Įkraunama...
Įkraunama...

Skiepai kurie yra TIKRAI reikalingi

QUOTE(stripulis @ 2010 12 18, 08:24)
Jei vaikas alergiškas kiaušinio baltymui, skiepai gali būti kapas.

o tai kodel pries skiepijant vaiku niekas netiria? Kazkaip vienodai visiems gydytojams, kad anotacijoje raso jog negalima skiepyt alergisku kiausiniu baltymui. Visi skiepyja ir net tevu nepaklausia ar alergiskas vaikas. Nors is kur tiems tevams zinot kai ka tik gimusi jau vakcinuoja. Gi skiepai svarbiau uz viska, ir niekam neidomu ar alergiskas vaikas ar ne doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Raganaa999 @ 2010 12 18, 20:30)
o tai kodel pries skiepijant vaiku niekas netiria? Kazkaip vienodai visiems gydytojams, kad anotacijoje raso jog negalima skiepyt alergisku kiausiniu baltymui. Visi skiepyja ir net tevu nepaklausia ar alergiskas vaikas. Nors is kur tiems tevams zinot kai ka tik gimusi jau vakcinuoja. Gi skiepai svarbiau uz viska, ir niekam neidomu ar alergiskas vaikas ar ne  doh.gif

Prieš skiepijant netiria todėl, kad tai labai retas reiškinys. Antra, alergija niekada nepasireiškia iš karto siaubingai. Ji kaupiasi. Todėl tėvai prašomi stebėti vaiką po skiepo ir pranešti apie visokius keistesnius reiškinius. Beje, skiepijant vėlesniais skiepais buvau klausiama, ar mano vaikas nealergiškas kiaušinio baltymui.
O ko čia užsukau, tai kad mane dar užkabino vienas ankstesnis teiginys, esą mūsų vaikai bandymų triušiai, nes niekas netiria, kaip tie skiepai veikia. Prieš pliurzydamos - ar bent įsivaizduojat, kaip SMARKIAI patikrinamas kiekvienas skiepas, prieš paleidžiant jį į rinką? Ir ne su vaikais wink.gif

Ir dar: juostine pūsleline, kiek man žinoma, galima užsikrėsti nepersirgus vėjaraupiais (tiesą sakant, neturiu supratimo), bet žinau, kad persirgęs vaikas juostine pūsleline užsikrečia šimtu procentų. Va šita vietelė man nepatiko. Nes šiaip jau juostine pūsleline kiek sudėtingiau užsikrėst nei šiaip vėjaraupiais, kiek man žinoma, turi būti kontaktas su užsikrėtusiuoju - fizinis, oro lašeliniu būdu ši infekcija neplinta, kaip ir pvz. herpes virusas, sukeliantis pūslelinę.
O dėl atopinio dermatito... Nesidomėjau šia liga, bet jei mano vaikui būtų atopinis ir gydytoja lieptų neskiepyt, kuo smulkiausiai išsiaiškinčiau, kodėl tai daroma, ir gavusi ĮTIKINAMUS argumentus, jog skiepijimas pakenks labiau nei neskiepijimas, neskiepyčiau. Tokiu atveju greičiausiai svarstyčiau apie kokią nors alternatyvą darželiui. Nes nemanau, jog odą pažeidžiantys virusai sukeltų daug gerų emocijų atopiniu dermatitu sergančiam vaikui. O dauguma jų apsikrečiama būtent darželyje, iki mokyklos jie DAŽNIAUSIAI nedaeina, kas skiepyti, kas persirgę darže.
Atsakyti
Nu va, protingi žmonės ,paskaitę protingų knygų, teigia, jog anafilaktinis šokas vaikus, alergiškus kiaušinio baltymui, ištinka išsyk po MMR vakcinos ar vėjaraupių vakcinos, kartais dar net nespėjus ištraukti adatos. Čia prie to pačio, kad tėvai turi žinot, ar jų vaikai nealergiški.
Ir dėl dermatito - spėlioju - gal atopiniu dermatitu dažniau serga tie vaikai, kurie yra alergiški dar kam nors, kad ir tam baltymui, ir gydytojai apsidraudžia, nerekomenduodami skiepyti? g.gif
Ir nors kiek man suprantama, tokia alergija reta, bet bent jau tai yra REALUS pavojus, susijęs su skiepais ir galintis nuo jų atgrasinti, ir tokiu atveju žmogaus smerkti negali, galbūt jis dar spės paskiepyti vaiką vėliau, išsiaiškinęs, kad nėra minėtos alergijos.
O ne tie visi briedukai apie imuninės sistemos perkrovimą, MMR ir autizmą ir panašiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo stripulis: 19 gruodžio 2010 - 10:44
QUOTE(stripulis @ 2010 12 19, 05:39)
O ko čia užsukau, tai kad mane dar užkabino vienas ankstesnis teiginys, esą mūsų vaikai bandymų triušiai, nes niekas netiria, kaip tie skiepai veikia. Prieš pliurzydamos - ar bent įsivaizduojat, kaip SMARKIAI patikrinamas kiekvienas skiepas, prieš paleidžiant jį į rinką? Ir ne su vaikais wink.gif

