Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(Svarune @ 2009 01 31, 21:01)
sveikos mamytes...truputeli paskaiciau jusu tema,nes tikrai visoms neturiu laiko,ba naujai iskepta mamyte...zinokit man kokia depresija buvo,kai vaikas neeme papulio,tai ligoninej patare buteliuka duoti....gryzau namo ir nusitraukineju,vargstu,nes maziuke neima mano papulio,o man jos verksmas sirdi pjauna,vis pabandau kada ne kada o ji vis tiek neima,,,su kuo nesikonsultavau tik...tai norejau pasakyti kad labai gerbiu tas,kurioms iseina maitinti,bet taipogi labai uzjauciu tas,kurioms neiseina,kadangi pati i depresija nukritau avimi labai nusivylusi,kad ale naturalus dalykas neiseina...

Nedepresuok ir nekaltink savęs. Čia ne tu kažką ne taip padarei, o tiesiog tau laiku nesuteikė reikiamos informacijos ir pagalbos.
Jei nori pabandyti grįžti prie maitinimo iš krūties, yra būdų, kaip tai padaryti. Štai keli iš jų:
* maitinti miegantį ar apsnūdusį
* išbandyti įvairias maitinimo pozas
* maitinti judant (vaikščiojant, čiūčiuojant)
* maitinti ramiame, pritemdytame kambaryje
* praleisti kiek įmanoma daugiau laiko kartu, didinti oda-oda kontaktą
* siūlant krūtį, pačiai nusirengti iki pusės ir vaikelį išrengti (vėl oda-oda kontaktas)
* nešioti vaikelį (pvz. vaikjuostėje) tarp maitinimų
* kartu maudytis
* kartu miegoti (taip vaikas jau mamos artumą ir atsiras daugiau galimybių pabandyti žindyti.
Taip pat galit pabandyti buteliuką pakeisti taurele - tam, kad išgyvendinti neteisingą čiulpimo įprotį.
Tik jokiu būdu nestresuok, jei nepavyksta. Gal nepavyksta dabar, bet pavyks rytoj. Gal nepavyks iš viso, bet bent jau žinosi, kad padarei, ką norėjai padaryti. Ne viena mamytė sėkmingai išmaitino savo vaikelius iki metų ir ilgiau nutraukinėdama - juk svarbiausia, kad vaikelis gauna MP.
Sėkmės bandymuose. Klausk, jei kas neaišku. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ode: 01 vasario 2009 - 00:07
Isejus is ligonines vis nekrenta temperatura 37 arba 37,5 laikosi, daktare sake cia del to kad pienas gaminasi, bet ar normalu kad ji laikosi jau savaite laiko?Krutys kietos truputi skauskmingos
Atsakyti
QUOTE(Svarune @ 2009 01 31, 21:01)
sveikos mamytes...truputeli paskaiciau jusu tema,nes tikrai visoms neturiu laiko,ba naujai iskepta mamyte...zinokit man kokia depresija buvo,kai vaikas neeme papulio,tai ligoninej patare buteliuka duoti....gryzau namo ir nusitraukineju,vargstu,nes maziuke neima mano papulio,o man jos verksmas sirdi pjauna,vis pabandau kada ne kada o ji vis tiek neima,,,su kuo nesikonsultavau tik...tai norejau pasakyti kad labai gerbiu tas,kurioms iseina maitinti,bet taipogi labai uzjauciu tas,kurioms neiseina,kadangi pati i depresija nukritau avimi labai nusivylusi,kad ale naturalus dalykas neiseina...

