o nuo kopusto pilvelio nepucia?
aš pradėjau nuo bulviu košytes. tada dejau morka. bet kaip sakau pastebėjau nesuvirškintus gabalėlius, ir su morka ne taip noriai vaikas valgo. siandien vel tik bulve daviau, tai gražiau valge nei bulve+morka. be to pabertas trupučiuke, manau, nuo morkos,. arba banano
bet galvoju ar nuo banano gali
nedaug daviau jo...tikrai ne trečdalį kaip natina rašei, mažiau, kelis šaukštelius.
meduve-bijau kopusto net ragaut duot, mes iki 3,5 men. kariavom su pilvu

meduve-bijau kopusto net ragaut duot, mes iki 3,5 men. kariavom su pilvu

QUOTE(smile:) @ 2009 03 31, 14:08)
man neatidaro

Turiu dar viena klausimeli: kolkas as savo maziukui per pietus duodu darzoviu kose, o valkarienei ryzu. Tik jau mums viduriukai susitvarke, tad ryzu galetume kaip ir atsisakyti ypac, kad esame ne is mazu vaiku. Tad ar mums vakare irgi valgyti darzoviene? ta pacia ar geriau kitokia?

QUOTE(Meduvė @ 2009 03 31, 15:54)
man neatidaro
Turiu dar viena klausimeli: kolkas as savo maziukui per pietus duodu darzoviu kose, o valkarienei ryzu. Tik jau mums viduriukai susitvarke, tad ryzu galetume kaip ir atsisakyti ypac, kad esame ne is mazu vaiku. Tad ar mums vakare irgi valgyti darzoviene? ta pacia ar geriau kitokia?
Kaip kitos mamytes darote?

nzn kodel neatidaro gal pas juos kas uzluzo, nes linkas geras

del kosyciu, tai mes dar tik valgom darzoviene ir ragaujam vaisiu nors mums uz savaiteles 6menesiukai

QUOTE(Mandra Sandra @ 2009 03 30, 16:31)
aš pradėjau nuo bulviu košytes. tada dejau morka. bet kaip sakau pastebėjau nesuvirškintus gabalėlius, ir su morka ne taip noriai vaikas valgo. siandien vel tik bulve daviau, tai gražiau valge nei bulve+morka. be to pabertas trupučiuke, manau, nuo morkos,. arba banano
bet galvoju ar nuo banano gali
nedaug daviau jo...tikrai ne trečdalį kaip natina rašei, mažiau, kelis šaukštelius.

zinok tik karta ir suvalge tiek. dabar jau duok D, koki 5-6-dali suvalgo.
daviau tarkuoto obuoliuko, sikart jau labai graziai valge

o vakar bandziau duoti bulvytes. Tai sunelis apsiveme nuo 1 saukstelio- pradejo ziaugcioti, tasytis, paraudo

sakau, gal reiks bandyt arba morka, arba kruopas su kokiu tarkuotu obuoliuku

QUOTE(natina @ 2009 04 02, 23:07)
zinok tik karta ir suvalge tiek. dabar jau duok D, koki 5-6-dali suvalgo.
bet ir mano sunuciui yra keli taskiukai uz ausytes- galnuo banano?
o vakar bandziau duoti bulvytes. Tai sunelis apsiveme nuo 1 saukstelio- pradejo ziaugcioti, tasytis, paraudo
kosyte tkia skysta dariau, daug savo pienelio ipyliau- teko buldogui suest

o žinok ir maniškis žiaukčiojo pirmus kartus

o kodėl kruopas+obuolys ar kitas vaisius? man nelabai pačiai būtų skanu kokie grikiai+saldus dalykas, man grikiai tik su pienuku(mišinuku) + sviestukas atrodo skaniau. bet gal čia tik man

mamytes, gal pasidalintumete kaip virti grikiu kosyte
su darzoviene viskas liux, o vat kaip kruopu koses virti nzn
aciu

aciu

QUOTE(jurstai @ 2009 03 21, 16:36)
mano seses vaikiukui kai truko svorio, o ji ir mamos pieniuko nevalge, tai liepe pirmiauia pradeti nuo grudiniu kosiu... ova siaip iprastai tai pradedama nuo darzovienes.. Kita vertus- manu ci ayra kiekvieno gydytojo nuomone, taip kad pati nuspresk nuo ko pradesi primaitinti 

Galiupasidalyti sva patirtimi. Du vaikelius auginau ir visada pradėdavau primaitinti nuo grūdinių košių. Mažiuką 5,5 mėn. taip pat jau pratinu prie grikių košės. Mano pačios toks pastebėjimas, jeigu vaikučiai yra pratinami pradžioje prie grūdinių košių, tai jie sėkmingai jas valgo ir vyresni. O kai pradedi nuo daržovių, ypač su morkomis,moliūgais jie labai pagauna darožvių skonį, tą saldumą ir tada įsiūlyti grūdines košes yra sunkiau.

QUOTE(Mandra Sandra @ 2009 04 02, 22:29)
o žinok ir maniškis žiaukčiojo pirmus kartus
nuo bulvių košės. bet aš kaip tik pastebėjau, kad jei padarau tirštesnę,tai jam geriau valgosi, taip idedi tiesiai i burnyte ir suka jis, atseit kramto
, o jei skystesnė, tai bėga iš burnos, viskas apsitepa...
o kodėl kruopas+obuolys ar kitas vaisius? man nelabai pačiai būtų skanu kokie grikiai+saldus dalykas, man grikiai tik su pienuku(mišinuku) + sviestukas atrodo skaniau. bet gal čia tik man
banano daugiau nedaviau, bijau. obuolio bijau dėl pilvo
jau antra naktis vaikas užmiega 10 val., atsikelia 1 ir blūdija iki 3 val.
stačiom akim....dar šiandien pakeičiau mišinuką, iš Milumil į Aptamil. nes pastebėjau, kad nebesuvalgo mišinuko normos, kas priklauso, atpylinėja labiau. Žiūrėsim, kaip šitas bus. jau iš karto pasirodė ne toks saldus (tas pliusas) ir tirpsta geriau
O tu šaunuolė, kad dar maitini savo pienuku
(chi chi, ne tik vaiką, bet ir šunį
)

žadėjau šiandien duot košytės, bet pabijojau, kad vėl žiaukčios

na, sakydama, kad maisysiu su vaisium, galvoj turejau ryziu dribsnius ar avizu

maniskis uzmiega po 22, kelias kokia 5, paskui 7-8
šiandien lapnojo hipp ramaus miego košytę su obuoliukais. ji tokia vandeniu užpilama. l. skubėjau ir padariau