Įkraunama...
Įkraunama...

5 mėnesių vaikelio mityba, II tema

o nuo kopusto pilvelio nepucia?
Atsakyti
aš pradėjau nuo bulviu košytes. tada dejau morka. bet kaip sakau pastebėjau nesuvirškintus gabalėlius, ir su morka ne taip noriai vaikas valgo. siandien vel tik bulve daviau, tai gražiau valge nei bulve+morka. be to pabertas trupučiuke, manau, nuo morkos,. arba banano g.gif bet galvoju ar nuo banano gali g.gif nedaug daviau jo...tikrai ne trečdalį kaip natina rašei, mažiau, kelis šaukštelius.
meduve-bijau kopusto net ragaut duot, mes iki 3,5 men. kariavom su pilvu doh.gif
Atsakyti
mamytes pasiskaitykite, verta zinoti

http://beta.sveikasv...?execution=e1s1
Atsakyti
QUOTE(smile:) @ 2009 03 31, 14:08)
mamytes pasiskaitykite, verta zinoti

http://beta.sveikasv...?execution=e1s1

man neatidaro verysad.gif
Turiu dar viena klausimeli: kolkas as savo maziukui per pietus duodu darzoviu kose, o valkarienei ryzu. Tik jau mums viduriukai susitvarke, tad ryzu galetume kaip ir atsisakyti ypac, kad esame ne is mazu vaiku. Tad ar mums vakare irgi valgyti darzoviene? ta pacia ar geriau kitokia? g.gif Kaip kitos mamytes darote?
Atsakyti
QUOTE(Meduvė @ 2009 03 31, 15:54)
man neatidaro verysad.gif
Turiu dar viena klausimeli: kolkas as savo maziukui per pietus duodu darzoviu kose, o valkarienei ryzu. Tik jau mums viduriukai susitvarke, tad ryzu galetume kaip ir atsisakyti ypac, kad esame ne is mazu vaiku. Tad ar mums vakare irgi valgyti darzoviene? ta pacia ar geriau kitokia? g.gif  Kaip kitos mamytes darote?

nzn kodel neatidaro gal pas juos kas uzluzo, nes linkas geras g.gif
del kosyciu, tai mes dar tik valgom darzoviene ir ragaujam vaisiu nors mums uz savaiteles 6menesiukai ax.gif dabar tik planuoju dar grikiu kosyte ivesti smile.gif o tai gal palik darzoviene, o vietoje ryziu kosytes ragaukit kitokia - grikiu, avizu, bet as nezinau dar sviezia tose reikaliukuose blush2.gif gal kokia patyrus mamike tau rimciau atsakys biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mandra Sandra @ 2009 03 30, 16:31)
aš pradėjau nuo bulviu košytes. tada dejau morka. bet kaip sakau pastebėjau nesuvirškintus gabalėlius, ir su morka ne taip noriai vaikas valgo. siandien vel tik bulve daviau, tai gražiau valge nei bulve+morka. be to pabertas trupučiuke, manau, nuo morkos,. arba banano  g.gif bet galvoju ar nuo banano gali  g.gif nedaug daviau jo...tikrai ne trečdalį kaip natina rašei, mažiau, kelis šaukštelius.

zinok tik karta ir suvalge tiek. dabar jau duok D, koki 5-6-dali suvalgo.
daviau tarkuoto obuoliuko, sikart jau labai graziai valge thumbup.gif bet ir mano sunuciui yra keli taskiukai uz ausytes- galnuo banano?
o vakar bandziau duoti bulvytes. Tai sunelis apsiveme nuo 1 saukstelio- pradejo ziaugcioti, tasytis, paraudo verysad.gif kosyte tkia skysta dariau, daug savo pienelio ipyliau- teko buldogui suest biggrin.gif
sakau, gal reiks bandyt arba morka, arba kruopas su kokiu tarkuotu obuoliuku g.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(natina @ 2009 04 02, 23:07)
zinok tik karta ir suvalge tiek. dabar jau duok D, koki 5-6-dali suvalgo.
daviau tarkuoto obuoliuko, sikart jau labai graziai valge thumbup.gif bet ir mano sunuciui yra keli taskiukai uz ausytes- galnuo banano?
o vakar bandziau duoti bulvytes. Tai sunelis apsiveme nuo 1 saukstelio- pradejo ziaugcioti, tasytis, paraudo verysad.gif kosyte tkia skysta dariau, daug savo pienelio ipyliau- teko buldogui suest biggrin.gif
sakau, gal reiks bandyt arba morka, arba kruopas su kokiu tarkuotu obuoliuku g.gif  unsure.gif

