Įkraunama...
Įkraunama...

5 mėnesių vaikelio mityba, II tema

QUOTE(Paule @ 2009 04 17, 18:55)
Kaip jums sekėsi pačioj pradžioj?

visko buvo, ir žiaukčiojo, ir stūmė lauk. dar pasirink gerą šaukštelį, tai irgi l. svarbu.
Atsakyti
QUOTE(Mandra Sandra @ 2009 04 17, 18:05)
visko buvo, ir žiaukčiojo, ir stūmė lauk. dar pasirink gerą šaukštelį, tai irgi l. svarbu.

Turim tokius minkštus šaukštukus kelių dydžių g.gif O tai kasdien, kaip suprantu, reik vis didint dozę? Nes mes kol kas stovim vietoj, nei kiek daugiau nesuvalgom schmoll.gif Porą mažų šaukštukų ir viskas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Paule @ 2009 04 17, 19:09)
Turim tokius minkštus šaukštukus kelių dydžių g.gif O tai kasdien, kaip suprantu, reik vis didint dozę? Nes mes kol kas stovim vietoj, nei kiek daugiau nesuvalgom schmoll.gif Porą mažų šaukštukų ir viskas doh.gif

mums irgi pradžioj taip buvo. bet žinai ką pastebėjau, kad nelaiku maitinu košę. musu visi maitinimai ėjo prieš miega. o tuomet jis pavarges yra ir per nuobodus jam darbas su šaukštu valgyti, norejo greitai pieno prigerti, be to, pats atsisakė valgyti 10 val. tai dabar miegoti eina 10 val., o koše duodu 12 val. va nuo tada, kai pradejau duoti kose ne prieš miega ir emem suvalgyti daugiau. bet kol kas jis daugiau 100 ml nesuvalgo košės, po to nori mišinuko užsigerti, nes arbatų nelabai gerai, o nuo vandens žiaukčioja
Atsakyti
QUOTE(spindulys @ 2009 04 13, 08:32)
Su Sv. Velykom 4u.gif
Mano dukryte valgo tik pirktine darzoviu kosyte, nes pacios virta bulve+morka is vis nevalgo. Gydytoja rekomendavo pradeti pratinti prie grudiniu kosyciu, tai as pirkau Milupos "pirmoji kose" atrodo labai skaniai valgo. Taciau as noreciau virti pati. Gal  gali kas patarti kokias kruopas pirkti? ar tinka paprastos, kur suauge valgo? Ar yra specialios tik kudikiams?  blush2.gif

Pabandyk virt bulve+morka, o kai liks kelios min virimo, idek obuoli kuo didesni:) Mano laaaabai noriai valge smile.gif
Atsakyti
jau trecia diena valgom pirma musu kosyte ryziai+kukuruzai (Aptamil), vis po truputi dauginu kasdien, bet mazius negeria arbatos beveik visai unsure.gif tai duodu uzsigerti misinuko, tik nzn kiek jo duoti kad nebutu per daug.. ir gal kas galetu man kvailai paaiskinti kaip apskaiciuosi koses gramus ax.gif blush2.gif blush2.gif kokia porcija ir kiek duoti jos vaikui blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Dange* @ 2009 04 19, 17:17)
jau trecia diena valgom pirma musu kosyte ryziai+kukuruzai (Aptamil), vis po truputi dauginu kasdien, bet mazius negeria arbatos beveik visai  unsure.gif  tai duodu uzsigerti misinuko, tik nzn kiek jo duoti kad nebutu per daug.. ir gal kas galetu man kvailai paaiskinti kaip apskaiciuosi koses gramus  ax.gif  blush2.gif  blush2.gif  kokia porcija ir kiek duoti jos vaikui  blush2.gif

Ant pakuotes turi but viskas parasyta, kiek vandens, kiek saukstu koses smile.gif As milupos naudoju, tai ten visaip : buna ir 150vandens 3saukstai, 130v 6saukstai.. O misinuko tai neduok.. Taip iseina, kad vaikiukas valgo ir valgiu dar uzgeria smile.gif As pirmai taip dariau (gal savaite), o pas daktare kai klausiau, tai sake bandyt vandeni, arbata duot.. bet maniske vistiek negeria blink.gif
Atsakyti
QUOTE(PatryMama @ 2009 04 20, 12:29)
Ant pakuotes turi but viskas parasyta, kiek vandens, kiek saukstu koses smile.gif As milupos naudoju, tai ten visaip : buna ir 150vandens 3saukstai, 130v 6saukstai.. O misinuko tai neduok.. Taip iseina, kad vaikiukas valgo ir valgiu dar uzgeria smile.gif As pirmai taip dariau (gal savaite), o pas daktare kai klausiau, tai sake bandyt vandeni, arbata duot.. bet maniske vistiek negeria blink.gif

