Įkraunama...
Įkraunama...

Stuburo išvarža - 2

o gal yra kam padejo?

nzn ka daryt...
Atsakyti
QUOTE(rutovna @ 2010 07 08, 20:04)
xo kodel jus nesidaret epiduro?
xxgal zinot kitu patirciu?

xxKiek skaiciau Sveiko zmogaus forume, buvo tokiu, kurie daresi skausmo blokada. Krykstavo is dziaugsmo, kai skausmas sumazejo... Bet ... jie rase ir veliau, kada skausmo blokada nustojo veikti. Labai greitai. Su keliais ju susisiekiau nurodytais el.p. ar tlf. Keli iskart po to rizosi operacijai.
B bendradarbis priesingai, po skausmo blokados sekmingai gyvena antrus metus, skausmai neatsinaujino, tik va isvarzos duoda apie save zinot. Nedideles jos.
Siaip, kiek skaitinejau, ne 100 proc padeda skausmo blokada. Buna, kad ja tenka kartoti antra, gal ir trecia karta. Ir nesuveikia. O buna, kad to vieno karto uztenka uzdegimui suvaldyti, o tuomet daromos mankstos sutvirtina raumenis. Ir tesiasi gyvenimas be skausmo.
Kiekvienas atvejis individualus, sekmingesniu atveju statistiskai siek tiek daugiau, nei nesekmingu.

xx Man siule skausmo blokada, nes joks gydymas eile menesiu nebepadejo. Neurologas siuntima i Santariskes dave, sake iskart nuvaziavus ir padarytu. Skausmai buvo nenusakomai dideli. Negalejau vaikscioti, tik guleti. Elementarus apsivertimas lovoje man buvo didziulis issukis. Dar zindziau kudiki, taigi, vaistu gert negalejau, leistis bele ko - irgi ne. Net zindyti negalejau nustoti, kadangi nusitraukt piena ar mazylei padaryti misinuka man butu buvusi neimanoma misija. Dar isgasdino gydytojo, isdavusio siuntima zodziai, kad jei blokada nepades, liks tik operacija, kurios visai nenorejau.
Kita vertus, labai aktyviai ieskojau tinkamu gydymo(si) metodu, keiciau gydytojus (prie tokios ligos intensyviai nepakeisi, laikas ejo...). Net gavus siuntima skausmo blokadai, radau gydytoja, kuris man padejo. Su kiekvienu vizitu skausmas po dalele mazejo ir taip smile.gif Tas siuntimas kazkur tebeguli biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo charite: 08 liepos 2010 - 20:06
sakykit mergaites o kokius medikamentus naudojus,ta prasme skausmui tirpimam malsinti.as tai TENS naudoju,burbuline vonia,infraraudonuosius spindulius,parafina...dar masaziklius ivairius,tik va neturiu kas gydomo masazo padarytu
Atsakyti
man nuo skausmo buvo surasyti berods 4 vaistai geriami, 1 leidziami i vena ir 2 ar trys i raumenis....jie nueme skausma ir tada ejau i vertikalias vonias...praej jau puse metu...beveik nebeskauda...niekaip neprisiruosiu i reabilitacija, laukiu kol vyras atostogaus gaus kad butu su vaiku...bet tfu tfu kolkas viskas ok rolleyes.gif
Atsakyti
Daisiuke, o koja nebetirpsta?
Smagu skaityt, kad skausmai nekamuoja thumbup.gif

Man TENS nepadejo, is vaistu gavau keleta injekciju i stuburo sriti ir viskas. Jau senokai nebeskauda smile.gif
Atsakyti
QUOTE(charite @ 2010 07 09, 16:45)
Daisiuke, o koja nebetirpsta?
Smagu skaityt, kad skausmai nekamuoja  thumbup.gif

Man TENS nepadejo, is vaistu gavau keleta injekciju i stuburo sriti ir viskas. Jau senokai nebeskauda  smile.gif

praktiskai nebetirpsta.nu gal vos vos tokia ji kitokia, bet jau nepalygint kaip buvo schmoll.gif be to dar svori metu, nes jis tikrai ne pagalbininkas stuburui..tai tas irgi jauciu lengvina visa reikala rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Daisiuke @ 2010 07 09, 16:51)
praktiskai nebetirpsta.nu gal vos vos tokia ji kitokia, bet jau nepalygint kaip buvo  schmoll.gif be to dar svori metu, nes jis tikrai ne pagalbininkas stuburui..tai tas irgi jauciu lengvina visa reikala  rolleyes.gif

thumbup.gif Na taip, teko skaityt, kad vienas nereikalingas kilas ant pilvo duoda 7 kg apkrovos stuburui doh.gif As irgi bandau plonet blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(charite @ 2010 07 09, 16:55)
thumbup.gif Na taip, teko skaityt, kad vienas nereikalingas kilas ant pilvo duoda 7 kg apkrovos stuburui  doh.gif As irgi bandau plonet  blush2.gif

tai mano stuburas vadinasi palengvintas jau 42kg blink.gif
Atsakyti
Na, svoris idomiai veikia - pvz 70 kg zmogaus peda apkraunama 350 kg svoriu. doh.gif
Atsakyti
Sveikos,

Senai beplepėjom...Kaip sekasi gydytis? Dabar rudenį vėl girdžiu, kad daug kam paūmėjimai...
Charite, kaip tau?
Atsakyti
sveikos,.,

man paumejimo nebuvo atsirade, bet vyas atostogauja tai as naudojuo proga ir biski gydausi..palankaiu masaza paprasta..tai nugara siek tiek palengvejo..dabar lankau vertikalias vonias ir kazkoki dar procedura ultragarso..viskas liuks..tik kazkaip ketvirtadieni po proceduru paumejo skausmas nugaros...sakau gal persistengiau mankstinantis..bet va visa savaitgali taip gerokai spaudzia.. unsure.gif keista, nes gi tos proceduros kaip tik turi nuimt skausma o ne padidint.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(trys gilės @ 2010 10 03, 09:05)
Senai beplepėjom...Kaip sekasi gydytis? Dabar rudenį vėl girdžiu, kad daug kam paūmėjimai...
Charite, kaip tau?
Man Gemmos reabilitologai irgi aiskino, kad nuolat turi pacientu su rudeniniais paumejimais biggrin.gif
As nuo pernai spalio 10d svenciu metus nuo isvarzu atsiradimo dienos smile.gif 3xtf, paumejimo nera jokio. Jau vaikstau, jau mankstinuosi, jau neskauda, niekas netirpsta, viskas veikia, jauciuosi sveika ir jauna biggrin.gif Tiesa, gydytojas dar liepe kaip kiausinuka save iki naujako saugoti.
QUOTE(Daisiuke @ 2010 10 03, 09:16)
gi tos proceduros kaip tik turi nuimt skausma o ne padidint.. g.gif
Vienas is dvieju - arba kazka netinkamo padarei - arba sveikimas visada buna su pasibangavimais geriau/blogiau/geriau.
Atsakyti