Įkraunama...
Įkraunama...

Mažylis ir kompiuteris

QUOTE(indre789 @ 2014 08 01, 20:46)
Kiekvienam vaikui reikia duoti tam tikrą valandų skaičių į dieną ir viskas, nes visokių problemų būna su tais kompiuteriais, o kai užaugs nemanau, kad taip vaikiškai elgsis ir visgi mokslams reikės, gal susitvarkys.  g.gif

As savo vaikams leidziu pazaisti po pusvalandi per diena. Vasara isvis mazai zaidzia. Esu griezta siuo klausimu
Atsakyti
Manau mažyliams išvis kompiuteris nereikalingas. Na, o mokyklinio amžiaus vaikams kompiuteris šiais laikais būtinas, juk namų darbų net neparuoši be jo... dar jeigu pridėti pusvalanduką žaidimams ar pan. - tai ir susidaro bent jau 1 val. per dieną. Na televizoriaus žiūrėjimas dar prisideda (pvz. mano vaikas dažnai renkasi žiūrėti ne filmuką, o žinias -tai negi neleisi smile.gif )...
Atsakyti
QUOTE(indre789 @ 2014 08 01, 18:46)
*Kiekvienam vaikui reikia duoti tam tikrą valandų skaičių į dieną ir viskas,

**nes visokių problemų būna su tais kompiuteriais, o kai užaugs nemanau, kad taip vaikiškai elgsis ir visgi mokslams reikės, gal susitvarkys.  g.gif

*na, nieko sau blink.gif vaikui kazkiek valandu per diena doh.gif o kazin kiek? 2? 3? 5? Daugiau?
Mano manymu, tai visai nebutina. Nebent 1-2 val. savaitgali, bet ne kasdien.

**zinau tikrai ne viena vaika, veliau paaugli, kuriam vaikystej tevai nelabai ribojo kompiuterius, o paaugus jau neturejo tiek autoriteto, kad ribot/uzdraust, o vaikai per naktis zaidzia, pamoku net nespeja paruost, kartais ir is mokyklos bega, kad pazaist. Ir viena asmeniskai pazistu, kuris net mokyklos nebaige, nes nuo kompo atistraukt negalejo. Taigi, nereikia manyt, kad vaikai protingai elgsis ir palikt jiems patiems sprest kiek jie gali sedet prie kompiuterio.
Atsakyti
QUOTE(Terroriste @ 2014 08 14, 09:03)
*na, nieko sau  blink.gif vaikui kazkiek valandu per diena  doh.gif o kazin kiek? 2? 3? 5? Daugiau?
Mano manymu, tai visai nebutina. Nebent 1-2 val. savaitgali, bet ne kasdien.

**zinau tikrai ne viena vaika, veliau paaugli, kuriam vaikystej tevai nelabai ribojo kompiuterius, o paaugus jau neturejo tiek autoriteto, kad ribot/uzdraust, o vaikai per naktis zaidzia, pamoku net nespeja paruost, kartais ir is mokyklos bega, kad pazaist. Ir viena asmeniskai pazistu, kuris net mokyklos nebaige, nes nuo kompo atistraukt negalejo. Taigi, nereikia manyt, kad vaikai protingai elgsis  ir palikt jiems patiems sprest kiek jie gali sedet prie kompiuterio.

* Mano vyresnis turi 2 val limitą prie kompo kasdien smile.gif Nematau reikalo draust visiškai, lygiai taip pat kaip nematau reikalo visiškai neribot. Ta paranoja dėl kompų man labai panaši į mano vaikystėj kai kurių draugų tėvų turėtą paranoją dėl televizoriaus. Žinau, kam buvo nustatyta, kiek minučių/filmukų per dieną galima žiūrėt. Man jokių apribojimų nebuvo, su sąlyga, kad mokslai nuo to nenukenčia. Ir tikrai nieko nenutiko, gal tik nuoskaudų iš vaikystės mažiau turiu biggrin.gif

** kompas yra nerealus žinių ir galimybių šaltinis, tačiau juo reikia mokėti tinkamai ir tikslingai naudotis. Tėvų pareiga mano akimis žiūrint - ne uždrausti ir apsimesti, kad jei aš neleisiu, tai viskas bus gerai, o išmokyti vaiką tinkamai naudotis ir atsirinkti. Pagal amžių ir gebėjimus. Nereikia vaikams palikti spręsti, reikia kartu su jais augti. Visose srityse.
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2014 08 14, 09:38)
* Ta paranoja dėl kompų man labai panaši į mano vaikystėj kai kurių draugų tėvų turėtą paranoją dėl televizoriaus. Žinau, kam buvo nustatyta, kiek minučių/filmukų per dieną galima žiūrėt. Man jokių apribojimų nebuvo, su sąlyga, kad mokslai nuo to nenukenčia. Ir tikrai nieko nenutiko, gal tik nuoskaudų iš vaikystės mažiau turiu biggrin.gif