mano irgi negeria, tai ka tada daryti.. g.gif bandau su saukstuku po biksi duoti arbatos tai siaip ne taip truputi pageria..
ant dezutes tai buna, bet kiek tai butu gramais, pvz radau, kad 6 men kudikis turetu suvalgyti apie 200 g koses? tai kokia cia porcija butu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dange* @ 2009 04 20, 11:44)
mano irgi negeria, tai ka tada daryti..  g.gif  bandau su saukstuku po biksi duoti arbatos tai siaip ne taip truputi pageria..
ant dezutes tai buna, bet kiek tai butu gramais, pvz radau, kad 6 men kudikis turetu suvalgyti apie 200 g koses? tai kokia cia porcija butu  doh.gif

Del skysciu, tai as pripilu virinto silto vandens ir po truputi duodu kai buna isalkus, tada apsigauna ji pati save ir truputi atsigeria.. smile.gif O 5men vaikiukas, mazdaug turetu suvalgyt viena nedidele bulve, puse morkytes ir as obuoliuka duodu.. smile.gif Bet jei visko nesuvalgo, tai kazkaip ir neduodu nei misinio daugiau, nei nieko wink.gif O dozes as nedidinu.. Nuo pat pradziu jei buvo parasyta 150vandens ir 6 saukstai milteliu, tai iki dabar tiek ir duodu, dozes nedidinu.. kazkaip nemanau, kad reikia.. KArtais buna, kad ir tiek nesuvalgo.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(PatryMama @ 2009 04 20, 12:49)
Del skysciu, tai as pripilu virinto silto vandens ir po truputi duodu kai buna isalkus, tada apsigauna ji pati save ir truputi atsigeria.. smile.gif O 5men vaikiukas, mazdaug turetu suvalgyt viena nedidele bulve, puse morkytes ir as obuoliuka duodu.. smile.gif Bet jei visko nesuvalgo, tai kazkaip ir neduodu nei misinio daugiau, nei nieko wink.gif O dozes as nedidinu.. Nuo pat pradziu jei buvo parasyta 150vandens ir 6 saukstai milteliu, tai iki dabar tiek ir duodu, dozes nedidinu.. kazkaip nemanau,  kad reikia.. KArtais buna, kad ir tiek nesuvalgo.. smile.gif

reikes ir man vandenuka pabandyt duoti smile.gif dar norejau kokiu nors sulciu duoti paragauti, bet bijau kad tada tai visai jokios arbatos visai nebegers, tai sakiau dar palauksiu rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dange*: 20 balandžio 2009 - 14:10
QUOTE(Dange* @ 2009 04 20, 14:07)
reikes ir man vandenuka pabandyt duoti smile.gif dar norejau kokiu nors sulciu duoti paragauti, bet bijau kad tada tai visai jokios arbatos visai nebegers, tai sakiau dar palauksiu  rolleyes.gif

Mano jokiu sulciu negeria blink.gif
Atsakyti
Sveikos,

mums jau 5 men ir 21 diena. Jau pradedu duoti koses. Nupirkau hipp morka su bulve. Sako, kad siuo metu pirktuose koselese yra daugiau vitaminu, nei paciu pagamintose. Nes dabartines darzoves ne sviezios, neturi vitaminu. Tik nezinau koki kieki duoti tos koses? Vakar kiek daviau tiek suvalge. Gal patarsit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Naira @ 2009 04 21, 08:46)
Sveikos,

mums jau 5 men ir 21 diena. Jau pradedu duoti koses. Nupirkau hipp morka su bulve. Sako, kad siuo metu pirktuose koselese yra daugiau vitaminu, nei paciu pagamintose. Nes dabartines darzoves ne sviezios, neturi vitaminu. Tik nezinau koki kieki duoti tos koses? Vakar kiek daviau tiek suvalge. Gal patarsit  4u.gif

Pradziai naujoves ivedinek po 50kazkur.. smile.gif bent jau as taip dariau smile.gif
Atsakyti