Sveikos.
Ateinu ir as issikalbeti..
Turiu mama.O ji turi tik mane ir mano vaikus. Dar ji turi beda, igyta jaunysteje.Tai alkoholizmas.Bet si beda ja aplanko gan retai, vienu metu netgi emiau manyti, jog potraukis gerti isnyko.
Pasirodo-ne.
Gyvenime ji vetyta ir metyta: mane gimde viena, brolio tevas paliko siam dar nevaikstant..sunku jai buvo, nors ir gyventi buvo kur, ir darba tuo metu nebloga turejo.Kadangi dirbo maisto prekiu parduotuveje, tai vis dazniau savo sunkia dalia eme skandinti butelyje, o ir su bendradarbiais daug progu isgerti pasitaikydavo..Trumpalaikiai isgerinejimai virto savaitiniais, o to pasekme-is pradziu prarastos pard.vedejos pareigos, o veliau-ir visas darbas.
Turejom labai gera miestelio seniuna, tai jis, matydamas, kad protinga moteris su mazameciais sitaip ritasi zemyn, bande visaip kaip gelbeti, suteikti jai galimybe kilti is dugno. Deja.Pakilimai buvo laikini, o liga progresavo. Taip per 5 metus ji prarado dar 3 darbus. Beje, reiktu pamineti ir tai, kad ji bande tvarkyti savo asmenini gyvenima, net patevi mums buvo parvedus..kuriam geru buti pavyko 2 metus.Po to ir jis eme gerti, negana to, ir namuose degtine virti,veliau smurtas namuose. Sis periodas truko 7erius metus.Galu gale jis susirado kita moteri ir issinesdino.Man tuomet buvo 14ika, pati paauglyste.
Aisku, nesekmes asmeniniame gyvenime tik skatino gerti..ta ji ir dare.
Vos baigus vidurine skubejau dingti is namu, nors nei pinigu tam turejau, nei pagalbos is ko galejau laukti.Namuose liko brolis, o sulaukes pilnametystes ir jis isskubejo i uzsieni.
Laikini darbai, laikini pinigai-taip ji ir vegetavo.Tuomet i namus su dukra grizau as.Emiausi tvarkyti namus, traukti ja is liuno.Mums pasiseke.Jai pavyko isidarbinti gerame darbe, pavyko pazaboti zalinga iproti.Bet po 6eriu tame darbe pradirbtu metu eme veluoti, o veliau ir visai nemoketi atlyginimu.Kadangi per pazistamus atsirado laisva darbo vieta Vokietijoje-isvaziavo ten.Dirbo ir dar butu dirbus..bet teko grizti laidoti sunu-mano broli.Ir vel liunas.Vel degtine.Vel 2 metai perniek.
Galu gale pavyko ja ikalbinti dar karta isvykti padirbeti, juk iki pensijos buvo belike 2 metai..Isvyko.Uzsidirbo.Sulauke pensijos.Dabar grizo.Ir jau savaite geria...
Kiurte, tokios patirties neturiu, galiu tik užjausti
Nenuleisk rankų, nepalūžk

QUOTE(Awita @ 2009 08 18, 17:05)
Awita -

QUOTE(Kiurtė @ 2009 08 18, 14:40)
to pasekme-is pradziu prarastos pard.vedejos pareigos, o veliau-ir visas darbas.
Turejom labai gera miestelio seniuna, tai jis, matydamas, kad protinga moteris su mazameciais sitaip ritasi zemyn, bande visaip kaip gelbeti, suteikti jai galimybe kilti is dugno. Deja.Pakilimai buvo laikini, o liga progresavo.
Turejom labai gera miestelio seniuna, tai jis, matydamas, kad protinga moteris su mazameciais sitaip ritasi zemyn, bande visaip kaip gelbeti, suteikti jai galimybe kilti is dugno. Deja.Pakilimai buvo laikini, o liga progresavo.
Sunku, kai žmogus vos pakilęs vėl krenta į duobę.

Sakykit, o ar jūs nebandėte pati lankyti AA užsiėmmus? Kiek žinau, ten yra grupės ir ligonių artimiesiems. Juk jums taip pat reikia rasti ekologinę nišą išgyventi. Gali būti, kad liga ilgai truks, ir jūsų mamai rasti jėgų gydytis pačiai neatsiras.

QUOTE(Simense @ 2009 08 18, 18:24)
Sunku, kai žmogus vos pakilęs vėl krenta į duobę.
Matosi, kad joje yra daug jėgos, bet galbūt ji tikrai kol kas nepajėgia kovoti su savo liga. 
Sakykit, o ar jūs nebandėte pati lankyti AA užsiėmmus? Kiek žinau, ten yra grupės ir ligonių artimiesiems. Juk jums taip pat reikia rasti ekologinę nišą išgyventi. Gali būti, kad liga ilgai truks, ir jūsų mamai rasti jėgų gydytis pačiai neatsiras.
Gal jūs padėtumėt bent pati sau? 

