Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

Sveikutes 4u.gif
Vakar buvau Vln Akropolyje - prabegomis, ir sugebejau pagriebti prabegant geltona orchyte wub.gif Gelytes buvo tokios padziuvusios, bet paziurejau saknys zalios, na pagalvojau, kad atsigaus pas mane bigsmile.gif
Atvaziavau namo, prisiziurejau prie tu saknu, kazkokios jos zalios, bet susiraukslejusios - pamirkiau, nieko gero. Istraukiau is vazono, o jos prie pat lapuku pradejusios puti, o toliau vel zalios - teko operacija gelytei daryti, bet liko kokios 6 sveikos saknys - gal jau atsigaus unsure.gif
MB tik - ar tau ju reikia??? g.gif sakau,- geltonos vienspalves dar neturiu blush2.gif , o jis vel - tai ar tikrai tau jos reikia doh.gif
Nieko jis pas mane nesupranta irnesakyk.gif
Dabar turesiu ka globoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 01 28, 16:48)
Kažkas gražiai Tave suvystė  lotuliukas.gif Na, bet kokiu atveju graži žydinti gėlytė smile.gif

na taip, bet nebuvo mano butinai prasymas orchideja, tad nieko baisaus, auginsiu kita grazuole mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutes. Norejau paklausti ar savo gelytems pacios gaminate substratus, ar parkate. maciau kazkokiu neblogu yra orchideju tinklalapyje, tik man neaisku ka reiskia EPIFITINEMS ORCHIDEJOMS? g.gif
Dar noriu paklausti kas kiek laiko reikia pravedinti reanimatoriu ir po kiek min/val 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristepala: 28 sausio 2009 - 16:05
QUOTE(Dzanetukas @ 2009 01 28, 16:49)
Sveikutes 4u.gif
Vakar buvau Vln Akropolyje - prabegomis, ir sugebejau pagriebti prabegant geltona orchyte wub.gif  Gelytes buvo tokios padziuvusios, bet paziurejau saknys zalios, na pagalvojau, kad atsigaus pas mane  bigsmile.gif
Atvaziavau namo, prisiziurejau prie tu saknu, kazkokios jos zalios, bet susiraukslejusios - pamirkiau, nieko gero. Istraukiau is vazono, o jos prie pat lapuku pradejusios puti, o toliau vel zalios - teko operacija gelytei daryti, bet liko kokios 6 sveikos saknys - gal jau atsigaus unsure.gif
MB tik - ar tau ju reikia??? g.gif  sakau,- geltonos vienspalves dar neturiu blush2.gif , o jis vel - tai ar tikrai tau jos reikia doh.gif
Nieko jis pas mane nesupranta irnesakyk.gif
Dabar turesiu ka globoti biggrin.gif

Taip taip, čia kažkas iš forumo dalyvių rašė, kad taip Akropolyje yra su tomis orchidėjomis. Šaknų galai sveiki, o prie lapų pūna. Patarimas buvo pakrapštinėti šaknis apie lapus ir pažiūrėti jų būklę smile.gif
Atsakyti
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 01 28, 18:12)
Taip taip, čia kažkas iš forumo dalyvių rašė, kad taip Akropolyje yra su tomis orchidėjomis. Šaknų galai sveiki, o prie lapų pūna. Patarimas buvo pakrapštinėti šaknis apie lapus ir pažiūrėti jų būklę smile.gif

tai vat tame ir reikalas, kad ne visai nuo pat lapu, o kazkur pora cm. nuo lapu pradzios zalios, o paskui tarpas apie 4 cm.papuvusios (baltos pasidariusios, bet dar ne visai tokios vandeningos, ir veliau vel zalios. As ja ten ir taip ir anaip varciau - taip tvirtai vazone laikesi - bet pasirodo...reikia vos ne puse geles is vazono istraukti, kad pamatytum. doh.gif
Sumokejau uz ja tik 7.98 - ziuresim, gal tikrai pavyks ja atgaivinti ax.gif
Svarbiausiai, kad i nauja substrata ikisau ( bet gal dar reikia ziedkocius su ziedeliais nukirpti g.gif , bet taip man ju gaila verysad.gif )
Atsakyti
QUOTE(Dzanetukas @ 2009 01 28, 15:49)

aš visoms gėlėms, įsimetus puviniui naudoju kalio permaganato tirpalą
Atsakyti
QUOTE(Nikkita @ 2009 01 28, 18:33)
aš visoms gėlėms, įsimetus puviniui naudoju kalio permaganato tirpalą

Turi omenyje patepti nupjautas saknys? blush2.gif
Nes prisiskaicius cia, barsciau cinamonu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzanetukas @ 2009 01 28, 17:43)
Turi omenyje patepti nupjautas saknys? blush2.gif
Nes prisiskaicius cia, barsciau cinamonu biggrin.gif

Dauguma ir barsto cinamonu arba angliuku. Kalio permanganatas nebūtinas, jeigu cinamonas viski lygiai taip pat gerai padaro.
Atsakyti
QUOTE(Dzanetukas @ 2009 01 28, 16:18)
tai vat tame ir reikalas, kad ne visai nuo pat lapu, o kazkur pora cm. nuo lapu pradzios zalios, o paskui tarpas apie 4 cm.papuvusios (baltos pasidariusios, bet dar ne visai tokios vandeningos, ir veliau vel zalios. As ja ten ir taip ir anaip varciau - taip tvirtai vazone laikesi - bet pasirodo...reikia vos ne puse geles is vazono istraukti, kad pamatytum. doh.gif
Sumokejau uz ja tik 7.98 - ziuresim, gal tikrai pavyks ja atgaivinti ax.gif
Svarbiausiai, kad i nauja substrata ikisau ( bet gal dar reikia ziedkocius su ziedeliais nukirpti  g.gif , bet taip man ju gaila verysad.gif )

Ar tik nepersistengei g.gif Baltos vazonelio viduryje ir turi buti, jei supuvusios ne baltos, o rudos ir kose doh.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2009 01 28, 18:20)
Ar tik nepersistengei g.gif Baltos vazonelio viduryje ir turi buti, jei supuvusios ne baltos, o rudos ir kose doh.gif

Arba dar negyvos buna, kai yra sviesios, o viduje tik siulelis toks likes.
Atsakyti
QUOTE(Kristepala @ 2009 01 28, 18:04)
Sveikutes. Norejau paklausti ar savo gelytems pacios gaminate substratus, ar parkate. maciau kazkokiu neblogu yra orchideju tinklalapyje, tik man neaisku ka reiskia EPIFITINEMS ORCHIDEJOMS? g.gif
Dar noriu paklausti kas kiek laiko reikia pravedinti reanimatoriu ir po kiek min/val  4u.gif

Negi niekas nezino unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristepala @ 2009 01 28, 17:50)
Negi niekas nezino  unsure.gif

epifitas mirksiukas.gif
Atsakyti