As vis dar negaliu is cia issiregistruoti Vis patikrinu kaip sekasi kaukazams gyventi
o ir mano kate kuri laika prie lango tupedavo ir klausydavosi, ar tik nesulos Tundra Atrodo, jau po truputi ir mes ir kate apsiprantam, kad suns nebera... Nors viena karta pardej vos nenupirkau suniui edalo...
Uzuojautos Jums.As kazkada auginau(dirbau)JAV tris anglu zaisliukus spanielius.Visi trys buvo labai skirtingi,bet vienas ju labai jau ypatingas.Jis buvo dau kartu operuotas,sirgo.Kitus du karta per savaite vezdavau i kirpykla,o sito-ne.As ji prausiau,maitinau...Tai buvo mano meile.Ir kai atejo laikas ji migdyti(jis labai kentejo),as ji is vakaro maudziau ir balsu raudojau,o jis net nesipriesino,matyt jaute..Iki siol labai siltai prisimenu savo DEXTERi,turiu miela nuotrauka,vis pasiziuriu i ja ir tokia siluma uzlieja.Sis skausmas niekada nepraeis,nes suniukai kaip mazi vaikiukai.Stiprybes Jums`````````````````````````````
Uzuojautos Jums.As kazkada auginau(dirbau)JAV tris anglu zaisliukus spanielius.Visi trys buvo labai skirtingi,bet vienas ju labai jau ypatingas.Jis buvo dau kartu operuotas,sirgo.Kitus du karta per savaite vezdavau i kirpykla,o sito-ne.As ji prausiau,maitinau...Tai buvo mano meile.Ir kai atejo laikas ji migdyti(jis labai kentejo),as ji is vakaro maudziau ir balsu raudojau,o jis net nesipriesino,matyt jaute..Iki siol labai siltai prisimenu savo DEXTERi,turiu miela nuotrauka,vis pasiziuriu i ja ir tokia siluma uzlieja.Sis skausmas niekada nepraeis,nes suniukai kaip mazi vaikiukai.Stiprybes Jums`````````````````````````````
Musu kaukaziukas tupi nakti voljere apsiltintoj budoje.Ryte.kai isleidziam ji,tai islipa visas apsarmojes,toks juokingas...Gal nelabai salta jam,bet diena jo neuzdarom i voljera,leidziam lakstyti.Kartais i namus isileidziam,pasukuojam,palamdom.Jam patinka toks gyvenimas.Jau su juo problemu maziau.Agresijos bendraujant nerodo,bet pasidare problematiska,kai ant nakties norim ji uzdaryti voljere.Numetam koki skaniuka ,tai jis nubega i voljera,ir kol uzdarai tai jis baisiai urzgia.Gal todel,kad visa diena laksto laisvas,o nakti jo laisve apribojama.Patarkit,kaip geriau pasielgti sitoj situacijoj.
mb man ta pati aiskina, bet man jo taip gaila, taip noretusi i vidu isileist paniurkyt
Anyta, pas mus Toras visada palaidas, nebent dukryte buna kieme, tada pririsam, kad nepargriautu. o jei mes su dukryte kartu, tai nerisam. i voljera jis irgi niekada nenoredavo eiti, reikedavo tempti
mb man ta pati aiskina, bet man jo taip gaila, taip noretusi i vidu isileist paniurkyt
Anyta, pas mus Toras visada palaidas, nebent dukryte buna kieme, tada pririsam, kad nepargriautu. o jei mes su dukryte kartu, tai nerisam. i voljera jis irgi niekada nenoredavo eiti, reikedavo tempti
Musiskis ciucius belakstydamas tujas,rozes,aktinidijas isrove,o rododendrus apskabe.Silauoges taip apgenejo,kad kazin ar bus sia vasara uogu...Daug visokiu "zbytku"pridare,bet kazkaip atlaidziai ziuri maziuko isdaigas.Bet vasara tai pasibaigs jo geros dienos-tupes voljere,eisim dazniau pasivaikscioti.Zinoma,gaila ciuciaus,bet 12 aru mazai,kad galetu gyventi laisvai.Anksciau po komandos "i vieta" eidavo i voljera pabrukes uodega,o dabar ne pro kur.Teks,kai atsils dirbti sia linkme,nes kai salta,gaila laikyti voljere.Bet.,neziurint viso to,jis neturet urgzti.
