Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionės į šiltus kraštus nėštumo metu

Sveikos nestuke.gif

norėčiau palėkti kur nors iš Lietuvėlės pailsėti. bet visur taip karšta - įprastoj būsenoj man karštis nesukeldavo problemų, bet ką žinau, kaip reaguos organizmas nėštumo metu. Lietuvos karščiais man darbe išbūt sunkoka - į vakarą patinsta kojos, bet gal čia dar nuovargis prisideda...

pasidalinkit įpūdžiais nestuke.gif , kurios atostogavot šiltuose kraštuose nestuke.gif metu. Mums dabar 6 mėnesiukai - ar nepasikenksim sau? g.gif

beje, mastau apie Turkiją.

laukiu labai atsakymu smile.gif
Atsakyti
aš irgi planuoju, ir taip pat kamuoja šitie klausymai... karštį, kai buvo, sunkiai pernešdavau... bet taip norisi į šiltą jūrą vacation4.gif Baltyja tokia šalta, kad net nemalonu smile.gif
galiu pasakyti tik tai, kad 6 mėn. nera pavojingas laikotarpis.
beja, pernai buvau turkijoje, paliko labai gera įspūdį thumbup.gif
Atsakyti
Ketvirta nestumo menesi teko skristi i Tailanda. Tai galiu pasakyt - daugiau taip nedarysiu... sad.gif Ne poilsis buvo, o kankyne. Tiesa, temperatura ten vidurdieni apie 45 laipsnius ir oras toks tropinis, dregnas, ta dregme rodos, i kaulus prasiskverbia blink.gif .
As uz poilsiavima vesesnese vietose, ypac nestumo metu.
Bet cia jusu teise rinktis.
Atsakyti
temperatūra Turkijoj dabar 34. nežinau, iš vienos pusės labai norisi išvažiuoti ten ir pailsėti - dėl mažiaus, nes liekant Lietuvoj labai sunku nuo darbų ir nuo kasdieninių rūpesčių pabėgti, iš kitos pusės- baisu, kad mažiui nepakenktų karštis.

bet nuolat būčiau prie vandens, reikėtų gerti daug skysčių,aktyvų poilsį šįkart pamirščiau, tai gal nepakenks.... g.gif

šiandien turiu būtinai apsispręsti, tad labai laukčiau dar jūsų minčių 4u.gif
Atsakyti
as 6 men. skridau i italija. buvo 34-36 karscio. siaip tai varinejau kaip tankas ir visai nesigailiu.as ir dabar varineju daugiau nei kai kurios nenescios mano drauges biggrin.gif tiesa diena,karstis vargindavo, nes jis visai kitoks nei pas mus. geriausias variantas tuo metu budavo guleti viesbucio numery su ijungtu kondicionierium, arba kur baseine mirkti. o siaip man atrodo, keliones priklauso nuo tavo savijautos ir nestumo eigos. taciau jei rasai, kad tau kojos patinsta, manau, kad keliones reikia rinktis atsargiau. be to pasikonsultuok su savo gydytoju. jis tau patars ka daryt ekstriniais atvejais. ir pasirupink pazyma apie nestumo laika, nes kai kurios kompanijos reikalauja, nes daugiau 7 men. neskraidina. sekmes
Atsakyti
QUOTE(lanaa @ 2005 07 27, 11:45)
as 6 men. skridau i italija. buvo 34-36 karscio. siaip tai varinejau kaip tankas ir visai nesigailiu.as ir dabar varineju daugiau nei kai kurios nenescios mano drauges  biggrin.gif  tiesa diena,karstis vargindavo, nes jis visai kitoks nei pas mus. geriausias variantas tuo metu budavo guleti viesbucio numery su ijungtu kondicionierium, arba kur baseine mirkti. o siaip man atrodo, keliones priklauso nuo tavo savijautos ir nestumo eigos. taciau jei rasai, kad tau kojos patinsta, manau, kad keliones reikia rinktis atsargiau. be to pasikonsultuok su savo gydytoju. jis tau patars ka daryt ekstriniais atvejais. ir pasirupink pazyma apie nestumo laika, nes kai kurios kompanijos reikalauja, nes daugiau 7 men. neskraidina. sekmes

ech, kad žinočiau, kaip ten viskas bus... man atrodo, kad mano kojų patinimui karščių metu daugiausia turi įtakos sėdimas darbas. aišku, pats karštis irgi savo duoda, bet užsieny karštis kiek kitoks (dėl ko ir taip sunku prognozuot).

o pats skrydis leliui nekenkia?
Atsakyti
QUOTE(nichte @ 2005 07 27, 10:50)

kiek žinau, ne. ypač kenkia klimato pakeitimas
Atsakyti
QUOTE(nichte @ 2005 07 27, 11:50)
ech, kad žinočiau, kaip ten viskas bus... man atrodo, kad mano kojų patinimui karščių metu daugiausia turi įtakos sėdimas darbas. aišku, pats karštis irgi savo duoda, bet užsieny karštis kiek kitoks (dėl ko ir taip sunku prognozuot).

