QUOTE(charizmaa @ 2009 11 10, 12:22)
Sveikos mamytes, as irgi vedziau savo maziuke i zvirbliuku grupe, bet teko atsiimti, nes kai budavo tokia jauna aukletoja tai dukryte su mielu noru eidavo, bet kai budavo sena auklyte vaikas vien tik ja pamates isteriskai pradedavo rekti, todel supratau, kad su dukryte tikrai negerai elgiasi, neskaitant to, kad viena karta tyliai uzejusi pasiimti anksciau dukrytes pamaciau toki vaizdeli, kad ta moteris, na kuri ne aukletoja, bet padeda aukletojoms( nezinau kaip ja vadina

) labai grubiai griebe uz ranku vaika (ne mano) ir per prievarta pasodino piesti, tas man labai nepatiko

, tai vat sedim dabar namie ir ieskomes kito darziuko,

, gal atsirastu mamyciu kuriu vaikuciai lanko sia grupe ir gali ka nors papasakoti....
vadina auklyte
mes iš kitos grupės, tai aš tik benrdus pasvartymus pasakysiu, apie konkrečią situaciją gal parašys mamytės kurių vaikučiai ten. nors iš tikro, jums kaip ir skirtumo jau jokio, jei atsiėmėt...
na, toks tampymas, tai nekoks vaizdelis, bet gal reikia su auklėtojomis pasikalbėti?
be to gali būti, kad po kurio laiko vaikas ir į tą pačią grupę noriai eis. o jei kas ne visai tinka, juk galima pasikalbėti su direktore ir paprašyti pervesti į kitą grupę?
aš susidariau vaizdą, kad darželis iš esmės geros atmosferos. savo grupės kolektyvu esu labai patenkinta

na, kartais nuverkiu posmelį, dėl savo didžiojo išdaigų ten, bet čia jau pačios mano problema. auklėtojos ne mūsų psichologės
tik vat viena, nežinau, auklytė, ar auklėtoja, stamboka, su lopšelinukais dažnai būdavo ankčiau lauke vakarais, prie mašinų aikštelės, tai iš jos girdėjau tikrai nepedagogiškų pasisakymų ir pamokymų, "įdomių" pabarimų... nenorėčiau kad vaikas pas tokią lankytųsi grupėje. jei tai jūsų auklytė , tai ...
QUOTE(MAMYČIUKAS2 @ 2009 11 10, 13:02)
aš tai nesuprantu jau mamyčių kurioms viskas pradeda nebetikti. jei taip jau netinka darželiai tai sėdėkit iš vis namie. galvojat, kad kitam darželyje bus geriau. aš už tai kad vaikai žinotų savo vietą, gerbtų vyresnį. bet kai mamytės nuteikia vaikus kad čia negera baisi ir kitokia auklėtoja tai vaikai ir pradeda nuo mažų dienų išsidirbinėt. kodėl taip sakau, o todėl kad maniškė, kai paaugo, tai sakydavo ta auklėtoja gera nes leidžia dūkti, o kita tai nelabai , nes neleidžia bėgioti ir siųsti ir liepia įv.darbus daryti (piešti, rašyti ar lipdyti). tai savaime suprantama, kad mylymiausios bus kurios viską leidžia. tai jei vaikui nuėjus į kitą darželį bus taip pat, tai vėl ieškosite kito? o jūs ir pati, jei darbe kažkas kartą ar kelis ką nors pasakė tai irgi ieškotės kito darbo? ir dar - darželis ne namai ir ne mama ar močiutė, vaikai turi išmokti elgtis taip kaip prideda -namuose -kaip jau jūs norit, o darželį ar mokykloj- taip kaip pridera. dėl to ir mokytojos ir auklėtos imasi veiksmų (aišku nemušimų) kad parodytų vaikui vietą (nuveda, pasodina ar į kampą pastato).
nei čia vaikas ką sakė, nei ką. dar per mažas įgeidžius ir "išsidirbinėjimus" rodyt. o ir atsiėmė, ir sėdi namie. tampymas už rankos pagarbos neprideda, pirmas žingsnis į smurtą. taip, pasitaiko ir mums pačioms, bet protingos mamos pagalvoja ką padarė ir stengiasi surasti išeitį , kad taip nepasikartotų, juolab auklėtojos