Įkraunama...
Įkraunama...

Ką rinktis: CP ar natūralų gimdymą?

As gimdziau naturaliai, mano drauge CP, gimdem praktiskai vienu metu. Ji atsigavinejo zymiai ilgiau ir sunkiau.
As siek tiek plysau viduj, pasiuvinejo, bet sedet galejau jau po paros, kai israse po triju paru is ligonines, jauciausi praktiskai puikiai, kiek imanoma puikiai jaustis po gimdymo biggrin.gif

Neturiu jokiu traumu ar baimiu po gimdymo, skaudejo, iskart poto buvo mintis, daugiau aciu ne, bet tuoj pat ir pasimirso. Del visu isplatejimu - skirtumo nejauciu nei as, nei vyras, kaip buvo taip ir liko biggrin.gif

Cezario labai nenoreciau, as pasisakau uz naturalu. Bent mano patirtis tik labai gera.
Atsakyti
QUOTE(Soy @ 2010 07 13, 20:27)
As gimdziau naturaliai, mano drauge CP, gimdem praktiskai vienu metu. Ji atsigavinejo zymiai ilgiau ir sunkiau.
As siek tiek plysau viduj, pasiuvinejo, bet sedet galejau jau po paros, kai israse po triju paru is ligonines, jauciausi praktiskai puikiai, kiek imanoma puikiai jaustis po gimdymo biggrin.gif

Neturiu jokiu traumu ar baimiu po gimdymo, skaudejo, iskart poto buvo mintis, daugiau aciu ne, bet tuoj pat ir pasimirso. Del visu isplatejimu - skirtumo nejauciu nei as, nei vyras, kaip buvo taip ir liko biggrin.gif

Cezario labai nenoreciau, as pasisakau uz naturalu. Bent mano patirtis tik labai gera.

Tas ir yra, kad dauguma patarineja remdamiesi savo gera patirtimi. Taciau kaip besilaukianciai moteriai priimti sprendima, juk nera jokiu garantiju, kad naturaliai viskas bus gerai, kai pilnas forumas blogu patirciu? Del cezario blogu patirciu zenkliai maziau, ir apsiriboja tokiais dalykais kaip negalejau juoktis, atsistot sunku, buvo silpna viena diena...Nu palyginus man tai atrodo smulkmenos. Delioju as delioju tuos pliusus minusus, ir man matosi, kad Cezaris geriau. Aisku, galvociau kitaip, jei kas garantuotu, kad naturaliai pagimdysiu sklandziai ir viskas bus puiku. O to garantuot niekas negali.

Sima_kaj - linkiu Tau kuo greiciau pasveikti, atsitiesti ir pamirsti sia skaudzia patirti. Laikas istrins atsiminimus, gal galvok apie tai, kad vaikelis sveikas, ir tai jau labai labai daug 4u.gif
Atsakyti
Gimdžiau du kartus- viskas prasidėjo natūraliai, vėliau dėl komplikacijų buvo baigta cezariu. Dabar jau garantuotai numatytas trečias cezaris- bet jei kas leistų rinktis- būtinai ir vėl bandyčiau pati.
Mano patirtis tokia- po pirmojo ne tik, kad negalėjau juoktis, ar buvo silpna vieną dieną- bet visą savaitę net į WC be pagalbos nesugebėjau nueiti. Na tai baikos, bet beveik metus (manau, kad tai sąlygojo spinalinė nejautra) baisiai skaudėjo nugarą, labai geldavo kairįjį petį, traukdavo kojas. Po antrojo- pačiai netikėtai- iš lovos pakilau kitą dieną be jokios pagalbos ( o jos ir neturėjau- gimdžiau Kaune, vyras liko namie su vaiku) ir po savaitės jau spraigiau. Beje antąjį kartą gimdžiau su pilna narkoze.
Bet dabar galvoju, kad tos minutės, kai pamatai ką tik užgimusį savo vaikelį, vertos tos nugaros skausmo...
Taigi- nebijau skausmo, natūraliame gimdyme (jei jis galimas) matau tik gerąją pusę. O pati niekada nesirinkčiau jokios operacijos, ypač galvodama apie savo vaiką, kuriam be jokio reikalo tenka gauti didžiulę dozę chemijos.
Atsakyti
Na nežinau merginos g.gif Abu vaikus gimdžiau natūraliai. Pirmoji užtruko ilgai, skausmingai, vėliau pasiprašiau epidiūro, stūmiau 55 minutes, plyšau ir skaudėjo sėdėt savaitę, nors turbūt labiau kankino ne skausmas o rėkiantis dieną naktį vaikas doh.gif Antram pribrendau po 4,5 metų tačiau net minties nebuvo prašyti cezario - bijau peilių ir jei nėra reikalo, savavališkai po jais stengiuos nelysti. Antras gimdymas buvo trumpas, o pats stūmimas nuo pilno atsidarymo iki sūnaus pasirodymo užtruko lygiai 5 minutes, nė jokio plyšimo ir visa tai Kauno Mažylyje su niekuo nesitarus ir niekam nieko nedavus rolleyes.gif Vyras nesiskundžia kažkuom praplatėjusiu ar ne ir pati galėjau sėdėt iš kart po gimdymo. Taigi nebūtinai viskas bus blogai jei gimdysit natūraliai, aišku niekas to nežino, tačiau rinktis cezarį jei nėra priežasties rimtos medicininės manau yra kiek savanaudiška g.gif Ir nereikia pasakot, kad tai darytumėt dėl vaiko - nu rimtai, juk pirmiausia visa tai dėl savęs 4u.gif

