QUOTE(lote3 @ 2009 04 08, 17:36)
O as tai norejau jusu paklausti, kaip galima valgyti baklazana? kaip ji paruosti?
Troškinu su kitomis daržovėmis Zepteryje, be jokio vandenuko, tik savose sultyse.
Pirmiausia ant ghi sviesto šaukštelio pakepinu prieskonius ~1min, o po to suverčiu daržoves kokias turiu, stengiuosi niekad daugiau 4 rūšių nemaišyti. Baklažaną dedu paskiausiai.
Rašo, kad baklažanas valo žarnyną.
Manau, kad pas dėdę "Google" tikrai rasi receptų, kažkada mačiau ir delfyje, štai vieną nukopinau
Graikiškas apkepas
Baklažanas,
500g kiaulienos ir jautienos faršo,
2 skiltelės česnako,
svogūno galva,
raudonėlio, juodų pipirų,
rozmarino, druskos,
4 pomidorai,
200g fermentinio sūrio,
petražolių.
Baklažaną supjaustyti griežinėliais, pasūdyti ir truputį apkepinti alyvuogių aliejuje abi puses.
Į kiaulienos ir jautienos faršą sudėti susmulkintą česnaką, svogūną, įberti raudonėlio, juodųjų pipirų, rozmarino, druskos.
Pomidorus supjaustyti kubeliais. Fermentinį sūrį sutarkuoti. Visus šiuos ingridientus kepimo formoje dėti taip: baklažanas-faršas-pomidorai-sūris-balkažanas-faršas-pomodorai-sūris-baklažanai-sūris-susmulkintos petražolės.
Kepti 220 laipsnių karštumo orkaitėje 30min.