Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiški vaikučiai

QUOTE(Bulbulka. @ 2009 09 04, 00:07)
As labai jau ziuriu ka valgau, net neisivaizduoju nuo ko ji taip isbere g.gif  (gal nuo arbatos su zenseniu, nes buvau pradejus gerti bet nebegeriu) leliukui musu is pradziu labai pilvuka pute, tai verkdavo kai pute, dabar su pilvuku geriau, tai ta alergija, nezinau del ko, bet jis neramus, ant ranku ji nesiok, tada patinka, kai padedi tai psihuoja iskart blink.gif  uz ausyciu labai sausa buvo, tai patepiau bepantheno tepalu, siandien nebe sausa jau. Zandai raudoni, ipac kai nervuojasi, ar verkia, tokie raudoni pasidaro, istyskeja tos demes verysad.gif 
Pediatre pasake, kad cia alergija, dermatitas. O maziuka maudom su vaikisku Jonson muiliuku, ilasinam i vandenuka pora lasiuku Kall Permanganato. Vaika drekinti turiu vaikiska alejuka Jonson, bet reiketu manau koki rimtesni tepaliuka isigyt, cia mamyte viena patare Essex.
O kodel jau negerai, kad oda sauseja? Cia gal jau koks pozymis? unsure.gif

Pirmiausia mesk i siuklsledeze Jonhons produkcija,na dar sau gali sunaudot.bet tik ne vaikui schmoll.gif Prasta ji ir tikrai nieko gero neduos.Zandukai pas visus verkiancius paraudonuoja,taip nesinervuok del to.Kalio permanganatas irgi sausina oda,vaikas jau ne 2dienu,nematau prasmes tam daiktui. Odele drekint reik,o ne sausint tokiam.Nuo pilvuko kmynu arbata padeda,o mamyciu rankas visi vaikuciai myli,jiems ten saugu ir ramu,todel visaip isipraso but ant ju mirksiukas.gif Kaip ilgai jie ten buna,priklauso nuo yprocio ar daznai nesiojamas.O ir nesiot,suprantu,kad pavargsti,bet ateis laikas,kai nores panest,priglaust,bet nepagausi mirksiukas.gif Kartais vietoj ranku pabandyk vezime pasupuot,man labai gelbedavo nesiokle-kengura.Po truputi atpras,kantrybes 4u.gif
Beje,zensenis ar tinka leliui irgi paklaust reiktu gydytojos. O essex tepaliukas thumbup.gif
Kai sauseja oda,vaikiukui niezti,jie nusikaso,skauda ir negerai,oda gali net sutrukinet,tai ne kazkoks stebuklingas pozymis,bet budinga alerginiam berimui.Velgi,odele gali nusauset ne tik alergiukams.
Atsakyti
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2009 09 03, 21:35)
Žinoma, kad smagu, kad nors kas padeda. Džiaugiuosiu, kad radot ir, kad jūsų vaikučiui geriau 4u.gif .
Kaip supratau jau anksčiau naudojot? Ar ne taip supratau? O po kiek laiko vėl reikėjo naudoti, nu ar greit tas organizmas vėl užsiteršė? Aš tik vieno nesuprantu kaip tokiems mažiukams tas organizmas taip greit užsiteršė, kad net valymo reikia g.gif . Aš iš vis pasimečiau, vieni sako, kad čia virškinimo problema, kad nesugeba suskaldyti iki reikiamo dydžio ir tada patenka į kraują, o nuo to atsiranda bėrimas...nu ar kažkaip panašiai, gal labai nenusišnekėjau smile.gif . Kiti dar kitokias versijas sako.
Dar norėjau paklausti dėl emu oil'o antiseptinio, su arbatmedžio bei kažkokio Manuka aliejum, kur rašei, kad tas antiseptinis prilygsta moderniems antibiotikams, gal kada prie progos įmestum kokią nuorodėlę kur pasiskaityti. Ačiū.

