Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymo planas

Jau esamos ir būsymos mamulytės nestuke.gif , ar rašėtės gimdymo planą. Ir kaip su juo supažindinote gimdyme dalyvavusius medikus?
Atsakyti
Stai cia yra gimdymo plano aprasymas ir du pavyzdziai.
http://www.supermama...dymoplanas.html
Ten yra ir mano gimdymo plano pavyzdys. Labai dziaugiuosi kad ji sudariau, nes jis isreiske visus mano norus ir pageidavimus.
Su akusere apie visa gimdyma kalbejau gal menesi iki gimdymo, tada ir ispejau kad bus toks planas, pasakiau kas ten bus parasyta ir koki emano pageidavimai. O pati plana atsinesiau jau i gimdyma
Atsakyti
man tai idomu, kaip pas mus reaguoja i tuos planus, jei nesi is anksto susitares ir aptares jo su gydytoju - jauciu, labai greitai planelis atsiduria siuksliadezej...
Atsakyti
Auges, as naudojausi tavo gimdymo planu ir dar draugei parekomendavau rolleyes.gif
Atsakyti
Kai ejau susitikti pirma karta su akusere, kai ziurinejom gimdyklas, ir supratau kad butent su sia akusre gimdysiu, pasakiau kad turiu kelis pageidavimus, kad esu lankiusi tokia nesciuju mokykla, esu pasirasius gimdymo plana, ar imanoma laikytis mano pageidavimu. Akusere ji perzvelge, perskaite, liepe atsinest tiesiai i gimdyma. Kai atvaziavau gimdyt, liepe padet ant palanges (matyt jau vieta pastovi yra tam dalykui laugh.gif ), kai atejo gydytoja manes apziuret, akusere jai parode kur galima pasiskaityt neklausinejus manes perdaug, nes tuo metu gulejau vonioj, gydytoja perskaite, kelias pastabeles dave apie tai kad negalesiu eit issimaudyt iskarto po gimdymo kaip tas buvo parasyta gimdymo plane, kad turesiu pagulet kelias valandas pries atsikeliant, ir sake dar kazka, dabar neatsimenu, bet daugiau priestaravimu jokiu nebuvo. Ka su manim dare viska pasakojo, atsiklausdavo pries darant, leido buti ir vonioj, ir zmoniu gimdykloj kartais visai nebuvo isskyrus mane laugh.gif (cia jau persistengiau, gerai kad uzejus kazkokia slauge buvo, atnese paluciu svariu, tai pakviete gydytoja laugh.gif nes jau visai gimdziau, o vyro tuomet nebuvo laugh.gif , zodziu, buciau pagimdzius visai viena, jei ne ta slauge thumbup.gif ), tik va dar vienas dalykas, biski ikirpo mane (as manau kad veltui, nors ka ten gali zinot), o toliau jau plysau nemazai, na cia irgi is kitos operos, neissaugojo tarpvietes kaip norejau, bet ga ir negalejo, cia irgi jokiu priekaistu neturiu, tik sakiau i kita gimdymo plana rasysu punkta kad siuvant tarpviete ne tik nuskausmintu, o visai uzmigdytu biggrin.gif po pilna narkoze
Atsakyti
Auges, norejau pasiteirauti del vieno punkto: Pageidauju akusheres patronazho i namus. Kaip suprasti? Juk namuose lanko vietine gydytoja.
Atsakyti
Kai lankiau Semetos kursus, (pagal ji as ta gimdymo plana ir rasiau), jis pasakojo kaip kaikuriose salyse akuseres kurios priziurejo nescaja, gimdyve, veliau lankosi jaunos mamos namuose kuri laika, padeda jai su visais buities darbais ir vaikiuko prieziura. Siaip tai, kiek dabar prisimenu, tai buvo net ne pasakojimas, o filmukas kazkoks. Ateina moteriske pas jauna seima is ryto i namus, padaro mamai arbatos, paduoda vaikiuka kad pamaitintu, parodo kaip geriau maitint, pasirupina ir mama ir vaikiuku, padeda kazkokius namu darbus nudirbt. g.gif
Tai jis (Semeta)visoms jo kursus lankancioms moteriskems pataria tiesiog "profilaktiskai" irasyt ta punkta i gimdymo plana, su ta mintim kad kadaise ateity gali but toks atvejis kad visiskai netycia, pasiskaite pankamai daug gimdymo planu, susimastys ir gal but sukurs tokia paslauga. Taip siuo metu ateina apylinkes slauge kai gryzti is gimdymo namu, taciau ta slauge pasirupina tik vaikiuku, o ne mamyte ir jos buitimi.
Atsakyti
Auges, sorry, as be piktu minciu - is smalsumo. Man atrodo, kad visi tie plane surasyti dalykai yra naturalus arba priklauso nuo gimdymo eigos ir gimdyklos galimybiu.

