Įkraunama...
Įkraunama...

Plaukų dažymas chna/basma

QUOTE(Lauryttte @ 2009 04 19, 21:44)
bespalve plaukam nieko neduoda. jei naudojate chna ir basma, galite išgauti kaštoninę arba juodą spalvas. Ryškumas priklauso nuo plaukų tipo, kokiais dažais anksčiau dažyta ir nuo to kiek laiko laikote dažus blush2.gif . Bespalve chna dar kai mokiausi kirpėja, visi dėstytojai beverte vadindavo, net sakydavo, kad plaukus nudegina,. Ji tas pat, kaip pigiais dažais nusidažyt, tokiais iki 3lt, nekalbu čia apie dažomuosius balzamus. Gali gerai viskas būt ir nepakenkt, o gali ir nudegint. Realiai beverte. O Chna viena be basmos taip pat retai naudojama, nes išmuša kokį nepageidaujama atspalvį, pvz žalią. unsure.gif

dekui 4u.gif tai nemeginsiu tuomet as tos bespalves..
Atsakyti
QUOTE(Lauryttte @ 2009 04 19, 20:44)
bespalve plaukam nieko neduoda. jei naudojate chna ir basma, galite išgauti kaštoninę arba juodą spalvas. Ryškumas priklauso nuo plaukų tipo, kokiais dažais anksčiau dažyta ir nuo to kiek laiko laikote dažus blush2.gif . Bespalve chna dar kai mokiausi kirpėja, visi dėstytojai beverte vadindavo, net sakydavo, kad plaukus nudegina,. Ji tas pat, kaip pigiais dažais nusidažyt, tokiais iki 3lt, nekalbu čia apie dažomuosius balzamus. Gali gerai viskas būt ir nepakenkt, o gali ir nudegint. Realiai beverte. O Chna viena be basmos taip pat retai naudojama, nes išmuša kokį nepageidaujama atspalvį, pvz žalią. unsure.gif

Jei jau tamsta mokėtės būti kirpėja - tai tikriausia apie dažymą Chna ir Basma tikrai nedaug žinot mirksiukas.gif Merginos dažosi ir neatsimenu, kad nors vienai pasidarytų tas atspalvis žalias... NEbent, po "puikios" kirpėjos nudeginimo peroksidu...

Kalbant apie bespalvę chna - tai yra Casia lapai smulkinti ir jie stiprina plaukus. Baltiems plaukams gali duoti vos vos matomą atspalvį, o žolės tikrai plaukų nenudegins schmoll.gif:

O kirpėjų nemoko apie žoles, nes tos kurios pradeda dažytis žolėmis nebeišleidžia pinigų dažymams salonuose. Net ir viena kirpėja, pas kurią seniau vaikščiojau irgi pasisakė: paklausiau ką ji mano apie chna ir Basma, tai ašovė, kad nieko gero: niekada neišgausi gražios spalvos, o ir rizika gautis žalia didelė ir šiaip kenkia plaukams. Ir bešukuodama mano plaukus pasakė, kad plaukai sveiki ir spalva labai graži, ir nuaugimas šiek tiek matėsi, o spala neišblykusi, tai paklausė kuo dažau, o kai pasakiau, kad Chna ir Basma tai nusileido ant žemės...

Išvis man patinka išankstinė nuostata kas liečia nebrangius sprendimus kaip pasigražinti lotuliukas.gif
Atsakyti
[quote=jadzka,2009 04 19, 22:30]
Jei jau tamsta mokėtės būti kirpėja - tai tikriausia apie dažymą Chna ir Basma tikrai nedaug žinot mirksiukas.gif Merginos dažosi ir neatsimenu, kad nors vienai pasidarytų tas atspalvis žalias... NEbent, po "puikios" kirpėjos nudeginimo peroksidu...