Kur pradinge? labukas visiems...paziurejau jusu visu foto kaukaziuku...ox...jos nuostabios...sita veisle man laaabaaaai patinka Noreciau turet Haskio veisles ir Kaukazu veisles suniukus senai svajojau turet tokius suniukus ...na bet ..kiek pasiskaiciau...tai jiems reikia erdves...namie tokio nepalaikysi?
Motinai reikejo i kaima suns, gyvena vienkiemyje. Nuvaziavau i Grinda, paemiau 1,5 men. suniuka. Darbuotojai sake, kad atveztas is saugomos aiksteles, kale atsivede, jiems suniuku nereikejo. As ne per didziausia sunu megeja, namie turiu kate, tai tom veislem labai nesidomejau. Namie ismaudziau, sutvarkiau, pasidare panasus i save, ta prasme, kad kailiukas buvo sulipes, murzinas. Ziuriu-primena kazkokia veisle. Snukio, galvos forma, kunelis masyvus, kojos storos, kailio struktura, akiu forma. pradejau dometis kokie sunys saugo teritorija, nu ir ka - Kaukazo aviganio misrunas. Po to pasiskaiciau apie siuos sunis. Skaitau Anytos problemas su suniu, siu sunu charakteri... Baisu pasidare. Vyras anksciau turejo kelis sunis, pats augino nuo mazens, tai turi su kuo palyginti. Sitas mazius sokineja taip, kas mes nustebe, ant aukstu lovu uzsoka ir nusoka ant koju, nepersivercia. Nesamas is ranku issoko ir nieko. Is dezes, kur jam stovint ant uzpakaliniu koju tik priekiniu leteneliu galiukai kyso pats issoka. Sukandimas labai stiprus, vyras augino ir vilksuni, sake tokio sukandimo dar nemates, o ir kanda i ranka kaip i mesa. Is pradziu zaidzia, o po to uzsimirsta. Nebeleidau jam kandzioti, motinai pasakiau, kad neleistu. Jei skauda-necypia, nera is "verksniu". Dabar sedziu ir gailiuosi, kad ji paemiau, nes motina nesusitvarkys, ji nera stipraus charakterio. net jos buves suo (kiti sunys vargsiuka pajove) labiau klause manes, atvaziuojancios, nei jos, seimininkes. Ten buvo gerietis, bet vistiek reikejo iskovoti (kad ir kaip juokingai skambetu) lyderyste, nes ir tas bande ant galvos lipti. Bet po to buvo sventa-tik griezciau pasakai-iskart paklusta. bet vistiek jausdavo, kuris silpnesnis, jei guli ant lovos ir vaikas ten nori gultis-urzgia. Aisku, kai as nematau. O cia juk zveris bus. Net nezinau ka daryti, cia toks atvejis kai zmones pasiima suni ir suo tampa problema. Norejau misruno, paprasto, neagresyvaus suns, o prieglaudoj butinai turejo pakliuti kaukazo misrunas. Aisku, reikia tiketis, kad isaugs geras suo, bet... Skaitau Anytos suns auklejimo problemas ir neramu darosi...
visu pirma Jūs nesant tikra, kad ten kaukazo mišrūnas, visu antra ir bet koks kitas didelis (ir ne) šuo gali būt tokio pat charakterio... Jei Jūsų mama nesugeba tvirtai auklėt šuns, tai lygiai taip pat ant galvos jai gali užlipti ir bet koks kitas šuo