Ar tikrai? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2010 12 19, 10:47)
Ar tikrai?  bigsmile.gif

Oi, aišku, ponia, kad nepatikrinamas, ką jūs sau galvojat - brungū gi tokie dalykai... Paima koks Petriukas, sugalvoja, čia bus skiepas nuo roto pvz., duokit vaiką, supurkšim, mažu bus gerai? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2010 12 19, 11:09)
Oi, aišku, ponia, kad nepatikrinamas, ką jūs sau galvojat - brungū gi tokie dalykai... Paima koks Petriukas, sugalvoja, čia bus skiepas nuo roto pvz., duokit vaiką, supurkšim, mažu bus gerai? bigsmile.gif

Poniuotis nebūtina smile.gif . O vat rašant "kaip SMARKIAI patikrinamas kiekvienas skiepas prieš paleidžiant į rinką", informacija pasidomėti reikėtų, nes tikrai yra info apie tai, kiek rinkon išleistų per mažai ištirtų vakcinų, gerai neištirtų vakcinų, vakcinų, kurių poveikis išvis netirtas pvz nėščios moters vaisiaus vystymuisi, ir pan. 4u.gif . Tikrai nenoriu pasakyti, kad vakcinos netiriamos, bet vat jau kiek SMARKIAI jos tiriamos, tai čia irgi klausimas. Kiek SMARKIAI buvo tirtos paskutiniu metu rinkon paleistos naujos vakcinos, jei apie jų nepakankamą ištyrimą buvo skalambijama visais varpais g.gif

http://tiesa-lt.ucoz...r_zudo/6-1-0-52

http://www.straipsni.../puslapis/13920

http://www.ema.europ...WC500037570.pdf

http://www.respublik...atys/,coments.1

http://www.100metu.l...aides/engerix_b

Atsakyti
QUOTE(Raganaa999 @ 2010 12 18, 20:30)
o tai kodel pries skiepijant vaiku niekas netiria? Kazkaip vienodai visiems gydytojams, kad anotacijoje raso jog negalima skiepyt alergisku kiausiniu baltymui. Visi skiepyja ir net tevu nepaklausia ar alergiskas vaikas. Nors is kur tiems tevams zinot kai ka tik gimusi jau vakcinuoja. Gi skiepai svarbiau uz viska, ir niekam neidomu ar alergiskas vaikas ar ne  doh.gif

Įdomi mintis g.gif Taigi yra pasiūlymas tik gimusį vaiką ištirti dėl galimų alergijų. Ką praktiškai galima padaryti ? Odos mėginiai tokiame amžiuje netinka. Pilna alergenų paletė mėginyje iš kraujo? Įmanoma techniškai, bet tikslumas..... tarkim abejotinas.Bet kyla klausimas, ką daro neskiepyjamų vaikų mamos, pradėdamos primaitinimą? Tarkim įvesdamos į racioną kiaušinį, žuvį, duodamos sausainį(kurio gamybos procese galbūt būta riešutų pėdsakų) ir tt .Ar pilnai ištiria vaiką, ar palengva sensibilizuoja iki alergijos pasireiškimo g.gif
Atsakyti
Tai ne apie skiepus, bet tokius dokumentinius filmus pažiūrėjus tikrai daug įvairių minčių kyla

http://sozvezdie-lov...ric_agenda.html
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2010 12 19, 12:10)
Poniuotis nebūtina  smile.gif . O vat rašant "kaip SMARKIAI patikrinamas kiekvienas skiepas prieš paleidžiant į rinką", informacija pasidomėti reikėtų, nes tikrai yra info apie tai, kiek rinkon išleistų per mažai ištirtų vakcinų, gerai neištirtų vakcinų, vakcinų, kurių poveikis išvis netirtas pvz nėščios moters vaisiaus vystymuisi, ir pan.  4u.gif . Tikrai nenoriu pasakyti, kad vakcinos netiriamos, bet vat jau kiek SMARKIAI jos tiriamos, tai čia irgi klausimas. Kiek SMARKIAI buvo tirtos paskutiniu metu rinkon paleistos naujos vakcinos, jei apie jų nepakankamą ištyrimą buvo skalambijama visais varpais  g.gif

Amica, žvilgtelėkit į daugelio vaistų anotacijas ir pamatysite kažką panašaus į: "poveikis vaisiaus vystymuisi neištirtas, todėl skirti tik įvertinus žalos/naudos santykį", "eksperimentiniuose tyrimuose su gyvūnais žalingas poveikis nenustatytas, tačiau tt ir pan."
Papildyta:
QUOTE(Amica @ 2010 12 19, 12:27)
Tai ne apie skiepus, bet tokius dokumentinius filmus pažiūrėjus tikrai daug įvairių minčių kyla

http://sozvezdie-lov...ric_agenda.html

Tikrai taip- kyla.Apie jų kūrėjus bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2010 12 19, 12:10)
vakcinų, kurių poveikis išvis netirtas pvz nėščios moters vaisiaus vystymuisi, ir pan.  4u.gif .

sekundę, o aš nesuprantu, mes kalbam apie standartinį rinkinį - vaikų skiepai iki pusantrų metų, ar apie VISUS skiepus? Jei apie standartinį -
tuberkuliozės vakcina,
Hepatito B vakcina
Kokliušo, difterijos, stabligės vakcina
B tipo Haemophilus influenzae infekcijos vakcina
Poliomielito vakcina
Tymų, epideminio parotito, raudonukės vakcina
- tai bent aš manyčiau, jog jie buvo pakankamai SMARKIAI ištirti, ir jais lyg niekas neturėtų skiepyt nėščių moterų?
Einu dar nuorodėles paskaitysiu, susidomėjau. Ačiū už pastangas.