Buvom gal pries 2 menesius 1 pakuote sunaudoje - tuomet oda buvo labai pagrazejus. Is tikruju, tai turejom nenutraukti naudojimo, nes gydytoja Voveriene (dirba Natura Mundoj) rekomendavo sunaudoti minimum 3 pakuotes iskart (schema buvau jau anksciau aprasiusi), o po to bent metus po 1 i menesi. Bet kadangi po tos pirmos buvom labai isgrazeje, o maniskiui labai sunku sugirdyti vandenuka, tai tingejau terliotis ir nutraukem. O dabar kai po Alergologinio daktaru intervenciju atsidureme beviltiskoje padetyje - tiesiog nebuvo kur trauktis - nori nenori rikdziau vaika, pilte pyliau jam vandeni ir klijavom ant nakties. Ko gero teks ideti nuotraukas dar karta, kad mamos pamatytu prie ko priveda sintetiniai emolientai, hormonai ir tt (mus tepe essex, hidrokortizonu, klotrimazoliu ir beneocinu). Zinokit, kai perskaitau forume, kad kazkas pataria tepti vaika Essex ar dar kazkokiu sintetiniu slamstu - tai man oda pasiurpsta doh.gif . Gaila, kad labai nedaugelis mamu suvokia kuo tepa vaika - juk naftos produktas, aptempia oda tarsi politileno plevele, ja uzdusina, neleidzia berimams kilti i pavirsiu (o kur jie dingsta?). Bet koks tepalas, patekes ant odos, galiausiai pro ja prasiskverbia i kraujotakara ir nukeliauja iki kepenu, kurios, deja, naftos suvirskinti, tam kad butu pasalinta, dar nesugeba.

Dabar kas liecia organizmo uzterstuma - jus, be abejo, suprantate ka mes valgome ir kuo kvepuojame? Vaikelis motinos isciose nera apsaugotas nuo jos organizmo tersalu ir dali ju perima. Todel ka tik gimusio kudikio organizmas toli grazu nera toks jau svarus kaip mes manome. Tai viena.
Antra - alergijos reakcijos metu skiriasi toksinai , kurie berimu pavidalu ir islipa i odos pavirsiu. Tu toksinu buna tiek daug, kad organizmas tiesiog nesugeba ju naturaliai pasalinti, todel alergiskam vaikui butina nuolat vykdyti organizmo detoksikacija - ka as ir darau kinotakaru pagalba. Kaip organizmas geba kovoti su tais toksinais rodo IgE antikuniu tyrimas. IgE norma iki 30, o pas mus, ju isivaizduokit virs 1300.
Alergija - imunines sistemos hiperjautrumas, perdeta gynybine reakcija. Aisku, jeigu yra virskinimo problemu, tai tik pablogina padeti. Bet alergenai i musu organizma patenka ne tik su maistu, bet ir su oru - ir cia jau virskinimo organai ne prie ko. Bet virskinimo bedas, jeigu tokiu yra, savaime suprantama, reikia spresti.

Atleiskit jei per daug issipleciau.

Apie emu oil'a ir tt. galite cia pasiskaityti http://www.emu-oil-w...egory.php?id=17
Atsakyti
Jei nesunku, idekit ta nuotraukyte ax.gif As kasdien gausiai 3 kartus per diena dukrytes odele tepu essex kremu (violetine tubele), ne minties nebuvo, kad gali pakenkti doh.gif kai labai prastai, essex pamaisau su hidrokortizonu, bet kad ir mazai naudojom 9 men mergytes odele vietomis isplonejusi, matosi kapiliarai verysad.gif Tai ir nebezinai ar leisti vaikui kasytiis iki zaizdu, ar nueiti lengviausiu keliu... Dar norejau paklausti mamyciu, kurios naudoja tuos pleistrus - ar mityba islieka ta pati? g.gif
Atsakyti
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2009 09 03, 23:03)
Niu fainiai prirašei 4u.gif , net aš užsimaniau biggrin.gif , bet man dar pasvajoti apie tokį meniu (nes idėjų man trūksta, jau taip atsibodo viskas tongue.gif ).

