Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(Agotė @ 2009 02 02, 12:08)
žinok, tai baisiausia ką galėjo pasiūlyti lotuliukas.gif ...mano puskė viesiems pasakoja kaip jos dukra ant klijukų užaugo....tačiau, kad išsivystė astma tai nieko doh.gif ...siaube siaube....tu paklausk jų kas yra vertingo klijukuose...kokie vitaminai, mineralai lotuliukas.gif ...

As zinau, kad panasus "klijukai" dar kartais vadinami kleisteriu lotuliukas.gif Ypac jei verdami kokie makaronai lotuliukas.gif Puikiai tinka tapetams klijuot lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Shatura @ 2009 02 02, 21:06)
As zinau, kad panasus "klijukai" dar kartais vadinami kleisteriu  lotuliukas.gif  Ypac jei verdami kokie makaronai  lotuliukas.gif  Puikiai tinka tapetams klijuot  lotuliukas.gif

Siaubas blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Saule danguje @ 2009 02 02, 14:07)
Man labai idomus vienas dalykas, kaip yra su MP nuo puses metu ir veliau, kai mazius vis daugiau valgo kito maistelio g.gif Jei sakoma, kad negali buti ilgesne kaip 5 val pertrauka tarp maitinimu, kad nemazetu MP...tai reikia nusitraukineti, kad palaikyti jo gamyba, ar tiesiog taip veliau gaminasi, kad tik rytais ir vakarais gali maitinti (tarkim jau lankant lopseli) ax.gif
Mums dar tik trys menesiukai bus uz keliu dienu, bet domiuosi i prieki, nes labai noriu kuo ilgiau maitinti - tai taip nuostabu  wub.gif

Iki 1m pats pagrindinis vaiko maistas yra MP (visa kita yra tik papildomi ragavimai/ susipažinimai/ mokymasis). O iki 6 mėn - vienintelis.
Tad iš tiesų maždaug ties pusmečiu vaikučio energijos ir maisto poreikis yra didelis, jam atsiranda poreikis kitokiam maistui. Tada ir reikia pradėti primaitinimą - pasiūlyti kitos tekstūros maisto ir kitokių skonių.
Bet... MP yra duodamas kaip ir buvo duodama, dažnai, pagal poreikį ir tiek, kiek nori vaikutis. Paprastai nuo 6mėn suvalgomo MP kiekis nebedidėja, kiek trūksta energijos - vaikučiui pasiūlom košytės ar tyrelės.
Tad papildomas maitinimas duodamas tik ant viršaus, tiek kiek skystas Mp nebepatenkina. Bet pačio suvalgomo MP kiekis nemažėja; aišku,paprastai vaikutis išmoksta efektyviai žįsti, tad pavalgo per trumpesnį laiką ir 'nebekabo' ištisą parą.

O kažkur nuo 3mėn pienuko pasiūla/paklausa susireguliuoja ir MP gaminas TIK vaikučiui žindant. Jau nebejausite tokio prisipildymo krūtyse, bet tai jokiu būdu nereiškia kad kažko trūksta ar nėra, tiesiog MP gaminas tiek kiek reikia ir pagal užsakymą 4u.gif

Kažkur nuo 18mėn jau pavyksta ženkliai sumažinti ir maitinimų skaičių, jei mamytė dirba arba vaikiukas lanko daržiuką - įmanomą žindyti tik vakarais-naktį-ryte.
Netgi jei turinti vyresnį vaikiuką mamytė turi išvykti į komandiruotę/gultis operacijai kokiom 2-7 d. grįžusi ji sėkmingai gali žindyti toliau (jei vaikiukas dar mažutis - tai biškį daugiau streso, bet irgi laisvai įmanoma).

