Įkraunama...
Įkraunama...

Pasigirkim!

Januse, man tavo rūbeliai visi l. gražūs ir tau tinka. l. daug darbo įdedi. bet tik nesupyk, aš pvz. daug ko neapsivilkčiau, nes stilius ne tas biggrin.gif tokios megztos sukneles tikrai ne. bet tau žinok visai tinka, tokia moteriška wub.gif
Atsakyti
QUOTE(simoselis @ 2009 03 27, 07:55)
Nu kad ir rubeliai ir nuotraukos labai labai grazios thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

QUOTE(rassike @ 2009 03 27, 09:09)
Nu kur jau tau pradedancioji, netikiu. Be proto grazus tavo darbeliai, man ypac salikai, kaip tu ten juos taip susuki, jauciu daug siulu sueina.Ir ziuriu tau labiau patinka reglanas, ne? L. grazu!  4u.gif

QUOTE(Lutė @ 2009 03 27, 10:17)
na kuklumu nesiskundžiat, bet darbelių grožis  wub.gif ir kruopštūs, ir spalvos gražios  thumbup.gif  thumbup.gif

QUOTE(carnitaster @ 2009 03 27, 11:01)
Super Super thumbup.gif, mane be proto žavi reglanas, bandžiau skaityti reglano temoj, bet nelabai ką supratau, o gal tu turi kokį nors aprašymą apie reglaną, būčiau labai dėkinga

Aciu labai visoms uz grazius zodzius ir pagyras 4u.gif As ne kiek neperdedu sakydama, jog esu pradedancioji mezgeja - mokykloje man dailieji darbeliai buvo visiskai ne pries sirdies, viska uz mane numegzdavo mama arba mociute, nes net virbalu teisingai i rankas paimti nemokejau doh.gif blush2.gif . Noras megzti atsirado visikai netiketai man paciai, turbut po to, kai tapau mama ax.gif . Megzti pradejau pries gerus 3 men., tiesa, turiu pripazinti, kad salia turejau gera ir kantria mokytoja, kuri daug ka aiskino. Is knygu megzti nemoku, t.y. rastu schemu visiskai nesuprantu, o jei suprasciau, galeciau numegzti tiek daug graziu dalyku unsure.gif
Klausete manes apie reglano rankoves - pripazinsiu, nezinau, kas tai yra, nes visikai nezinau mezgimo terminu blush2.gif (siuo metu esu ne LT ir mezgimo terminus zinau kita kalba). Jei turite omenyje tas "istrizas" mano megztuku rankoves, tai jos savaime taip gaunasi, nes visi megztukai ir liemenes megztos nuo virsaus, t.y. nuo kaklo.
Siuo metu labai noreciau ismokti megzti vaikiskus batukus ir kojinytes, ieskau suprantamu paaiskinimu ir paprastu schemuciu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(minik @ 2009 03 27, 13:56)
Aciu labai visoms uz grazius zodzius ir pagyras 4u.gif As ne kiek neperdedu sakydama, jog esu pradedancioji mezgeja - mokykloje man dailieji darbeliai buvo visiskai ne pries sirdies, viska uz mane numegzdavo mama arba mociute, nes net virbalu teisingai i rankas paimti nemokejau doh.gif  blush2.gif . Noras megzti atsirado visikai netiketai man paciai, turbut po to, kai tapau mama ax.gif . Megzti pradejau pries gerus 3 men., tiesa, turiu pripazinti, kad salia turejau gera ir kantria mokytoja, kuri daug ka aiskino. Is knygu megzti nemoku, t.y. rastu schemu visiskai nesuprantu, o jei suprasciau, galeciau numegzti tiek daug graziu dalyku unsure.gif
Klausete manes apie reglano rankoves - pripazinsiu, nezinau, kas tai yra, nes visikai nezinau mezgimo terminu blush2.gif (siuo metu esu ne LT ir mezgimo terminus zinau kita kalba). Jei turite omenyje tas "istrizas" mano megztuku rankoves, tai jos savaime taip gaunasi, nes visi megztukai ir liemenes megztos nuo virsaus, t.y. nuo kaklo.
Siuo metu labai noreciau ismokti megzti vaikiskus batukus ir kojinytes, ieskau suprantamu paaiskinimu ir paprastu schemuciu ax.gif