o žinok ir maniškis žiaukčiojo pirmus kartus doh.gif nuo bulvių košės. bet aš kaip tik pastebėjau, kad jei padarau tirštesnę,tai jam geriau valgosi, taip idedi tiesiai i burnyte ir suka jis, atseit kramto biggrin.gif, o jei skystesnė, tai bėga iš burnos, viskas apsitepa...
o kodėl kruopas+obuolys ar kitas vaisius? man nelabai pačiai būtų skanu kokie grikiai+saldus dalykas, man grikiai tik su pienuku(mišinuku) + sviestukas atrodo skaniau. bet gal čia tik man smile.gif banano daugiau nedaviau, bijau. obuolio bijau dėl pilvo g.gif jau antra naktis vaikas užmiega 10 val., atsikelia 1 ir blūdija iki 3 val. doh.gif stačiom akim....dar šiandien pakeičiau mišinuką, iš Milumil į Aptamil. nes pastebėjau, kad nebesuvalgo mišinuko normos, kas priklauso, atpylinėja labiau. Žiūrėsim, kaip šitas bus. jau iš karto pasirodė ne toks saldus (tas pliusas) ir tirpsta geriau thumbup.gif O tu šaunuolė, kad dar maitini savo pienuku bigsmile.gif 4u.gif (chi chi, ne tik vaiką, bet ir šunį lotuliukas.gif )
Atsakyti
4u.gif Mergaitės, ar kuri duodat Milumil košę? Mano virtų "kruopų "visiškai nevalgo vaikis doh.gif , tai neapsikenčiau ir nupirkau Milumil košę saldžių sapnų... Žiūrėsim, gal tą geriau valgys... Kažin ar ji gera, gal kokiso geresnės yra?
Atsakyti
mamytes, gal pasidalintumete kaip virti grikiu kosyte ax.gif su darzoviene viskas liux, o vat kaip kruopu koses virti nzn blush2.gif
aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jurstai @ 2009 03 21, 16:36)
mano seses  vaikiukui kai truko svorio, o ji ir mamos pieniuko nevalge, tai liepe pirmiauia pradeti nuo  grudiniu kosiu... ova siaip iprastai tai pradedama nuo darzovienes.. Kita vertus- manu ci ayra kiekvieno gydytojo nuomone, taip kad pati nuspresk nuo ko pradesi primaitinti  4u.gif

Galiupasidalyti sva patirtimi. Du vaikelius auginau ir visada pradėdavau primaitinti nuo grūdinių košių. Mažiuką 5,5 mėn. taip pat jau pratinu prie grikių košės. Mano pačios toks pastebėjimas, jeigu vaikučiai yra pratinami pradžioje prie grūdinių košių, tai jie sėkmingai jas valgo ir vyresni. O kai pradedi nuo daržovių, ypač su morkomis,moliūgais jie labai pagauna darožvių skonį, tą saldumą ir tada įsiūlyti grūdines košes yra sunkiau. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mandra Sandra @ 2009 04 02, 22:29)
o žinok ir maniškis žiaukčiojo pirmus kartus  doh.gif nuo bulvių košės. bet aš kaip tik pastebėjau, kad jei padarau tirštesnę,tai jam geriau valgosi, taip idedi tiesiai i burnyte ir suka jis, atseit kramto biggrin.gif, o jei skystesnė, tai bėga iš burnos, viskas apsitepa...
o kodėl kruopas+obuolys ar kitas vaisius? man nelabai pačiai būtų skanu kokie grikiai+saldus dalykas, man grikiai tik su pienuku(mišinuku) + sviestukas atrodo skaniau. bet gal čia tik man smile.gif banano daugiau nedaviau, bijau. obuolio bijau dėl pilvo  g.gif jau antra naktis vaikas užmiega 10 val., atsikelia 1 ir blūdija iki 3 val.  doh.gif stačiom akim....dar šiandien pakeičiau mišinuką, iš Milumil į Aptamil. nes pastebėjau, kad nebesuvalgo mišinuko normos, kas priklauso, atpylinėja labiau. Žiūrėsim, kaip šitas bus. jau iš karto pasirodė ne toks saldus (tas pliusas) ir tirpsta geriau  thumbup.gif O tu šaunuolė, kad dar maitini savo pienuku  bigsmile.gif  4u.gif (chi chi, ne tik vaiką, bet ir šunį  lotuliukas.gif )

žadėjau šiandien duot košytės, bet pabijojau, kad vėl žiaukčios doh.gif tai tik obuolio- skaniai valgo, koki puse tikrai sulapnoja thumbup.gif
na, sakydama, kad maisysiu su vaisium, galvoj turejau ryziu dribsnius ar avizu g.gif
maniskis uzmiega po 22, kelias kokia 5, paskui 7-8

Atsakyti
šiandien lapnojo hipp ramaus miego košytę su obuoliukais. ji tokia vandeniu užpilama. l. skubėjau ir padariau thumbup.gif
Atsakyti