Įkraunama...
Įkraunama...

Skiepai kurie yra TIKRAI reikalingi

QUOTE(Belacka @ 2010 04 29, 23:46)
Na jau mielos mamos jūs čia į asmeniškumus visai nukrypote.
O atsakymo kaip ir nelabai yra į temą.
Kaip suprantu BCG nereikalingas nes neveiksmingas.
HB - reikalingas jei yra tikimybė užsikrėsti per kraują ar lytiškai, O tai gavus visus skiepus HB yra 100 proc. imunitetas iki gyvenimo galo ar ne?
DTP - ką su šituo daryt?
Hib - ką ir su šituo daryti?
IPV - Lietuvoj nesergam, bet tai galim pasigauti iš šalių, kuriose nuo šios ligos neskiepijama. O tai ar suaugusiems ši liga pavojinga?
MMR - kaip suprantu siejam su autizmu, bet monovalenčių skiepų nėra (na tik raudoniukė). Bet jei vaikystėje persergama tai kaip ir skiepas nebūtinas. Įdomu kiek dažnai būna šių ligų protrūkiai, kad būtų galima persirgti, nes kaip suprantu jei visi skiepyti, tai šiomis ligomis galima vaikystėje ir neprsirgti  g.gif

Na o mes nenorejom skiepyti MMR, bet gyd kazkaip klausia ar neijot tymu? atseit pavojinga liga ir jie turejo viena mirti, tai taip ir susmasciau, tai nebezinau ka daryt.. ka jus manot del tymu?
Atsakyti
QUOTE(Vover@ @ 2010 04 30, 09:18)
Na o mes nenorejom skiepyti MMR, bet gyd kazkaip klausia ar neijot tymu? atseit pavojinga liga ir jie turejo viena mirti, tai taip ir susmasciau, tai nebezinau ka daryt.. ka jus manot del tymu?

http://www.homeoint....ady/measles.htm
Atsakyti
Labai gyvos paskutiniu psl diskusijos, bet kazkaip atsakymo ir as nelabai sugaudziau del to, kurie skiepai vis del to reikalingi. Vyresnioji gavo visus skiepus iki 18 men, tada atsivere akys del ju galimos zalos ir tolimesnius skiepijimus nutraukem. Mazesnioji negavo nei vieno durio. Taciau daba susiduriam su dilema - vyresnioji rudeni jau tikrai eis i darzeli, gali buti kad ten pat atiduosim ir maziuke. Darzai reikalauja uzpildyti vakcinacijos formas - kada ir kokiais vaikas skiepytas (beje veiksmas ne LT). Pasimetus - vyresniosios info dar galiu numykt, bet maze nei vieno negavus...Taciau cia tik viena medalio puse. Mane labiau neramina tokios ligos kaip stablige, poliomielitas, tymai...del kokliuso taip pat girdejau baisoku istoriju. Nezinau kokia tikimybe susirgti stablige ir poliomielitu, bet sitos ligos man tikrai bauginancios.
Atsakyti
QUOTE(Vover@ @ 2010 04 30, 08:18)

Radau tokią info:
Tymai yra paprasta vaikiška liga lydima aukštos temperatūros. Ji lemia daugelį pasikeitimų, prilygstančių "išsinėrimui" iš odos. Šie pokyčiai paveikia beveik visus organus. Ši liga suteikia organizmui galimybę išsivaduoti iš "atliekų" ir atsinaujinti. Tai paaiškina faktą, kad genetiškai artimos ligos, pavyzdžiui, egzema, astma, kvėpavimo takų ligos, inkstų susirgimai (nefritiniai sindromai), kartais, persirgus tymais, aprimsta arba visiškai pranyksta.

Tačiau ši gili liga gali komplikuotis. Pilnai nepersirgus tymais jie gali išplisti iki ausų, plaučių arba smegenų, sukeldami vidurinės ausies infekciją, pneumoniją arba grėsmingąjį encefalitą ( smegenų uždegimą), kuris gali baigtis neįgalumu arba mirtimi.
Atsakyti
dar sita paskaitykit 4u.gif

TYMŲ PROTRŪKIS EUROPOJE GRASINA VISAM REGIONUI
Atsakyti
QUOTE(ma @ 2010 05 01, 08:55)

Na taip, bet pagalvojau, kad nuo kiekvienos ligos gali buti komplikaciju, bet ka nuo ju visu gi neskiepysi g.gif
As turbut linkstu labiau prie neskiepijimo, dar turiu iki geg 13 d. apsispresti doh.gif
va dar skaiciau cia toki stripsniuka
http://www.homosanit..._ar_zalingi_III

ir apie kitas vakcinas aprasyta, gal kam bus idomu paskaityti ir pasidalinti nuomones smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ma @ 2010 05 01, 07:55)