Taip, man baigėsi gerai ir mano vaikai sveiki, bet aš labiau linkus manyti, kad jei jau bus lemta kažkas negero tai nesvarbu ar cezaris ar natūralus gimdymas...
Beje skausmo bijau kaip nežinau kas ir taip tas penkias minutes antro gimdymo norėjau mirti tačiau pasirodžius vaikui visi skausmai baigės ir tiek. O kas sakė, kad Lietuvoje nededa vaiko ant mamos tik pagimdžius - sūnų visą nė nenuvalytą uždėjo iš karto man ant krūtinės ir taip paliko porai valandų - tuo metu mane patikrino ar viskas gerai ir paliko palatą, kad galėtume pasidžiaugti su vyru nauju šeimos nariu.

Galbūt man paprasčiausiai pasisekė...Bet pirmą vaiką vis tiek patarčiau pabandyt pačioms, o paskui žinoma pirmyn jei tik norit su antru cezario - bent kartą pajusit kas yra tas gimdymas, kad ir su nuskausminimais tačiau prisiminimai geri/ar blogi yra unikalūs ir paties savęs verti..o skausmas užsimiršta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pellagija @ 2010 07 13, 19:49)
Tas ir yra, kad dauguma patarineja remdamiesi savo gera patirtimi. Taciau kaip besilaukianciai moteriai priimti sprendima, juk nera jokiu garantiju, kad naturaliai viskas bus gerai, kai pilnas forumas blogu patirciu? Del cezario blogu patirciu zenkliai maziau, ir apsiriboja tokiais dalykais kaip negalejau juoktis, atsistot sunku, buvo silpna viena diena...Nu palyginus man tai atrodo smulkmenos.  Delioju as delioju tuos pliusus minusus, ir man matosi, kad Cezaris geriau. Aisku, galvociau kitaip, jei kas garantuotu, kad naturaliai pagimdysiu sklandziai ir viskas bus puiku. O to garantuot niekas negali.

Sima_kaj - linkiu Tau kuo greiciau pasveikti, atsitiesti ir pamirsti sia skaudzia patirti. Laikas istrins atsiminimus, gal galvok apie tai, kad vaikelis sveikas, ir tai jau labai labai daug  4u.gif

O sėkmingą, be komplikacijų cezario pjūvio operaciją, manai gali?

Cezario pjūvio, kaip pasirenkamo vaiko gimimo būdo, šalininkėms pasiskaitymui http://www.technolog...g...is-8161&l=2
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lašelis Liūdnas: 13 liepos 2010 - 21:20
QUOTE(rasiux- @ 2010 07 13, 21:47)
O pati niekada nesirinkčiau jokios operacijos, ypač galvodama apie savo vaiką, kuriam be jokio reikalo tenka gauti didžiulę dozę chemijos.

Tikrai nervina tokie is pirsto lauzti gasdinimai. "Didziule doze chemijos" ir pan........Yra faktai, kad nedaro poveikio vaisiui nei spinaline, nei epidurine nejautra. Elementariu ziniu yra pilna internete, pasiskaitykite ir negasdinkite be reikalo nestukiu. pvz http://www.patariu.l...ymo-analgezija/

Papildyta:
QUOTE(Lašelis Liūdnas @ 2010 07 13, 22:20)
O sėkmingą, be komplikacijų cezario pjūvio operaciją, manai gali?

