QUOTE(Saule danguje @ 2009 02 02, 14:07)
Man labai idomus vienas dalykas, kaip yra su MP nuo puses metu ir veliau, kai mazius vis daugiau valgo kito maistelio

Jei sakoma, kad negali buti ilgesne kaip 5 val pertrauka tarp maitinimu, kad nemazetu MP...tai reikia nusitraukineti, kad palaikyti jo gamyba, ar tiesiog taip veliau gaminasi, kad tik rytais ir vakarais gali maitinti (tarkim jau lankant lopseli)
Mums dar tik trys menesiukai bus uz keliu dienu, bet domiuosi i prieki, nes labai noriu kuo ilgiau maitinti - tai taip nuostabu
Iki 1m pats pagrindinis vaiko maistas yra MP (visa kita yra tik papildomi ragavimai/ susipažinimai/ mokymasis). O iki 6 mėn - vienintelis.
Tad iš tiesų maždaug ties pusmečiu vaikučio energijos ir maisto poreikis yra didelis, jam atsiranda poreikis kitokiam maistui. Tada ir reikia pradėti primaitinimą - pasiūlyti kitos tekstūros maisto ir kitokių skonių.
Bet... MP yra duodamas kaip ir buvo duodama, dažnai, pagal poreikį ir tiek, kiek nori vaikutis. Paprastai nuo 6mėn suvalgomo MP kiekis nebedidėja, kiek trūksta energijos - vaikučiui pasiūlom košytės ar tyrelės.
Tad papildomas maitinimas duodamas tik ant viršaus, tiek kiek skystas Mp nebepatenkina. Bet pačio suvalgomo MP kiekis nemažėja; aišku,paprastai vaikutis išmoksta efektyviai žįsti, tad pavalgo per trumpesnį laiką ir 'nebekabo' ištisą parą.
O kažkur nuo 3mėn pienuko pasiūla/paklausa susireguliuoja ir MP gaminas TIK vaikučiui žindant. Jau nebejausite tokio prisipildymo krūtyse, bet tai jokiu būdu nereiškia kad kažko trūksta ar nėra, tiesiog MP gaminas tiek kiek reikia ir pagal užsakymą
Kažkur nuo 18mėn jau pavyksta ženkliai sumažinti ir maitinimų skaičių, jei mamytė dirba arba vaikiukas lanko daržiuką - įmanomą žindyti tik vakarais-naktį-ryte.
Netgi jei turinti vyresnį vaikiuką mamytė turi išvykti į komandiruotę/gultis operacijai kokiom 2-7 d. grįžusi ji sėkmingai gali žindyti toliau (jei vaikiukas dar mažutis - tai biškį daugiau streso, bet irgi laisvai įmanoma).
QUOTE(Night @ 2009 02 02, 14:22)
Naujausias bajeris
Mažoji niekaip nenori valgyti žmonių maisto, tik MP. Tai mama mano pareiškė , kad čia dėto, kad nedaviau nei vandenuko, nei arbatėlių iki 6 mėn

Ar gali taip būt?

N E S Ą M O N Ė.
Beje, mano močiutė net iki užkimimo ginčijosi, jog jei vaiko iki 4 mėn neišmokysi gerti iš buteliuko/gertuvės ir valgyti šaukšteliu - jis NIEKADA ir neišmoks.

nu ką aš žinau, anei vieno mokykloje nemokančio kažkaip nepastebėjau

Gal labai maskuojasi?
O tu šaunuolė jei sugebėjai atsilaikyt ir nedavei super naudingūjū arbatėlių
QUOTE(majke @ 2009 02 02, 17:04)
tai ir maitinu dabar istisai, pasidarau gal 15 min. pertrauka, kai ta uzsnusta... Visi mane durnina - duok misini, pieno neturi! O as vistiek savo... Bet ar cia

žinok, normalu.
Man pirmais mėn buvo dyyydelė šventė VIENAI į WC nueit pasėdėt

Paskui tarpai ilgėja, žindymo laikas trumpėja, va jau dabar ir kokias 4-5 val galiu
pasiganyt išlėkti
O pieno tu turi. Greičiausiai dukrytei tiesiog MAMOS norisi, tavo švelnumo, tavo glėbio
Jei dar kas įdomu- klauskit, aiškinsimės
Mano siūlai unt dietos nuo 2010-01-01: jau -4128gr. Viso sumegzta -6224 g.
Nežadinkite manyje žvėries, jis ir taip neišsimiega...