Na čia tai straipsnis už skiepijimąsi.... g.gif

QUOTE(Vover@ @ 2010 05 01, 09:23)

Po šio straipsnio išvada viena - skiepyti nereikia g.gif
Mums liko 18 mėn skiepas - dabar nesumąstau ką daryti ar nebesiepyti ar palaukti iki kokių 2 metų, bet ar nuo to kas pasikeis g.gif
Atsakyti
Va dar įdomiai parašyta:
"Ar esama prielaidų kilti difterijos epidemijai Lietuvoje ateityje? Taip, jeigu: a) sumažės vaikų vakcinacijos apimtys ir cool.gif suaugusieji reguliariai nesiskiepys kas dešimt metų. Taigi mažų mažiausiai visi tie suaugę asmenys, kurie paskutinį kartą skiepijosi difterijos epidemijos laikotarpiu (1992–1996 m.), iki 2006 metų turėtų pakartotinai pasiskiepyti. Jau beveik dešimtmetis, kai Lietuvoje užtikrinamos gana aukštos vaikų vakcinacijos apimtys. Tačiau suaugusiųjų vakcinacija vis dar lieka neišspręsta problema."
Tai ir man pagal šį parašymą jau reiktų pasiskiepinti, bet tai iš suaugusių niekas nesiskiepyja, bet ir niekas neserga g.gif O jei susrerga, tai mirties atvejų ar būna? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Belacka: 01 gegužės 2010 - 23:02
QUOTE(Belacka @ 2010 05 02, 00:01)
Va dar įdomiai parašyta:
"Ar esama prielaidų kilti difterijos epidemijai Lietuvoje ateityje? Taip, jeigu: a)  sumažės vaikų vakcinacijos apimtys ir cool.gif suaugusieji reguliariai nesiskiepys kas dešimt metų. Taigi mažų mažiausiai visi tie suaugę asmenys, kurie paskutinį kartą skiepijosi difterijos epidemijos laikotarpiu (1992–1996 m.), iki 2006 metų turėtų pakartotinai pasiskiepyti. Jau beveik dešimtmetis, kai Lietuvoje užtikrinamos gana aukštos vaikų vakcinacijos apimtys. Tačiau suaugusiųjų vakcinacija vis dar lieka neišspręsta problema."
Tai ir man pagal šį parašymą jau reiktų pasiskiepinti, bet tai iš suaugusių niekas nesiskiepyja, bet ir niekas neserga  g.gif O jei susrerga, tai mirties atvejų ar būna?  g.gif

as irgi nesiskiepijus manau dauguma suaugusiuju nesiskiepija.. o mirciu gal ir pasitaiko vienetai, kaip ir kiekviena liga turi komplikaciju, bet nuo visko gi nesiskiepijam g.gif
Atsakyti
Prieinu išvados, kad reikalingų skiepų NĖRA g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Belacka: 03 gegužės 2010 - 13:26
Man tai keista, kaip zmones tokiuose forumuose tikisi aiskaus atsakymo i tokius klausimus...nugi taip nebuna...kiekvienas turi savo supratima, patirti, issilavinima ir t.t. Viena padaro isvada, kad nereikia nieko, kita - atvirksciai.
Negi visas pasaulis yra vien juoda ar balta, visada yra atspalviu ir nuansu mirksiukas.gif
Homosanitus nera labai jau rimtas ir patikimas saltinis...o taip, ten gresmingai daug kas parasyta, man uzteko detaliau pasinagrinet kelis straipsnelius, tai sakyciau teisybe ten gerokai iskreipta.
O siaip visada idomu paskaityt argumetuotu teiginiu ir straipsniu, tik cia ju labai maza
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2010 05 03, 16:24)
Man tai keista, kaip zmones tokiuose forumuose tikisi aiskaus atsakymo i tokius klausimus...nugi taip nebuna...kiekvienas turi savo supratima, patirti, issilavinima ir t.t. Viena padaro isvada, kad nereikia nieko, kita - atvirksciai.

Tai tema tam ir sukurta kad sužinoti kas kaip mano, padaryti išvadas ir gauti atsakymą. Aiškaus atsakymo gal ir nebus, bet kiekvienas galėtų pasidalinti, kaip daro ir kodėl, o kitas gali arba sutikti arba ne.
Aš asmeniškai pasimetus esu, nes nesu medikė ir galiu remtis tik straipsniais parašytais kitų g.gif
Papildyta:
QUOTE(dilditele @ 2010 05 03, 16:24)
O siaip visada idomu paskaityt argumetuotu teiginiu ir straipsniu, tik cia ju labai maza

Tai gal galėtum duoti nuorodas į rimtesnius argumentuotus straipsnelius... ir pasakyti savo nuomonę į šią temą 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Belacka: 03 gegužės 2010 - 20:29