Bitulkos pyragas
Reiks ir man rytoj iskept
QUOTE(rimulia12 @ 2009 02 05, 22:58)
[
reikes 0.5kg farso, ji isminkyti su priskoniukais. O teslai reikia 0.5kg miltu, stiklines vandens ziupsnelis druskos ir dvieju kiausiniu.
reikes 0.5kg farso, ji isminkyti su priskoniukais. O teslai reikia 0.5kg miltu, stiklines vandens ziupsnelis druskos ir dvieju kiausiniu.
oi kaip tokius megstu, niam
Sprandines kasytes su makaronais.Per centimetra supjaustyti sprandine, paskui is tos atpjautos sprandines isilgai per visa ja atpjauti juosteles apie 0,5cm.Jas gerai ismusti plonai, jei sprandine nelabai didele i ploti ir juosteles neilgos gaunas, tai deti viena ant kitos ir priplakti, jos gerai sulimpa, paskui pabarstyti druska, pipirais cesnaku, patepti majonezo ir garstyciu misiniu ir susukti i ruliuka, paploti su ranka, ir taip pasidaryti tris juosteles vienai kasytei,Po to jas supinti, galus uzsandarinti smeigtuku pilti i keptuve aliejaus ir kepti uzdengus apie 10min. po to apversti ir vel uzdengti, kai graziai paraus kasytes, jas isimti deti i keptuve supjaustytus svogunus griezineliais , ant virsaus kasytes vel ir kepti, kol svogunai parausta, kepant juos truputi pavartyti, ikisus mentele, kai iskepa svoguniukai uzdengti dangti ir nusunkti visus riebalus ir uzpilti trupuciu grietineles ir dar pora minuciu pavirti.I lekste deti megiamus isvirtus makaronus, ant virsaus kasytes, aplink svoguniukus ir skanauti
Srove net zandikaulis atvipo kaip skaniai atrodo
QUOTE(Srove @ 2009 02 05, 20:56)
Sprandines kasytes su makaronais.
Tu geriau su savo patiekalais nesirodyk,nes infarktas nuo tokiu groziu,kitoms zandikauliai issinarina
Gyventum kur nors arti,tai neatsikratytum.
labai daug puikiu patiekaliuku,ir pyragas su kopustais ir zuvies kotletukai,vista,didziuliai blynai
QUOTE(Bitulka @ 2009 02 05, 15:36)
pyragai su kopustu idaru
niu ir skaniai atrodo
QUOTE(Srove @ 2009 02 05, 23:56)
Sprandines kasytes su makaronais.
ir cia skanumelis
neryte,o as paieskosiu kotlietuku recepto,nes as issispauzdinu vis ir net nezinau kokioj temoj buna kas...
Papildyta:
Nu aš pasinaudojau idėja iš interneto, ir pabandžiaqu tokius padaryti (čia bulvės įdarytos faršu, apvirtos ir keptos orkaitėje):
galvos išpjautos ne iš tos pačios bulvės, o atskirai, ir pritvirtintos kaiščio principu, drožinėjau dar žalias, o viriau jau sukonstruotus paukščiukus.
Išsipjoviau galvytes ant tokių ilgų, storų kotų- kaiščių. Tada kūneliui ėmiau po atskirą bulvę, joje, toje vietoje kur bus galva kiaurai išskobiau skylę- tą padariau su tokiu sovietiniu pjaustytuvuku, kuris skirtas visokiomis spiralėmis išpjaustyti daržoves- tipo dekoratyviai- bet aš su juo patogiai padariau gražią apvalią, lygią skylę. Tada išskobiau kūnelyje duobutę įdarui. Į tą skylę, kuri skirta galvai tvirtinti, įspraudžiau galvytės "kaištį"- ir taip pritvirtinau galvą. Tada apviriau, ištraukusi apdžiovinau, aptepiau sviestu ir kariu, ar tai ciberžole, nepamenu, kad geltoni būtų ir spalva neatrodytų pajuodusi, kitais prieskoniais, druska. Įdariau žaliu faršu, į kurį dėjau paprikų pjaustytų kubeliais (bet į receptą neįeina, čia tik taip- kas kaip mėgsta faršą, tas taip ir susitaiso) , svogūnų, mėgstamų prieskonių. Dėdama faršą, į tą pačią duobutę dėjau sparnelius, išpjautus iš žalių bulvių (sparnelių neapviriau).
ir kepiau orkaiotėje, ant kepimo popieriaus.
galvos išpjautos ne iš tos pačios bulvės, o atskirai, ir pritvirtintos kaiščio principu, drožinėjau dar žalias, o viriau jau sukonstruotus paukščiukus.
Išsipjoviau galvytes ant tokių ilgų, storų kotų- kaiščių. Tada kūneliui ėmiau po atskirą bulvę, joje, toje vietoje kur bus galva kiaurai išskobiau skylę- tą padariau su tokiu sovietiniu pjaustytuvuku, kuris skirtas visokiomis spiralėmis išpjaustyti daržoves- tipo dekoratyviai- bet aš su juo patogiai padariau gražią apvalią, lygią skylę. Tada išskobiau kūnelyje duobutę įdarui. Į tą skylę, kuri skirta galvai tvirtinti, įspraudžiau galvytės "kaištį"- ir taip pritvirtinau galvą. Tada apviriau, ištraukusi apdžiovinau, aptepiau sviestu ir kariu, ar tai ciberžole, nepamenu, kad geltoni būtų ir spalva neatrodytų pajuodusi, kitais prieskoniais, druska. Įdariau žaliu faršu, į kurį dėjau paprikų pjaustytų kubeliais (bet į receptą neįeina, čia tik taip- kas kaip mėgsta faršą, tas taip ir susitaiso) , svogūnų, mėgstamų prieskonių. Dėdama faršą, į tą pačią duobutę dėjau sparnelius, išpjautus iš žalių bulvių (sparnelių neapviriau).
ir kepiau orkaiotėje, ant kepimo popieriaus.
Internete jos atrodo taip
Ten jas darė ir bulvių tešlos, panašios kaip žemaitiškus blynus, lipdė- bet man taio ten kaip išpjaustytos atrodo ir įdarė silke su troškintomis daržovėmis
straipsnis su receptu:
http://www.anonsas.l...2/article/20003
Ten jas darė ir bulvių tešlos, panašios kaip žemaitiškus blynus, lipdė- bet man taio ten kaip išpjaustytos atrodo ir įdarė silke su troškintomis daržovėmis
straipsnis su receptu:
http://www.anonsas.l...2/article/20003
QUOTE(Briliantas @ 2009 02 03, 23:12)
6663, o tikrai visos savybes dingsta is grikiu juosisbrinkinus kazkaip galvojau, kad isvirus visks dingsta
nezinau, kiek tiesos, bet cia paskaityk
ApieGrikius
nu, mergcikos, netekau amo..
Tukstantis balionu visoms..
Drugelis, jūsų patieklai, o ypač foro SUPER gražios
Dėkavoju už mano "batončikų" pagyrimus
Srove negadink niarvu su savo kasytėm pamačius skrandis iš karto užgrojo maršą
O koki ten makaronai toki nematyti Labai gražiai ir apetitnai atrodo
Srove negadink niarvu su savo kasytėm pamačius skrandis iš karto užgrojo maršą
O koki ten makaronai toki nematyti Labai gražiai ir apetitnai atrodo