Nėra už ką, svarbiausia, kad Jums ir Jūsų augintiniui patiktų. O paskui visa ta veikla labai įtraukia ir nepaleidžia.

QUOTE(Twitter @ 2010 09 13, 13:12)
Nėra už ką, svarbiausia, kad Jums ir Jūsų augintiniui patiktų. O paskui visa ta veikla labai įtraukia ir nepaleidžia. 

Kad mano augintiniui patiks - tai 100 proc., nes jau nebeišmanau kur tą jos energiją išlieti. Dar kolkas negalime užsiimti sportu, nes jai dar tik 8 mėn. Domiuosi iš anksto.
QUOTE(Avietytė @ 2010 09 13, 13:17)
Kad mano augintiniui patiks - tai 100 proc., nes jau nebeišmanau kur tą jos energiją išlieti. Dar kolkas negalime užsiimti sportu, nes jai dar tik 8 mėn. Domiuosi iš anksto.
Klysti, sportuoti jūs galite ir nuo trijų mėnesių, tik labai skiriasi krūvis, tempai ir t.t. Pats laikas ugdyti šuns įpročius bėgti "taisyklingai", greitį, kažkiek ištvermę, bet jokiu būdu ne jėgą, t.y. jokio tampymo...Parašykite kur nurodė, susitikite ir viską nuodugniai paaiškins ir parodys

QUOTE(edita_s @ 2010 09 13, 23:31)
Klysti, sportuoti jūs galite ir nuo trijų mėnesių, tik labai skiriasi krūvis, tempai ir t.t. Pats laikas ugdyti šuns įpročius bėgti "taisyklingai", greitį, kažkiek ištvermę, bet jokiu būdu ne jėgą, t.y. jokio tampymo...Parašykite kur nurodė, susitikite ir viską nuodugniai paaiškins ir parodys 

Ačiū

Gal ir klystu nežinau, tik mums buvo pasakyta jokių krūvių kol šuniukui nesueis metai. Gal ne taip supratau, bet neesmė. Juk visas gyvenimas dar prieš akis

P.S. Nesupratau ką turėjote omenyje, kur paryškinau?

Nu jau nereikia persūdyti, nuo 3 mėn. tikrai niekas nesportuos su savo šunimis, jie dar stipriai tam per maži.
Avietytė, čia turėta omenyje, kad parašytumėt Ingridai.
Ir Jūs teoriškai esate teisi, nes kai aš pradėjau irgi sakė, kad fizinis krūvis galimas tik nuo vienerių, bet lengvai užsiimti galima pradėti taip grubiai nuo 8 mėn.

Avietytė, čia turėta omenyje, kad parašytumėt Ingridai.

QUOTE(Twitter @ 2010 09 14, 12:07)
Nu jau nereikia persūdyti, nuo 3 mėn. tikrai niekas nesportuos su savo šunimis, jie dar stipriai tam per maži.

Visiškai pritariu, va užeina koks žmogėnas, užmeta akį ir davai tą pyplių tampyti. Jiems gi vaikystė dar. Nesusiformavę ir jokio sporto negalima, o tai paskui tiek bėdų galite turėti. Nereikia niekur persistenkti.
Lengvas prasibėgimas, kad ir po keletą šimtų metrų nei vienam trijų mėn. pupikui nepakenks, o tiek ir turėjau omeny rašydama, kad krūvis labai skiriasi.
Sportiniai šunys ir yra juk ruošiami nuo mažens, yra net "išauginės - reguliuojamos" petnešos(ir kitokių niuansų), tiesiog kad šuniukai priprastų prie jų nuo mažens, ir yra mokomi bėgti be uostinėjimų ir pan., tik labai labai palengva...
Avietyte, taisyklė, kad sportas nuo metų amžiaus - viskas labai paprasta. Maždaug tokio amžiaus tokio dydžio šunys nustoja intensyviai augti, nes augančiam organizmui per didelis krūvis gali labai pakenkti. Visame pasaulyje šunys jau varžybose gali dalyvauti nuo vienerių metų ir normalu, kad iki to laiko jie yra ruošiami.
Juk sportas sportui nelygu, pakankamas krūvis nepakenks, bet atvirkščiai, sustiprins raumenis, lavins kvėpavimą sportuojant ir pan. ir metų amžiaus jau būtų šuo, su kuriuo nereikia vargti dėl elementarių dalykų, bet tikslingai dirbti, ūgdant jo greitį, ištvėrmę...
Tik nereikia labai arti širdies priimti mano žodžių
nei pamokslas čia, nei skatinu, rašau tiesiog bendrą savo požiūrį ir tai, ką žinau, nes rinktis visvien jums
Sportiniai šunys ir yra juk ruošiami nuo mažens, yra net "išauginės - reguliuojamos" petnešos(ir kitokių niuansų), tiesiog kad šuniukai priprastų prie jų nuo mažens, ir yra mokomi bėgti be uostinėjimų ir pan., tik labai labai palengva...
Avietyte, taisyklė, kad sportas nuo metų amžiaus - viskas labai paprasta. Maždaug tokio amžiaus tokio dydžio šunys nustoja intensyviai augti, nes augančiam organizmui per didelis krūvis gali labai pakenkti. Visame pasaulyje šunys jau varžybose gali dalyvauti nuo vienerių metų ir normalu, kad iki to laiko jie yra ruošiami.
Juk sportas sportui nelygu, pakankamas krūvis nepakenks, bet atvirkščiai, sustiprins raumenis, lavins kvėpavimą sportuojant ir pan. ir metų amžiaus jau būtų šuo, su kuriuo nereikia vargti dėl elementarių dalykų, bet tikslingai dirbti, ūgdant jo greitį, ištvėrmę...
Tik nereikia labai arti širdies priimti mano žodžių

Tie pupikai prisilaksto tokiam amžiuje daugiau nei suaugę.
Kaip ir nuo kada ruošiami profesionalių sportininkų šunys aš puikiai žinau, bet kiekvienam naujai susidomėjusiam žmogui niekada nepatarčiau pradėti sportuoti su tokio amžiaus šunyčiu, nes visų pirmą reikia mokėti tai teisingai daryti ir bent jau šiek tiek nusimanyti tiek apie mažo šuniuko anatomija, tiek apie galimas grėsmes.