Juk ir turetu stengtis issaugoti tarpviete, nepriklausomai nuo to, kas parasyta plane... Naturalu, kad neturi buti pasaliniu... Nors man turbut dzin - netrukdytu, galetu ir studentu visas burys stoveti, jei ka. Naturalu, kad jei gimdyve samoninga, jai viskas paaiskinama - bent jau man viska smulkiai aiskino ir klause mano nuomones, pvz., ar kirpti vandenu maisa ir kt. O tai ka, gali siuti tarpviete BE NUSKAUSMINIMO????? Jei taip, SAUDYT TOKIUS SIUVEJUS. Beje, manes niekas net neklause, noriu vaiko palatoj, ar ne, xi xi xi. Jei vaikas sveikas, net ir prasant neisnestu.

Kai kurie dalykai priklauso nuo savijautos tuo momentu, ju nenuspesi is anksto - pvz., kai pirmasyk gimziau ir lasino i vena skatinamuosius, nenorejau nei biskio judeti - tik guleti. Ir padeti siule pasirinkti, ir tupeti, bet patogiausia pasirode man toji iprasta padetis ant kedes. Jei trecia gimdysiu, gal ir isiversiu i vonia is smalsumo, bet kazin - jau tokia mano fiziologija, kai neskauda - tai neskauda, o kai pradeda nuo kokiu 8 cm, nebesinori jokiu voniu, kamuoliu ir pan.

Tai cia tik toks pasvarstymas, kad nelabai tas planas reikalingas. Nu gal antram, treciam, kai jau viskas zinoma - bet tada nera reikalo rasyti, juk galvoje viskas, pasakyti galima. O jei jau neteksi samone, tai tikrai niekas i plana nebeziures.

Miau
Atsakyti
Mew, va matai tau tas yra naturalu ir suprantama, o kai kuriems gydytojams tai vis dar "issigalvojimai" ir "bereikalingi ismyslai" rolleyes.gif
Deja
Dabar pagalvokim: ar siuvant tarpviete tas nuskausminimas (net ir numatytas gimdymo plane wink.gif ) yra pakankamas laugh.gif , man kai siuvo (su nuskausminimu, kaip sake kad stipriausia kiek turejo suleido) tai patikek manim, buciau gimdzius ir gimdzius kas antra diena be nuskausminimo, tik kad daugiau nesiutu huh.gif , brrr, fui, net baisu iki siol prisimint.
Dabar neskaitysiu savo gimdymo plano, nebepamenu kas ten tiksliai irasyta. Be to gimdymo planas yra rekomendacinio pobudzio, o ne privalomas visiems. Jei jis tau nereikalingas, valio nereikia jo rasyti ir gadinti popieriu, man jis buvo labai reikalingas, gal del to kad pati pasijusciau geriau, labiau pasitikeciau savimi ir savo akusere.
Pora punktu:
Man buvo labai svarbu kad per gimdyma butu kuo maziau zmoniu gimdykloj. Kodel? Todel kad turiu siokiu tokiu kompleksu, ir del ju nenoreciau kad mane kas nors is pasaliniu, kuriuos kita diena galiu sutikti gatvej pamatytu tokia kokia as buvau per gimdyma... wink.gif As buvau grazi ir pasiruosusi viskam, taciau buvo kai kas, labai intymaus, tokio intymaus kad tame dalyvavo tik as, mano vyras ir niekas daugiau, niekas, taip pat kaip mes pradejom musu Karoliuka, taip pat mes norejom ir ja pasitikt, ir studentu burys, ar gydytoja - ginekologe, gydyotja-neonataloge, akusere, slauge, valytoja ir siaip prijaucianti kompanija bendraminciu butu mums labai sutrukdzius (apie musu pojucius atrodo rasiau jau savo gimdymo istorijoj, nepamenu) pasijusti taip kaip mes to buvom verti.
Cia del vienumos.
Del nuskausminimu: man is pradziu siule nospa, dar kazkokio bieso, kad primazint skausmus, nenorejau, pasakiau kad tai yra parasyta mano gimdymo plane ir kad tai yra nuspresta, jei kas nors pasikeistu as butinai jiems pranesiu... Juolabiau kad nemanau jog nospa butu padejus laugh.gif , o pries epidura buvau kategoriskai nusistacius
Del to kad po gimdymo neisnestu vaikelio... Deja dar yra ligoniniu kur vaikeli primygtinai siulo isnesti nakciai, kad mama pailsetu, as nenorejau net tokio klausimo, todel ta isanksto irasiau i savo gimdymo plana, man buvo nepriimtina kad vaikelis tiek laiko praleides su manim, butu atskirtas nuo manes is karto po atejimo i si pasauli.
Kas dar? Na del visu kitu dalyku: kaip tarpvietes issaugojimas... deja siandien dar daug kur gyvas tas dalykas kad geriau prakerpam moteriai tarpviete, nei veliau ji gal pati suplys, ir sunkiau bus siut ir visa kita... Todel ta irasydama as tiesiog velgi apsidraudziau...
Man pasirode ir ganetinai svarbus tokie dalykai kaip vyro buvimas salia visa laika, del spyginancios sviesos vaikui uzgimstant (ji buvo isjungta), del vaiko padejimo ant pilvo o ne isnesimo ji praust ir matuot, del virksteles nekirpimo kuri laika, kol ji dar pulsuoja, bei dar daugelio dalyku kurie isvardinti mano gimdymo plane.
Jei jie jums nesvarbus tai nekreipkit demesio, uzmirskit kad toks dalykas egzistuoja, ir kad jo gali prireikt.
Visos mes pagimdem ar su gimdymo planu, ar be jo. wink.gif
Atsiprasau uz gramatines klaidas, dabar jau pakankamai velu, ir postas labai jau ilgas, tingiu tikrint.
Labanakt.
Atsakyti
QUOTE (Eos @ 2004 06 04, 18:54)
Pageidauju akusheres patronazho i namus. Kaip suprasti? Juk namuose lanko vietine gydytoja.