** kompas yra nerealus žinių ir galimybių šaltinis, tačiau juo reikia mokėti tinkamai ir tikslingai naudotis.

*nezinau, kiek jum metu, bet as dar sovietmecio vaikas, tai mano vaikystes laikais tu filmuku daug ir nebuvo. Net darbo diena visai TV nieko nerodydavo. O filmukai vaikam 20.30 prasidedavo ir 21 baigdavosi. Ir viskas. Nebent dar savaitgali koki normalesni filma parodydavo, o daugiau tiesio gziuret nebuvo ko. Tai tokiu problemu as ar mano tevai vaiksytej neturejom.

** sutinku, bet ziurint ka vaikas prie to kompo veikia. Ziniu iesko (mano pastebejimu) nedaugelis ir nedaug laiko. Pagrinde zaidimai. Valandu valandom zaidimai. Tai kokia cia nauda?
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2014 08 14, 09:38)

tema vadinasi "MAZYLIS ir kompiuteris", tai nemanau, kad cia kalbama apie 16 metu "mazylius". Tai koks jau cia tada ziniu ir galimybiu saltinis? Kuris jau cia vaikas 4 ar 6 metu ziniu iesko, jei arba dar gerai skaityt nemoka arba visai neskaito?
Atsakyti
QUOTE(Terroriste @ 2014 08 15, 12:55)
*nezinau, kiek jum metu, bet as dar sovietmecio vaikas, tai mano vaikystes laikais tu filmuku daug ir nebuvo. Net darbo diena visai TV nieko nerodydavo. O filmukai vaikam 20.30 prasidedavo ir 21 baigdavosi. Ir viskas. Nebent dar savaitgali koki normalesni filma parodydavo, o daugiau tiesio gziuret nebuvo ko. Tai tokiu problemu as ar mano tevai vaiksytej neturejom.

** sutinku, bet ziurint ka vaikas prie to kompo veikia. Ziniu iesko  (mano pastebejimu) nedaugelis ir nedaug laiko. Pagrinde zaidimai. Valandu valandom zaidimai. Tai kokia cia nauda?

* ankstyvoj jaunystėj ir pas mane nebuvo, bet paaugus jau atsirado. Be to, pas mane brolis keliais metais jaunesnis, tai jam multikus jau ryte, per pietus ir vakare rodydavo TV biggrin.gif

** O kokia žala? Jei žaidimai pagal amžių tinkamu ir žaidimų laikas apribotas? Kodėl vaikas negali žaisti su kompiuteriu, bet gali žaisti su kitom priemonėm? smile.gif Pritariu tiek, kad tai neturi vykti nuo ryto iki vakaro, bet kad iš viso neleisti, tai nesuprantu, kodėl? Mane vyresnėlis pamoko Minecraft'o gudrybių, aš jam parodau, kadip Age of Empires žaisti, vyras su dėde su juo Call of Duty kartais pažaidžia biggrin.gif Nematau tame jokios bėdos ar žalos.

QUOTE(Leksa @ 2014 08 16, 13:30)
tema vadinasi "MAZYLIS ir kompiuteris", tai nemanau, kad cia kalbama apie 16 metu "mazylius". Tai  koks jau cia tada ziniu ir galimybiu saltinis? Kuris jau cia vaikas 4 ar 6 metu ziniu iesko, jei arba dar gerai skaityt nemoka arba visai neskaito?

Na, mano vyresniam devyni. Bet galima ir apie mažesnius kalbėti. Čia žinių ir galimybių ieškoti gali tėveliai ir jais naudodamiesi suteikti žinias ir gebėjimus savo vaikams. Mano mažajam ką tik sukako trys. Jau kuris laikas jis moka laisvai skaičiuoti iki 100 (dažniau iki 50, nes paskui kantrybės pritrūksta), pažįsta visas raides, visas pagrindines formas, visas spalvas. Norėčiau pasigirti, kad visa tai tik mano pastangų dėka, deja, be kompiuterio teikiamų galimybių, mažasis nemokėtų nė pusės to, ką moka dabar. Dėl to, kad aš ne pedagogė ir mano mokymo "metodai" jo visai nedomina. Ir ne, jis nesėdi pasodintas prie kompo nuo ryto iki vakaro. Tačiau kompas yra sudėtinė mūsų žaidimų ir kai kurių užsiėmimų dalis. Tiesa, pirmiausia jis visko išmoko angliškai, o jau mano indėlis yra tame, kad visa tai mokėtų ir lietuviškai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 18 rugpjūčio 2014 - 07:47
QUOTE(Leksa @ 2014 08 16, 12:30)
tema vadinasi "MAZYLIS ir kompiuteris", tai nemanau, kad cia kalbama apie 16 metu "mazylius". Tai  koks jau cia tada ziniu ir galimybiu saltinis? Kuris jau cia vaikas 4 ar 6 metu ziniu iesko, jei arba dar gerai skaityt nemoka arba visai neskaito?