QUOTE(Night @ 2009 02 02, 14:22)
Naujausias bajeris  doh.gif
Mažoji niekaip nenori valgyti žmonių maisto, tik MP. Tai mama mano pareiškė , kad čia dėto, kad nedaviau nei vandenuko, nei arbatėlių iki 6 mėn  unsure.gif Ar gali taip būt?

lotuliukas.gif N E S Ą M O N Ė.
Beje, mano močiutė net iki užkimimo ginčijosi, jog jei vaiko iki 4 mėn neišmokysi gerti iš buteliuko/gertuvės ir valgyti šaukšteliu - jis NIEKADA ir neišmoks. hihihi.gif nu ką aš žinau, anei vieno mokykloje nemokančio kažkaip nepastebėjau cool.gif Gal labai maskuojasi? lotuliukas.gif

O tu šaunuolė jei sugebėjai atsilaikyt ir nedavei super naudingūjū arbatėlių cool.gif

QUOTE(majke @ 2009 02 02, 17:04)
tai ir maitinu dabar istisai, pasidarau gal 15  min. pertrauka, kai ta uzsnusta... Visi mane durnina - duok misini, pieno neturi! O as vistiek savo... Bet ar cia

friends.gif žinok, normalu.
Man pirmais mėn buvo dyyydelė šventė VIENAI į WC nueit pasėdėt tongue.gif Paskui tarpai ilgėja, žindymo laikas trumpėja, va jau dabar ir kokias 4-5 val galiu pasiganyt išlėkti mirksiukas.gif

O pieno tu turi. Greičiausiai dukrytei tiesiog MAMOS norisi, tavo švelnumo, tavo glėbio wub.gif

Jei dar kas įdomu- klauskit, aiškinsimės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(o94mama @ 2009 02 02, 17:50)
Tik neskleisk erezijų , kad astma nuo " klijuko" išsivystė doh.gif O tu geriau pakalbėk, kaip iš pieno padaro tuos stebuklingus miltelius(mišinuką), kad net drungname vandenyje ištirpsta, o ant pakelio beveik visa Mendelejevo lentelė surašyta cool.gif

Nu kad neskleidžiu schmoll.gif ...daktarai vėliau ištyrė, kad buvo alergiška pieno baltymams...o augo tik ank klijukų su pieneliu darytų....
beje...ne pirmą kart girdžiu.......tai kaip nori....galvok

Beje nesakiau, kad mišinukas stebuklingi milteliai...apie juos nė kart nekalbėjau nes man tai neaktuau mirksiukas.gif ....o kuo jie skiriasi ir kas geriau, tai čia ne ta tema...tiesiog karvės piene daug daugiau baltymų ir alergizuoja vaikučius...o mišinukai kai kurie be kp baltymų....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agotė: 02 vasario 2009 - 21:32
QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2009 02 02, 20:00)
O tu šaunuolė jei sugebėjai atsilaikyt ir nedavei super naudingūjū arbatėlių cool.gif
:

bet žiūriu beveik visos mamos su savo tom arbatėlėm doh.gif smile.gif ...manoji irgi l.norėjo, kad duočiau arbatėlių.....tačiau iki pusės metų gavo tik mp.....
Atsakyti
QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2009 02 02, 21:00)

Netgi jei turinti vyresnį vaikiuką mamytė turi išvykti į komandiruotę/gultis operacijai kokiom 2-7 d. grįžusi ji sėkmingai gali žindyti toliau (jei vaikiukas dar mažutis - tai biškį daugiau streso, bet irgi laisvai įmanoma).

norejau paklausti buvo viena diena kai labai nervavausi ir jau ant rytojaus labai apmazejo pienuko po keliu dienu net mazius tapo irzlus ir patraukes dazniausiai paleidzia papuli nes nieko neistraukia o jei istraukia tai sotus pusvalandziui ir vel zirzimas. Ar dar atsiras pienuko nes jau taip varkstam 5dienas. Atrodo ir maitinuosi gerai ir tikrai nebesinervuoju bet niekas nesikeicia. Kolkas misinuko dar nedaviau vis dar viluosi kad susitvarkys bet jei dar taip kelios dienos nebeapsikesiu nes vaiko gaila badu marinti. verysad.gif Siaip labai noriu pati maitinti
Atsakyti
QUOTE(renate @ 2009 02 02, 22:00)
norejau paklausti buvo viena diena kai labai nervavausi ir jau ant rytojaus labai apmazejo pienuko po keliu dienu net mazius tapo irzlus ir patraukes dazniausiai paleidzia papuli nes nieko neistraukia o jei istraukia tai sotus pusvalandziui ir vel zirzimas. Ar dar atsiras pienuko nes jau taip varkstam 5dienas. Atrodo ir maitinuosi gerai ir tikrai nebesinervuoju bet niekas nesikeicia. Kolkas misinuko dar nedaviau vis dar viluosi kad susitvarkys bet jei dar taip kelios dienos nebeapsikesiu nes vaiko gaila badu marinti. verysad.gif Siaip labai noriu pati maitinti

maitink dažnai tiek kiek nori mažiukas....kad ir ištisai, turėtų viskas susitvarkyti....
gal kitos mamytės išsamiau parašys mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Unknown member @ 2009 01 31, 21:04)
Yra geras puslapis: www.sveikapradzia.lt, o jame klausimu-atsakymu (apie zindyma) skyrelis. Labai daug geros info rasit!