Dėl nuorodėlių: perskaičiau tris iš penkių, kiek suprantu, jos apie kiaulių gripą. Kaip jau minėjau, nematau prasmės nuo jo skiepytis, va čia žmonės irgi nemato. Bet blogiausia, kad toks su vakcinomis susijęs biznis (šiuo atveju manau tai tik biznis, manipuliacijos ir nieko daugiau) pakenkia ir meta šešėlį ant NORMALIŲ, PATIKRINTŲ vakcinų bei galimybės-būtinybės ją skirti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo stripulis: 19 gruodžio 2010 - 14:06
QUOTE(dange @ 2010 12 19, 13:21)
Bet kyla klausimas, ką daro neskiepyjamų vaikų mamos, pradėdamos primaitinimą? Tarkim įvesdamos į racioną kiaušinį, žuvį, duodamos sausainį(kurio gamybos procese galbūt būta riešutų pėdsakų) ir tt .Ar pilnai ištiria vaiką, ar palengva sensibilizuoja iki alergijos pasireiškimo  g.gif

as saviske tyriau, deja kaip ir saket, tikslumas abejotinas, nes ale niekam nealergiska doh.gif nors dermatita turim.. (kaltinu skiepus biggrin.gif )
Kas del skiepu ir alergijos.. primaitint nepradedam vos gimusio ir pradedam nuo vieno kasnio, ir ziurim kokia reakcija, beria, neberia ir t.t.. o skiepai suleidziami vos gimusiam ir ne per skrandi kaip zinia..
Va skiepytu nuo kokiu metuku ar dvieju, tai suprasciau.. jau matai ir ar vaikas alergiskas ir kokiom ligom serga ar neserga..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganaa999: 19 gruodžio 2010 - 14:20
QUOTE(Raganaa999 @ 2010 12 19, 14:17)
as saviske tyriau, deja kaip ir saket, tikslumas abejotinas, nes ale niekam nealergiska  doh.gif  nors dermatita turim.. (kaltinu skiepus  biggrin.gif  )

gali būti alergiška pvz. skalbimo milteliams, o jokie tyrimai ta tema nedaromi. Jei būtų "kalti" skiepai (teoriškai), būtų vaikas alergiškas ir kiaušinio baltymui... Nors atvirkštinis ryšys daug logiškesnis.
maniškė irgi alergiška, tik skiepai čia visai ne prie ko, prie ko yra įgimtas paveldėjimas, mano prosenelė pvz. irgi buvo alergiška, ale užtikrintai neskiepyta wink.gif Ir senelė, ir tėtis, ir tetos, ir pusbroliai, ir pusseserės, ir aš pati, ir dabar mano vaikas.
Papildyta:
QUOTE(Raganaa999 @ 2010 12 19, 14:17)
* Kas del skiepu ir alergijos.. primaitint nepradedam vos gimusio ir pradedam nuo vieno kasnio, ir ziurim kokia reakcija, beria, neberia ir t.t.. o skiepai suleidziami vos gimusiam ir ne per skrandi kaip zinia..
** Va skiepytu nuo kokiu metuku ar dvieju, tai suprasciau.. jau matai ir ar vaikas alergiskas ir kokiom ligom serga ar neserga..

* čia dabar primaitint nepradedam vos gimusio ir nuo kąsniuko pradedam, tarybiniais laikais jau trijų savaičių vaikam duodavo sulčių, keturių mėnesių vaikam mėsos, kiaušinio etc. Dabar kitas kraštutinumas, aš jo laikiausi ir iki šiol galvoju, ar ne dėl to vaikas toks nevalgus... Gal ir ne, kas žino.
** truputį beprasmiška skiepyti metukų ar dviejų, nes kai kurios ligos labai pavojingos būtent mažame amžiuje, be to, man rodos, yra atlikti tyrimai, kada tie skiepai veiksmingiausi ir kokiais tarpais turi būti suduodami. Bet šiaip, skiepai užtikrintai negėris, jei vaikas alergiškas kiaušinio baltymui, tai gal ir įmanoma būtų kai kuriuos suduot nuo dešimties mėnesių, iki tol pamėginus vaikui kiaušinuko duot g.gif GAL vis geriau nei nieko, nors ir nežinau, ar jie veiktų tinkamai, davus vyresniam. Ne medikė vistik. Reiktų atidžiau pasidomėt.

Atsakyti