beje dar patarimas, jei rysies skristi. pasidometi tos salies gydymo istaigomis is anksto, jei kas atsitiktu ir pasirupinti draudimu. o siaip dar tinimui turi itakos ir karstis, ir jei daug stovi ar vaikstai. tinsti, del to, kad kaupiasi skysciai, cia jau daugiau organizmo vidiniai procesai, negu sedimas darbas. del skridimo, kai kuriems lelius lektuvo perkrovos, ypac pakilimo ir nusileidimo metu, neigiamai veikia. taciau cia jau tavo gydytojas turi spresti. ir jei skrisi, tai paprasyk kad tau duotu vieta prie tako ir geriau prieky,gale, ten kur buna didesnis tarp eiliu tarpas. nes as kai skridau, tai man atlenkiamas stalelis i pilva remesi, na ir siaip nebuvo per daug vietos kojoms doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lanaa @ 2005 07 27, 20:58)
beje dar patarimas, jei rysies skristi. pasidometi tos salies gydymo istaigomis is anksto, jei kas atsitiktu ir pasirupinti draudimu. o siaip dar tinimui turi itakos ir karstis, ir jei daug stovi ar vaikstai. tinsti, del to, kad kaupiasi skysciai, cia jau daugiau organizmo vidiniai procesai, negu sedimas darbas. del skridimo, kai kuriems lelius lektuvo perkrovos, ypac pakilimo ir nusileidimo metu, neigiamai veikia. taciau cia jau tavo gydytojas turi spresti. ir jei skrisi, tai paprasyk kad tau duotu vieta prie tako ir geriau prieky,gale, ten kur buna didesnis tarp eiliu tarpas. nes as kai skridau, tai man atlenkiamas stalelis i pilva remesi, na ir siaip nebuvo per daug vietos kojoms  doh.gif

ačiū labai už patarimus.

vakar nuėjau pas savo gydytoja, - ji neįžvelgė mano planų grėsmės - tyrimai ir apžiūros rezultatai geri.

tad nusprendėm skristi. tikiuosi, viskas bus thumbup.gif
medicininį draudimą įsigyjau, be to viešbutis reklamuojasi teikiantis gydytojo paslaugas (aišku, kiek galima pasitikėti turkais, nežinau g.gif )

o pilvukas mano dar ne toks labai jau didelis, nors per paskutinę savaitę ir šoktelėjo smile.gif tai grįšiu dar didesnė nestuke.gif
Atsakyti
tiesa, o kaip su priemonėm nuo saulės?
degintis nesiruošiu, bet vis tiek reiks pasiteplioti - kol iki baseino ar jūros nueisiu gausiu pakankamai saulės spindulių.

ar turi jos kokį pašalinį poveikį nestuke.gif metu?
Atsakyti
QUOTE(nichte @ 2005 07 28, 11:08)
tiesa, o kaip su priemonėm nuo saulės?
degintis nesiruošiu, bet vis tiek reiks pasiteplioti - kol iki baseino ar jūros nueisiu gausiu pakankamai saulės spindulių.

ar turi jos kokį pašalinį poveikį  nestuke.gif metu?

degintis tikrai nepatariama.galima truputi proto ribose. ir tai labiausiai patariama, kuomet saule nera aktyvi. t.y. po pietu. venk tiesioginiu saules spinduliu ir aisku naudok apsaugini krema.kiek suprantu vaziuoji i turkija ir dar galima sakyti karsciausiu metu, tai ir krema naudok atitinkama. gerk pakankamai skysciu, kad nejaustum troskulio. o del turku medicinos, tai nesu geros nuomones, nes vyras pora metu dirbo turkijoj, tai kiek atsimenu ten daug bardako, daugeliui gydytoju truksta atsakomybes, kvalifikacijos. ir dar ne visi moka angliskai. be to viesbuciuose dazniausiai buna, tokia tipo pirmoji pagalba. jei kazkas rimciau dazniausiai veza kazkur kitur. kai drausies kelioniu agenturoj, gerai issiklausinek, kuriais atvejais tau galios draudimas, ir kaip jie traktuoja jei kas atsitiktu nestumo metu ir ar tuomet galios draudimas.
Atsakyti
QUOTE(lanaa @ 2005 07 28, 16:11)
degintis tikrai nepatariama.galima truputi proto ribose. ir tai labiausiai patariama, kuomet saule nera aktyvi. t.y. po pietu. venk tiesioginiu saules spinduliu ir aisku naudok apsaugini krema.kiek suprantu vaziuoji i turkija ir dar galima sakyti karsciausiu metu, tai ir krema naudok atitinkama. gerk pakankamai skysciu, kad nejaustum troskulio. o del turku medicinos, tai nesu geros nuomones, nes vyras pora metu dirbo turkijoj, tai kiek atsimenu ten daug bardako, daugeliui gydytoju truksta atsakomybes, kvalifikacijos. ir dar ne visi moka angliskai. be to viesbuciuose dazniausiai buna, tokia tipo pirmoji pagalba. jei kazkas rimciau dazniausiai veza kazkur kitur. kai drausies kelioniu agenturoj, gerai issiklausinek, kuriais atvejais tau galios draudimas, ir kaip jie traktuoja jei kas atsitiktu nestumo metu ir ar tuomet galios draudimas.

ačiū už praktiškus patarimus smile.gif

aha, važiuoju į Turkiją... karščio gausiu - kiek mačiau, žadama, kad bus 35 doh.gif

Atsakyti