Įkraunama...
Įkraunama...

Baltarusija

QUOTE(rimmuske @ 2012 03 21, 21:50)
vaziojam i  vitebska,dar biski minske pabunam,siap man viskas ten grazu,ir svaru,jokios siuksles nepamatysit. Pats miestas,aikstes,pernai buvom tai buvo Vitebsko svente,tai buvo paradas,koncertas vaikais is visu mokyklu vaidino,idomu ne tai kaip pas mus kauno diena ir tik pagrindine muge laisvei alejoi,kuri pinigine ziaurei tustina. vasara kaip vaziosim tisim butinai  i zoo soda:) man patiko,nezinau gal kad lietuvoi nera to grozio,zmones visi pikti ,drauge buvo vokietijoi,gryzo su ispudziais,kad jai patiko,kita lenkijoi ten sake ir gerai,gal jai daznai vazinesim ir pabuos ta pati salys ir dings tas grozis,susizavejimas:)ir bus nuobodu kaip lietuvoi,bet dabar man baltarusija ir rusija yra tos i kurios noriu vaziot,ir noresiu ilgai:)

As ir esu buvus Vitebske,ir zoosoda aplankem,visai patiko,dar buvom muziejuje,nepamenu kaip vadinasi bet berods Gamtos,ten iskamsu ivairiausiu buvo.taip ju festivaliai labai ispudingai suorganizuoti,vien ko vertas Slavianskij bazar.Siaip tai pas juos tradicija svesti miesto,miesteliu ir net kaimu sventes.Esu buvus vieno miesto ,nelabai didelio ,sventeje,tai renginiai vyksta kokias tris dienas,dalyvauja labai daug atvaziavusiu sveciu,organizuota pas juos del tvarkos tai labai viskas,kadangi didzioji dauguma imoniu sudaro valstybinis sektorius,tai valdzia daro tvarka:)siaip pas juos priimti tie vadinami "subotnikai",tada visi darbuotojai tvarkosi aplinka savo imoniu,kurioje dirba.Dar pas juos kolukiai kiekvienam kaime beveik yra,kaimo zmones beveik visi ten dirba.Mieste tai kitaip siek tiek.
Man ir visai smagu ten apsilankyti,vazinejam daznai,nes giminiu ten turim:)
Jei kada turesit galimybiu,siulau apsilankyti ju kurortiniam miestelyje NARAČ.Mes ten kiekvienais metais apsilankom.Labai grazus ir svarus ezeras,kaip jura atrodo,vasara daug pramogu vaikams,ivairus atrakcionai,pasivazinejimai su vandens transporto technika ivairus,labai didelis pliazas,o krantas tai superinis,kaip juroje iejimas,eini eini ir vis dar negilu:)vaikams tai super maudytis.
Atsakyti
Sveikos, kaip manot ar galeciau darytis Baltarusijos viza Tranzitine, jei vaziuoju vienai dienai i Baltarusija? Daryciausi vienkartine, kadangi i Baltarusija nereiktu du kart ivaziuoti. Kiek zinau darantis tranzitine, toje salyje gali praleisti iki 5d... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nafeesa @ 2012 03 25, 01:01)
Sveikos, kaip manot ar galeciau darytis Baltarusijos viza Tranzitine, jei vaziuoju vienai dienai i Baltarusija? Daryciausi vienkartine, kadangi i Baltarusija nereiktu du kart ivaziuoti. Kiek zinau darantis tranzitine, toje salyje gali praleisti iki 5d... smile.gif

Sveiki, Baltarusijos ambasadoje, teikiant prasyma isduoti tranzitine viza, pase turi buti siam laikotarpiui galiojanti Rusijos arba Ukrainos viza. Tik siuo pagrindu Jums padarys tranzitine viza.
Atsakyti
QUOTE(kwanka @ 2012 03 27, 16:45)
Sveiki, Baltarusijos ambasadoje, teikiant prasyma isduoti tranzitine viza, pase turi buti siam laikotarpiui galiojanti Rusijos arba Ukrainos viza. Tik siuo pagrindu Jums padarys tranzitine viza.