Kalbant apie bespalvę chna - tai yra Casia lapai smulkinti ir jie stiprina plaukus. Baltiems plaukams gali duoti vos vos matomą atspalvį, o žolės tikrai plaukų nenudegins schmoll.gif:

O kirpėjų nemoko apie žoles, nes tos kurios pradeda dažytis žolėmis nebeišleidžia pinigų dažymams salonuose. Net ir viena kirpėja, pas kurią seniau vaikščiojau irgi pasisakė: paklausiau ką ji mano apie chna ir Basma, tai ašovė, kad nieko gero: niekada neišgausi gražios spalvos, o ir rizika gautis žalia didelė ir šiaip kenkia plaukams. Ir bešukuodama mano plaukus pasakė, kad plaukai sveiki ir spalva labai graži, ir nuaugimas šiek tiek matėsi, o spala neišblykusi, tai paklausė kuo dažau, o kai pasakiau, kad Chna ir Basma tai nusileido ant žemės...

Išvis man patinka išankstinė nuostata kas liečia nebrangius sprendimus kaip pasigražinti lotuliukas.gif

Nebrangus sprendimas nebūtinai blogas, bet apie chna ir basma pas mane nuomonė tokia, kad tai geri augalines kilmes dažai, jums žalio atspalvio neišmušė, nes naudojat mišinį, chna ir basma kartu mirksiukas.gif Aš kalbėjau apie atskirai naudojamą tik chna, arba tik basmą. Šie dažai augaliniai, ir yra skirti plaukui gydyti. Bespalve chna-bevertis daiktas,nes ten vien chemija, tokios chna bespalves nėra kaip augalo, taip, kad čia su daug priemaišų ir tikrai ne vertingų bet čia mano nuomonė, aš asmeniškai jos neprikišu. Jums, matyt, tikrai prasta kirpėja pakliuvus buvo, nes visos "geresnes", išsireikškim taip, atskiria kur chna ir basma dažyta, o kur ne augaliniais dažais.
Papildyta:

Kalbant apie bespalvę chna - tai yra Casia lapai smulkinti ir jie stiprina plaukus. Baltiems plaukams gali duoti vos vos matomą atspalvį, o žolės tikrai plaukų nenudegins schmoll.gif: -malonu, kad pagooglinot, nzn kaip ten iš tiesų, pati va bespalves nebandžiau, bet visuose seminaruose, taip pat per paskaitas girdėdavau, kad bevertis daiktas, nes viena chemija. Šitie augalai suteikia juodą arba kaštoninę spalvą, jokių bespalvių nėra.

O kirpėjų nemoko apie žoles, nes tos kurios pradeda dažytis žolėmis nebeišleidžia pinigų dažymams salonuose. - patikėkit mokina, ir praktiškai ir teoriškai, o kaskart būnant seminare aptariamos visos plaukų dažų grupes, tarp jų ir augalinės kilmės.
Net ir viena kirpėja, pas kurią seniau vaikščiojau irgi pasisakė: paklausiau ką ji mano apie chna ir Basma, tai ašovė, kad nieko gero: niekada neišgausi gražios spalvos, o ir rizika gautis žalia didelė ir šiaip kenkia plaukams. -na šita kirpėja nzn kdl, bet matyt dėl nežinojimo pasake tikras nesamones
Atsakyti
QUOTE(jadzka @ 2009 04 19, 20:07)
smirdaliuku ji mat vadina  lotuliukas.gif Aš tai planavau šiandien košintis, bet MB nebus iki ketvirtadienio tai kokią naktį ir išmiegosiu su turbanu ant gavos ax.gif

Nu sorrius, smirdaliukas tikras, bet kad plaukams patinka - tai susitaikau biggrin.gif
Smagiai nusitepiau, atradau dar dž. ajerų šaknų, tai jų nuoviru ir užplikiau žaliąją chna, o tadum - smirdaliukas, medutis, kiaušas ir oplia - ant makaulės 3 val. Blizgu dabar kaip mano kašarai cool.gif

QUOTE(Lauryttte @ 2009 04 19, 20:44)
O Chna viena be basmos taip pat retai naudojama, nes išmuša kokį nepageidaujama atspalvį, pvz žalią. unsure.gif

Tai aš, ko gero, ta retenybė lotuliukas.gif , kuri jau ne vienerius metus dažosi viena chna be basmos. Ir vis dar ne žalia, o tokia gražiai kaštoninė, kad visos klausinėja, kuo dažausi cool.gif

Miargai, padėkit išsirinkt aliejuką, niekaip nesugalvoju, kokio reik. Norėčiau, kad mano garbanas padrėkintų, suminkštintų... Sėmenų, sezamų patiko, alyvuogių - šiaip sau...
Atsakyti

Miaska, o vynuogiu kauliuku arba avokado bandei kada ?
Atsakyti
QUOTE(neaiski @ 2009 04 20, 10:28)
Miaska, o vynuogiu kauliuku arba avokado bandei kada ?

