Įkraunama...
Įkraunama...

Mažylis ir kompiuteris

QUOTE(Leksa @ 2014 11 21, 21:07)
Ir jei vaikas mazas (ikimokyklinukas), tai jam kompas tikrai nera butinas.


Nu aš berods niekur nesakiau, kad būtinas ar būtinai reikalingas mastau.gif Kaip ir bet kuris absoliučiai kitas žaislas ar daiktas. Būtini yra maistas ir stogas virš galvos, nu dar meilė ir dėmesys, bet jau tikrai ne daiktai smile.gif
Atsakyti
Deja...Kompas čių laikų priklausomybė. Ir ne tik vaikams. Deja ir tėvams...
Atsakyti
Vat vat, pirma reikia išsiauklėti save, po to aukėlti vaikus savo pavyzdžiu (nebyliai) smile.gif
Atsakyti
Jei tik norisi atsisesti prie jo, tai sugalvoju kokios veiklos, dazniausiai turim tokia uzsukama dezute kur gyvuneliai sukasi, ziuri ir neatsibosta, idomu, bet jei tik pasibaigia sukimosi laikas, tempia pas save rekia, uzdaro loptopa ir liepia pasukti,kad vel grotu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(AkacijuAleja @ 2015 01 18, 13:07)
Vat vat, pirma reikia išsiauklėti save, po to aukėlti vaikus savo pavyzdžiu (nebyliai) smile.gif

na jau biggrin.gif zinau ne viena seima, kur tevai kompiuteriais praktiskai nesinaudoja ar tik darbe su jais dirba, o vaiku nuo kompiuteriu atitraukt negali (gi labai svarbu, mokslui reikia ir t.t.).
Atsakyti
Technologijos žengia į priekį, vaikams tampa įprasta. Bet ribas nustato tėvai.
Atsakyti
Kazkaip didelio blogio jame nematau, pilna lavinanciu zaidimu, sunus nemazai zaisdavo budamas mazesnis, ir tikrai nauda maciau/matau. Jei matydavau, kad per daug, atitraukdavau ne draudimais ar limitais (taip sudarant ispudi, kad kompiuteris kazkoks blogis), o pasiulydama idomesnes veiklos. Dabar tik Minecraft beliko (kazkokia manija, bet tame blogo nematau, kai matau, kiek mastymo reikalauja jo ten daromi dalykai) ir siaip karais kazka pasigooglina.
Papildyta:
Vyras metu begyje planuoja lengvu zaidimuku forma mokyti programuoti pradeti, jei susidomes.

Visi tie valanda i diena limitai tik sukelia uzdrausto vaisiaus efekta. Cia gi ne koks blogas ar kenkiantis daiktas, o normalus dalykas, kuri gyvenime naudos net daugiau negu mes dabar.
Atsakyti
Kompiuteris, tai didele priklausybe, dabar jau ir nuo pat mazens ta beda atsiranda doh.gif .
Atsakyti
Maniškiui 1,7 m. beveik. Pamato atidarą kompiuterį, labai nori mygtukus paspaudinėt, be tikslo, nes nieko nesupranta. Aš pati naudojuos tik, kai miega, nes kitaip zirzia, pyksta, kad neduodu, vardan ramybės padėtas ir neliečiamas.
Dar labai nori planšetės. Bet irgi, dieną vyras išsineša, vakare, jei vyras naudojas, ateina, nori imti, neduoda, verkimas, rėkimas, todėl visad sakau, jog nesinaudotų, kol nemiega, arba duotų. Duodam kartais, kai reikia ramybės, stumdo su pirščiuku beleką.
Ribos bus, kai pradės naudotis, nes kitaip, manau, neatplėši.
Atsakyti