Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumas ir galvos skausmas

Aš ir iki nėštumo dažnai kentėdavau galvos skausmus, bet koks košmaras prasidėjo nuo pat nėštumo pradžios, sunku ir pagalvoti... Beprotiška migrena ištisai, rodos išeiosiu iš proto. Pirmus mėnesius buvau užsienyje, tai ten iš karto greitoji važiuodavo, bet nieko, apart paracetamolio, neduodavo (nesjį vienintelį tikir galima vartoti nėštumo metu, kaip tikina ir tie gydytojai, ir visi Lietuvoje, pas kuriuos tik nueinu). Kai nebegalėdavau visai tverti, įvertinusi visus už ir prieš, ir įsigilinusi į informaciją apie vaistus, gėriau vis tik ibuprofeno ir kartą teko susileisti analgino, tik tai ir tepadėjo. Teraupeutė tepasakė - kentėk, nors kai Vilniuj skambinau vidury nakties greitojon, sujungė mane su ginekologu, tai pasakė: "Jei dar neini iš proto, kentėk, jei nori". Žodžiu. Kai mamai taip blogai, nežmoniškai skauda, blogai ir kūdikėliui. Ne kartą tai ir literatūroje skaičiau. Tad kraštutinaisi atvejais ėmiausi vaistų, o toks daiktas kaip paracetamolis - vaistas nuo temperatūros, o ne nuo skausmo.
Dėdavau ir aš kompresus, ir šaltus, ir karštus, dažnai karšti geriau padėdavo, priglaudus prie pakaušio (nes kai migrena, iš pakaušio pusės net labiau skauda), o gulėti visai negalėdavau tokiu metu, nes atsigulus dar labiau paaštrėdavo, nors rodėsi, kad blogiau būti negali. Prasikankinus parą ar dvi, sėdom užmigus, tada praktiškai parą pramiegojus, pasidarydavo lengviau. Iki kito vakaro...
Dabar mums 7 mėnesiai ir galvos kol kas neskauda, tfu tfu tfu, kelias savaites. Nebent susinervinu ar verkiu, tada "smagumas" iš karto prasideda.

Siūlau skausmo nekentėti, o pasitarti su gydytojais (NE vienu gydytoju), pasidomėti vaistais, kuriuos rekomenduos, įvertinti galimą žalą ir naudą, ir tada priimti geriausią sprendimą. Pasenusi nuomonė, kad privalu iškentėti. Geriau pasidomėti ir sužinoti, kokią žalą skausmas ir jums pačioms palieka. Ką jau kalbėti, kad kai skauda, esi ir nedarbinga, ir dejuojanti niekam nereikalinga, o ir šeima, namais kaip gi pasirūpinti. Todėl prieš nusprendžiant kentėti arba atvirkščiai, prisipumpuoti bet kokių vaistų, kad tik padėtų, pasidomėkit visais aspektais, pasikonsultuokit. O jei skaumas nepakeliamas (tuo labiau, jei nesitęsia keletą mėnesių, kaip man), geriau iš karto malšinti skausmą, viena tabletė kūdikiui tikrai nepakenks, o tik sistemingas vaistų vartojimas.

Bet kokiu atveju, linkiu kuo geriausios sveikatos! Nėščiai ir taip nelengva, bet ar kas atjaus...
Atsakyti
man ir galva nepraeina skaudeti 3diena, vaistu negeriu , vis kenciu.
Atsakyti
Kentėdavau ir aš. Dar liaudiškai mėginau apmalšint ( žurnale kažkokiam radau ), kad padeda smilkinių masažavimas, mažojo rankos piršto spaudymas......
Atsakyti
Mačiau kad ir Vaivos juosta apie tai jau rašė... Bet, man tikrai padeda smilkinių masažavimas, tereikia po 2 pirštus (rodomąjį ir vidurinį) pridėti prie smilkinių ir sukamaisiais judesiais masažuoti... 30 k. į vieną pusę ir 30 k. atgal. thumbup.gif Nežinau, bet man kol kas tai tikrai padedu, pasėdžiu užsimerkus, pasimasažuoju... ir kažkaip geriau.

