Įkraunama...
Įkraunama...

TAUPYMO YPATUMAI, 4 tema

QUOTE(Tisan @ 2009 02 22, 16:53)
nepasens,jei pirkdama ziuresi i galiojimo data ir rinksies ta kuris galioja ilgiau,as visada taip renkuosi ir piena ir surelius ir kitus maisto produktus,o duona galima laikyti saldytuve,tada greit nesudziuna ir nepelyja  mirksiukas.gif
stengiuos taip pat prekintis tik karta savaiteje,na pasitaiko,kad kazko pritrukstam,kad ir to paties pieno,tada svarbu nuejus pieno i parde, neprisipirkti visokiu kitokiu shudalaku,bet tai cia svarbu is anksto save nuteikti,kad pirksi tik piena ir nieko daugiau  smile.gif

Ziuriu i datas, bet sureliu nerandu, kad perkant galiotu dar savaite, na, 4 dienos buna, bet daugiau nelabai... ax.gif O kadangi vistiek einu iki turgelio pieno produktu, tai duona irgi perku 2 kartus, man skaniau sviezia, nei is saldytuvo. O ka apie mano islaidas manote- noriu patarimu- 900Lt 4 asmenu seimai- kaip kitos isleidziate? g.gif
Atsakyti
manasis, (jau pradeda ryškėti jo kurdingo babkes pirmojo mėnesio apmatai) mieste jau pravalgė apie 350 lt, ot sugebėjimai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vilijadab @ 2009 02 23, 09:48)
O ka apie mano islaidas manote- noriu patarimu- 900Lt 4 asmenu seimai- kaip kitos isleidziate? g.gif

Man atrodo labai netgi normaliai - mes trise pravalgom apie 800 per mėnesį, tiesa, mano dukros jau valgo daugiau už mane biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2009 02 23, 11:10)
Aha, jei aš saviškėms taip pasakyčiau - nueitų be problemų, sakau gi - kelios pardės už 5 min. kelio... doh.gif
Nors šiaip be reikalo kaip ir nevaikštau, perku kasdien, bet nedideliais kiekiais, didesnis apsipirkimas būna savaitgalį, kai darau rimtesnius pietus kelioms dienoms. O šiandien - diena be parduotuvės smile.gif

Maniskes irgi nupedintu, kad ir toli butu lotuliukas.gif Todel nesiulau bigsmile.gif
Siaip ir as siandien praleisiu "diena be parduotuves" thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Miaška @ 2009 02 23, 11:57)
Man atrodo labai netgi normaliai - mes trise pravalgom apie 800 per mėnesį, tiesa, mano dukros jau valgo daugiau už mane biggrin.gif

Na, tiesiog jau nezinau kame taupyti, nes perku tikrai pasirinkdama produktus, labai nemazai pieno gaminiams iseina, nes seima daug sureliu, jogurtu, ivairiu suriu valgo... Pradejome tankiai varskes zagarelius namie kepti, kad sausainiu prie kavos maziau pirkti... Na, kai tapau gruodi bedarbe, tai smarkiai stengiuosi neislaidauti. Rubus nesiojame su vyru is atsargu (gerai, kad ju yra), tik merginom tenka pirkti, nes isauga... doh.gif
Joooo, mano paneles irgi apetitu nesiskundzia lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vilijadab @ 2009 02 23, 10:02)
Na, tiesiog jau nezinau kame taupyti, nes perku tikrai pasirinkdama produktus, labai nemazai pieno gaminiams iseina, nes seima daug sureliu, jogurtu, ivairiu suriu valgo... Pradejome tankiai varskes zagarelius namie kepti, kad sausainiu prie kavos maziau pirkti... Na, kai tapau gruodi bedarbe, tai smarkiai stengiuosi neislaidauti. Rubus nesiojame su vyru is atsargu (gerai, kad ju yra), tik merginom tenka pirkti, nes isauga... doh.gif