Ne. Pasakok apie abu, kuris ką gero duoda biggrin.gif
Atsakyti
http://www.aromabalt...a...ducts&cid=9
Avokadu alieju pilu, kai dazau plaukus, ir veidui-kunui labai man tinka.
Vynuogiu kauliuku -toks panasus i alyvuogiu alieju.
Dar kazkada esu turejusi makadamijos riesutu alieju, tas tai labai patiko.
Siaip tai-koki turiu, toki pilu.Bet Avokado aliejus-be konkurencijos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(neaiski @ 2009 04 20, 14:39)
Siaip tai-koki turiu, toki pilu.Bet Avokado aliejus-be konkurencijos  smile.gif

Dėkui 4u.gif
Vadinasi, kitą sekmadienį pilsiu avokadų aliejuką, žiūrėsim, kaip mano gaurams patiks smile.gif
Atsakyti
Nebrangus sprendimas nebūtinai blogas, bet apie chna ir basma pas mane nuomonė tokia, kad tai geri augalines kilmes dažai, jums žalio atspalvio neišmušė, nes naudojat mišinį, chna ir basma kartu mirksiukas.gif Aš kalbėjau apie atskirai naudojamą tik chna, arba tik basmą. Šie dažai augaliniai, ir yra skirti plaukui gydyti. Bespalve chna-bevertis daiktas,nes ten vien chemija, tokios chna bespalves nėra kaip augalo, taip, kad čia su daug priemaišų ir tikrai ne vertingų bet čia mano nuomonė, aš asmeniškai jos neprikišu. Jums, matyt, tikrai prasta kirpėja pakliuvus buvo, nes visos "geresnes", išsireikškim taip, atskiria kur chna ir basma dažyta, o kur ne augaliniais dažais.

Na gan ilgai dažiau plaukus tik Chna. Nė karto nebuvau žalia. Kartais tepdavau tik Basma, tam, kad užmušti šiek tiek ryžumą. Irgi nė karto žalia nebuvau. Tiesiog norint dažyti su žolėmis reikia žinių.

Chna bespalvės tikrai nėra kaip augalo, o yra Casia. Ir tikrai ne cheminiu būdu ta spalva išvaloma...

Dėl atskirimo... jei kokybiškai nudažyta žolėmis nelavai ir atskirsi ax.gif Ypač jei ta spalva nėra specifinė ryža. Pvz. aš naudoju ne Lt. pirktas žoles ir rezultatas visiškai kitos gaunasi.

malonu, kad pagooglinot, nzn kaip ten iš tiesų, pati va bespalves nebandžiau, bet visuose seminaruose, taip pat per paskaitas girdėdavau, kad bevertis daiktas, nes viena chemija. Šitie augalai suteikia juodą arba kaštoninę spalvą, jokių bespalvių nėra

Tai, kad negooglinau, nes žinojau. Dažant su žolėmis domiesi daug kuo ir kur kas plačiau sužinai apie tų augalų galias. Dar yra toks Amla stiprinantis augalas, kuris irgi nedažo, o tik stiprina plaukus. Chna ir Basma bespalvės nėra, yra kiti augalai ax.gif Va seminarai seminarai...

patikėkit mokina, ir praktiškai ir teoriškai, o kaskart būnant seminare aptariamos visos plaukų dažų grupes, tarp jų ir augalinės kilmės.