niu sorry, tikiusi nesuerzinau ... o tai aš vakar taip entuziastingai parašiau,o paskui pagalvojau tik, kad gi daugumai dar kitas etapas, čia mes jau tokie laimingi išbridę iš daugumos alergijų, beliko tik mielės ir pienas... tikiuosi, bent šiek tiek idėjų adaptavimui pagal savo racijoną daviau... blush2.gif
beje, kažkaip man nuojauta sako, kad ilgai mums dar su mielėm reikės kovot, gal ir visai per gyvenimą jų negalės valgyt... negers vaikis alaus smile.gif smile.gif
Atsakyti
Karščiavo mano vaikas 4 dienas smarkiai, gerklyte baisi, tai gydytoja išrašė anibiotikų, nu ir sugirgdžiau vakare to Ospen nemažą šaukštelį. Tai po valandos kaip išbėrė vaiką tokiom raudonom dėmėm. Paskambinau gydytojai tai ir liko neaišku ar alergija antibiotikams ar tridienė karštinė g.gif .
Gal kas žino ar gali būt alerginis bėrimas ne spuogeliais o dėmelėm poodinėm??

Ir dėl to Essex, nu nėr jis toks baisus, kaip ausru čia išdėstė, kai tik kartais veidelį reikia patepti. Juk mamytė neras naturalių priemonių kiekvienoje vaistinėje kai jai staigiai prisireikia. Be abejo ausru vaikelio atvejis labai rimtas ir tikiu kad ji daugiau už mane žino.
Na bet išgydžiau savo vyresnėlį dieta ir Essex'u mirksiukas.gif Mažiui bandysiu ieškoti ir natūralesnių priemonių.
Atsakyti
QUOTE(laurriukas @ 2009 09 04, 10:52)
Karščiavo mano vaikas 4 dienas smarkiai, gerklyte baisi, tai gydytoja išrašė anibiotikų, nu ir sugirgdžiau vakare to Ospen nemažą šaukštelį. Tai po valandos kaip išbėrė vaiką tokiom raudonom dėmėm. Paskambinau gydytojai tai ir liko neaišku ar alergija antibiotikams ar tridienė karštinė  g.gif .
Gal kas žino ar gali būt alerginis bėrimas ne spuogeliais o dėmelėm  poodinėm??

nežinau dėl to alerginio, bet tridienės būna tokie maži taškiukai, ne dėmelės ir prasideda nuo kaktytės man rodos, galvos sriteis ir paskui leidžias žemyn ant spranduko , pilvuko ir t.t. o kai sakai poodinėm dėmėm, tai jėrgutėliau, man meningitą tik primena unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(laurriukas @ 2009 09 04, 10:52)
Ir dėl to Essex, nu nėr jis toks baisus, kaip ausru čia išdėstė, kai tik kartais veidelį reikia patepti. Juk mamytė neras naturalių priemonių kiekvienoje vaistinėje kai jai staigiai prisireikia. Be abejo ausru vaikelio atvejis labai rimtas ir tikiu kad ji daugiau už mane žino.
Na bet išgydžiau savo vyresnėlį dieta ir Essex'u  mirksiukas.gif  Mažiui bandysiu ieškoti ir natūralesnių priemonių.

Mums profesore skyre KMU vaistines krema BASALIS -naudojamas viso kuno minkstinimui ir drekinimui, taip pat kam tinka yra EXCIPIAL-U LIPOLOTIO . Du metus vargom kol prisitaikem kremuka, todel jei padetis negereja siulau vis keist ieskant savo blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 09 04, 10:12)
nežinau dėl to alerginio, bet tridienės būna tokie maži taškiukai, ne dėmelės ir prasideda nuo kaktytės man rodos, galvos sriteis ir paskui leidžias žemyn ant spranduko , pilvuko ir t.t. o kai sakai poodinėm dėmėm, tai jėrgutėliau, man meningitą tik primena  unsure.gif