Maniškiai irgi labai sūriniai,daug ant olandiškų sūrių,sūrelių išeina,dar savo nelaimei prisipratinau pelėsinius sūrius valgyt,tai dabar nori ir paskanauti savaitgaliais (stengiuosi savaitgaliui nupirkti gabaliuką ir alyvuogių dėžutę blush2.gif ).Kažkada sau pasiskaičiavau kam išeina pinigai daugiausiai,maniau ,kad maniškiai mėsiniai,tai mėsai bus išlaidos didelės.Bet pasirodo pieno produktams ir daržovėms su vaisiais,nes visada pakaitom perku obuolius,bananus,kivi.Nelaikysi ,jei yra galimybės vaiko be vaisiaus,juo labiau augančius organizmus. O su pinigais,kai pasidarė striuka pradėjau pati daug iš mamyčių nusižiūrėjus daryti.Tai kepeninę,tai sūrį desertinį(šitam nemaži pinigai išeidavo doh.gif ),šaltieną verdu,dešreles patys darom ir šaldom,kad paskui darbo dieną būtų paprasčiau.Ir kiekvieną savaitgalį kažką pati kepu,jau baigiu ir išsisemti,nes receptų norisi nebrangių ir kad skalsu būtų blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2009 02 23, 12:17)
Maniškiai irgi labai sūriniai,daug ant olandiškų sūrių,sūrelių išeina,dar savo nelaimei prisipratinau pelėsinius sūrius valgyt,tai dabar nori ir paskanauti savaitgaliais (stengiuosi savaitgaliui nupirkti gabaliuką ir alyvuogių dėžutę blush2.gif ).Kažkada sau pasiskaičiavau kam išeina pinigai daugiausiai,maniau ,kad maniškiai mėsiniai,tai mėsai bus išlaidos didelės.Bet pasirodo pieno produktams ir daržovėms su vaisiais,nes visada pakaitom perku obuolius,bananus,kivi.Nelaikysi ,jei yra galimybės vaiko be vaisiaus,juo labiau augančius organizmus. O su pinigais,kai pasidarė striuka pradėjau pati daug iš mamyčių nusižiūrėjus daryti.Tai kepeninę,tai sūrį desertinį(šitam nemaži pinigai išeidavo doh.gif ),šaltieną verdu,dešreles patys darom ir šaldom,kad paskui darbo dieną būtų paprasčiau.Ir kiekvieną savaitgalį kažką pati kepu,jau baigiu ir išsisemti,nes receptų norisi nebrangių ir kad skalsu būtų blush2.gif

Joooo, ir as beveik issisemiau doh.gif Pradejau vartyti senas (dar turiu 1958m leidimo) valgiu gaminimo knygas blush2.gif Pati neesu valgiu gaminimo myletoja, bet tenka kazkaip suktis... g.gif
Zinai, ziuriu as tas vireju kovas per tv3 ir pikta darosi- gamina egzotika. O kodel nepalenktyniavus, kas nepagamins pigesnio, skanesnio ir sveiko patiekalo? Gal reikia uzsukti i tv3 puslapi ir pasiulyti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(vilijadab @ 2009 02 23, 10:26)
Joooo, ir as beveik issisemiau doh.gif  Pradejau vartyti senas (dar turiu 1958m leidimo) valgiu gaminimo knygas blush2.gif  Pati neesu valgiu gaminimo myletoja, bet tenka kazkaip suktis... g.gif
Zinai, ziuriu as tas vireju kovas per tv3 ir pikta darosi- gamina egzotika. O kodel nepalenktyniavus, kas nepagamins pigesnio, skanesnio ir sveiko patiekalo? Gal reikia uzsukti i tv3 puslapi ir pasiulyti? g.gif