Jo jo, ir natūralūs dažai būna ta pati chemija su keliais lašais augalinės esencijos...

na šita kirpėja nzn kdl, bet matyt dėl nežinojimo pasake tikras nesamones

Na šita kirpėja pakankamai patyrusi, tik va didžiosios dalies kirpėjų apie Chna ir basma nuomonė yra neigiama. Va paklausiu kitaip: kiek Vilniuje rastumėt kirpėjų, kurios dažytų plaukus žolėmis? Spėju laaaabai nedaug.
Papildyta:
QUOTE(Miaška @ 2009 04 19, 23:31)
Nu sorrius, smirdaliukas tikras, bet kad plaukams patinka - tai susitaikau biggrin.gif
Smagiai nusitepiau, atradau dar dž. ajerų šaknų, tai jų nuoviru ir užplikiau žaliąją chna, o tadum - smirdaliukas, medutis, kiaušas ir oplia - ant makaulės 3 val. Blizgu dabar kaip mano kašarai cool.gif

Miargai, padėkit išsirinkt aliejuką, niekaip nesugalvoju, kokio reik. Norėčiau, kad mano garbanas padrėkintų, suminkštintų... Sėmenų, sezamų patiko, alyvuogių - šiaip sau...

jo... Smirdaliukas geras lotuliukas.gif

O man patiko kanapių aliejus. Plaukai tokie faini gaunas wub.gif
Atsakyti
dazau vien tik chna ir jokiu zaliu atspalviu nesu isgavusi. visada buna rausvai ryzi plaukai.
as pvz laikau 4 valandas ta makaliuka ant galvos, tai neisivaizduoju kad sedeciau 4valandas kirpykloje doh.gif
o kirpejoms nelabai patogu manau, tos zoles birsta, reikia siltai laikyti, paskui krupsciai isplauti. paprasciausiai nepatogu, todel geriau su cheminiais uzsiimt. ar ne taip? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gunes @ 2009 04 21, 01:19)
dazau vien tik chna ir jokiu zaliu atspalviu nesu isgavusi. visada buna rausvai ryzi plaukai.
as pvz laikau 4 valandas ta makaliuka ant galvos, tai neisivaizduoju kad sedeciau 4valandas kirpykloje  doh.gif
o kirpejoms nelabai patogu manau, tos zoles birsta, reikia siltai laikyti, paskui krupsciai isplauti. paprasciausiai nepatogu, todel geriau su cheminiais uzsiimt. ar ne taip? g.gif

Gerai paruošus chna košę ir sėdit po šildytuvu gali reikėti laikyt tik valandą ax.gif Bet aišku, čia jau žaidimas...
Atsakyti
QUOTE(jadzka @ 2009 04 20, 21:44)
O man patiko kanapių aliejus. Plaukai tokie faini gaunas  wub.gif

Taip, skaičiau apie jį gerų atsiliepimų. Bet jo tik vaistinėse galima rast, ane? Nu va dar giria visos kokosų aliejų, bet aš tai nebeandžiau nė vieno iš jų.

Na, o aš, žinokit, sprendžiu dabar problemą "būti ar nebūti" verysad.gif .
Dažiau aš anądien su chna ir basma atskirai, tai man toks "Š" efektas iš tos ilgos ir nuobodžios procedūros gavosi doh.gif . 100 % tikėjausi, kad patamsėsiu, o gavosi, kad netgi pašviesėjau blink.gif. Dabar smilkiniuose toks vos ne pieniškas šokoladas su orandžiniu atspalviu. Ir išvis sau kažkoks chameleonas atrodau-prie skirtingo apšvietimo vis kitoks ryžumas. Kad bent plaukai būtų tamsesni, o dabar kažkoks nesveikas tas pašviesėjimas! Laikiau po 2val.tiek chna tiek ir basma ir še tau-rezultas doh.gif . Žili kaip buvo taip ir liko šviesiai ryži, o vietoj patamsėjimo-pašviesėjau.
Nebedažysiu chna ir basma atskirai niekad-vien vargas, o jau terlionės doh.gif ! Basmą kai tepiau, tai buvau nusprendusi nedėti jokių priedų, bet tik trečdalį galvos ištepus lėkiau į šaldytuvą kiaušinio, nes neužteko kantrybės su ja trupintis. Tad drąsiai sakau, kad kiaušinis tame reikale tikrai yra stebuklas 4u.gif
Nesinori, oi kaip nesinori tos chemijos, o dar ir jūsų kompanija tokia šauni-gaila, labai gaila būtų "vynioti meškerę" ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Selga: 22 balandžio 2009 - 08:36