Na, gyvenam mes gudzioj provincijoj, jokiu AA cia nera.As stipri, matyt, dar vaikysteje ismokau i daug ka nereaguoti ir net pacioj sunkiausioj situacijoj isgyventi.Kartais juokauju, jog mane tik sunki liga galetu parversti

Kadangi tema-TEVU KARSINIMAS, tai ir guodziuosi..ir zinot ka-man jau lengviau

Sveikos
Žinai, aš paprasčiausiai pamerkdavau visus tuos skudurėlius (puspaklodę kokią, kelnes, marškinėlius, kuriems irgi dažniausiai "kliūdavo" ) į šaltą vandenį - iki skalbimo. Na, taip darydavau ir dukružę augindama (be pampersų dar jokių). Kvapas tikrai apnyksta. Ir skalbdavau tą viską atskirai.
Skalbyklė išsivėdindavo.
O namai...
Visko buvo. Ką jau čia.
Simense , malonu Tave išgirst
Kiurte , stiprybės. Panašios patirties neturiu, daugiau ką patart nesugalvoju...
Rutulux , sveika. Būk su mumis. Visoms našta lengvesnė
Linkėjimai visoms visutėlėms.

QUOTE(Awita @ 2009 08 13, 15:09)
Dar norėjau paklausti. Kai išskalbiu mamos puspaklodes ir visokius kitokius skudurėlius mano skalbyklė atsiduoda šlapimu, po to ir kiti skalbiami rūbai
Gerai, kad dabar vasara, lauke ant saulės ir vėjo išsivėdina, bet ateis ruduo
Gal kokią priemonę naudojat?

Žinai, aš paprasčiausiai pamerkdavau visus tuos skudurėlius (puspaklodę kokią, kelnes, marškinėlius, kuriems irgi dažniausiai "kliūdavo" ) į šaltą vandenį - iki skalbimo. Na, taip darydavau ir dukružę augindama (be pampersų dar jokių). Kvapas tikrai apnyksta. Ir skalbdavau tą viską atskirai.
Skalbyklė išsivėdindavo.
O namai...

Simense , malonu Tave išgirst

Kiurte , stiprybės. Panašios patirties neturiu, daugiau ką patart nesugalvoju...
Rutulux , sveika. Būk su mumis. Visoms našta lengvesnė

Linkėjimai visoms visutėlėms.

QUOTE(Kiurtė @ 2009 08 18, 17:44)
Tai ir svarbiausia.

QUOTE(Alan @ 2009 08 18, 19:17)
Žinai, aš paprasčiausiai pamerkdavau visus tuos skudurėlius
Ačiu, priminei gerą būdą

Mano mamai pagaliau suteikta visiška negalia. Ačiu visoms, kurios skatinot eit, ieškot, tvarkyt

Šiandien tvarkiau jos pinigėlių reikalus, lauksim kol padarys pažymėjimą. Tačiau, kad man skaičiuotusi darbo stažas ir būčiau socialiai drausta reikalingas sprendimas dėl slaugos pripažinimo

QUOTE(Kiurtė @ 2009 08 18, 18:44)
Na, gyvenam mes gudzioj provincijoj, jokiu AA cia nera.
Vistik pabandyk paieškoti informacijos, nes daugelyje rajonų centrų tokios organizacijos yra, gal įmanoma sudalyvaut susitikimuose, gal jie nėra tokie dažni

QUOTE(Awita @ 2009 08 18, 19:37)
Mano mamai pagaliau suteikta visiška negalia.
Kaip džiaugiosi, tie pinigėliai ir kopensacijos slaugos priemonėms tikrai pravers šeimai

Su nepageidautinais kvapais turėjau problemų vakar - tėveliui paleido vidurius, rankom plauti jau nesinori, paskui ir rankos ilgai dvokia. Sukišau trejas kelnes į skalbyklę su išankstiniu praskalbimu, su virinimu. Skalajant jaučiu - lieka negeras kvapas

QUOTE(Una Li @ 2009 08 18, 18:51)
rankom plauti jau nesinori, paskui ir rankos ilgai dvokia.
Aš plaunu su guminėm pirštinėm. Praplovimas rankomis nešvarios vietos po tekančiu vandeniu tikrai naudingas. Na, nedvokia mums po skalbyklės.

QUOTE(Una Li @ 2009 08 18, 19:51)
Kaip džiaugiosi, tie pinigėliai ir kopensacijos slaugos priemonėms tikrai pravers šeimai

Tada vietoj minkštiklio įpyliau L.O.C.

Aš irgi pradėjau pilti truputį LOC. O kokį pili? Aš tai universalaus įpurškiu

QUOTE(Simense @ 2009 08 18, 20:27)
Aš plaunu su guminėm pirštinėm. Praplovimas rankomis nešvarios vietos po tekančiu vandeniu tikrai naudingas. Na, nedvokia mums po skalbyklės. 

Kai mums retkarčiais tik tokios nelaimės pasitaiko, tai aš ant greičio su rankom praplaudavau, bet protingiau su pirštinėm

QUOTE(Awita @ 2009 08 18, 20:28)

Aš irgi pradėjau pilti truputį LOC. O kokį pili? Aš tai universalaus įpurškiu

Tas vienkartines aš po paklode padėdavau, nes mama ar tėtis jausdavo tokį lyg pažeminimą, kad reikia "apsaugos", o be to, jei vartosi, tai paklodėlė susibruka.
Aš irgi universalaus.