Negaliu neįsikišti. Paieškokit internete vaikų augimo procentiles... Penki mėnesiai ir 7 kg yra tikrai daug, nereikia jokių primaitinimų, ar darėt kraujo tyrimus?
Ramiai sau iki pusmetuko žindyčiau nekreipdama jokio dėmesio, kad neva per mažai priaugo. Vaikas gal išsituštinęs ar mažiau apsirengęs buvo, gal svarstyklės ne visai tikslios.
QUOTE(Keiti @ 2009 05 12, 23:15)
Negaliu neįsikišti. Paieškokit internete vaikų augimo procentiles... Penki mėnesiai ir 7 kg yra tikrai daug, nereikia jokių primaitinimų, ar darėt kraujo tyrimus?
Ramiai sau iki pusmetuko žindyčiau nekreipdama jokio dėmesio, kad neva per mažai priaugo. Vaikas gal išsituštinęs ar mažiau apsirengęs buvo, gal svarstyklės ne visai tikslios.
nezinau ka raso internete, bet 7 kg penkiu menesiu vaikuciui yra normaliai, gal net kiek daugiau galetu sverti
QUOTE(aukseliuke @ 2009 05 13, 17:17)
nezinau ka raso internete, bet 7 kg penkiu menesiu vaikuciui yra normaliai, gal net kiek daugiau galetu sverti
Aš tą patį sakau, kad sveria normaliai ir tikrai remiantis tik svoriu nereikia primaitinti

Mums 5 men ir beveik savaite tai pradesim valgyti ryziu kosyte

Sveikos mamytes, dukrytei 5 men. 2 sav., kai suejo penktas menesiukas pradejom valgyti kosytes, nes truksta truputi svorio jau. Na tas kosiu valgymas tai didziausias vargas, pradejom darzovienes, dabar jau ir kruopas, na bet labai sunkiai mums sekasi. Kazin ar visoms buna taip sunku pripratinti vaika prie kitokio maisto nei mamos pienas

QUOTE(Dijara @ 2009 05 18, 22:28)
Sveikos mamytes, dukrytei 5 men. 2 sav., kai suejo penktas menesiukas pradejom valgyti kosytes, nes truksta truputi svorio jau. Na tas kosiu valgymas tai didziausias vargas, pradejom darzovienes, dabar jau ir kruopas, na bet labai sunkiai mums sekasi. Kazin ar visoms buna taip sunku pripratinti vaika prie kitokio maisto nei mamos pienas

Labutis
Aš irgi pradėjau primaitinti nuo penkto mėnesio, už savaitėlės mums jau bus pusė metukų. Pradžia tikrai ne iš lengvųjų. Aš pradėjau nuo košių, tai sunkiau po to buvo su daržovėmis.
Gal kas galit pasakyti kokias kruopas jau galima duoti nuo 5 men. ? 
Ar manu kose galima duoti ?

Ar manu kose galima duoti ?

sveikos 
mums jau truputeli virs 5 men., bet mano kelckas ragaves dar tik banano..
bet as jau kita savaitele planuoju pradeti nuo saukstelio bulvienes skiestos su savo pienuku.. sake praskiedus bulvyte su mamos pienu kleckiukams yra skaniau.. artimiau mamos pieno skoniui.. lengviau pripratinti.. is pradziu liepe duoti sauksteli.. paskuj pora.. uzgeriant MP
tai bandysim
o ms sveriam tai |DAAAAAAAAAUG
7800 g
per menesi priaugom 500 g ... nors cia yra maziausiai is visu pries tai buvusiu menesiu

mums jau truputeli virs 5 men., bet mano kelckas ragaves dar tik banano..

Alergiškiems mažyliams galima valgyti : bulvytes, kukurūzus, kopustelius, kalafiorus, cukiniją, kai kuriems mažyliams moliūgą, obuoliuką, bananą.... na ir aisku gūdines košytes.... aš kartais pamiksuodavau: ryžiai+kalafioras, mavižos+kukurūzai, avižos+obuolys ir t.t. viską gardindavau alyvų aliejumi (jo nevirindavau), kartais mišinuku (sojų), truputeli (labai mažai) druskytės, o saldžias košytes fruktoze..... Kai paaugo ivedėm mėsytę... bet alergiškiems vaikams galima tik veršieną, triušiena ir kartais kalakutienos.
Mums nuo 4 men. pediatre rekomendavo ragauti obuoliu tyreles. Tai jau menuo kaip skanaujam ir jau patinka, sukapoja per karta visa indeli
Kad neatsibostu perku obuoliu tyrele su bananu, kriausem, o paskutini karta su melynem. Tai MB issigando, kai pamate, jog vaikiuko kakutis juodas
Nuo 5,5 men. pediatre patare pradet maitint darzoviene. Mums dar liko savaite iki darzovienes, todel noriu mamos jusu paklaust. Sake pradet nuo bulves ir ja sutrint, o man nedasuto paklaust su kuo ta bulve sutrint, juk jei viena, tai bus labai tirsta
. Gal su savo pienu?
Patarkit

QUOTE(nefisa @ 2009 05 22, 09:15)
Mums nuo 4 men. pediatre rekomendavo ragauti obuoliu tyreles. Tai jau menuo kaip skanaujam ir jau patinka, sukapoja per karta visa indeli
Kad neatsibostu perku obuoliu tyrele su bananu, kriausem, o paskutini karta su melynem. Tai MB issigando, kai pamate, jog vaikiuko kakutis juodas
Nuo 5,5 men. pediatre patare pradet maitint darzoviene. Mums dar liko savaite iki darzovienes, todel noriu mamos jusu paklaust. Sake pradet nuo bulves ir ja sutrint, o man nedasuto paklaust su kuo ta bulve sutrint, juk jei viena, tai bus labai tirsta
. Gal su savo pienu?
Patarkit

Išvirti vandenyje, kai išvirs didžiają dalį vandenuko išpilti (reikia palikti vandenuko, kad košelė būtų poskystė) ir viską išsukti su elektriniu malūnėliu
(mixeriu). Pradžiai skaninti nereikia.
QUOTE(nefisa @ 2009 05 22, 09:15)
. Gal su savo pienu?
Patarkit

triname tai su blenderiu, man tai patare su savo pienuku truputuka paskaninti, jei misinukais maitini, tai galima misinuku, arba tuo vandenuku kuriame virei, kaip minejo