Gal ir jums padės. ax.gif Nežinau, aš dar nėščia nebūdama stengiausi vaistų nevartoti, tad dabar - juo labiau.. Ir kol kas iš visų bandytų liaudiškų priemonių - ši geriausia. ax.gif

+ geros emocijos ir poilsis. mirksiukas.gif
Atsakyti
As vis dar kenciu. blink.gif Dar ne karto negeriau vaistu. O skauda kartais 3dienas is eiles, kartais 3neskauda.... Bet jau kai ilgokai neskauda- zinau, kad tuoj ateis baisulis galvos skausmas... bijau.gif
Atsakyti
Sveikos nestukes!
kaip matau cia dauk ka kankina galvos skausmas,mes taipat kankinames,vaistu nenoriu gerti man padeda stipresne kava ir sokoladas.Na cia viena diena negalejau pajudet nes tik pasikrutinu tai toks skausmas galvos,kad net negalejau kest tai pasidariau stiprios kavos ir isgeriau 25mlg.brendzio ir padejo super.Ir mano daktare sake kad tai naturaliauses budas blush2.gif smile.gif
Atsakyti
Mane taip pat kartais pakankina galvos skausmas, bet praeina, kol kas vaistu nereikejo, be to skaiciau kazkur, kad galvos skausmas kankina tuomet kai yra Magnio trukumas arba spaudimas negeras, reikes pasikonsultuoti su gydytoja g.gif
Atsakyti
Man pati dazniausia galvos skausmo priezastis - zemas spaudimas unsure.gif Turiu sita "beda" ir budama, ir nebudama nescia. Taigi, gelbejuosi kava su pienu. Paprastai vienas puodelis padeda, nes skausmas dazniausiai pasireiskia pirmoje dienos puseje ir trunka mazdaug iki popiecio.
Atsakyti
Man migrena, ir kai pastojau visai ji niekur nedingo, kaip ne kaikurie man aiskino doh.gif O dar cista galvoje, tai sake neurologas, tai gali pastiprinti ir padazninti priepuolius. as kenciu, guliu kai labais kauda, salta kompresa uzsidedu. zodziu tenka pralaukti. man nei paracetamolis, nei zoleliu arbatos nepadeda. Kai gerdavau vaistus, tai padedavo tik keliu vaitu kombinacijos, tai dabar zinau, kad reikia tik perkentet, nes be specialiu vaistu, man niek skausmo nenuima.
Atsakyti
na mane taip pat kamuoja galvos skausmas nuo pat nestumo pradzios verysad.gif ,vaistu negeriu stengiuos iskenteti,kaip jau buvo rasyta padeda masazas ties smilkiniais.o kad galva skaudetu del spaudimo,tai cia ne man tas atvejis,nes kiek matavo tai spaudimas ciki mirksiukas.gif
Atsakyti
Man buvo migrena, dvi appap'o išgėriau, ten paracetamolis ir padėjo thumbup.gif nes jau verkiau į pagalvę ir su wc draugavau... tiek tikrai nekentėsiu.. košmaras doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2008 04 24, 16:09)
Man buvo migrena, dvi appap'o išgėriau, ten paracetamolis ir padėjo  thumbup.gif  nes jau verkiau į pagalvę ir su wc draugavau... tiek tikrai nekentėsiu.. košmaras  doh.gif

Na, kas gali iškentėti, gal dar ne tokia migrena... Nes tokio skausmo iškentėt negaliu... Kai pradeda skaudėti ir su kiekviena valanda vis stiprėja, rodosi, išprotėsi... Tai belikdavo įvertinti galimą žalą/naudą, ir apsisprendi geriau vaistų išgerti. Nes mamos kenčiamas skausmas vaikui atsiliepia. O skausmų gyvenime labai daug ir labai dideliu teko/tenka kentėti, ir visai tai neužgrūdina, atvirkščiai - tik jautriau net ir į menkesnį skausmą reaguoji, kai organizmas vis labiau ir labiau išdirgintas...
Atsakyti