Įkraunama...
Įkraunama...

Riešo sąnario išvarža

Sveikos visos, norėčiau paklausti gal esate susidūrę su tokiu atveju, man išniręs kairės rankos riešo sanarys. Na toks kauliukas iškilęs, o šalia jo duobutė.Gydytojos klausiau tai sakė jei neskauda tai nieko nedaryti, o jei skauda tai reikia operacijos, ir sakė jog dažniausiai išnyra kurie groja pianinu. Kitas gydytojas-chirurgas iš vis sako ar tau trugdo ir viskas pasijuokė g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
Panašiau,kad čia sąnario išvarža.Tada būna kauliukas iššokęs viršutinėj riešo pusėj ir šalia jo-duobutė.Sąnario išvarža (mediciniškai vadinama Ganglionu) gali būti gydoma keliais būdais:1.Punktavimas ir poto rankos imobilizavimas 2-3 sav. bet ne visad padeda šitas gydymas...man punktavo 3 kartus ir matyt galiausiai reiks daryt operaciją doh.gif 2.Galima gydyti su kaulažoliu tepalu+ultragardu arba lidaze (sovietiniu vaistu) elektrofarezės metodu mirksiukas.gif šie būdai dažniau yra taikomai po punkcijos,kaip pagalbiniai,nes vieni atskirai paprastai nėra labai veiksmingi g.gif 3.Chirurginis.Na...visuomet pasiteisinantis ir turbūt pats patikimiausiais...
4.Jei išvarža šviežia galima ją susprogdinti stipriai spaudžiant su pirštais tą guziuką,bet šis būdas skausmingas (žinoma tai turi daryti chirurgas) unsure.gif
Atsakyti
truputį sumaišiau, su išvarža, ir aprašymas tikslus iššokęs kauliukas o šalia duobutė, na bet kaip gydytoja minėjo, jei neskauda tai palauksiu
Atsakyti
Sveikos, man dešinio riešo išvarža yra jau nuo paauglystės, tai bus jau kaip minimum 10 metų rolleyes.gif Gydytojai sakė, kad galima operuoti, bet nebūtina. Anksčiau užeidavo labai stiprūs riešo skausmai, o jis pats tapdavo labai pažeidžiamas (t.y.kauliukas labai išsišokęs, atrodė, jei netyčia kur užkliudysiu, tai išnirs jis galutinai). Nešiodavau elastinį bintą, kad sutvirtinti riešą.

Paskutinius kelis metus, tpfutpfutpfu, riešo nebeskauda. Ir tvirtesnis jis. Tik kai užsiimu jogą, dalies pratimų negaliu tinkamai atlikti, nes ant to riešo negaliu pilna jėga remtis. Buvau nesenai darkart konsultuotis su gydytoju, sakė, svarbiausia sportuoti ir taip tvirtinti riešą.

Tai aš pagal galimybes taip ir darau smile.gif Jaučiu, kad joga daug prisidėjo sutvirtinant riešą.

Tai vat tokia istorija smile.gif Operuočiausi kraštutiniu atveju, nes vis tik dešinė ranka, nesinori rizikuoti.
Atsakyti
QUOTE(Aukso pieva @ 2009 01 30, 14:52)
Sveikos, man dešinio riešo išvarža yra jau nuo paauglystės, tai bus jau kaip minimum 10 metų  rolleyes.gif  Gydytojai sakė, kad galima operuoti, bet nebūtina. Anksčiau užeidavo labai stiprūs riešo skausmai, o jis pats tapdavo labai pažeidžiamas (t.y.kauliukas labai išsišokęs, atrodė, jei netyčia kur užkliudysiu, tai išnirs jis galutinai). Nešiodavau elastinį bintą, kad sutvirtinti riešą.

Paskutinius kelis metus, tpfutpfutpfu, riešo nebeskauda. Ir tvirtesnis jis. Tik kai užsiimu jogą, dalies pratimų negaliu tinkamai atlikti, nes ant to riešo negaliu pilna jėga remtis. Buvau nesenai darkart konsultuotis su gydytoju, sakė, svarbiausia sportuoti ir taip tvirtinti riešą.

