Įkraunama...
Įkraunama...

Vištienos patiekalai

Noriu pasiūlyti nesudėtingą ir skanų patiekalą 4u.gif

user posted image

Vištiena su feta sūriu

6 vištos krūtinėlės puselės
2 v. š. citrinos sulčių
2 a. š. šviežio smulkinto oregano
juodųjų pipirų
112 g susmulkinto feta sūrio

Vištieną sudėti į kepimo indą. Apšlakstyti 1 v. š. citrinos sulčių. Užberti oreganą ir juoduosius pipirus. Užberti sūrį ir apšlakstyti likusiomis citrinos sultimis.
Kepti 30 - 35 min. 180C orkaitėje.

P. S. oreganą naudojau džiovintą. Fetos sudėjau visą 270 g (180 g netto) indelį. Sūrį tiesiog sutrupinau pirštais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 04 21, 20:49)
Noriu pasiūlyti nesudėtingą ir skanų patiekalą 4u.gif
6 vištos krūtinėlės puselės
2 v. š. citrinos sulčių
2 a. š. šviežio smulkinto oregano
juodųjų pipirų
112 g susmulkinto feta sūrio

Vištieną sudėti į kepimo indą. Apšlakstyti 1 v. š. citrinos sulčių. Užberti oreganą ir juoduosius pipirus. Užberti sūrį ir apšlakstyti likusiomis citrinos sultimis.
Kepti 30 - 35 min. 180C orkaitėje.

P. S. oreganą naudojau džiovintą. Fetos sudėjau visą 270 g (180 g netto) indelį. Sūrį tiesiog sutrupinau pirštais smile.gif

nesupratau kada sūrį uždėti ? g.gif
Atsakyti
Nesupratau, ko tu nesupratai g.gif Taigi reikia sudėti vištą į indą, kuriame kepsi, apšlakstyti puse citrinų sulčių, apibarstyti prieskoniais, sudėti sūrį ir apšlakstyti likusiomis citrinų sultimis. Tada kepti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 04 21, 19:49)
Noriu pasiūlyti nesudėtingą ir skanų patiekalą 4u.gif

user posted image

Vištiena su feta sūriu




O garnyras čia kaip ir iš ko pagamintas? Jis man net skaniau už pačią vištieną atrodo essen.gif biggrin.gif
Atsakyti
O garnyras - tai šiltos kopūstų salotos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 04 22, 10:16)
Nesupratau, ko tu nesupratai g.gif  Taigi reikia sudėti vištą į indą, kuriame kepsi, apšlakstyti puse citrinų sulčių, apibarstyti prieskoniais, sudėti sūrį ir apšlakstyti likusiomis citrinų sultimis. Tada kepti smile.gif

na va dabar parašei "sudėti sūrį " thumbup.gif o anksčiau nebuvo ,tai man tokiai "kulinarei " ir najasno kada jį dėti g.gif
reiks bandyt ,mes dažnai iš file gaminam drinks_cheers.gif
Atsakyti
Neseniai valgiau vištienos krūtinėlės troškinį su medumi, paprikomis, ananasais, lyg ir persikų buvo. Gal žinot kokį receptuką?
Atsakyti
QUOTE(Asta @ 2006 04 22, 13:24)
O garnyras čia kaip ir iš ko pagamintas? Jis man net skaniau už pačią vištieną atrodo  essen.gif  biggrin.gif


Man irgi garnyras daug skaniau pasirode, aciu uz garnyro nuoroda, Sonatina mirksiukas.gif
Atsakyti
mano mėgstamiausi vištienos receptukai:

Vištienos krūtinėlė
dvi morkos
paprika
svogūnas
česnako dvi-trys skiltelės
sojos padažo (aš pilu gan nemažai)
prieskoniai

supjaustau krūtinėlę, dedu į keptuvę, po 10 minučių suberiu pjaustytas morkas ir paprikas, užpilu sojos padažu troškinu 10 min, tada sudedu pjaustytus svogūnus ir česnakus, patroškinu dar 10 min ir patiekiu su ryžiais

-----------------------------------------------------------

krūtinėlė
3-4 svogūnai
pora morkų
paprika
mažas grietinės indelis
šaukštas tomatų
šaukštas miltų
kubelis buljono
prieskoniai

krūtinėlę supjaustau ir apkepinu su svogūnais ir prieskoniais, užpilu vandens, suberiu pjaustytas morkas, buljono kubelį, troškinu apie 40 min, tada į grietinę įmaišau tomatus ir miltus, kartu su pjaustytom paprikom dedu į troškinį ir palieku 10-15 min (paprikas galima berti ir kartu su morkom, tada labiau išsitroškina mirksiukas.gif )
Atsakyti
dar prisiminiau vieną vyro mėgiamiausią biggrin.gif

Saldi vištiena

krūtinėlė (galima kept ir visą vištą)
marinatas: šaukštas acto, šaukštas vandens, šaukštas aliejaus, šaukštas medaus (bet toks riebus biggrin.gif galima ir du, svarbiausia nepamažint biggrin.gif ), 4-5 česnako skiltelės ir sojos padažas (kad apsemtų supjaustytą krūtinėlę), druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį (aš dedu nemažai: druskos - šaukštą, pipirų - arb. šaukštelį)

vištieną supjaustau plonom riekelėm ir palieku marinuotis per naktį (jei marinuojat visą vištą, tai reikia vis aplaistyt priėjus).

galima kepti ant keptuvės (sudėlioju į įkaitintą aliejų ir užpilu visą marinatą) apie 20 minučių arba orkaitėje (orkaitėje kepa ilgiau, bet skonis tas pats mirksiukas.gif )
Atsakyti
QUOTE(Aura* @ 2006 04 24, 18:25)
mano mėgstamiausi vištienos receptukai:

Vištienos krūtinėlė
dvi morkos
paprika
svogūnas
česnako dvi-trys skiltelės
sojos padažo (aš pilu gan nemažai)
prieskoniai

supjaustau krūtinėlę, dedu į keptuvę, po 10 minučių suberiu pjaustytas morkas ir paprikas, užpilu sojos padažu troškinu 10 min, tada sudedu pjaustytus svogūnus ir česnakus, patroškinu dar 10 min ir patiekiu su ryžiais


ar tau per tiek laiko suminkštėja pjaustytos morkos?
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2006 04 25, 09:52)
ar tau per tiek laiko suminkštėja pjaustytos morkos?

jo per 20 minučių man tikrai suminkštėja (aišku pjausatu plonai)
Atsakyti