Įkraunama...
Įkraunama...

Stuburo išvarža - 2

CHARITE, apie pacias operacijas, pooperacini perioda ir t.t. daug rasyta Sveiko zmogaus forume. Bet turbut jau skaitei?
O ranku vis tiek nenuleisk, ne viskas dar prarasta. Tau rupimais operacijos klausimais apsisviesk ir tam kartui pamirsk. Isigyvenk i minti, kad nereikes tau jokios operacijos, tikrai nereikes, viskas bus gerai smile.gif . Pozityvumas zmogu gelbeja, o ypac tada, kai viskas beveik beviltiska.......Juk matosi is tavo parasymu, kad esi kaip reikiant kovotoja, laikykis. Nepazistu taves, bet, zinok, pagalvoju ir palaikau tave kasdien.... 4u.gif 4u.gif Visos mes cia is savo duobiu kapstomes ir zinom, ka tai reiskia . O juk tau jau kazkiek geriau? Reiskia, gali kunas tvarkytis, o ir tvarkosi jau. Tik neperlenk lazdos net ir su Lino mankstom, jausk, ka gali, ko nelabai - ir tada jos tau tikrai pades, pamatysi. Sekmes tau, rasyk kaip seksis ir toliau smile.gif

ERINATA, kodel tu turi tyleti apie tai, kas tau priklauso? Ar lauksi, kol savijauta dar paprastes? Pasiimk viska, kas imanoma.......Ir sveik.
Atsakyti
Roja, aciu 4u.gif Bandau susikaupti ir pasiruosti moraliskai. Penktadienio pokalbis su Linu apie operacija padare savo - verkiau visa diena, o nakti temperatura buvo virs 39 link 40 ir jokie vaistai dvi paras jos negalejo numusti (cia tas siauciantis virusas pargulde vaikus, o galiausia mane paskutine, bet stipriausia is seimos).
Vadinasi, privalau susigrazinti ankstesni pykti ir pozityvu mastyma.

Atsikeliau - ir, zinoma, vel tas pats skausmas ir persikreipimas pastovejus vos kelias minutes.
Spjoviau i Lino liepima nedaryti Gemmos mankstos - siandien ja dariau triskart, uztat i vakara neisiskaudejo taip, kaip pries liga biggrin.gif Vaikscioti be skausmo ir toliau negaliu, o paejejus penketa minuciu imciau klykti - nuejimas iki parduotuves butu ,,misija neimanoma" doh.gif
Uztat begulint dar pradejo skaudeti stubura auksciau, ties mentimis cool.gif

Paskambijau, kad negalesiu siandien atvykti i uzsiemima. Nors anys deklaruoja individualuma, kurio Gemmoje nerasta, bet ... ne nepasiteiravo, ar dar stuburas vietoje ir koja nenukrito unsure.gif

Kazkaip ... likau nusivylusi. Aršus vaistu ir operaciju priesininkas paišo man operaciją, pažada esant reikalui duoti chirurgo kontaktus, o po to net neįdomu, ar gyva ir gal jau reikia tu kontaktu blink.gif Pasigedau normalaus, sveiko ,,sportinio" intereso", kuris turetu apimti ji, gavus toki ,,iššūkį" kaip aš. Uz 90 litu per valanda blush2.gif Nagi tai elementariausia reklama jam g.gif

Besirgdama vistik sumąsčiau, kad daugiau nei 3 savaiciu treniruotes Gemmoje turejo pliusu, nors ir menku - savijauta nepablogejo, galiu miegoti nakti be skausmo, siek tiek sutvirtejo raumenukai.
Sugebejau sau pagaliau ivardyti, kad pabegau is Gemmos, nes is Lino tikejausi ,,stipresniu" pratimu.
Jei jau su skausmais dariau pratimus Gemmoje ir bukle nepablogejo, vadinasi galiu ir toliau treniruotis - nors Linas su tuo visiškai nesutinka. biggrin.gif

