteikiamų sąlygų... Čia jei apie phalaenopsis kalbant. Su persodinimu yra tai - jei augalo būklė gera, substratas nesuiręs, tai ir po dviejų metų persodinti nebūtina mirksiukas.gif Jei ima glebti lapai, šaknys tamsėti, tada revizuoti privaloma.

QUOTE(lile @ 2009 01 20, 08:16)
Misterija
va mano augintine, kuria vadinu miltonia smile.gif
http://public.fotki....es/img4437.html

O ziedkotis trumpas, jau pumpureliai sukrauti, o jis tik kokiu 15 cm aukscio ir daugiau neauga, dar vieno phenelopsio ziedkotis apie 20 cm, gal ir baiges tu olandisku hormonu poveikis, bet kazkaip neidomu sad.gif

Tikrai ne miltonia. Kažkas iš odontoglossum mišrūnų (prekybininkų krikštijamų cambria pagal populiariąją Vuylstekeara Cambria Plush). Gal kokia Wilsonara, Colmanara ar Odontonia g.gif Pavadinimą tiksliai nustatyt sunku, nes šių margučių tikrai nemažai panašių prikryžminta doh.gif Kas dėl vazono - netgi phalaenopsiai auga kuo puikiausiai nepermatomuose vazonuose, o smulkiašaknės orchidėjos, kaip tavo atveju, kuo puikiausiai mirksiukas.gif beje, moliniai vazonai geri tuo, kad substratas juose greičiau pradžiūsta, bet - šaknys priauga prie sienelių, todėl persodinimas gali tapti paskutine lemiama trauma, nes bus daug pažeistų šaknų, kas garantuotai prišaukia puvinį doh.gif Tiesiog sodinti į plastikinį, o jį įstatyti į gražų pagal savo pageidavimus. Extra substratas yra per stambus. Orchidėjos.lt siūlo kitą, kokoso pagrindu (darbe man neatidaro jų tinklapio, nuorodos negaliu įmest unsure.gif ), tas tinka puikiausiai - sakau iš patirties tongue.gif Sodinti geriausia pavasariop, kai suaktyvėja naujų šaknų augimas - jos būna trapios, tačiau persodinus tik pradžioje lengviau adaptuojasi ir įauga į substratą.
Atsakyti
Lasbai aciu merginos uz pagalba smile.gif
Atsakyti
Silinge aciu ,begu pirkti substrato ir persodinsiu schmoll.gif
Atsakyti