Nu taškiukai tai kaip suprantu turi būt apvalūs. O čia pas mumi tokios beformės dėmelės. O su tom poodinėm, gal ne taip išsireiškiau, norėjau pasakyti kad neiškilę, tik oda paraudus. Ir kaip čia nusakei tai taip ir prasidėjo viršugalvis veidukas, kakliukas, vėliau pilvas, nugara, šiandien jau ir kojytės, net padukai. Na man tai panašu į tridienę. Tai gal tuoj ir praeis. Kaip bebūtų vakare gydytoja dar ateis.
Atsakyti
QUOTE(laurriukas @ 2009 09 04, 09:52)
Na bet išgydžiau savo vyresnėlį dieta ir Essex'u  mirksiukas.gif  Mažiui bandysiu ieškoti ir natūralesnių priemonių.

Ka reiskia baisus ar nebaisus? Pasiziurekit i sudeti ir pasidomekit is ko tos sudedamosios dalys gaminamos. Be abejo, jeigu jums nebaisu vaika tepti naftos produktu, tai viskas OK smile.gif
Imetu toki nebloga straipsniuka - gal pravers:

Rebecca Sutton, Ph.D., Staff Scientist, September 2008
Citata iš http://www.ewg.org/reports/teens

“20-ties tyrime dalyvavusių JAV paauglių organizmuose rasta 13 hormoninius sutrikimus sukeliančių cheminių kosmetinių medžiagų.
JAV atlikti Environmental Working Group (EWG) laboratoriniai tyrmai atskleidė, kad paauglių organizmai yra užteršti cheminėmis medžiagomis, esančiomis kosmetikos ir kūno priežiūros priemonių sudėtyje. 14-19 metų paauglių kraujo ir šlapimo mėginiuose rasta 16 cheminių medžiagų iš 4 cheminių grupių – ftalatų, triklozano, parabenų ir muskusų. Šie chemikalai gali sukelti sveikatos sutrikimų, įskaitant vėžį ir hormonų apytakos sutrikimus. Čia aprašomas tyrimas pirmą kartą atskleidė, kad parabenai, įprastai naudojami kosmetinių priemonių konservantai yra nesaugūs paauglėms ir jaunoms moterims; metilparabenas ir propilparabenas buvo rasti visų tyrime dalyvavusių paauglių organizmuose.
Paauglystės periodu bręsta reprodukcinė, imuninė, kraujo ir hormoninė sistemos, greitas kaulų augimas susijęs su “augimo spurtu”, medžiagų apykaitos pakitimais, esminiais struktūriniais ir funkciniais smegenų pakitimais. Itin nedideli, vienos miliardinės ar vienos triliardinės procentinės dalies lytinių hormonų koncentracijos pakitimai paverčia vaikus suaugusiais. Besiplečiantys tyrimai jau leidžia daryti prielaidą kad paaugliai gali būti itin jautrūs net ir pėdsakų lygio hormonų apykaitą trikdančių cheminių medžiagų (pvz., parabenų, ftalatų, muskusų, triklozano) koncentracijoms.
Be to, tyrimas atskleidė, kad paauglės naudoja daugiau asmens higienos priemonių nei vidutinė suaugusi moteris.
Labiausiai toksinams jautriu savo gyvenimo periodu paauglės mergaitės eksperimentuoja su dideliu skaičiumi įvairių kūno priežiūros priemonių. Tyrime dalyvavusios merginos kasdien naudoja 17 asmens higienos produktų, kai suaugusios moterys kasdien vidutiniškai naudoja 12 produktų. Taigi, merginos kasdien “suvartoja” didesnius kiekius kosmetinių ingredientų, galinčių sukelti sveikatos sutrikimus; ir tai vyksta tuo metu, kai jų organizmai yra pažeidžiami lengviausiai”.

Atkreipkit demesi, kad cia kalbama apie paauglius. O kaip manot, kelis kartus per diena tepami parabenai ant neseniai gimusio kudikelio odos iseina jam i nauda? Klausimas retorinis - pamastymui.
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti