QUOTE(Terroriste @ 2014 08 15, 12:55)
*nezinau, kiek jum metu, bet as dar sovietmecio vaikas, tai mano vaikystes laikais tu filmuku daug ir nebuvo. Net darbo diena visai TV nieko nerodydavo. O filmukai vaikam 20.30 prasidedavo ir 21 baigdavosi. Ir viskas. Nebent dar savaitgali koki normalesni filma parodydavo, o daugiau tiesio gziuret nebuvo ko. Tai tokiu problemu as ar mano tevai vaiksytej neturejom.
** sutinku, bet ziurint ka vaikas prie to kompo veikia. Ziniu iesko (mano pastebejimu) nedaugelis ir nedaug laiko. Pagrinde zaidimai. Valandu valandom zaidimai. Tai kokia cia nauda?
* ankstyvoj jaunystėj ir pas mane nebuvo, bet paaugus jau atsirado. Be to, pas mane brolis keliais metais jaunesnis, tai jam multikus jau ryte, per pietus ir vakare rodydavo TV
** O kokia žala? Jei žaidimai pagal amžių tinkamu ir žaidimų laikas apribotas? Kodėl vaikas negali žaisti su kompiuteriu, bet gali žaisti su kitom priemonėm?

Pritariu tiek, kad tai neturi vykti nuo ryto iki vakaro, bet kad iš viso neleisti, tai nesuprantu, kodėl? Mane vyresnėlis pamoko Minecraft'o gudrybių, aš jam parodau, kadip Age of Empires žaisti, vyras su dėde su juo Call of Duty kartais pažaidžia

Nematau tame jokios bėdos ar žalos.
QUOTE(Leksa @ 2014 08 16, 13:30)
tema vadinasi "MAZYLIS ir kompiuteris", tai nemanau, kad cia kalbama apie 16 metu "mazylius". Tai koks jau cia tada ziniu ir galimybiu saltinis? Kuris jau cia vaikas 4 ar 6 metu ziniu iesko, jei arba dar gerai skaityt nemoka arba visai neskaito?
Na, mano vyresniam devyni. Bet galima ir apie mažesnius kalbėti. Čia žinių ir galimybių ieškoti gali tėveliai ir jais naudodamiesi suteikti žinias ir gebėjimus savo vaikams. Mano mažajam ką tik sukako trys. Jau kuris laikas jis moka laisvai skaičiuoti iki 100 (dažniau iki 50, nes paskui kantrybės pritrūksta), pažįsta visas raides, visas pagrindines formas, visas spalvas. Norėčiau pasigirti, kad visa tai tik mano pastangų dėka, deja, be kompiuterio teikiamų galimybių, mažasis nemokėtų nė pusės to, ką moka dabar. Dėl to, kad aš ne pedagogė ir mano mokymo "metodai" jo visai nedomina. Ir ne, jis nesėdi pasodintas prie kompo nuo ryto iki vakaro. Tačiau kompas yra sudėtinė mūsų žaidimų ir kai kurių užsiėmimų dalis. Tiesa, pirmiausia jis visko išmoko angliškai, o jau mano indėlis yra tame, kad visa tai mokėtų ir lietuviškai.