Įkraunama...
Įkraunama...

Ką rinktis: CP ar natūralų gimdymą?

Na as ir pati mastau, kad reikia gimdyt naturaliai, bet kai prisiklausai apie ta skausma tai net siurpas nukrecia doh.gif Iki tos dienos liko tiek nebedaug, kuo toliau, tuo labiau bijau verysad.gif
Atsakyti
Man prieš savaitę atliko Cezario operaciją. Gimdymas prasidėjo natūraliai, atsivėrimas buvo 6 cm. Tačiau sataigiai ėmė kristi vaikiuko širdutės tonusai. Daktarė nerizikavo. Staigiai į operacinę. Ir vualia - mano dukrytė išgelbėta. Nes kitu atveju būtų pasismaugusi virkštele, kuri buvo apsisukusi apie kaklą ir dar petuku ją spaudė.
1,5 dienas po tikrai buvau kaip lavonas, dukrytę ištisai prižiūrėjo vyras, bet jau į trečią dieną ėjo vis geryn ir jau pati galėjau padėti pasirūpinti mergyte.
Tiesa man darė tą nejautrą į stuburą, kur nejaučiua tik apatinės pusės. Todėl sąmoningai viską supratau, dalyvavau kaip savkoma operacijoje. Ir dukrytę pamačiau, kai išėmė, tokią gražią raudoną, verkiančią.
Pilvukas man jau dabar susitraukė beveik visai. Pjūvis gyja gražiai. Manau viskas bus gerai. Labai džiaugiuosi atliktu Cezariu, dėl dukrytės saugumo.
Atsakyti
QUOTE(naughty123 @ 2010 05 19, 13:18)
Na as ir pati mastau, kad reikia gimdyt naturaliai, bet kai prisiklausai apie ta skausma tai net siurpas nukrecia  doh.gif Iki tos dienos liko tiek nebedaug, kuo toliau, tuo labiau bijau  verysad.gif

Tik nereikia galvoti, kad po cezario neskauda - skauda , ir dar kaip doh.gif , bet cia visai kitoks skausmas.
Atsakyti
QUOTE(Lietuva @ 2010 05 19, 12:25)

Tiesa man darė tą nejautrą į stuburą,

gal buvo prieš tai darytas epidūras?
Atsakyti
QUOTE(Leonsija @ 2010 05 19, 01:49)
O as tik uz cezari  ax.gif . Po naturalaus gimdymo " malonumo "  daugiau negu 15 metu negalejau visai pagalvoti apie antra vaika ( taip-taip, ir sedeti negalejau menesi, ir susiuvo blogai, ir seksas buvo panasus i  makalavima piestuku  stiklineje, o juk ir jauna buvau, audiniu elastingumas visai kitoks buvo, jau nekalbant apie visas vaiko sveikatos problemas po to naturalaus,  " geresnio vaikui " gimdymo  doh.gif  ). Visada zinojau, kad jeigu turesiu antra, tai bus tik cezaris, bet kokiomis priemonemis. Mano laimei  dabar ( beja, kaip ir anksciau ) jau galima rinktis , ka ir padariau. Esu laiminga, kad nepatiriau viso to siaubo antra karta. Niekada, niekam nesiulyciau gimdyti naturaliai, bent del vaiko saugumo- negirdejau, kad per cezari kudikis  patirtu kokia nors trauma ( na nebent buvo daromas paveluotas  extra cp ) , taciau per naturalu - pilna ( bent pas 5 mano pazistamas vaikai su negalia po gimdymo traumos ).
Vaika galejau nesioti ir po operacijos , tik nesupratau kam ji nesioti g.gif , seseles tam yra, atnesa, pamaitini ir isnesa ( na, nebent kas nori iskart su savimi ji pasilikti, bet man tai buvo neaktualu- egoistiskai norejau pailseti po operacijos, tad prasiau, kad isnestu, ypac nakciai ). Rando nesimate jau nuo 5 men-  liko plona balta siule. Siulus traukti neskauda, nes rando vieta yra nutirpusi ( man buvo nutirpus beveik 6 men. ).
4u.gif

tai gal cia jau vyro problemele siokia tokia blush2.gif biggrin.gif nes man tai neitiketinai skamba doh.gif

o kazin vaikelis egoistiskai nenoretu su mamyte pirmai nakciai pasilikt? mirksiukas.gif tikriausiai butent po operacijos ir neturejot jegu vaikeliu iskart rupintis...vaistukai veikia, o bent jau man visi miegai isgaravo pagimdzius ir labai zvali jauciausi, o ir maziuka prie saves laikiau wub.gif
Atsakyti
tai gal cia jau vyro problemele siokia tokia blush2.gif biggrin.gif nes man tai neitiketinai skamba doh.gif

Noreciau, kad butu vyro problema verysad.gif . Vyro ( dabar jau buvusio ) daikciuko dydis buvo didesnis , negu vidutinis, galima pasakyti, kad laabai didelis blink.gif , tiesa sakant daugiau tokiu nemaciau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leonsija: 19 gegužės 2010 - 13:08
[quote=chiuncia,2010 05 18, 14:58]
Na kai kurios moterys, pvz as, ta gimdyma priima kaip naturalu reiskini, ir tiesiog nusiteiki tam tikroms kancioms, kaip einant bet kokiai operacijai ar pooperaciniam laikotarpiui. Pagimdytum ir manau tikrai nebeatrodytu taip baisu, kaip dabar mirksiukas.gif
Kai kerpa tikrai nejauti, kai siuna aisku reik pakentet, bet po CP irgi visokiu kanciu buna, siulus traukia ir pan, is TEN siulu netraukia topsecret.gif
O del tu vyru, tai galiu pasakyt, kad tik neismaneliai taip gali kalbeti schmoll.gif arba patys sau isivaro psichologiniu problemu...su laiku viskas atistato, o turint omeny, kad sexo nenoresi is kart, tai isvis nei vienos problemos ax.gif