Vizos į Ukrainą nereikia tikrai, užtenka prašyme vizai nurodyti pas ką važiuoji į Ukrainą. Kirtus siena su tanzitine visa, iš Baltarusijos reikia išvažiuoti per 48 val. Nežinau kaip Baltarusiai pažiūrės į tai kad su tranzitine viza kirsta siena pirmyn atgal toj pačioj muitinėj.
Teko nakvot Baltarusijoj tranzitu važiuojant viešbuty, tai mums registratorė net ant migracinių kortelių anspaudą viešbučio dėjo ir sakė o jei ant sienos paprašys įrodyt kur nakvojot.
Atsakyti
QUOTE(tekilute @ 2012 03 28, 07:09)
Vizos į Ukrainą nereikia tikrai, užtenka prašyme vizai nurodyti pas ką važiuoji į Ukrainą. Kirtus siena su tanzitine visa, iš Baltarusijos reikia išvažiuoti per 48 val. Nežinau kaip Baltarusiai pažiūrės į tai kad su tranzitine viza kirsta siena pirmyn atgal toj pačioj muitinėj.
Teko nakvot Baltarusijoj  tranzitu važiuojant viešbuty, tai mums registratorė net ant migracinių kortelių anspaudą viešbučio dėjo ir sakė o jei ant sienos paprašys įrodyt kur nakvojot.

gal kas zino viesbuciu kainas minske?ir ar yra prie gel stoties koks nors?nes is ukrainos gristant,ten tektu praleist puse paros, tai galvojam kur pernakvot. ir beje jei busim dviese su vaiku, tai kokio kambario reiketu,dviviecio ar 3viecio??
Atsakyti
Mes su vyru važiavom į Baltarusiją tiesio pakeliauti, pilių pamatyti, tai buvo visai šauni kelionė. reiks aprašyti čia ir nuotraukų įdėti smile.gif
Atsakyti
Sveikos Mamos ir netik, prisipažinsiu, aš ne mama : D bet apie jūsų forumą jau žinau ilgą laiką, ir čia dažnai susirandu naudingos informacijos.
Taigi šįkart kreipiuosi su klausimu smile.gif Jau kurį laiką mane traukia ši šalis kaimynė, žinoma aplinkinių reakcija būna blink.gif kai sužinoja, kad noriu važiuot čia, tipo, ką ten veiksi, ko ten važiuoji, taigi mes dabar europa, važiuok į vakarus. O vakaruose jau pasibuvau, noris į "rytus" smile.gif taigi susitaręs su draugu, ruošiuos pas jį į minską atlėkti 3-4 dienom. Ką galėtumėte patarti? ką turėčiau pamatyti? Aplankyti? Noras yra pamatyti ir naująją Minsko "didybę ir senus sovietinius rajonus, ale sugrįžti į praeitį, užeiti į seną сталовая atsiprašau už prastą rusų kalbą, ir jei dar pavyktų, atsigerti iš gazirovkės smile.gif iš anksto dėkoju! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(iKarolis @ 2012 08 13, 23:37)
Sveikos Mamos ir netik, prisipažinsiu, aš ne mama : D bet apie jūsų forumą jau žinau ilgą laiką, ir čia dažnai susirandu naudingos informacijos.
Taigi šįkart kreipiuosi su klausimu smile.gif Jau kurį laiką mane traukia ši šalis kaimynė, žinoma aplinkinių reakcija būna  blink.gif  kai sužinoja, kad noriu važiuot čia, tipo, ką ten veiksi, ko ten važiuoji, taigi mes dabar europa, važiuok į vakarus. O vakaruose jau pasibuvau, noris į "rytus" smile.gif taigi susitaręs su draugu, ruošiuos pas jį į minską atlėkti 3-4 dienom. Ką galėtumėte patarti? ką turėčiau pamatyti? Aplankyti? Noras yra pamatyti ir naująją Minsko "didybę ir senus sovietinius rajonus, ale sugrįžti į praeitį, užeiti į seną сталовая atsiprašau už prastą rusų kalbą, ir jei dar pavyktų, atsigerti iš gazirovkės smile.gif iš anksto dėkoju! smile.gif