thumbup.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(Hmmm... @ 2014 08 18, 07:45)

** O kokia žala? Jei žaidimai pagal amžių tinkamu ir žaidimų laikas apribotas? Kodėl vaikas negali žaisti su kompiuteriu, bet gali žaisti su kitom priemonėm? smile.gif Pritariu tiek, kad tai neturi vykti nuo ryto iki vakaro, bet kad iš viso neleisti, tai nesuprantu, kodėl?

pvz. todel, kad sedint prie kompiuterio regejimas labiau genda nei zaidziant su kitom priemonem pvz. lego deliojant. O jei lyginant pvz. sedejima prie kompo ir zaidima su kitais vaikais lauke,tai visai net nera ka lygint. Lauke ir sveikiau, ir pajuda, ir grynu oru pakvepuoja, ir bendraut mokosi ir t.t. O prie kompo? Ai, ziniu ir galimybiu iesko lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2014 11 20, 23:02)
pvz. todel, kad sedint prie kompiuterio regejimas labiau genda nei zaidziant su kitom priemonem pvz. lego deliojant. O jei lyginant pvz. sedejima prie kompo ir zaidima su kitais vaikais lauke,tai visai net nera ka lygint. Lauke ir sveikiau, ir pajuda, ir grynu oru pakvepuoja, ir bendraut mokosi ir t.t. O prie kompo? Ai, ziniu ir galimybiu iesko  lotuliukas.gif

O kam lygint nesulyginamus dalykus? smile.gif Tipo jei darai vieną, tai jau niekaip negali daryt kito? Vasarą prioritetas laukui, šiuo metu nė vieno draugo lauke vakare nė su žiburiu nerasi, o ir grynu oru pakvėpuot noro išeit po darbo tikrai nėr, todėl prioritetas žaidimams viduje. Yra laikas kaladėlėms, yra laikas pasakoms, yra laikas užduočių knygelėms, yra ir laikas žaidimams kitomis priemonėmis. Visiškai nematau problemų tame ar tuo labiau žalos. O dėl žinių ir galimybių, tai jei Jūs nežinot, kur jų ieškot ir kaip vaikams parodyt, tai jau ne mano problema biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2014 11 21, 09:25)
O kam lygint nesulyginamus dalykus? smile.gif

O dėl žinių ir galimybių, tai jei Jūs nežinot, kur jų ieškot ir kaip vaikams parodyt, tai jau ne mano problema biggrin.gif

o man tai atrodo labai normalus ir net labai sulyginami dalykai. Vaiku zaidimai.

MAZYLIUI galima rast ir kitu idomesniu ir naudingesniu uzsiemimu, nei spoksojimas i kompiuteri. Va kitas dalykas, kai jau vaikas i mokykla eina. Tada jau kompiuteris gali buti naudojamas ir kazkokiai naudingai informacijai rasti.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2014 11 21, 12:26)
o man tai atrodo labai normalus ir net labai sulyginami dalykai. Vaiku zaidimai.
MAZYLIUI galima rast ir kitu idomesniu ir naudingesniu uzsiemimu, nei spoksojimas i kompiuteri. Va kitas dalykas, kai jau vaikas i mokykla eina. Tada jau kompiuteris gali buti naudojamas ir kazkokiai naudingai informacijai rasti.

Bet jie vienas kitam neprieštarauja, o tik vienas kitą papildo.

Kiekvienas turim savo požiūrį. Aš esu už visas naujoves ir už įvairiausias lavinimo priemones, kokios tik yra prieinamos. Nėra man baubas nei kompiuteris, nei televizorius, jei jie yra tinkamai naudojami. Aš jau rašiau, kokią naudą mano vaiko (mažylio) lavinimui ir mokymuisi davė tikslingai naudojamos kompiuterinės technologijos ir niekas manęs neįtikins, kad lego kaladėlės būtų davusios jam daugiau būtent tokio pobūdžio žinių biggrin.gif
O jei kam tos priemonės nepatinka, tai tie jų ir nenaudoja, ir tiek smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 21 lapkričio 2014 - 11:55
o as ir nesiginciju, kad vaikams nereikia kompiuterio. Reikia. Bet.... viskam savas laikas. Ir jei vaikas mazas (ikimokyklinukas), tai jam kompas tikrai nera butinas. Ar darzelinukui mobilus g.gif Ir manes taip pat niekas neitikins, kad reikalingi.
Atsakyti