Cezario pjūvio, kaip pasirenkamo vaiko gimimo būdo, šalininkėms pasiskaitymui http://www.technolog...g...is-8161&l=2

Tikrai zinau, kad ir Cezario operacijos 100 proc sekmes negali garantuoti- todel ir rasau, kad delioju pliusus minusus, ir kol kas zymiai daugiau pliusu turi cezaris. Kitoms salygoms esant toms pacioms smile.gif

Del straipsnio- tai per daug ten visko "manoma" ir spejama". Imtis 37 vaikai, ir be to po 3-5 dienu tie leukocitai issilygino ir cezariukams. Kas ismano tyrimu teorija, zino, kad statistiskai tokia imtis nepatikima. Be to, daug lengviau padaryti analize, kiek serganciu astma, diabetu ir veziu pagimdyti naturaliai ir kiek cezariu, ir paziuret, ar yra rysys. Kadangi tokio rysio rast nepavyksta, tai ir daro tokius visuomenei sunkius suprantamus tyrimus su kazkokiom genu mutacijom ir bambagysliu krauju... Dar jei pasidometume, kas finansavo, turbut idomybiu rastume, nes daznai rezultatai atitinka finansuotojo rezultatu pageidavimus... nu neitikina manes tokie tyrimai...

Papildyta:
QUOTE(Jersey @ 2010 07 13, 22:15)
Ir nereikia pasakot, kad tai darytumėt dėl vaiko -  nu rimtai, juk pirmiausia visa tai dėl savęs  4u.gif

Labai nekorektiska taip rasyt, galima suprast, ale mano kudikelis man nusispjaut? As tiek prisiskaiciau ir lietuviskai, ir angliskai apie gimdymus ir operacijas, kad esu 100 proc. tikra, kad vaikuciui Cezaris saugiau. Be abejo, rupinuosi ir savimi, taciau jei zinociau, kad vaikui cezaris didesne rizika- tai tikrai zenkliai itakotu mano pasirinkima.

As Jus sveikinu, kad Jums puikiai viskas pavyko, nuosirdziai. Jums tikrai pasiseke. Aukit sveiki ir laimingi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pellagija @ 2010 07 13, 21:37)
Tikrai nervina tokie is pirsto lauzti gasdinimai. "Didziule doze chemijos" ir pan........Yra faktai, kad nedaro poveikio vaisiui nei spinaline, nei epidurine nejautra. Elementariu ziniu yra pilna internete, pasiskaitykite ir negasdinkite be reikalo nestukiu. pvz http://www.patariu.l...ymo-analgezija/

Papildyta:
Tikrai zinau, kad ir Cezario operacijos 100 proc sekmes negali garantuoti- todel ir rasau, kad delioju pliusus minusus, ir kol kas zymiai daugiau pliusu turi cezaris. Kitoms salygoms esant toms pacioms  smile.gif

Del straipsnio- tai per daug ten visko "manoma" ir spejama". Imtis 37 vaikai, ir be to po 3-5 dienu tie leukocitai issilygino ir cezariukams. Kas ismano tyrimu teorija, zino, kad statistiskai tokia imtis nepatikima. Be to, daug lengviau padaryti analize, kiek serganciu astma, diabetu ir veziu pagimdyti naturaliai ir kiek cezariu, ir paziuret, ar yra rysys.  Kadangi tokio rysio rast nepavyksta, tai ir daro tokius visuomenei sunkius suprantamus tyrimus su kazkokiom genu mutacijom ir bambagysliu krauju... Dar jei pasidometume, kas finansavo, turbut idomybiu rastume, nes daznai rezultatai atitinka finansuotojo rezultatu pageidavimus... nu neitikina manes tokie tyrimai...

Na, nieko čia nepadarysi - naujo žmogaus atvedimas visais atvejais rizikingas ir kokias pasėkmes turės vienokie ar kitokie sprendimai konkrečiu atveju, sunku numatyt iš anksto. Deja. Tikimybė, kad kažkas negero atsitiks vienodai didelė bet kokį gimdymo būdą pasirinkus, kaip ir tikimybė, kad viskas bus gerai. laimei, šiais laikais sėkmingų gimdymų procentas smarkiai didesnis, nei nesėkmingų.
Straipsnis... taip... gal ir paviršutiniškas, bet verčia susimąstyt apie tai, kiek daug mes dar nežinom.
Papildyta:
Beje, Pellagija, kažką gal praleidau, bet kodėl manai, kad tavo vaikui saugiau gimt cezario pagalba?
Atsakyti
QUOTE(Pellagija @ 2010 07 13, 15:43)
Labai nekorektiska taip rasyt, galima suprast, ale mano kudikelis man nusispjaut? As tiek prisiskaiciau ir lietuviskai, ir angliskai apie gimdymus ir operacijas, kad esu 100 proc. tikra, kad vaikuciui Cezaris saugiau. Be abejo, rupinuosi ir savimi, taciau jei zinociau, kad vaikui cezaris didesne rizika- tai tikrai zenkliai itakotu mano pasirinkima.