dar papildysiu kad po CP tures su tavim kazkas visa laika buti ,nes bus be sansu paciai pasirupinti kudikeliu ,o kai pati pasigimdai tai tikrai nebuna taip sunku,bijai skausmo ,prasyk nuskausminamuju ir nebus baisu ,tuo labiau kad yra moteru kurios praktiskai nesikankna ir per dvi valandas pagimdo (pvz as pasigimdziau per nepilnas dvi valandas ,dar po dvieju valandu lipau i antra auksta i pogimdyvine palata,po 3 dienu kai isleido is gn laisvai sedejau ir nieko neskaudejo thumbup.gif )
Papildyta:
QUOTE(naughty123 @ 2010 05 18, 14:43)
Man tik 16 metu ir esu 36 savaites nescia.. Esu dar labai jauna.. Ar todel man bus dar sunkiau gimdyti nei vyresnioms?  ax.gif

nuo metu nepriklauso ar sunku bus gimdyti ,svarbiausia nusiteikti kad tai pati didziausia svente tavo gyvenime ir lauk jos su puikia nuotaika ,o tai pades tau mediku komanda thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grazina37: 19 gegužės 2010 - 13:40
mamytes norejau paklausti del intymios higienos po cezario?jug atlikus operacija negali eiti iskart y tualeta ysideti ykloto ir save susitvarkyti,leidzia keltis tik po paros tai kaip ten susitvarkyti? blush2.gif taip ir guli be nieko?vat neysivaizduoju tos eigos gal galit papasakoti smulkiau? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(suvilte @ 2010 05 19, 19:53)
mamytes norejau paklausti del intymios higienos po cezario?jug atlikus operacija negali eiti iskart y tualeta ysideti ykloto ir save susitvarkyti,leidzia keltis tik po paros tai kaip ten susitvarkyti? blush2.gif taip ir guli be nieko?vat neysivaizduoju tos eigos gal galit papasakoti smulkiau? blush2.gif

As tai cezari turejau po dvynuku gimdymo. Siaip tai pirmas dvi dienas tai akuseres prause mane. Tokia ir higiena. Iklota irgi pradziai padeda akuseres. Paskui jau tvarkais pati.

Ka man praverte po cezario tai korsetines kelnaites. Jos prispaudzia pilvuka ir vaiksciot ne taip skausminga.

Papildyta:
QUOTE(drambiuke @ 2010 05 03, 17:48)
O trecia para jau namo keliavom, po savaites beveik nejutau skausmo smile.gif  sekmes visoms, viska imanoma istvert zinant kad turesi savo lialiu ant ranku 4u.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif

Oho trecia para vaziuot namo. Super tada tau buvo. Man beje pilna narkoze irgi dare, nes dalinis kazko neveike. Siaip didelius skausmus apturejau tai namo tik po 11 d. isvaziavau ir tai savo prasymu.
Atsakyti
QUOTE(suvilte @ 2010 05 19, 19:53)

Nusisnekat smile.gif CP padare 3 val nakties, 14val savo kojom ejau is pooperacines i paprasta palata, 18val jau buvau duse mirksiukas.gif Po 2 paru vaziavau namo thumbup.gif
Norejau ir pirma para vaziuot, bet kol vaikui tyrimus padare blush2.gif
Zodziu, baika tas cezaris nail.gif
Atsakyti
QUOTE(naughty123 @ 2010 05 19, 13:18)
Na as ir pati mastau, kad reikia gimdyt naturaliai, bet kai prisiklausai apie ta skausma tai net siurpas nukrecia  doh.gif Iki tos dienos liko tiek nebedaug, kuo toliau, tuo labiau bijau   verysad.gif

Apskritai maziau galvok ir nebijok, gal pagimdysi per 2 val ir bus viskas gerai, gal pati sakysi, kad nieko baisiaus cia nera. As ir bijojau, bet viskas taip greit vyko, kad nemoku apsakyti, taip-skauda, bet kai pamatai maziu visas skausmas kaip mat dingsta.O dar beja as pati gimdziau, ir po gimdymo pati nuejau i palata, laisvai galejau sedeti, kai kirpo nejauciau, kai siuvo nejauciau, ir jokiu problemu nebuvo. Taip kad nepergyvenk, viskas bus thumbup.gif. Galvok tik apie tai, kad jau greitai ant ranku laikysi savo maza varliuka ax.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laukiu mazo stebuklo: 20 gegužės 2010 - 13:01
Na, kaip ir visada verda aktyvi diskusija tema "cezaris yra blogis ir kodėl reikia gimdyti pačioms" biggrin.gif Abi pusės niekada nesusieis ir nesutars, kaip ir klausimuose apie maitinimą krūtimi.
Nereikia gąsdint apie siūlų traukimus, apie skausmus po sekcijų ir pan. Tą patį vakarą kėliausi, o sekantį rytą po visų trijų sekcijų šokavau kaip bėris ir vargo nemačiau. Na, skauda, bet pakentėt tikrai galima, nemirtinas tas skausmas. Ir briedas, kad moteris po operacijos nesusitvarkys su vaiku-tai požiūrio klausimas.
Gimdymas yra natūralu, tai faktas, bet jei moteris paniškai bijo gimdymo-kam ją verst? Diskomfortas ir vaikui, ir jai.
Atsakyti