Įkraunama...
Įkraunama...

Ką gaminome vakar ir ką gaminsime šiandien?

Šiandien buvo kalakutienos kukuliai su ryžiais, rytoj turbūt kažkas iš bulvių... gal plokštainis g.gif
Atsakyti
čenachus dariau, pats tas tokią šaltą dieną thumbup.gif
Atsakyti
Mes su MB savaitgalį gaminome antį pagal IKI receptą.
Tik, žinoma, "patobulinome" savaip. Įdarą darėm su ryžiais (sugėrė taukus ir nereikėjo žaisti su folijom), dar pora griežinėlių koncervuotų ananasų, o vietoje paprastų obuoliukų dėjom labai skanius koncervuotus obuoliukus iš močiutės kompoto tongue.gif Šalia antikės po valandos kepimo pridėjom bulvių - jos irgi puikiai išsitroškino antikės taukuose.
Na, ir dar laidos metu buvo teisingas patarimas anties odelę subadyti.

Buvo skanu. Bet esmė ne antyje.... ax.gif Skaniausias buvo įdaras ir bulvikės... tongue.gif drinks_cheers.gif


Įdaras:
user posted image

Aplipdymas bulvytėmis:
user posted image

Padažiukas:
user posted image

Rezultatas:
user posted image


Apelsininė antis su obuoliais
http://www.iki.lt/lt...susitikime?v=58

Antis 1 vnt.
Obuoliai 0,200 kg.
Svogūnai 0,100 kg
Česnakas 0,005 kg
Sviestas 0,100 kg
Čiobrelis šviežias 0,010 kg
Apelsinai (sultys ir žievelė) 0,800 kg
Medus natūralus 0,150 kg
Slyvos džiovintos 0,100
Česnakas 0,004 kg
Imbiero šaknis 0,004 kg
Gaminame įdarą. Nulupame svogūnus ir obuolius. Juos supjaustome kubeliais. Kubeliai turi būti ne mažesni negu 2x2 cm.
Į keptuvę dedame sviestą, obuolius, svogūnus ir čiobrelius. Pagardiname druska ir pipirais.
Įdarą apkepiname, bet netroškiname. Obuoliai turi būti kieti.
Dabar galime įdaryti antį. Tiesiog sudėkite įdarą į anties vidų ir užriškite taip, kad kepant įdaras nepabėgtų.
Antį įtriname žolelėmis, tarkuotu imbieru ir česnaku. Apibarstome pipirais ir druska. Įvyniojame į plėvelę ir paliekame šaldytuve apie 1,5 valandos.
Įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių. Dedame antį į kepimo skardą ir į orkaitę. Kepame, kol apskrus anties viršus.
Sumažiname temperatūrą, nupilame riebalus, antį įvyniojame į foliją ir dar kepame apie valandą 170 laipsnių temperatūroje.
Kol antis kepa, pasigaminame padažą.
Sutarkuojame apelsino žievelę. Dedame į puodą česnako, imbiero ir tarkuotą apelsinų žievelę. Pilame išspaustas šviežias apelsinų sultis.
Džiovintas slyvas susmulkiname ir taip pat dedame į puodą. Medaus galima dėti nemažai (bus tirštesnis padažas) .
Verdame tol, kol nugaruos bent 30 % skysčio. Laikome šiltoje vietoje.
Antis iškepė. Nuimame foliją ir dar apskrudiname ją orkaitėje apie 10 minučių. Odelė bus traškesnė.
Supjaustome į 8 dalis, užpilame padažu ir valgome su bulvėmis ir šviežiomis daržovėmis.
Skanaus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Savvy: 02 vasario 2009 - 21:33
Vėl čeburėkai, o pietum vyro senai prašytos keptos bulvė skeptuvėje, virtos dešrelės, pekino/pomidorų salotikės, o vakarienei kepsniukai su sūriu ir duona susviestu.. pas mus taupumo programa doh.gif
Atsakyti
Trinta žuvienės sriuba su daržovėmis.
Grikinių miltų lietiniai su varške.
Džiovintų obuoliukų kompotas su {vakarykščiu morkų pyragu}
Atsakyti
Troškinti kopūstai su mėsyte. Šviežiai spaustos sultys.
Atsakyti
Kalakutienos sriuba ir įdaryti makaronai
Atsakyti
Vakar blyneliai, Siandien -balandeliai. smile.gif
Atsakyti
vakar kalakutienos kepsniukai su grikiais
siandien triusiukas troskintas su bulvem ir darzovem
lasisos ir darzoviu troskinukas rytojui tongue.gif
Atsakyti
kepta menkių filė ir marinuotų daržovių asorti
Atsakyti
Vakar baisiai reikėjo tvarkytis, tai tik įmečiau mėsą ir išsiviriau sykiu su rūgštynėm, o šian kepu viščiukų blauzdeles ir verdu pupelių sriubytę smile.gif
Atsakyti
As galvoju apie krakmolinius cepelinus, o vietoj kiaulienos farso ideti maltos sernienos smile.gif
Atsakyti