QUOTE(Raganaa999 @ 2010 12 19, 14:17)
as saviske tyriau, deja kaip ir saket, tikslumas abejotinas, nes ale niekam nealergiska

nors dermatita turim.. (kaltinu skiepus

)
gali būti alergiška pvz. skalbimo milteliams, o jokie tyrimai ta tema nedaromi. Jei būtų "kalti" skiepai (teoriškai), būtų vaikas alergiškas ir kiaušinio baltymui... Nors atvirkštinis ryšys daug logiškesnis.
maniškė irgi alergiška, tik skiepai čia visai ne prie ko, prie ko yra įgimtas paveldėjimas, mano prosenelė pvz. irgi buvo alergiška, ale užtikrintai neskiepyta

Ir senelė, ir tėtis, ir tetos, ir pusbroliai, ir pusseserės, ir aš pati, ir dabar mano vaikas.
Papildyta:
QUOTE(Raganaa999 @ 2010 12 19, 14:17)
* Kas del skiepu ir alergijos.. primaitint nepradedam vos gimusio ir pradedam nuo vieno kasnio, ir ziurim kokia reakcija, beria, neberia ir t.t.. o skiepai suleidziami vos gimusiam ir ne per skrandi kaip zinia..
** Va skiepytu nuo kokiu metuku ar dvieju, tai suprasciau.. jau matai ir ar vaikas alergiskas ir kokiom ligom serga ar neserga..
* čia dabar primaitint nepradedam vos gimusio ir nuo kąsniuko pradedam, tarybiniais laikais jau trijų savaičių vaikam duodavo sulčių, keturių mėnesių vaikam mėsos, kiaušinio etc. Dabar kitas kraštutinumas, aš jo laikiausi ir iki šiol galvoju, ar ne dėl to vaikas toks nevalgus... Gal ir ne, kas žino.
** truputį beprasmiška skiepyti metukų ar dviejų, nes kai kurios ligos labai pavojingos būtent mažame amžiuje, be to, man rodos, yra atlikti tyrimai, kada tie skiepai veiksmingiausi ir kokiais tarpais turi būti suduodami. Bet šiaip, skiepai užtikrintai negėris, jei vaikas alergiškas kiaušinio baltymui, tai gal ir įmanoma būtų kai kuriuos suduot nuo dešimties mėnesių, iki tol pamėginus vaikui kiaušinuko duot

GAL vis geriau nei nieko, nors ir nežinau, ar jie veiktų tinkamai, davus vyresniam. Ne medikė vistik. Reiktų atidžiau pasidomėt.