As Jus sveikinu, kad Jums puikiai viskas pavyko, nuosirdziai. Jums tikrai pasiseke. Aukit sveiki ir laimingi  4u.gif

Kad cezaris saugiau sutinku, tačiau ar jis sveikiau mamai ir vaikui? Atleiskit jei nuskambėjo nekorektiškai, tačiau rimtai, jeigu tai pirmas gimdymas - sunku suprast tokį pasirinkimą (todėl ir rašiau iš savo varpinės - mano akimis žiūrint toks pasirinkimas yra paprasčiausia gimdymo baimė)...Mano sesuo turėjo du planinius cezarius - ji jais patenkinta, tačiau jei būtų galėjusi rinktis - rinktūsi natūralų beje su antru iki pat galo galvojo ir ji ir gydytojai, kad galės bandyti pagimdyti pati, tačiau po pirmojo gimdymo (cezariu) praėjus 4,5 metų gimdos siūlė, nors ir buvo gerai ir geros gydytojos susiūta neatlaikė, paskutinėmis dienomis pradėjo kraujuoti ir nieks jai bandyt neleido. Taigi matos ir po cezario būna bėdų. Kita vertus juk yra randai - randas ant gimdos, kuris laikui bėgant nežinia kaip "pasisuks" todėl ir manau, kad verta bandyt pačiai. Po natūralaus gimdmo gaėsit darytis cezarį, po cezario, jei kartais panorėtumėt natūraliai gimdyt gali jau nebebūt galimybės 4u.gif
Ačiū už palinkėjimus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jersey: 13 liepos 2010 - 21:55
QUOTE(Sima_kaj @ 2010 07 13, 15:24)
Sveikos. Nezinau ar mano patirtis kuom nors pades, gal sukels kitu forumieciu nepasitenkinima, bet issakysiu savo nuomone.
Gimdziau antra karta.Ilgai nesikankinau, gimdymas buvo zaibiskas. Kaklelis daresi labai greitai ir po dvieju valandu turejau suneli 3960g. Po gimdymo prasidejo smarkus kraujavimas del neatsidalinusiu membranu- jas isplese gyditojas rankomis. Plysau, nustatytas antro laipsnio plysimas. Siuvinejo 40 min. Jauciau kiekviena adatos smygi.
Praejo penkios savaites, as vis dar negaliu atsisesti. Skauda tarpviete. Su kiekviena diena vis stipreja mintis, kad bus reikaliga dar viena operacija- tarpvietes persiuvimo. Del blogo susivimo negaliu deveti kelniu. Dirbu fizini darba ir laisvas judejimas man labai reikalingas.
Dabar verkiu, kad leidausi perkalbama. Kad nusileidau ir nesidariau cezario. Kodel niekas neakcentuoja, kad naturaliai gimdanti moteris pasiryzta didelei rizikai tureti kirpimus, plysimus, psichologines traumas. Kodel niekas neakcentuoja apie gimdos ir kaklelio ismukimus,maksties isplatejimus? Pasakojamos pasakos apie Kegelio pratimus, tarpvietes masazus ir t.t. Nesamone. Jie niekada neapsaugos jusu ir nesugrazins i pradine padeti jusu organu. Vien tai, kad po cezario lengviau priziureti zaizda, isvengti ifekcijos, siuliu isirimo duoda pliusa.
As gimdziau Airijoje. Palatoje po gimdymo buvome 4, trys po cezario ir as viena, po naturalaus gimdymo. Visos, kurios po cezario, galejo sedeti ir dziaugtis savo mazyliais, o as, po NATURALAUS suplesimo 12 valandu gulejau su kateteriu. Paciai pasiimt mazyli buvo didelis isbandymas, reikalaujantis asaru.Vos vos issirisdavau is lovos. Tuo metu, kai kitos dziaugesi lankytojais ir juokavo, as negalejau pramerkt is nuovargio akiu, nes NATURALIAI netekau daug kraujo.
Kazkur skaiciau, kad cezario pagalba ateinantis mazylis veliau gali stigti pasitikejimo savimi. Nemanau, kad sitai turi kokios nors itakos. Auklejimas ir asmenybes sufomavimas lems mazylio gyvenima, o ne kokiu budu i ji jis ateina. Kodel niekas nedaro tyrimu kaip gyvena moterys suzalotos NATURALIU GIMDYMU. Juk tai stipriai paveikia ne tik ju, partneriu, bet ir visa seima.
Kiekviena turi galimybe rinktis kaip gimdyti, bet manau, kad NATURALUS GIMDYMAS perdaug idealizuojamas ir pamirstama pati moteris. Juk jos gyvenimas neuzsibaigia naujos givybes atvedimu i pasauli. 
Jei galeciau atsukti laika, nepasiduociau perkalbejimams ir tikrai rinkciausi tik cezario operacija.

