Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (3)

Sveikos.
Ateinu ir as issikalbeti..
Turiu mama.O ji turi tik mane ir mano vaikus. Dar ji turi beda, igyta jaunysteje.Tai alkoholizmas.Bet si beda ja aplanko gan retai, vienu metu netgi emiau manyti, jog potraukis gerti isnyko.
Pasirodo-ne.
Gyvenime ji vetyta ir metyta: mane gimde viena, brolio tevas paliko siam dar nevaikstant..sunku jai buvo, nors ir gyventi buvo kur, ir darba tuo metu nebloga turejo.Kadangi dirbo maisto prekiu parduotuveje, tai vis dazniau savo sunkia dalia eme skandinti butelyje, o ir su bendradarbiais daug progu isgerti pasitaikydavo..Trumpalaikiai isgerinejimai virto savaitiniais, o to pasekme-is pradziu prarastos pard.vedejos pareigos, o veliau-ir visas darbas.
Turejom labai gera miestelio seniuna, tai jis, matydamas, kad protinga moteris su mazameciais sitaip ritasi zemyn, bande visaip kaip gelbeti, suteikti jai galimybe kilti is dugno. Deja.Pakilimai buvo laikini, o liga progresavo. Taip per 5 metus ji prarado dar 3 darbus. Beje, reiktu pamineti ir tai, kad ji bande tvarkyti savo asmenini gyvenima, net patevi mums buvo parvedus..kuriam geru buti pavyko 2 metus.Po to ir jis eme gerti, negana to, ir namuose degtine virti,veliau smurtas namuose. Sis periodas truko 7erius metus.Galu gale jis susirado kita moteri ir issinesdino.Man tuomet buvo 14ika, pati paauglyste.
Aisku, nesekmes asmeniniame gyvenime tik skatino gerti..ta ji ir dare.
Vos baigus vidurine skubejau dingti is namu, nors nei pinigu tam turejau, nei pagalbos is ko galejau laukti.Namuose liko brolis, o sulaukes pilnametystes ir jis isskubejo i uzsieni.
Laikini darbai, laikini pinigai-taip ji ir vegetavo.Tuomet i namus su dukra grizau as.Emiausi tvarkyti namus, traukti ja is liuno.Mums pasiseke.Jai pavyko isidarbinti gerame darbe, pavyko pazaboti zalinga iproti.Bet po 6eriu tame darbe pradirbtu metu eme veluoti, o veliau ir visai nemoketi atlyginimu.Kadangi per pazistamus atsirado laisva darbo vieta Vokietijoje-isvaziavo ten.Dirbo ir dar butu dirbus..bet teko grizti laidoti sunu-mano broli.Ir vel liunas.Vel degtine.Vel 2 metai perniek.
Galu gale pavyko ja ikalbinti dar karta isvykti padirbeti, juk iki pensijos buvo belike 2 metai..Isvyko.Uzsidirbo.Sulauke pensijos.Dabar grizo.Ir jau savaite geria...
Atsakyti
Kiurte, tokios patirties neturiu, galiu tik užjausti console.gif Nenuleisk rankų, nepalūžk 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Awita @ 2009 08 18, 17:05)
Kiurte, tokios patirties neturiu, galiu tik užjausti  console.gif Nenuleisk rankų, nepalūžk  4u.gif

Awita - 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kiurtė: 18 rugpjūčio 2009 - 16:30
QUOTE(Kiurtė @ 2009 08 18, 14:40)
to pasekme-is pradziu prarastos pard.vedejos pareigos, o veliau-ir visas darbas.
Turejom labai gera miestelio seniuna, tai jis, matydamas, kad protinga moteris su mazameciais sitaip ritasi zemyn, bande visaip kaip gelbeti, suteikti jai galimybe kilti is dugno. Deja.Pakilimai buvo laikini, o liga progresavo.