Minsko didybę tikrai pamatysit be specialių paieškų, tiesiog pervažiuot pakaks centrinėmis gatvėmis. "Širokie ulica, dama bolshie" ir mašinos baisiai didelės. Nu nesupratau ir nesuprasiu aš jų mentaliteto su kuo didesne mašina "pakazuchai" važinėti. g.gif Žmogus ten jautiesi mažas ir menkas tarp gargariškų namų, gatvių ir mašinų. Sena "stalovaja" nežinau kur Minske yra, gazirovkės irgi nemačiau, turbūt kur giliai užslėpta. Bet jeigu norit pajust kas ta Baltarusija tai siūlau sėst į traukinį ir pavažiuot kur nors toliau nuo sostinės į bet kokį provincijos miestuką, po kaimus pasivaikščiot.
Atsakyti
QUOTE(mamutas @ 2012 08 14, 20:57)
Minsko didybę tikrai pamatysit be specialių paieškų, tiesiog pervažiuot pakaks centrinėmis gatvėmis. "Širokie ulica, dama bolshie" ir mašinos baisiai didelės. Nu nesupratau ir nesuprasiu aš jų mentaliteto su kuo didesne mašina "pakazuchai" važinėti.  g.gif Žmogus ten jautiesi mažas ir menkas tarp gargariškų namų, gatvių ir mašinų. Sena "stalovaja" nežinau kur Minske yra, gazirovkės irgi nemačiau, turbūt kur giliai užslėpta. Bet jeigu norit pajust kas ta Baltarusija tai siūlau sėst į traukinį ir pavažiuot kur nors toliau nuo sostinės į bet kokį provincijos miestuką, po kaimus pasivaikščiot.

4u.gif viskas būtų gerai, bet, važiuoju 3 dienom verysad.gif ir nežinia, ar spėsiu aplankyti minksą ir dar kokį nors miestą, bet pamėginti verta, dėkuj už patarimą! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(astaste @ 2012 08 06, 15:01)
Mes su vyru važiavom į Baltarusiją tiesio pakeliauti, pilių pamatyti, tai buvo visai šauni kelionė. reiks aprašyti čia ir nuotraukų įdėti  smile.gif

Labai laukiu! Mes su šeima netrukus važiuosim, tai įdomu, kokie įspūdžiai.
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2012 08 15, 09:50)
Labai laukiu! Mes su šeima netrukus važiuosim, tai įdomu, kokie įspūdžiai.

Kada važiuosit jei ne paslpaptis? blush2.gif beje, ar jau pasidarėte vizas? kilo kokiu sunkumų?
Atsakyti
QUOTE(iKarolis @ 2012 08 15, 08:46)
4u.gif viskas būtų gerai, bet, važiuoju 3 dienom  verysad.gif  ir nežinia, ar spėsiu aplankyti minksą ir dar kokį nors miestą, bet pamėginti verta, dėkuj už patarimą! smile.gif

Tai kad Minskui dienos užtenka, nelabai yra ką ten daug žiūrėti. Centrinė gatvė neįdomi, ten tik milžiniški stalinistiniai namai (verta juos aišku pamatyti) ir Lenino paminklas (po juo požemiuose - naujas prekybos centras kur savitarnos kavinėje galima neblogai papietauti), prie upės tipo senamiestis - visi namai "senoviniai" ten atstatyti prieš kelis metus, kai buvau Minske prieš 10 metų nei vieno ten jų nebuvo, buvo tik vienas soboras plynoje didžiulėje aikštėje, o tas soboras iš tiesų tai buvusi katalikų bažnyčia, pažinsit iš formų.

Kitą dieną galit sėst į traukinį ir pvz. iki kokio Nesvyžiaus pavažiuoti, per dieną tikrai apeisit, užteks laiko, ir vakare grįšit namo. Nesvyžiuje irgi gal autentiškos paprastos Baltarusijos nelabai pamatysite, bet šiaip labai fainas miestukas, didžiuliai Radvilų rūmai su parku, Dievo Kūno bažnyčia, kur palaidotas sifiliu sirgęs jos fundatorius Radvila Našlaitėlis, tapęs pirmuoju lietuviu piligrimu Jeruzalėje, nes XVI a. vyko į ją agailauti už savo jaunystės nuodėmes...
Atsakyti