Del patronazo. Kiek zinau, tai pavyzdziui, Olandijoje, po gimdymo tam tikra laika kiekviena diena i gimdyves namus prisistato padejeja. Tai jos uzduotis yra visaip kaip palengvinti ka tik gimdziusios moters buiti - ji gali nueiti i parduotuve supirkti maisto, sutvarkyti namus, padaryti valgyti, atsakineti i telefono skambucius (pvz., pasakyti, kad mamyte dabar uzsiemusi mazylio maitinimu smile.gif Be jos gimdyve lanko akusere, kuri priziurejo ja nestumo metu, ir kuri po gimdymo pamoko, kaip rupintis vaikeliu ir savim. Fainumas yra tame, kad tave lanko ta pati akusere, kuria tu jau pazisti nuo pat nestumo pradzios, o ne svetimas naujas zmogus... Aisku, topas butu, jei po gimdymo pas mane butu atejusi kokia nors "soc.darbuotoja", kuri tam tikra laika padetu rupintis buitimi. Aisku, visi pataria po gimdymo nesiimti ciustyti namu, taciau bardakas juose prideda papildoma stresa. Tai ir pasvajoju, kaip gerai butu tokia pagalba, ypac kai didelis nedarbas - va, galetu taip but idarbinta nemazai zmoniu, nors is kitos puses butu keista isisleisti i namus svetima zmogu. Vis delto, kaip gera pasvajoti... smile.gif
Atsakyti
Sveikos, mergytės,

pasiskaičiau šiandien Delfi apie gimdimo planą. Supratau, kad galimybė pačiai pasirinkti kokiomis sąlygomis, kokioje aplinkoje, kokioje "kompanijoje" nori gimdyti yra puiku, bet... ar tai realu? g.gif

Gal kuri iš jūsų jau išbandė šią naujovę? Kaip reagavo jūsų gydytojas ar gimdymo namų personalas, kai pateikėtė jam savo pageidavimų sąrašėlį?

O gal tas gimdymo planas jau nebe naujovė? Gal tai turėtų būti toks pat įprastas dalykas, kaip nėščiųjų kursai?

P.S. jeigu ką, tai čia galima paskaityti, kas tas "gimdymo planas"

Gimdymo planas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Katusik: 01 rugpjūčio 2005 - 15:45
Aš tik už gimdymo planą, bent jau jį turėti galvoje, nebūtinai nešti ir rodyti, tačiau kai kurie punktai tikrai įgivendinami, be jokios gydytojų nuostabos smile.gif
Atsakyti