Sunku, kai žmogus vos pakilęs vėl krenta į duobę. verysad.gif Matosi, kad joje yra daug jėgos, bet galbūt ji tikrai kol kas nepajėgia kovoti su savo liga. sad.gif
Sakykit, o ar jūs nebandėte pati lankyti AA užsiėmmus? Kiek žinau, ten yra grupės ir ligonių artimiesiems. Juk jums taip pat reikia rasti ekologinę nišą išgyventi. Gali būti, kad liga ilgai truks, ir jūsų mamai rasti jėgų gydytis pačiai neatsiras. verysad.gif Gal jūs padėtumėt bent pati sau? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2009 08 18, 18:24)
Sunku, kai žmogus vos pakilęs vėl krenta į duobę.  verysad.gif Matosi, kad joje yra daug jėgos, bet galbūt ji tikrai kol kas nepajėgia kovoti su savo liga. sad.gif
Sakykit, o ar jūs nebandėte pati lankyti AA užsiėmmus? Kiek žinau, ten yra grupės ir ligonių artimiesiems. Juk jums taip pat reikia rasti ekologinę nišą išgyventi. Gali būti, kad liga ilgai truks, ir jūsų mamai rasti jėgų gydytis pačiai neatsiras.  verysad.gif Gal jūs padėtumėt bent pati sau? g.gif

Na, gyvenam mes gudzioj provincijoj, jokiu AA cia nera.As stipri, matyt, dar vaikysteje ismokau i daug ka nereaguoti ir net pacioj sunkiausioj situacijoj isgyventi.Kartais juokauju, jog mane tik sunki liga galetu parversti blink.gif Bet vat gyventi su savo ligos nepripazistancia mama isties nelengva..galu gale ir nesaugu g.gif Pvz.,sianakt ji sugalvojo, kad reiktu orkaiteje issikepti sparneliu...ir ji juos kepe! doh.gif O as kas pusvalandi laksciau ziureti, ar su dujine viskas gerai, ar neuzmigo orkaite uzkaitus, nes turbut tik gaisro namuose man iki "pilnos laimes" dabar truksta blink.gif
Kadangi tema-TEVU KARSINIMAS, tai ir guodziuosi..ir zinot ka-man jau lengviau 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

QUOTE(Awita @ 2009 08 13, 15:09)
Dar norėjau paklausti. Kai išskalbiu mamos puspaklodes ir visokius kitokius skudurėlius mano skalbyklė atsiduoda šlapimu, po to ir kiti skalbiami rūbai blush2.gif Gerai, kad dabar vasara, lauke ant saulės ir vėjo išsivėdina, bet ateis ruduo g.gif Gal kokią priemonę naudojat?

Žinai, aš paprasčiausiai pamerkdavau visus tuos skudurėlius (puspaklodę kokią, kelnes, marškinėlius, kuriems irgi dažniausiai "kliūdavo" ) į šaltą vandenį - iki skalbimo. Na, taip darydavau ir dukružę augindama (be pampersų dar jokių). Kvapas tikrai apnyksta. Ir skalbdavau tą viską atskirai.
Skalbyklė išsivėdindavo.
O namai... doh.gif Visko buvo. Ką jau čia.
Simense , malonu Tave išgirst 4u.gif
Kiurte , stiprybės. Panašios patirties neturiu, daugiau ką patart nesugalvoju...
Rutulux , sveika. Būk su mumis. Visoms našta lengvesnė mirksiukas.gif
Linkėjimai visoms visutėlėms. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alan: 18 rugpjūčio 2009 - 18:18
QUOTE(Kiurtė @ 2009 08 18, 17:44)
Kadangi tema-TEVU KARSINIMAS, tai ir guodziuosi..ir zinot ka-man jau lengviau  4u.gif

Tai ir svarbiausia. 4u.gif O jūsų mamos liga pasekmėmis nesiskiria nuo mūsiškių. kas kad mūsų čia daugiau susirinkę dėl įvairių demensijų formų. Aš pavyzdžiui, irgi vienu periodu pergyvendavau dėl galimo gaisro. Tik jūsų liga specifinė. Teko skaityti čia forume tokia liga sergančių artimųjų minčių. Tikrai nelengva vienam ištverti. doh.gif Bet , manau, kad šita liga turi pabaigą. Nebūtinai jis sutaps su visišku išėjimu. Nors tiek guodžia. Bet svarbiau dabar padėti sau. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alan @ 2009 08 18, 19:17)

Žinai, aš paprasčiausiai pamerkdavau visus tuos skudurėlius

Ačiu, priminei gerą būdą 4u.gif

Mano mamai pagaliau suteikta visiška negalia. Ačiu visoms, kurios skatinot eit, ieškot, tvarkyt 4u.gif
Šiandien tvarkiau jos pinigėlių reikalus, lauksim kol padarys pažymėjimą. Tačiau, kad man skaičiuotusi darbo stažas ir būčiau socialiai drausta reikalingas sprendimas dėl slaugos pripažinimo g.gif Tai teismo sprendimas? Kaip ten jį gaut? Mama visiškai aiškaus proto, veiksni unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Kiurtė @ 2009 08 18, 18:44)
Na, gyvenam mes gudzioj provincijoj, jokiu AA cia nera.