drinks_cheers.gif Mane taip pat labai teigiamai įtakojo šios paskaitos, po to net minčių nekilo, kad "neturėsiu pieno" ar negalėsiu maitint pati, tieisog dariau taip, kaip jaučiau, nors pradžioj tikrai lengva nebuvo. Žinoma, ir aplinka ne visa buvo palaikanti, visa laimė, kad MB irgi neturėjo nė vienos minties apie mišinuką, primaitinimą ar apskritai apie "pieno neturėjimą".

QUOTE(Night @ 2009 02 02, 14:22)
Naujausias bajeris  doh.gif
Mažoji niekaip nenori valgyti žmonių maisto, tik MP. Tai mama mano pareiškė , kad čia dėto, kad nedaviau nei vandenuko, nei arbatėlių iki 6 mėn  unsure.gif Ar gali taip būt?

Geras bajeris doh.gif Negali, negali ir tikrai nieko panašaus net negali būti doh.gif

Papildyta:
QUOTE(renate @ 2009 02 02, 22:00)

Pienuko dėl streso tikrai negalėjo sumažėti, greičiau sutriko jo tekėjimas. Manau, vaikelis labiau jaučia mamos stresą, todėl dažniau prašo krūties, nors ir yra pavalgęs... Juk vis tiek nervinatės dėl to, kad galbūt vaikelis yra nepavalgęs, taigi jis tą jaučia ir nori nusiraminti. Atsipalaiduokit, kuo dažniau maitinkit, pamažu nusiraminsit, ir leliukas nurims - na, čia užburtas ratas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agotė @ 2009 02 02, 21:36)
bet žiūriu beveik visos mamos su savo tom arbatėlėm doh.gif  smile.gif ...manoji irgi l.norėjo, kad duočiau arbatėlių.....tačiau iki pusės metų gavo tik mp.....

Mano mamytė per savaitę laiko po gimdymo tiek patarimų davė, kad ojojoooooi doh.gif Gerai, kad aš visą laiką norėjau pati maitinti ir ilgai. Ir turėjau savo tvirtą nuomonę šiuo klausimu.
O atėjusi savaitė po gimdymo pediatrė iš karto klausė, ar duodu papildomai ko nors atsigerti - arbatėlės ar vandenuko blink.gif Tai mamytė mano buvo tiesiog pakylėta, kad va, ji vis dėlto buvo teisi doh.gif Aš sakiau jai, kad neduodu ir net nesiruošiu, kad MP užtenka. Tai tada pediatrė leptelėjo, kad juk mes, suaugę, nevalgom vieną ir tą patį maistą pastoviai, kad ir sriubą valgom, ir vandens atsigeriam doh.gif Žodžiu.....

Ir dabar dauguma stebisi, kad aš dar žindau. Su tokiais mažais papais , iš kur pas mane TIEK pieno yra doh.gif O mamytė tai vis įgelia - ar dar bėga kas iš tų tavo "kraniukų", baik tuos savo žaidimus blink.gif
Atsakyti
jo jo,mes irgi perejom ta etapa su vandenukais smile.gif tai jau dabar mano mamai ramu kai mato kad vis pasiulau arbateles ar vandenuko smile.gif bet fgeria tiek vaikai labiau is smalsumo nei is reikalo man atrodo, nes kelis gurksnius pageria ir viskas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2009 02 02, 20:00)

Aciu labai uz toki issamu atsakyma aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(geltoniausia @ 2009 02 03, 02:34)
Ir dabar dauguma stebisi, kad aš dar žindau.

Mano uosvene taip pat savaitgali dar karksejo "tai kam toki dydeli dar zindit jis juk jau gali....." bet nebedaviau pabaigt sakinio sakau uztat pazekit koks sveikas. Daugiau tingejau aiskint o ir jai mano pasisakymas nepatiko. Dabar taip idomu ka ji dar norejo pasakyti g.gif
Atsakyti