Va cia yra visokiausiu grozybiu mirksiukas.gif
Atsakyti
http://www.supermama...?...397110&st=0
simoselis - gal šitą norėjot įdėti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Capricorn @ 2009 03 16, 18:20)
pagyrų temulkoj giriuosi ir aš lotuliukas.gif

wub.gif Labai grazu thumbup.gif

QUOTE(jurgjtaaa @ 2009 03 21, 23:19)
pasigirsiu ir as,mano liemene,numegzta pries pora savaiciu,o nufotografuota dabar,siap ji yra juoda tik spalvos kazkur pabego  blush2.gif                                               

Super liemene thumbup.gif , noreciau nusinarplioti kazka panasaus sau. Bet pirmiau teks pabagti visus nebaigtus vaikiskus modeliukus, tada gal kitai ziemai spesiu ir sau kazka nusimegzti unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Lutė @ 2009 03 27, 14:41)
simoselis - gal šitą norėjot įdėti  4u.gif

Lute, aciu uz nuoroda, prisiziurejau ten tiek grozybiu, kad net silpna darosi karsta.gif Tik va beda tame, kaip man, zioplam daiktui, ismokti skaityti schemas doh.gif (jei yra pilnas aprasymas, tada lengviau).
Atsakyti
QUOTE(Lutė @ 2009 03 27, 15:41)
simoselis - gal šitą norėjot įdėti  4u.gif

o tai as neidejau doh.gif
Ne, ne ta turejau omeny, o sita:
http://www.supermama...showtopic=19024
thumbup.gif
Atsakyti
Mimik, aš apakus swoon.gif Ir čia naujokės darbeliai g.gif Kažko nesitiki schmoll.gif Šaunumėlis 4u.gif
Gal gali išduoti paslaptį kaip tu tas liemenes mezgei tokiu įdomiu iš kart, berods, megztu kakliuku ax.gif Labai gražiai atrodo. bigsmile.gif O jei dar mėlynos spalvikės yra tai iš viso kaifas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(simoselis @ 2009 03 27, 14:48)
o tai as neidejau doh.gif
Ne, ne ta turejau omeny, o sita:
http://www.supermama...showtopic=19024
thumbup.gif

Aciu simoseli 4u.gif (jau kad skaitysiu prikritus vakarais, o po kokiu metu jums pasirodysiu, kokias kojines pavyks numegzti lotuliukas.gif
QUOTE(daivulka78 @ 2009 03 27, 14:49)
Mimik, aš apakus swoon.gif Ir čia naujokės darbeliai g.gif Kažko nesitiki schmoll.gif Šaunumėlis 4u.gif
Gal gali išduoti paslaptį kaip tu tas liemenes mezgei tokiu įdomiu iš kart, berods, megztu kakliuku ax.gif Labai gražiai atrodo.  bigsmile.gif O jei dar mėlynos spalvikės yra tai iš viso kaifas mirksiukas.gif

Aciu labai uz pagyras ax.gif blush2.gif Atleisk, bet nelabai supratau, kurios liemenes rastuko tu klausi. Visos liemenes, isskyrus didesniu ismatavimu vaivorykstes spalvu liemene, yra megztos nuo kaklo. Jei domina konkreciai kazkurios liemenes rastukas, parasyk, bandysiu paaiskint savais terminais biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(minik @ 2009 03 27, 14:59)
Aciu simoseli 4u.gif (jau kad skaitysiu prikritus vakarais, o po kokiu metu jums pasirodysiu, kokias kojines pavyks numegzti lotuliukas.gif

Aciu labai uz pagyras  ax.gif  blush2.gif Atleisk, bet nelabai supratau, kurios liemenes rastuko tu klausi. Visos liemenes, isskyrus didesniu ismatavimu vaivorykstes spalvu liemene, yra megztos nuo kaklo. Jei domina konkreciai kazkurios liemenes rastukas, parasyk, bandysiu paaiskint savais terminais  biggrin.gif