Kaip ir nuo kada ruošiami profesionalių sportininkų šunys aš puikiai žinau, bet kiekvienam naujai susidomėjusiam žmogui niekada nepatarčiau pradėti sportuoti su tokio amžiaus šunyčiu, nes visų pirmą reikia mokėti tai teisingai daryti ir bent jau šiek tiek nusimanyti tiek apie mažo šuniuko anatomija, tiek apie galimas grėsmes.
QUOTE(Twitter @ 2010 09 14, 15:51)
Tie pupikai prisilaksto tokiam amžiuje daugiau nei suaugę.

Edita skirk sportinius šunis, kurie gimsta tam, kad sportuotų ir netaip kaip mes, o rimtai jie bėga dešimčius kilomentrus kasdien, o ne po pora kilometriukų 2-3 kartus į savaitę. Aš žmogui, kuris yra naujokas visada sakau nėra reikalo kišti to šuns į pakinktus, net kroso bėgimas gali būti pavojingas jaunam šuniui....
QUOTE(sniegosunys @ 2010 09 14, 17:34)

Edita skirk sportinius šunis, kurie gimsta tam, kad sportuotų ir netaip kaip mes, o rimtai jie bėga dešimčius kilomentrus kasdien, o ne po pora kilometriukų 2-3 kartus į savaitę. Aš žmogui, kuris yra naujokas visada sakau nėra reikalo kišti to šuns į pakinktus, net kroso bėgimas gali būti pavojingas jaunam šuniui....
Tai šiuo atveju tada išvis naujokus tikslingiausia būtų pasikviest į treniruotes, kad pamatytų, kaip kas vyksta, ir gyvai paprotinti, o ne per internetą bandyti proto įkrėsti. Mano suvokimu, lengvi krosiukai kad ir nuo 6mėn tikrai nieko blogo. Ta prasme, kad jau galima pradėti supažindinti šunį, kas tai per daiktas yra pakinktai ir panašiai, ir pačiam nestovėt kaip stabui įkaltam į žemę, o dirbt su šuniu, kad anam svorio praktiškai traukt nereikėtų- kad suprastų, jog uždėjus pakinktus reikia bėgti priekyje ir stengtis visus aplenkti =)
Su saviškiu lengvai bėgiot pradėjau tikrai jau tada, kai jam buvo 7mėn, jei net truputėlį nemažiau. Aišku, klaidų gal ir pridariau, nepulsiu ardytis ir savo tiesų įrodinėti. Tiesiog, mano kiek kitokia nuomonė

Pawlyzas, o tu paskaityk, kad kalbama apie tris mėnesius, o ne šešis. Mūsų Taigį tokį atsivežė pirmomis dienomis, tai nori pasakyti, kad tokį vos matomą nuo žemės jau pultum treniruoti? Dabar jam atrodo tuoj 6 mėn. tai skirtumas yra, jau galima ir vedžiojant mokinti "pirmyn", "dži", "ha", o kur ten trys mėnesiai (kiti savo vardo dar nežino). Ir esmė visos šios diskusijos yra ne tai, kas galima ar negalima. Viskas galima, bet tai reikia daryti tikslingai ir teisingai. O patarti, kad sportuoti galima nuo 3 mėn. visi gali (lakstymas pievutėje su šuniu jau yra sportas tokiame amžiuje), bet ateis koks nesusipratėlis, pagalvos "aha, tai jau ir kinkyti galiu" ir sutraumuos šunį ar ant esfalto puls bėgioti su tokiu mažyliu.Remtis sportiniais šunimis?Kai pas mus tai dar yra visiška naujiena?. Profesionalai ne tik kad mokina juos labai mažus, bet dar ir atsikrato netinkamų. Tai gal nereikia remtis tais sportininkais patarinėjant paprastam žmogui, kuris augina šeimos draugą ir nusprendė pradėti užsiimti su juo.Aišku, kad geriausia atvykti į treniruotes ir pasižiūrėti, būtent tą ir parašiau iš pat pradžių.
Aš irgi su Bleidu pradėjau labai anksti, bet man pašonėj buvo Bliujai, kurie Lietuvoje visą tai pradėjo. Važiuodavom mokintis tik pas juos, tik vėliau atsirado bendraminčių Vilniuje. O azartas didžiulis buvo, kai tik jį įsigijau, džiaugiuosi, kad šalia buvo nusimanantys žmonės ir man padėjo.
Aš irgi su Bleidu pradėjau labai anksti, bet man pašonėj buvo Bliujai, kurie Lietuvoje visą tai pradėjo. Važiuodavom mokintis tik pas juos, tik vėliau atsirado bendraminčių Vilniuje. O azartas didžiulis buvo, kai tik jį įsigijau, džiaugiuosi, kad šalia buvo nusimanantys žmonės ir man padėjo.