Atsakyti
CHARICIUK, gal tu geriau klausyk to Lino........DEl pratimu klausyk. Tie Gemmos pratimai , ko gero, per agresyvus tavo raumenims dar. Cia as kazkiek is savo patirties rasau. Buvo man vieno stuburinio paskirti pratimai. Nu tokie raumenis stiprinantys, sake daryti kuo dazniau, kuo daugiau. Ir ka gi - is pradziu lyg ir nieko, lyg ir padejo, jau vilti buvau atgavus. O paskui kai dejo man visokiais diegliais ir kitokiom nesamonem, kad vos atsipaipalojau. Dabartine mano kineze isaiskino, kad visu pirma reikia nuraminti uzdegimo apimtus raumenis, tik po to pradeti atsargiai tempimo pratimus. po truputi didinti kruvi. O jau galiausiai - jegos pratimai, kurie galutinai sustiprina apspakajintus ir pratampytus raumenis......Nu gal as cia ir nieko tau naujo neparasiau, bet tokia mano patirtis. Aisku, kai skauda, tai norisi griebtis bet ko ir kuo intensyviau - bet viskam savo laikas rolleyes.gif
Tau turetu labai pagereti, kai apsitvarkys organizme hormonai po gimdymo ir maitinimo, pamatysi. 4u.gif
O dabar linkiu pagerejimo ir parasyk, jeigu galesi smile.gif
Atsakyti
Pamazu darau pratimukus.
Siaip Linas manimi neuzsiima, dirbu su Mindaugu. Abu jie geri, abu skirtingi.
Kai po savo gripo pas juos nuslepsejau visa nelaiminga ir su smarkiai paumejusiu skausmu, Linas mane nuramino ir vistik susidomejo, ar dar gyva lotuliukas.gif
Pamazu skausmas ima trauktis is kojos ir koncentruojasi sedmeny.
Pazadejo, kad tokiu visokiu paumejimu dar bus ne vienas, o skausmas turetu pamazu is kojos dingt, po to is sedmens persikelt i nugara ir tapti dar smarkesniu, nei buvo pacioje ligos pradzioje doh.gif
Kaip nekantriai laukiu, kol ims skaudeti nugara.
Bet, atrodo, ta diena bus dar negreit.
Jau tuoj bus du menesiai, kaip nebevaikstau cool.gif
Atsakyti
CHARITE, siunciu tau milijona sitokiu 4u.gif , jie kilstels tave kiekviena miela diena, pamazu, pamazu , tik turek dar kantrybes. Ir viena grazia diena parasysi i SM, kad tau jau VISKAS GERAI thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Aciu 4u.gif |Noretusi, kad taip butu.
Bet ... kolkas slykstus saknelinis skausmas per vakar taip sustiprejo, kad teko pirmasyk gerti dideles ibuprofeno dozes. O nakti is skausmo klykiau ir..tenorejau numirti.
Nebezinau ir ka daryti. Jau buvo 6 uzsiemimai pas LIna ir Mindauga, o mano skausmas vis dideja ir dideja, jau nebegaliu atlikti ir tu keliu elementariu pratimu, o iki tualeto einu inksdama is skausmo. Pamazu atrofuojasi koju ir nugaros raumenys - nuo nevaiksciojimo. Vaiksciot negaliu - skauda ziauriai.
Kur kreiptis? I skausmo klinika? I neurochirurga? I osteopata?
Nesinori blaskytis, bet ... jei skausmo pradzioje, pries pora menesiu pasistugaudama gebejau iki parduotuves nueiti, tai dabar staugiu eidama iki tualeto, o siandien jau ir iki virtuves pavalgyt nebenuejau. O salia - beveik pusmecio kudikis, kuri reikia prausti, maitinti, zaisti. Ir .. jokiu mociuciu schmoll.gif verysad.gif
Linas ir Mindaugas guscioja peciais...
Atsakyti
QUOTE(charite @ 2009 11 24, 15:03)
Aciu  4u.gif |Noretusi, kad taip butu.
Bet ... kolkas slykstus saknelinis skausmas per vakar taip sustiprejo, kad teko pirmasyk gerti dideles ibuprofeno dozes. O nakti is skausmo klykiau ir..tenorejau numirti.
Nebezinau ir ka daryti. Jau buvo 6 uzsiemimai pas LIna ir Mindauga, o mano skausmas vis dideja ir dideja, jau nebegaliu atlikti ir tu keliu elementariu pratimu, o iki tualeto einu inksdama is skausmo. Pamazu atrofuojasi koju ir nugaros raumenys - nuo nevaiksciojimo. Vaiksciot negaliu - skauda ziauriai.
Kur kreiptis? I skausmo klinika? I neurochirurga? I osteopata?
Nesinori blaskytis, bet ... jei skausmo pradzioje, pries pora menesiu pasistugaudama gebejau iki parduotuves nueiti, tai dabar staugiu eidama iki tualeto, o siandien jau ir iki virtuves pavalgyt nebenuejau. O salia - beveik pusmecio kudikis, kuri reikia prausti, maitinti, zaisti. Ir .. jokiu mociuciu  schmoll.gif  verysad.gif
Linas ir Mindaugas guscioja peciais...

Charite, parasiau tau i AZ.
Atsakyti
Labas vakaras smile.gif

turiu klausima, paskutiniu laiku negaliu pakest nugaros skausma, visa nugara dega, lyg viduj ugnys doh.gif jokia manksta ir vaistai nepadeda verysad.gif ka dar galima padaryt? pas daktara nenore vel eit, nes kaip visad paziures kaip i durne unsure.gif gal man i koki uzdegima perejo g.gif ar gali taip but?
Atsakyti
QUOTE(Erinata @ 2009 12 05, 20:19)
Labas vakaras smile.gif

turiu klausima, paskutiniu laiku negaliu pakest nugaros skausma, visa nugara dega, lyg viduj ugnys doh.gif  jokia manksta ir vaistai nepadeda verysad.gif  ka dar galima padaryt? pas daktara nenore vel eit, nes kaip visad paziures kaip i durne unsure.gif  gal man i koki uzdegima perejo  g.gif  ar gali taip but?

Liudna, ar ne?
Pati isitikinau, kad esant skausmams, negalima daryti jokiu pratimu. Du menesiai mankstu ir vertikaliu voniu privare mane ne tik iki nevaiksciojimo, bet ir prie nepakeliamo skausmo, kada dvi naktis staugiau doh.gif Skausmas buvo klaikus.
Ir Linui buvau pinigus uz 10 uzsiemimu sumokejus. Liko 3-4 uzsiemimai, o pinigu negrazina cool.gif Jauciuosi apgauta - vistik suma apie 300 Lt - ne juokas verysad.gif
Be to, Mindaugas (lino direktorius) prizadejo man i namus duoti raumenis stimuliuojanti aparaciuka. O kai atejo ta davimo diena, nieks nieko ne neprisimine cool.gif Kazkaip nemaloniai nuteike toks atsainus poziuris verysad.gif

Siulau skubiai gydytis uzdegima - atai komplikuosis kaip man - nepakeliamais ksausmais.
Kai skausmas dings, tada reiktu kibti mankstintis.
O Tau i sanatorija siuntimo taip ir nedave?
----------

Man su zveriniu skausmu padejo kovoti akupunktura ir manualine terapija. Bet ne manksta Gemmoje ar pas Lina cool.gif
Sianakt pirmasyk po dvieju menesiu kankynes ismiegojau kaip kudikis - be vaistu ir su silpnuciu skausmu thumbup.gif
Dabar beliko kreiva nugara su issokusiu is stuburo slanksteliu - kol slankstelis negris i vieta, negalesiu vaikscioti cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo charite: 05 gruodžio 2009 - 21:39
QUOTE(charite @ 2009 12 05, 21:30)
Liudna, ar ne?
Pati isitikinau, kad esant skausmams, negalima daryti jokiu pratimu. Du menesiai mankstu ir vertikaliu voniu privare mane ne tik iki nevaiksciojimo, bet ir prie nepakeliamo skausmo, kada dvi naktis staugiau doh.gif  Skausmas buvo klaikus.
Ir Linui buvau pinigus uz 10 uzsiemimu sumokejus. Liko 3-4 uzsiemimai, o pinigu negrazina  cool.gif Jauciuosi apgauta - vistik suma apie 300 Lt - ne juokas  verysad.gif
Be to, Mindaugas (lino direktorius) prizadejo man i namus duoti raumenis stimuliuojanti aparaciuka. O kai atejo ta davimo diena, nieks nieko ne neprisimine  cool.gif Kazkaip nemaloniai nuteike toks atsainus poziuris  verysad.gif

Siulau skubiai gydytis uzdegima - atai komplikuosis kaip man - nepakeliamais ksausmais.
Kai skausmas dings, tada reiktu kibti mankstintis.
O Tau i sanatorija siuntimo taip ir nedave?
----------