Tai aš pagal galimybes taip ir darau  smile.gif  Jaučiu, kad joga daug prisidėjo sutvirtinant riešą.

Tai vat tokia istorija  smile.gif  Operuočiausi kraštutiniu atveju, nes vis tik dešinė ranka, nesinori rizikuoti.

Papildyta:
Man taip pat yra kaires rankos rieso sanario kauliukas issokes.susilauzius ranka buvau pries 3m.man ja atstatinejo,bet gerai neatstate,ir daktarai pasake kad kelt sunkiai negalesiu,o kadangi dirbu vireja.tai tenka,ir ka manote,pries 2men,man issoko,bet dar netaip stipriai buvo kuo toliau tuo labiau skauda,tepu traumel tepalu,ir aprisu po to,kamparo alieju trinu,bet pagerejimo jokio,o jei tik tvirciau,tai sutinsta ranka,teks gal operacija daryt,bijau,nzn ka daryt,kol dar padirbt galiu tai dirbsiu,o po to matysiu g.gif verysad.gif unsure.gif
Atsakyti
Sveikos, pries kelis menesius ant rieso atsirado gumbelis, jo neskauda ir kai ispaudi , jis trumpam isnyktsa, paskui vel atsiranda. kazka esu girdejusi apie rieso sanario isvarza. Juk jeigu issinarintum , tai skaudetu, o dabar jo neskauda, ar galima sportuojant kaip nors pasitempti. Pasidalinkit patirtimi, gal kam nors taip buve, ka sake gydytojai??
Atsakyti
Sveikutės, gal kuri operavotės ganglioną? Kaip su po operaciniu etapu? Ar ilgai negalėsiu dirbti? verysad.gif
Atsakyti
Sveikutės...
Turiu šitą grožį... verysad.gif Jau n kartų traukė skysčius... Išaugdavo vis didesnis...
Dabar operuos, ar kuri esat turėjusi tokią operaciją? Kaip kas ten vyksta? verysad.gif Kažkaip neramu, aš žiauri bailė. doh.gif
Atsakyti
Man operavo-nieko ten baisaus nera,dabar turiu sveika ranka ir buvusias problemas primena tik likes randas... ax.gif Buvau kvaila,kad tiek ilgai tempiau ir kankinausi... ax.gif
Atsakyti
Aš irgi ilgai kankinuos ax.gif Nusibodo juodai, kokius 4 kartus jau traukė skysčius, leido vaistus.. Toks bjaurus tas guzas. Tinka tik draugams ir bendradarbėms gazdint lotuliukas.gif galėčiau įkelt foto ir visas super mamas išgazdint doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Nuraminot smile.gif o ar guldė jus? Nes sakė būna, kad tą patį vakarą išleidžia. Jei ne paslaptis kur operavotės? Gal Kaune? Klinikose? tongue.gif
Atsakyti
Kiek laiko po operacijos ranka įtvare, kiek laiko negalima ja naudotis? Kaip greit sugyja? Ar jaučiasi kas po to, kokio dydžio randas liko?
Gal išsioperavusių klaipėdiečių yra?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KRŪTA: 27 balandžio 2013 - 22:58
QUOTE(KRŪTA @ 2013 04 27, 22:57)
Kiek laiko po operacijos ranka įtvare, kiek laiko negalima ja naudotis? Kaip greit sugyja? Ar jaučiasi kas po to, kokio dydžio randas liko?
Gal išsioperavusių klaipėdiečių yra?

Man ir viskas smalsu... Operacija nenumaldomai artėja. O aš bijau jos žiauriai...
Ranka naudojimasis apribotas būna apie mėnesį (sakė daktaras). Randą esu mačiusi (pas grupioką) tai nedidelis buvo... bet šiaip priklauso ir nuo daktaro... Jei normalus operuoja tai turėtų gražus mažas randukas likti 4u.gif
Atsakyti