Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(Vitulka @ 2009 01 16, 13:54)
"Substratas turi būti smulkus. Žievės gabaliukų dydis – 0,5 – 1,0 cm + perlitas + medžio anglis. "
gal ne taip parašiau, substratas labai nekonkretus žodis, turėjau omeny, kad negalima sodint į durpes  ax.gif
Cymbidium.

Kaip suprantu smulkesnis negu falenopsiams smile.gif Aciu.
Atsakyti
QUOTE(tija+ @ 2009 01 16, 12:48)
Mane domino i koki sodina cimbidzius.

Jei rusiškai supranti, pravers mirksiukas.gif http://orchis_ru/index.php?id=415
Atsakyti
QUOTE(syu @ 2009 01 16, 13:32)
aciu uz patarimus visoms  4u.gif

bandysiu kiek imanoma saugoti nuo skersveju, nes sirdis kuzda kad butent tai joms ir nepatiko  ax.gif

dar norejau pasiklausti, kokios trasos falikams geriausios? nes tas kurias naudoju tai man kazkaip nelabai patinka  g.gif

ir ar tinkamas metas bus jas persodinti po kokio menesio,va tokias uzsikonservavusias, nes paskui nezinau kada beprisiruosiu  blush2.gif o taip tai persikraustyciau i naujus namus, pesodinciau varkingai ir sudeciau i tinkamas vietas. gal atsigautu?  g.gif vistiek dabar nezydi  g.gif

Geriausios yra Schultz trąšos orchidėjoms.
Dabar nepersodinėk, palauk pavasario. Nes sunkiai adaptuosis.
Papildyta:
QUOTE(fify @ 2009 01 16, 13:45)
Laba  4u.gif 
Nusipirkau ir aš orchideją, dabar straksiu kaip apie mažą vaiką..
Skaičiau temas apie jų priežiūrą, bet vistik vienas klausimas man neaiškus  blush2.gif 
Kaip supratau orchideją laistyti reikia,kai šaknys pasidaro nebežalios  g.gif 
Pas mane gėlė stovi ant staliuko,šaknys vazonelyje žalios,o paviršinės pilkos. Kambaryje nėra labai šilta,ar man ją drėkinti nupuškiant iš viršaus ar kol kas nereikia jos drekinti visai ? Niu nebesusigaudau ir bijau numarinti, labai jau jos man gražios  wub.gif 
Iš anksto dėkoju atsakiusioms  smile.gif

Papurškaliok viršutines šaknis, tik stenkis, kad skrotelėje vanduo nesikauptų.
Atsakyti
QUOTE(misterija @ 2009 01 16, 12:40)
uk1 tas blokinis brendo brendo, tai tipo pagerinsiu augima ir trasu daviau, tai viena isparejo irnesakyk.gif
http://public.fotki....phal-ant-bloko/

Labai įdomiai įmontuotas g.gif Gal gali papaskot, kaip tai ir į kur čia įmontuota blush2.gif
Atsakyti
hmz, o pavasaris nuo kada skaitosi? biggrin.gif nu kalendorinis tai kova, ne taip ir uz kalnu. bet realiai gi pavasaris lietuvon gerokai veliau ateina. tai laukt to tikro ar jau kova galima persodinet? g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(syu @ 2009 01 16, 14:56)
hmz, o pavasaris nuo kada skaitosi?  biggrin.gif nu kalendorinis tai kova, ne taip ir uz kalnu. bet realiai gi pavasaris lietuvon gerokai veliau ateina. tai laukt to tikro ar jau kova galima persodinet?  g.gif  blush2.gif

Manau, kad galvok apie kokį balandį, kai jau bus gerokai daugiau saulės šviesos, šilčiau ir orchidėjos pradės intensyviau leisti šaknis.
Papildyta:
QUOTE(Aduka @ 2009 01 16, 14:45)
Labai įdomiai įmontuotas g.gif Gal gali papaskot, kaip tai ir į kur čia įmontuota blush2.gif

rojausodai.lt galima plačiau pasiskaityti. Čia kiek supratau ant medžio žievės patupdo orchidėją.
Atsakyti
aciu uz patarimus, bandysim istempk iki balandzio ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Mergaitės, pasakykit, man neišmanėlei blush2.gif , kas čia auga mano dendrobiui- žiedas ar keikis? 4u.gif
http://public.fotki....s/p1010944.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pabirze: 16 sausio 2009 - 14:28
QUOTE(Aduka @ 2009 01 16, 14:45)

kamstinio azuolo zieves gabalas pirktas is skm, saknys buvo taip issilankste , kad patogiai apsikabino zieve, prideta kiminu, kad dregme laikytusi ir prirista.
kai kurios naujai augusios saknys jau prilipe prie zieves. purskiu kasdiena, kai prisimenu pakisu zieve po kranu.
geliuka taip pakabinau del to , kad labai nenorejo draugauti su vazoneliu biggrin.gif
Atsakyti
[Papurškaliok viršutines šaknis, tik stenkis, kad skrotelėje vanduo nesikauptų.
[/quote]

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pabirze @ 2009 01 16, 15:28)
Mergaitės, pasakykit, man neišmanėlei blush2.gif , kas čia auga mano dendrobiui- žiedas ar keikis?  4u.gif
http://public.fotki....s/p1010944.html

Mano giliu įsitikinimu keikis. smile.gif Bet kadangi pati dendrobių neauginu, tai galiu netyčia ir klysti. Nors pagal viską tikrai į vaiką panašu.
Atsakyti
QUOTE(emilija13 @ 2009 01 16, 15:53)
Mano giliu įsitikinimu keikis. smile.gif Bet kadangi pati dendrobių neauginu, tai galiu netyčia ir klysti. Nors pagal viską tikrai į vaiką panašu.

Ačiū, aš irgi taip galvojau, bet suklaidino tai, kad pačioj viršūnėj kalasi, ir jau trečias, o dar keliose vietose dar kažkas lenda, o jau pradėjau svajot ...lotuliukas.gif 4u.gif
Atsakyti