Man su zveriniu skausmu padejo kovoti akupunktura ir manualine terapija. Bet ne manksta Gemmoje ar pas Lina  cool.gif
Sianakt pirmasyk po dvieju menesiu kankynes ismiegojau kaip kudikis - be vaistu ir su silpnuciu skausmu  thumbup.gif
Dabar beliko kreiva nugara su issokusiu is stuburo slanksteliu - kol slankstelis negris i vieta, negalesiu vaikscioti  cool.gif

tikrai labai liudna kad daktarai tokie abejingi doh.gif
apie siuntima i sanatorija man nieks nei zodzio neistare, o tik paskui mano terapeute pasake kad galima eikalaut, galvojau palauksiu kol tas gripas praeis ir tada prasysiu, bet jauciu kad kentet negaliu, bet ir i sanatorija negaliu vaziuot, net neissivaizduoju kur vaika palikt doh.gif
o kas yra ta akupunktura ir manualine terapija, kaip ji daroma? blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Erinata @ 2009 12 05, 22:24)
tikrai labai liudna kad daktarai tokie abejingi doh.gif 
apie siuntima i sanatorija man nieks nei zodzio neistare, o tik paskui mano terapeute pasake kad galima eikalaut, galvojau palauksiu kol tas gripas praeis ir tada prasysiu, bet jauciu kad kentet negaliu, bet ir i sanatorija negaliu vaziuot, net neissivaizduoju kur vaika palikt doh.gif
o kas yra ta akupunktura ir manualine terapija, kaip ji daroma?  blush2.gif  blush2.gif

Akupunktura? Tai plonu adateliu idurimas i specifinius taskus, siekiant stimuliuoti gydancia organizmo energija. Adatos plonos - i mums iprasta injekcine adata tilptu jų nuo 10 iki 12. Nors pries tai ziurejau skeptiskai, ir netikejau poveikiu, man akupunktura padejo kovoti su skausmu be vaistu. Ejau 8 kartus cia. ta gydytoja zino gera manualista. Manualistas sprendzia atramos judamojo aparato veiklos sutrikimus.
Nereikia bijoti, kad gydytoja akla. Ji tikra savo darbo profesionale medike (baigusi VU ir akla visa gyvenima nebuvo) smile.gif
Siaip manualistu jokie neurologai nerekomenduoja. Tai buvo priezastis, kodel as ju bijojau.
Dabar jau issiaiskinau, kad nerekomenduoja vien todel, jog daug diletantu ar nemoksu, o ju darbo pasekoje menkiausia klaidele zmogui kainuoja galbut ir negriztamas problemas cool.gif

Matai, kada dvi paras staugiau ir kentejau stipresnius nei gimdant su skatinimu (ir be nuskausminimo) skausmus ir vos neisprotejau - griebiausi visko is eiles, kad tas kosmaras baigtusi. 4u.gif Man pavyko (3tfu) - sianakt miegojau beveik be skausmo rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo charite: 05 gruodžio 2009 - 23:15
QUOTE(charite @ 2009 12 05, 23:09)
Akupunktura? Tai  plonu adateliu idurimas i specifinius taskus, siekiant stimuliuoti gydancia organizmo energija. Adatos plonos - i mums iprasta injekcine adata tilptu jų nuo 10 iki 12. Nors pries tai ziurejau skeptiskai, ir netikejau poveikiu, man akupunktura padejo kovoti su skausmu be vaistu. Ejau 8 kartus cia. ta gydytoja zino gera manualista. Manualistas sprendzia atramos judamojo aparato veiklos sutrikimus.
Nereikia bijoti, kad gydytoja akla. Ji tikra savo darbo profesionale medike (baigusi VU ir akla visa gyvenima nebuvo)  smile.gif
Siaip manualistu jokie neurologai nerekomenduoja. Tai buvo priezastis, kodel as ju bijojau.
Dabar jau issiaiskinau, kad nerekomenduoja vien todel, jog daug diletantu ar nemoksu, o ju darbo pasekoje menkiausia klaidele zmogui kainuoja galbut ir negriztamas problemas  cool.gif

Matai, kada dvi paras staugiau ir kentejau stipresnius nei gimdant su skatinimu (ir be nuskausminimo) skausmus ir vos neisprotejau - griebiausi visko is eiles, kad tas kosmaras baigtusi.  4u.gif Man pavyko (3tfu) - sianakt miegojau beveik be skausmo  rolleyes.gif

labai aciu uz info 4u.gif
as turbut irgi lauksiu kol nesurakins visa, cia taip dazniausiai buna doh.gif
linkiu greiciau pasveikt ir visai nejaust skausmu 4u.gif
Atsakyti