Labutis
Tavo vietoj ne kaltinciau pati gimdyma, o ieskociau priezasciu, kodel tai ivyko butent taip g.gif. Kas issauke staigu gimdyma? Gal buvai skatinama? Kokia buvo gimdymo padetis? Gulejai? Gal kas stovejo virs galvos ir sauke "push push push". Kai jautei deginanti skausma, ar bandei truputi sustabdyti stumima - truputi nestumti ir poto stumti po truputi labai atsargiai? Kiek pastumimu buvo per viena saremi - vienas super ilgas kuo greiciau, ar keli po biski?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 13 liepos 2010 - 22:08
QUOTE(Lašelis Liūdnas @ 2010 07 13, 22:49)
Beje, Pellagija, kažką gal praleidau, bet kodėl manai, kad tavo vaikui saugiau gimt cezario pagalba?

Na ka, atsiverciu uzrasus smile.gif

Tiesiog turiu duomenis, kad vienintele cezario rizika vaikui yra ipjovimai skalpeliu- atsitinka 2% visu cezariu, ir tai dazniausiai ekstriniu del skubos plius del to, kad pries operacija chirurgas nepasiziuri arba klaidingai nustato kudikio padeti gimdoje. Didzioji dalis tu atsitikusiu ipjovimu ir negilus nedarantys zalos ir greitai uzgijantys.

Tuo tarpu naturaliam gimdyme- 20% visu cerebriniu paralyziu yra del gimdymo traumos; naturaliu taku gimdant vaikelis labai smarkiai spaudziamas; ir yra rizika del nervu pazeidimo veido, petuku, rankos srityse; tiesa, dazniausiai nuo to isgyjama, atsistato; jei jis uztringa gimdymo kanale, traukiamas replemis- galimas neisgydomas veido nervo pazeidimas; dar ir dabar labai dazni lietuvoje raktikaulio luziai- "paguoda" kad jie greit sugyja; per saremius vaikui nutruksta deguonies tiekimas, o jei gimdymas skatinamas, vaikeliui tos deguonies gali but per mazai - cia is neirodytu sferos, bet logiskai skambantis.

Tai tokie esminiai dalykai, plius kaip rasiau tie matomi pamele gime kudikeliai, su kraujosruvom, su nubrozdinimais, na nezinau, man tai neatrodo gerai...
Atsakyti
Su kraujosrūvom tai ta prasme homengeomom (gandro žnybiais)? Jei taip tai paprieštarausiu, mano sesers abu vaikučiai turi po tokią - jie gimė po cezario, mano abu be tokių ir gimė natūraliai g.gif Šiaip gydytojai sako, kad jos susiformuoja pradėjus vystytis vaiko kraujotakai, kas paprastai būna pirmaisiais vaisiaus mėnesiais ir su gimdymu nesusiję g.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jersey: 13 liepos 2010 - 22:22
[quote=Jersey,2010 07 13, 23:21]
Su kraujosrūvom tai ta prasme homengeomom (gandro žnybiais)? Jei taip tai paprieštarausiu, mano sesers abu vaikučiai turi po tokią - jie gimė po cezario, mano abu be tokių ir gimė natūraliai g.gif Šiaip gydytojai sako, kad jos susiformuoja pradėjus vystytis vaiko kraujotakai, kas paprastai būna pirmaisiais vaisiaus mėnesiais ir su gimdymu nesusiję g.gif
[/quote

Labai idomu ... Niekur apie tai neteko skaityt, pasidomesiu :-)
Atsakyti