Vistik pabandyk paieškoti informacijos, nes daugelyje rajonų centrų tokios organizacijos yra, gal įmanoma sudalyvaut susitikimuose, gal jie nėra tokie dažni g.gif .
QUOTE(Awita @ 2009 08 18, 19:37)
Mano mamai pagaliau suteikta visiška negalia.

Kaip džiaugiosi, tie pinigėliai ir kopensacijos slaugos priemonėms tikrai pravers šeimai 4u.gif . O jei vėlaiu rastum darbą, galėtum samdyti žmogų ligonio priežiūrai.

Su nepageidautinais kvapais turėjau problemų vakar - tėveliui paleido vidurius, rankom plauti jau nesinori, paskui ir rankos ilgai dvokia. Sukišau trejas kelnes į skalbyklę su išankstiniu praskalbimu, su virinimu. Skalajant jaučiu - lieka negeras kvapas schmoll.gif . Tada vietoj minkštiklio įpyliau L.O.C. ir palikau per naktį. Iš ryto dar perskalavau - jokio kvapo ir jokių dėmių pėdsakų (kartais ir po virinimo dėmės likdavo, ypač jei nepasisakydavo, kad pridarytos kelnės ir ilgiau pastovėdavo...)
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2009 08 18, 18:51)
rankom plauti jau nesinori, paskui ir rankos ilgai dvokia.

Aš plaunu su guminėm pirštinėm. Praplovimas rankomis nešvarios vietos po tekančiu vandeniu tikrai naudingas. Na, nedvokia mums po skalbyklės. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2009 08 18, 19:51)

Kaip džiaugiosi, tie pinigėliai ir kopensacijos slaugos priemonėms tikrai pravers šeimai 4u.gif .
Tada vietoj minkštiklio įpyliau L.O.C.

drinks_cheers.gif ačiu, tikrai. Kadangi kaip tiktais lankiausi pas gyd. iškart ir išdrįsau paprašyti vežimėlio - išrašė pažymą tą pačią sek., tik dar mūsų pažymėjimas nepagamintas, tai net į eilę nestatė blush2.gif Vienkartinių palučių irgi žadėjo išrašyti smile.gif

Aš irgi pradėjau pilti truputį LOC. O kokį pili? Aš tai universalaus įpurškiu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2009 08 18, 20:27)
Aš plaunu su guminėm pirštinėm. Praplovimas rankomis nešvarios vietos po tekančiu vandeniu tikrai naudingas. Na, nedvokia mums po skalbyklės.  g.gif

Kai mums retkarčiais tik tokios nelaimės pasitaiko, tai aš ant greičio su rankom praplaudavau, bet protingiau su pirštinėm umn.gif , tik jau vakar trejų nebeužteko pasiryžimo plaut, nusprendžiau pachaltūrint blush2.gif .
QUOTE(Awita @ 2009 08 18, 20:28)
drinks_cheers.gif ačiu, tikrai. Kadangi kaip tiktais lankiausi pas gyd. iškart ir išdrįsau paprašyti vežimėlio - išrašė pažymą tą pačią sek., tik dar mūsų pažymėjimas nepagamintas, tai net į eilę nestatė blush2.gif Vienkartinių palučių irgi žadėjo išrašyti smile.gif

Aš irgi pradėjau pilti truputį LOC. O kokį pili? Aš tai universalaus įpurškiu unsure.gif

Tas vienkartines aš po paklode padėdavau, nes mama ar tėtis jausdavo tokį lyg pažeminimą, kad reikia "apsaugos", o be to, jei vartosi, tai paklodėlė susibruka.

Aš irgi universalaus.
Atsakyti