Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus licėjus

Pati tik ką įstojau į licėjų (ne ne, aš dar ne mamytė ax.gif ).
Egzaminai nebuvo lengvi smile.gif .
Stojau į bendrąjį profilį, tai reikėjo laikyti lietuvių kalbos ir matematikos egzaminus.
Matematikos egzas buvo labai sunkus, išlaikiau 25 balams. Tie, kurie iš matematikos surinko bent 10 balų buvo pakviesti į lietuvių kalbos egzaminą.
Man jis daug lenvesnis buvo, 32 balus surinkau.
O šiaip patariu - jei norit išlaikyti matematikos egzaminą gerai, spręskite "Kengūros" uždavinius rolleyes.gif . Nes būtent iš "Kengūros" knygelių (jų yra pirkt knygynuose) būna įdėtos kelios užduotys į egzaminą. Sėkmės thumbup.gif
Atsakyti
ash jum pasakysiu kad nuo kedes nugriutumet.

baigiau liceju reitinguose maldamasis mazdaug gale. tas pats universitete - balansuoju ant ismetimo ribos (nzn kaip su perlaikymais pasibaigs). cia kalti mano gabumai - ju uztenka nesimokant issilaikyti ten, kur esu, ir tai, kad as deduos i galva MAN idomius dalykus, o ne tuos, kurie yra mokymo ar studiju programose.

tai buvo izanga. dabar mano vadovaujami dirba zmones, baige liceju kartu su manimi (daugiausia klasiokai) ir siuo metu esantys pirmi universiteto reitinguose. esme ne KALIME, esme SUVOKIME. mano suvokimas yra labai platus, beveik visose srityse turiu bent minimalu issilavinima (taip - nuo muzikos bei dizaino iki branduoliniu ir lazeriniu technologiju), kai kuriose, tarkim - informaciniu technologiju - esu aukstos kvalifikacijos specialistas. vadovauju todel, kad matau placiau, nei mano kolegos - jie mato kelias sritis labai giliai, o man uztenka issilavinimo gerai suprasti ka, kaip jie daro ir kodel.

sito as ismokau stebedamas labai ivairiu pomegiu liceistus. tie zmones savo srityse yra tikri ASAI, ZYMIAI pranasesni uz DAUGUMA mano matytu tu sriciu specialistu su 10 metu darbo patirtimi. tiems liceistams ju sritys yra viskas.

dar nebaiges licejaus jau gavau pasiulymu dirbti - nedelsdamas jais ir pasinaudojau. praejus maziau nei 2 metams pas mane dirba 4 liceistai, dar 2 rekomendavau kitoms darbovietems (kur jie buvo priimti dar jiems to nezinant). sumoje 6 liceistai (beveik ketvirtis vienos klases) per mane (viena geriau prasisukusi) dar budami pirmakursiai turi gan gerus darbus (atlyginimas i rankas ~1200 Lt be jokiu mokesciu nusukinejimu). baigdami universiteta jie tures ~3-3.5 metu darbo patirti, RIMTUS irasus i CV (pareigose pakils iki vyr. specialistus atitinkanciu IT pareigu) is RIMTOS imones, taip pat gales akcentuoti, kad dalyvavo gerai zinomo produkto kurime. savaime suprantama, per tuos darbo metus jie kasmet baigs > 5000 lt kainuojancius kvalifikacijos kelimo kursus.

pabaigai pridursiu - vieninteliai draugai is priesuniversitetinio periodo man liko tie, su kuriais bendravau licejuje. jie ne tik vieninteliai, jie - super zmones, niekad neatsisakantys padeti. konkurencija del pazymiu? musu (konkreciai mano draugu) rate visi konspektai, uzrasai ir pan. yra isdalinti visiems. jei ko nors kas nemoka - vaziuoja pas mokanti ir kartu ismoksta. pasaulines matematikos olimpiados dalyvis (nepamenu, kuria vieta uzeme, bet labai auksta) man vis dar padeda pries egzaminus. taip buvo visa laika.

konkurencija dazniausiai pastebiu tarp mokiniu, i liceju istojusiu i 11 klase is zemynos, gabijos gimnaziju. tie mokiniai suformavo LABAI bloga siu gimnaziju ivaizdi, tegu ir geriau mokesi negu as - jie KALE.

vis dar kyla klausimu, ar verta stoti i liceju? verta stoti po 8 klases + tureti ten kuo maziau pazistamu is anksciau. visgi 8a klase baiges vaikis jau zino, kokias klaidas dare bendraudamas ir ju paprastai nebekartoja susipazindamas su naujais zmonemis.

nemanykit, kad as darau licejui reklama - niekas man uz tai nemoka. as sakau tai, kaip yra.

beje. pastaruoju metu is dabartiniu liceistu tenka isgirsti nemaloniu naujienu - laisva saviraiska ten yra siek tiek slopinama.. jeigu anksciau licejuje buvo galima vos ne nakvoti, tai dabar 8a vakaro jis uzrakinamas.

