Įkraunama...
Įkraunama...

Lieknėjame "lengvu būdu"

šias Aleno knygas reik skaityt kaip bibliją. Kol skaitau būtent šią knygą, tikrai laikausi beveik visų nurodymų, na ir baigus skaityti dar kažkiek laiko prisižiūrau, o paskui pasimiršta ir vėl į rankas ir studijuoji. tik kažkaip vis su nauju skaitymu daugiau prieštaravimų jam randu... rolleyes.gif
Atsakyti
nebloga knygos logika - jums nieko nereikės atsisakyti, jokių maisto produktų, tai jokia dieta, valgykit viską, ką tik norit, ir lieknėsit! O vėliau paaiškėja, tai jau mėsos nevalgyk, tai jau pieno produktų, galų gale daržoves belieka lesti ir smagiai lieknėti..
Atsakyti
Kazkada pati sia tema uzvedziau, bet realiai as taip ir neuzsikabinau ilgam uz tokio valgymo. Gerai cia kazkas kaip apie biblija parase- manau, kad padetu perskaitymas, bet man butu nuobodu. Siaip iki siol kas liko is tos knygos mano gyvenime- tai, kad pastebejau, jog pienas man netinka, bet i kava isipilu, o stiklinemis nebegeriu. Nebenoriu sriubu- visiskai nebenoriu. Pastebejau, kad tai, ko labiausiai norisi yra sveika pagal sia knyga. Sunkiausi dalykai:
1. nesigilinu- noriu valgyti, ar ne, o valgau.
2. valgau tai, ko nenoriu (tai, ka gaminau pagal namiskiu norus, tai, ka buvo paprasciausia nusipirkti parduotuveje ir isalkus suvalgyti; tai, kas
irasyta meniu, o ne tai, apie ka svajoju).
3. Kad esu soti daznai pajuntu per velai.

Besikeicianti, "Salotu" turi tik 2/3 raciono buti- like 30 proc- grudai, pieno pr., mesa.
Is esmes tai juk knyga apie ka visi ir taip zino.
Atsakyti
QUOTE(Onora @ 2012 03 14, 22:37)
Besikeicianti, "Salotu" turi tik 2/3 raciono buti- like 30 proc- grudai, pieno pr., mesa.
Is esmes tai juk knyga apie ka visi ir taip zino.

Bet juk autorius mini, kad mėsos ir pieno produktų reikia atsisakyti VISAI?.. Ar aš kažką maišau?
Atsakyti
QUOTE(Besikeičianti @ 2012 03 14, 22:58)
Bet juk autorius mini, kad mėsos ir pieno produktų reikia atsisakyti VISAI?.. Ar aš kažką maišau?

as pati gal nelabai tiksliai prisimenu, bet jis kaip ir leidzia i tuos 30 proc., bet siulo nenoreti
Atsakyti
toje knygoje paslėpta mintis, kad turi tapti žaliavalgis!
jokiu būdu negalima visokios kilmės gyvulinio maisto (mėsa, pieno produktai, kiaušiniai, žuvis ir t.t.)
valgyti galima tik daržoves, vaisius, grudus, žoles (šviežias) riešutus - ir visa tai turi būti šviežia, nedžiovinta ir neduokdieve termiškai apdorota!
jeigu gale knygos jis siūlo net arbatą pakeisti - karštu vandeniu, apie kavą, šokoladą - vajej - negali būti jokių kalbų! nuodas didžiausias biggrin.gif

kas man iš šitos knygos liko?
pusryčiams visada valgau tik vaisius;
nevalgau pieno produktų - išskyrus greitinę ir sūrį (tiek varškės tiek fermentinį)
sriubų kažkaip niekada nemėgau...
nedarau salotų - valgau supjaustytas/suplėšytas dažoves be jokių padažų (prie mėsos ar žuvies)
negeriu arbatų biggrin.gif užtat išgeriu ~3l vandens per dieną
kavą geriu 1-2 puodeliai per dieną darbe (savaitgaliai 0 puodelių)
Atsakyti

QUOTE(Juxt @ 2012 03 15, 09:45)
toje knygoje paslėpta mintis, kad turi tapti žaliavalgis!

drinks_cheers.gif bet musu klimatui man ta zaliavalgyste netinka atrodo ir is jo meniu, tai vis atsimenu tuos sausus pusrycius su sultimis biggrin.gif Tai gaunasi, kad zaliavalgyste pagal ji idealu, bet nukrypti kazkiek- nieko tokio smile.gif
Atsakyti
na jo, jis pats irgi kartais nuklysta - pvz. kartais suvalgo silkutės biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juxt: 15 kovo 2012 - 14:37
Sveiko siandien ir as pradejau skaityti sia knyga, ziuresiu koks bus poveikis wink.gif
Atsakyti
Žaliavalgystė sveikiausias būdas sulieknėti, bet sunkiausias tiems, kuriems sunku keisti įpročius. Pirmiausia jums reikės įsigyti lėtaeigę sulčiaspaudę.
Suteiksiu jums bendros info apie lėtaeiges sulčiaspaudes. Sveikuolių kompanija savaitgaliais renkamės į pirtį , atsinešam visokių vaisių daržovių, žolių ir su lėtaeigėmis sulčiaspaudėmis spaudžiam sultis didesniais kiekiais , maždaug 10-15 žmonių. Tai galiu jums pasakyti įvertinant svarbiausius prioritetus, kad geriausios sulčiaspaudės iš dabar esamų, tai 2 kartos Hurom (HF 2G; HG 2G; HH2G) ir Cooksense, dėl to kad dvigubas sraigtas ir daugiau galios( apsukos 40 per min). Hurom pliusas, kad yra sklendė su kuria prispaudus galima gauti sausesnes išspaudas ir daugiau sulčių, bet nėra traiškytuvės kuri gerai tinka kugeliui. O Cooksense yra traiškytuvė , bet nėra sklendės. Labai svarbu išspaudų išėjimo angos dydis ir galia spaudžiant žoles. Su Kuvings, Bauer ir Hurom senesniais modeliais žolių ir uogų nepaspausit nes kemšasi, kietą buroką įdėjus sustoja nes truksta galios. Apie Kuvings 6000 su plačia anga tai pirkėjų viliojimas, visos kitos lėtaeigės kur prekybos centruose siūlo, tai vienkartinės. Skanių sulčių!!!
Atsakyti