Įkraunama...
Įkraunama...

Skiepai kurie yra TIKRAI reikalingi

QUOTE(Belacka @ 2010 05 03, 20:25)
Tai gal galėtum duoti nuorodas į rimtesnius argumentuotus straipsnelius... ir pasakyti savo nuomonę į šią temą  4u.gif

Neturiu nuorodu
O nuomone...manau, kad nera skiepai juodas blogis ar baltas geris, bet cia jau kiekvienas is savo varpines ziuri...as vaikus skiepyjau privalomais skiepais...
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2010 05 04, 14:37)
as vaikus skiepyjau privalomais skiepais...

o kodėl skiepijote - pagrįskite?
gal skiepai ir nėra juoda ar balta, bet juk turi skiepyti arba ne, negali juk truputį paskiepyti arba truputi nepaskiepyti g.gif kaip ir negali būti truputį nėščia g.gif
Atsakyti
QUOTE(Belacka @ 2010 05 04, 22:11)
o kodėl skiepijote - pagrįskite?
gal skiepai ir nėra juoda ar balta, bet juk turi skiepyti arba ne, negali juk truputį paskiepyti arba truputi nepaskiepyti  g.gif kaip ir negali būti truputį nėščia  g.gif

As ir neskiepyjau truputi, skiepyjau privalomais...mane labai stebina klausimai ar skiepyt paskutiniu skiepu (pvz 18 men), nu cia mazdaug ar pyraga iskept iki galo ar tiks ir puszalis
O del pagrindimo...man skiepas geriau nei liga, vaikai i skiepus audringai nereagavo
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2010 05 05, 22:18)
As ir neskiepyjau truputi, skiepyjau privalomais...mane labai stebina klausimai ar skiepyt paskutiniu skiepu (pvz 18 men), nu cia mazdaug ar pyraga iskept iki galo ar tiks ir puszalis
O del pagrindimo...man skiepas geriau nei liga, vaikai i skiepus audringai nereagavo

nemanau kad labai vykes palyginimas. Musu imunologe minejo, kad praleidus 18 men skiepa imunine atmintis ar kaip ji vadinasi dar islieka, ir jei paskiepysi 3 m - tikrai nenukentes del to pirmuju skiepu poveikis.
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2010 05 05, 21:18)
mane labai stebina klausimai ar skiepyt paskutiniu skiepu (pvz 18 men), nu cia mazdaug ar pyraga iskept iki galo ar tiks ir puszalis

O ko čia stebėtis-jei būčiau anksčiau pasidomėjusi skiepais tikrai būčiau pergalvojusi ar skiepyti ar ne ir kada skiepyti. O dėl paskutinio skiepo irgi abejoju ar skiepyti jį vėliau ar visai atsisakyti - nes paskaičius kitų mamyčių patirti kaip tik 18 mėn skiepą pernešė vaikučiai sunkiai, nors prieš tai po skiepų jautėsi gerai....
Ugnį galima primažinti ir pyragą kepti ilgiau g.gif
Atsakyti
Siaip man giliai vienodai kas ir kiek skiepyja...nuomoniu galima visokiu prisiskaityt ir kaip dabar pasvert kuo tiket? vieni pernesa gerai, kiti blogai...zinau tik viena, kad prisiklausius visokiu nuomoniu, galima labai iskreipta vaizda susidaryt, turiu omeny nelabai suprantanciu zmoniu nuomones ir ypac isvadas...turbut esat ne viena kvaila minti forumuose perskaiciusios (nebutinai apie skiepus)...uztai labai vertinu ismananciu zmoniu nuomones gyvai thumbup.gif , aisku buna ir forumuose protingu pasisakymu.
Nu pvz del 18 men...mano dvimetuke persireze koja su viniu zoo sode...nu nervas sueme tikrai, jei butu praleistas 18 men skiepas nervas butu didesnis...as to nenoriu

Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2010 05 06, 20:49)
Nu pvz del 18 men...mano dvimetuke persireze koja su viniu zoo sode...nu nervas sueme tikrai, jei butu praleistas 18 men skiepas nervas butu didesnis...as to nenoriu

na čia galima reikšti savo nuomonę apie tuos skiepus kokią tik nori, bet greičiausiai nei vienas nežinom kas gi iš mūsų teisingesnis. Ateitis parodys.
Bet net ir pilnai paskiepyti vaikai suserga - bet kokiu atv ar paskiepytas 18 men ar nepaskiepytas gali susirgti 4u.gif Teoriškai gal tikimybė yra didesnė susirgti tam kuris nepaskiepytas, bet jei teisybė rašoma, kad skiepai kaip tik žlugdo imuninę sistemą, tai tada didesnė tikimybė susirgti tam paskiepytam g.gif nu vn žodž....
Atsakyti
QUOTE(Belacka @ 2010 05 06, 22:11)
na čia galima reikšti savo nuomonę apie tuos skiepus kokią tik nori, bet greičiausiai nei vienas nežinom kas gi iš mūsų teisingesnis. Ateitis parodys.
Bet net ir pilnai paskiepyti vaikai suserga - bet kokiu atv ar paskiepytas 18 men ar nepaskiepytas gali susirgti  4u.gif Teoriškai gal tikimybė yra didesnė susirgti tam kuris nepaskiepytas, bet jei teisybė rašoma, kad skiepai kaip tik žlugdo imuninę sistemą, tai tada didesnė tikimybė susirgti tam paskiepytam g.gif  nu vn žodž....

drinks_cheers.gif va butent, kad tiesa slypi kazkur anapus...idomu ar kada nors suzinosim kaip ten yra is tikruju...
Aisku gali susirgt ir paskiepytas, bet neskiepytas manau turi didesne tikimybe nei teoriskai susirgt
Atsakyti
Kad žinotumėm visos iš anksto, kaip mūsų gyvenimas klostysis ir kur likimas nublokš, būtų gerai.

Taip susiklostė, kad mes su vaikais šiuo metu gyvenam Azijos šaly. Mažiukei - keturi mėnesiai. Kol dar nežinojom, kad išvažiuosim, kankinaus, svarsčiau, skiepyti - neskiepyti, paskui apsisprendžiau skiepyti. Vyras visada buvo už skiepus. Vyresnioji skiepyta visais būtinaisiais skiepais.

Ir ką - šiuo metu kaimyninėj Tadžikijoj paskelbta poliomielito epidemija, virš 200 vaikų serga, 13 mirė. Pas mus čia jau irgi yra atvejų, tik dar garsiai neskelbia. Vyresniosios daržely per metus pasitaiko keli atvejai hepatito A ir B, tuberkuliozė irgi nesvetima aplinkui. Dabar džiaugiuos, kad paskiepijau, nes iš baimės dėl vaikų sveikatos sublūsčiau...

Pamąstymui apie būtinųjų skiepų reikalingumą ar nereikalingumą: kas gali garantuoti, kad koks Lietuvos versininkas, grįžęs iš pvz., Kazachijos, nebus viruso nešiotojas ir neišplatins jo Lietuvoj? Na, savo namuose, pavyzdžiui, o jo skiepytas vaikas nenuneš viruso į darželį ir neapkrės juo neskiepytų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linuke: 13 gegužės 2010 - 10:09
Linuke, o neskelbiama - ar serga tik nepaskiepyti vaikai? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(linuke @ 2010 05 13, 10:08)
Pamąstymui apie būtinųjų skiepų reikalingumą ar nereikalingumą: kas gali garantuoti, kad koks Lietuvos versininkas, grįžęs iš pvz., Kazachijos, nebus viruso nešiotojas ir neišplatins jo Lietuvoj? Na, savo namuose, pavyzdžiui, o jo skiepytas vaikas nenuneš viruso į darželį ir neapkrės juo neskiepytų?

bet tas pats skiepytas vaikas gali taip pat susirgti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Belacka: 15 gegužės 2010 - 13:09
QUOTE(Belacka @ 2010 05 15, 13:09)
bet tas pats skiepytas vaikas gali taip pat susirgti  g.gif

idomu, kokia tikimybe g.gif gal jei skiepytas liga lengvesne, tikrai nesuparalyzuos nuo sios ligos g.gif
Atsakyti