kai ten mokiausi as, vyresnieji sakydavo ta pati - ju laikais buvo geriau. matyt senstu.. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo princesas: 30 rugpjūčio 2006 - 02:01
mano dukra pries tris metus baige Liceju. Ji labai dziaugesi mokslu jame ir sutiktais draugais bei mokytojais. Galiu pasakyti tik tiek : ten vaikas asmenybe ir mokytojas su juo bendrauja kaip su asmenybe. Labai gerbiu sia mokykla ir jos direktoriu. Labai noreciau kad ir sunus ten istotu....o tai kad ten sunkoka buna is pradziu tai normalu, nes ten mokytojai reikalauja ir zinoma atitinkamai duoda. Dukra baigusi liceju galejo stoti kur norejo, o pries tai buvusioje 9 vid mokykloje nebuvo prie geriausiu....
Atsakyti
Na mano pusseserė baigė Šv. Kristoforo vidurinę (buvusią 9-tą) 10-tukais, įstojo į teisę ir visus metus prasimokė nemokamai ir šiuo metu turi tikrai labai gerai apmokamą darbą. Svarbu ne mokykla, o pažymis, kuriuo baigei. smile.gif Šiaip mano močiutės draugas yra šios mokyklos direktorius, ir žinau, kad jeigu norėčiau - ir per pažintis galėčiau prasisukti biggrin.gif
Atsakyti
gal galite atsakyti,ar galima pakliuti i liceju is kitu miestu?
Papildyta:
ir dar ar licejus mokamas?
Atsakyti
Seniai seniai, prieš porą metų, per atvirų durų dieną buvo iškeltas tokis klausimas. Atsakymas buvo "ne", kadangi ir iš Vilniaus yra pilna norinčių.
Bet iš esmės yra čia ir nevilniečių. Gyvenančių pas gimines ar panašiai.
Tat geriausia, manau, būtų paskambinti ir paklausti.
Atsakyti
Kaip supratau, stojant į Licėjų vidurkis iš visų dalykų turi būti 10? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Marsella @ 2007 03 08, 15:18)
Kaip supratau, stojant į Licėjų vidurkis iš visų dalykų turi būti 10?  smile.gif

Netiesa! doh.gif
Pasiskaityti reiketu stojimo taisykles, kurias galima rasti www.licejus.lt
Atsakyti
reapyt after me:

"I will read www.licejus.lt before asking stupid questions" doh.gif doh.gif doh.gif

o as pasakysiu, kad licejuje yra nuostabi chemijos labaratorija ir ja pamaciusi as 110% uzsinorejau ten patekti, ypac po azuolyno klarackos pamokeliu ax.gif

siaip kazkas minejo, kad gali per pazintis prasisukti i Liceju, tai galiu pasakyti kad tas kazkas yra nemastantis debas - na pateksi per pazintis, o kas bus kai paaiskes, kas lygis ne tamstos protui? lotuliukas.gif lotuliukas.gif pazoras juodas bus, kai busi pirma ismesta per 7 metus...
Atsakyti
QUOTE(Luisana @ 2006 11 27, 14:18)
Svarbu ne mokykla, o pažymis, kuriuo baigei. smile.gif

doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(clara* @ 2006 12 03, 17:01)
gal galite atsakyti,ar galima pakliuti i liceju is kitu miestu?
Papildyta:
ir dar ar licejus mokamas?

QUOTE(sharkis @ 2006 12 05, 18:15)
Seniai seniai, prieš porą metų, per atvirų durų dieną buvo iškeltas tokis klausimas. Atsakymas buvo "ne", kadangi ir iš Vilniaus yra pilna norinčių.
Bet iš esmės yra čia ir nevilniečių. Gyvenančių pas gimines ar panašiai.
g.gif o ar čia ne diskriminavimas pagal gyvenamąją vietą, kok sskirtumas tu Vilniuj, Kaune ar Rūgpienių kaime gyveni, jei esi gabus ir išlaikai egzus, atitinki reikalavimus, turėtų priimti g.gif čia reiktų Burneikienei pranešt bigsmile.gif ne jūs vieni vilniečiai turit tokių unikumų, mes irgi turim rolleyes.gif
Atsakyti
[quote=Gusta,2007 03 31, 21:23]
o as pasakysiu, kad licejuje yra nuostabi chemijos labaratorija ir ja pamaciusi as 110% uzsinorejau ten patekti, ypac po azuolyno klarackos pamokeliu ax.gif


Super rolleyes.gif As irgi kazkada pas klaracka mokiaus. Pasekmes: neapykanta chemijai visam likusiam gyvenimui doh.gif

... siaip kiek suprantu licejus isties geriausia mokykla, pasiseke tiems kas ten istos. Na, o jei laikui begant pamatysit, kad vaikui ten mokytis per sunku (o taip isties gali buti, ir nieko cia gedingo, nes ne kiekvienam yra duoti TIKRAI puikus gabumai), visada galima pakeisti gimnazija.
Atsakyti