mano panos kai žiūri,tai vis sako,mama ir tu gali taip padaryti,nes visai nebrangiai,o kad ten porcijos kaina ir dar tokios miniatiūrinės doh.gif
Šiaip šį mėn. įtilpau į 600 lt maistui,rekordas savotiškai blush2.gif O iš kitos pusės tai taip nusibodo su viskuo terliotis toje virtuvėje,laiko užima max,ypač,kai eini į darbą visą dieną,o būna ir ilgiau.Nami atrodo tik darau valgyt,plaunu indus ir grindis kasdien(dėl šuns būtina),vakare vos iki lovos nueinu,apie skaitymą ar mezgimą savo malonumui nėr ką kalbėt schmoll.gif .Bet iš kitos pusės sutaupom pramogom,galim nuvažiuot kažkur,į teatrą ar kiną vaikams nupirkti bilietus ax.gif .Kai pagalvoji,pinigai išliko tie patys,atlyginimas nesumažėjo(vyro gana neblogas visgi), o niekaip neišsisuku su pinigais po naujų metų doh.gif
O maniškiai lakpnoja pilna burna ir prašo dar,nors kai iš parduotuvės pirkdvom,tai taip nevalgė schmoll.gif ir žymiai ilgiau užtekdavo.Per Velykas tortą pirkau,tai valgėm visas šventes ir dar liko,o Kalėdom kepiau tris namie ir dar nemažus,neliko nė lašo į darbą nunešt paragauti blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bjaurybe: 23 vasario 2009 - 10:45
QUOTE(bjaurybe @ 2009 02 23, 12:43)
mano panos kai žiūri,tai vis sako,mama ir tu gali taip padaryti,nes visai nebrangiai,o kad ten porcijos kaina ir dar tokios miniatiūrinės doh.gif
Šiaip šį mėn. įtilpau į 600 lt maistui,rekordas savotiškai blush2.gif O iš kitos pusės tai taip nusibodo su viskuo terliotis toje virtuvėje,laiko užima max,ypač,kai eini į darbą visą dieną,o būna ir ilgiau.Nami atrodo tik darau valgyt,plaunu indus ir grindis kasdien(dėl šuns būtina),vakare vos iki lovos nueinu,apie skaitymą ar mezgimą savo malonumui nėr ką kalbėt schmoll.gif .Bet iš kitos pusės sutaupom pramogom,galim nuvažiuot kažkur,į teatrą ar kiną vaikams nupirkti bilietus ax.gif .Kai pagalvoji,pinigai išliko tie patys,atlyginimas nesumažėjo(vyro gana neblogas visgi), o niekaip neišsisuku su pinigais po naujų metų doh.gif
O maniškiai lakpnoja pilna burna ir prašo dar,nors kai iš parduotuvės pirkdvom,tai taip nevalgė schmoll.gif  ir žymiai ilgiau užtekdavo.Per Velykas tortą pirkau,tai valgėm visas šventes ir dar liko,o Kalėdom kepiau tris namie ir dar nemažus,neliko nė lašo į darbą nunešt paragauti blink.gif

Uau, tikrai saunuole, kad i tokia suma tilpai.... Kad man taip...
Zinau, tvarka ir valgio darymas sueda visa laika... As nuo gruodzio vidurio bedarbe (kovo vidury pradesiu, radau)..., tai galvojau namie busiu, tai ir knyga paskaitysiu, ir pamegziu ir t.t Kur Tau!- turime 12 dedekliu vistu, 2 sunis, 1 katina, gyvename soduose, kurenu peciu. Tai visa uki apeiti uztrunka, beveik 3 aukstu namuka sutvarkyti, na ir virtuve... Tai dar sausi prie kompo puse dienos praleisdavau, kai darbo ieskojau, ir laiko nelikdavo. Tai suprantu Tave, kad vos iki lovos nueini, kai dar ir i darba reikia... O su algom tai pas mus ne kas- turime sodo paskola 1500Lt kas menesi, vyrui sumazino 40 proc alga, o as radau nauja darba su perpus mazesne alga. Jei anksciau musu pajamos buvo 5000-6000Lt, tai dabar nei 3000 nesurenkame... Ai, bet dejuojant nepalengves... Kaip nors isgyvensime drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2009 02 23, 10:57)

Dar mėnuo nesibaigė- pas mus maistui jau 650 lt , bet šį mėnesį savitę sirgom visi- valgėm labai mažai, ir dukra 10 dienų gulėjo ligoninėj, nevalgė namuose, na kažakaip daug unsure.gif Nors gaminu namuose, valgom tik namuose..... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(aige @ 2009 02 23, 12:55)
Dar mėnuo nesibaigė- pas mus maistui jau 650 lt , bet šį mėnesį savitę sirgom visi- valgėm labai mažai, ir dukra 10  dienų gulėjo ligoninėj, nevalgė namuose, na kažakaip daug  unsure.gif  Nors gaminu namuose, valgom tik namuose..... unsure.gif

Net juokas sueme- pas mane irgi siai dienai 650Lt, bet i sia suma ieina ir mazosios gimtadienis (teko 2 balius daryti del sveciu gausos), tai gal ir neblogos islaidos... Vienam baliui torta dariau, kitam pirkau blush2.gif Na ir visokie valgiai- vieniems sveciams kepiau krabu lazdeles tesloj, kitiems (rinkosi darbo diena) teko rimtus pietus (ar vakariene, nezinau) daryti- vistienos krutnele kepiau... Eina sau tie vaiku gimtadieniai... doh.gif
Atsakyti
Na dar pridursiu , kad jokių pagalbų iš kaimo ar kur kitur negaunam. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aige @ 2009 02 23, 13:11)
Na dar pridursiu , kad jokių pagalbų iš kaimo ar kur kitur negaunam. smile.gif

Mes irgi nieko negaunam... Tenka patiems suktis... ax.gif
Atsakyti