Baik tu ..nekaltink savęs...daugelis čia mūsų turėjo įv.problemų...bet sulaukėm ir pagalbos, patarimų.....
pirmiausia tai nusiramink 4u.gif ...ir pabandyk elgtis, kaip ode parašė 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(bardaciokas @ 2009 02 01, 10:03)
Isejus is ligonines vis nekrenta temperatura 37 arba 37,5 laikosi, daktare sake cia del to kad pienas gaminasi, bet ar normalu kad ji laikosi jau savaite laiko?Krutys kietos truputi skauskmingos

Mn atrodo...kad nėra visai gerai, kad jos skausmingos g.gif ...tačiau temp.dar neaukšta.....maitinkite toliau stebėkite...jei temp, virš 38...ir laikosi (nors man kildavo visrš 39 ir krėtė)...tada jau turėtų paskirti kąžką, man peniciliną paskyrė...
Atsakyti
QUOTE(bardaciokas @ 2009 02 01, 12:03)

Siaip tai patartina temperatura kirksnyje matuotis, nes pazastyje gali buti siek tiek padidejus, ypas pirmomis dienomis, kai krutys "uzsidega" ir pan mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(xeditux @ 2009 02 01, 13:55)
Siaip tai patartina temperatura kirksnyje matuotis, nes pazastyje gali buti siek tiek padidejus, ypas pirmomis dienomis, kai krutys "uzsidega" ir pan  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif, man taip pat gydytoja liepe matuoti temperatura kirksnyje.
Atsakyti
QUOTE(Teide1 @ 2009 02 01, 00:16)
As irgi turiu gydytoja, kuri tik misinukus siulo. Kai vaikiukas ketvirta menesi priaugo 400 g, man liepe viena para nusitraukti piena, kad suzinociau kiek dar jo turiu. Aisku as tokio eksperimento nedariau, nes visai nepergyvenau, kad mazai priaugo. Pirmus tris menesius priaugdavo virs kilogramo, penkta 700g, taigi toliau maitinu ir nesuku sau galvos. Aisku ji manes paklause kiek turiu pieno, sako turetu apie litra buti. Atsakiau, kad yra.

drinks_cheers.gif Ir teisingai! JUk tik mes, mamos, tiksliai zinome kaip yra su tuo MP. Pati niekada nematuodavau kiek mililitru MP yra pas mane, zindyma priemiau kaip naturalu dalyka, jokiu skaiciavimu ir aprbojimu. Vaikas nori- vaikui duodu! ISmaitinau iki 1metu4men. MIsinuko vaikutis nera gaves. bigsmile.gif
Atsakyti
o galiu duoti mazikei savo pieniuka jei turiu tempos???
Atsakyti
QUOTE(Svarune @ 2009 02 01, 19:00)
o galiu duoti mazikei savo pieniuka jei turiu tempos???

Ne gali, bet privalai. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rence25 @ 2009 02 01, 15:08)
drinks_cheers.gif Ir teisingai!  JUk tik mes, mamos, tiksliai zinome kaip yra su tuo MP. Pati niekada nematuodavau kiek mililitru MP yra pas mane, zindyma priemiau kaip naturalu dalyka, jokiu skaiciavimu ir aprbojimu. Vaikas nori- vaikui duodu! ISmaitinau iki 1metu4men. MIsinuko vaikutis nera gaves.  bigsmile.gif

Saunu, kad taip sekesi. O kaip budavo su svorio prieaugiu kas menesi? Ar normaliai priaugdavo visad, ar budavo augimo shuoliu?

Atsakyti
Mano mamyte su uosvine kaip susitarusios. Maza to, kad sako, jog gali pieno ir nebut pas mane, tai "pataria" vietoj misinuku "klijukus" duot. Gal zinot, tai toks daiktas, kai ilgai ildai verdi ryzius arba avizine kose, paskui nusunki ir su karves pienu sumaisai doh.gif . Vargsas tas vaikelio skrandukas.
Atsakyti
QUOTE(Shatura @ 2009 02 02, 00:21)
Mano mamyte su uosvine kaip susitarusios. Maza to, kad sako, jog gali pieno ir nebut pas mane, tai "pataria" vietoj misinuku "klijukus" duot. Gal zinot, tai toks daiktas, kai ilgai ildai verdi ryzius arba avizine kose, paskui nusunki ir su karves pienu sumaisai  doh.gif . Vargsas tas vaikelio skrandukas.

Siaubas wacko.gif apsiginkluok kantrybe ir tinkamais argumentais, nes vaikui gimus dar labiau atakuos 4u.gif
Atsakyti
As jau pasiruosiau biggrin.gif vyras mano puseje yra biggrin.gif
Atsakyti