Ne raštelio, bet kaip megzti nuo kaklo, nu pačios formos, pačio modeliuko. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(daivulka78 @ 2009 03 27, 15:17)
Ne raštelio, bet kaip megzti nuo kaklo, nu pačios formos, pačio modeliuko.  ax.gif

Aisku, dabar supratau biggrin.gif
Bandau paaiskint sava kalba pati mezgimo principa:

Jei kakliukas mezgamas ripsu. t.y. vien gerosiomis akimis, pradedama megzti mazdaug nuo 80 akiu (jei lb mazo dydzio liemene/megztukas, t.y. naujagimiui, galima pradeti nuo 60-65 akiu). Jei kakliukas mezgamas viena geroji akis, viena (isvirkscioji) - nukelta, tuomet reikia pradeti nuo daugiau akiu, t.y. ne maziau kaip 100. Kakliukas ismezgamas trimis eilemis ripsu (t.y. is viso 6 eiles), tuomet pradedama platinti: ismezgamos 7/8/9 (pasirinktinai) akys ripsu, t.y. krastelis, kur bus sagute, toliau iki kito krastelio ripsu mezgama taip: viena akis uzdedama, 1 arba 2 akys ismezgamos geraja akimi (pasirinktinai pagal tai, kokio modelio norit tos "apykakles", t.y. virsutines mezginio dalies), vel 1 uzdedama, viena ismezgama. Ismezgus tokiu principu, t.y. 1 uzdeta, 1 arba 2 ismegztos, kelias eiles, vel mezgamos trys eiles ripsu, pabaigus ripsa, vel kaip ir anksciau platinama, uzdedant po viena aki kas viena ar dvi akis. Kai ismezgama norimo plocio virsutine dalis, t.y. iki ten , kur prasideda rankoves, suskaiciuojamos visos ant virbalo esancios akys ir proporcingai isdalijama, kiek bus skirta rankovems, priekiui ir nugarinei daliai. Pvz. ant virbalo gavus 250 akiu (apytikslis skaicius), po 50 akiu skiriama rankovems uzbaigti, mazdaug po 40-45 priekiui (dauginama is 2), o likusios akys nugarai. Priekiui skirtos akys ismezgamos gerosiomis (jei geroji mezginio puse), tada uzbaigiamos rankoves (t.y. kaip normaliai uzbaigiant mezgini sumezgamos po dvi), tada ismezgamos nugaros akys, vel uzbaigiama antra rankove, ir vel ismezgamas priekis (vien gerosiomis). Ant virbalo lieka mazdaug 150 akiu, t.y. priekines dalies ir nugara. Tada jau mezgamas norimas rastelis. Kad sagutes butu mazdaug proporcingai issidesciusios, as sagai skirta skylute ismezgu kas mazdaug 10-12 ripso eiliu, t.y. skaiciuoju.
Megztukai mezgami tuo paciu principu, tik pabaigus virsutine dali (nezinau kaip ja graziau ivardint), ant siulo suveriamos priekiui skirtos akys, ant virbalo lieka tik vienos rankoves akys, o likusios vel suveriamos ant siulo. Toliau mezgama viena rankove, ja baigus, nuo siulo ant virbalo sukeliamos kitos rankoves akys, pabaigus antra rankove, mezgama priekis ir nugara kartu. Va ir visas menas. Itariu, kad mano paaiskinimai nelabai kam bus suprantami blush2.gif , taciau, jei kazkuri vieta neaiski, klauskit 4u.gif
Atsakyti
Ikeliu dar poros nebaigtu darbeliu foto - gal taip bus aiskiau, kaip vyksta mezgimo procesas biggrin.gif (nes paaiskinimai mano tikrai ne patys geriausi ax.gif )

Nebaigta liemene:
user posted image user posted image

Nebaigtas dvispalvis megztukas (numegztas virsus, viena rankove - nesusiuta, pradeta megzti antra rankove):

user posted image user posted image
Atsakyti
4u.gif Na jo idomiai tu cia mezgi g.gif ,dar niekad nebandziau nuo virsaus pradiet mirksiukas.gif graziai gaunasi mirksiukas.gif
Atsakyti