Įkraunama...
Įkraunama...

Didelių motyvų klijavimo būdai

Kai jau klijuojame taip šlapiai, tai yra būdas, kai viską metame po vandeniu.
Pvz., imam tą kvadratinį medinį daikčiuką, skandinam inde su vandeniu, tada į tą vandenį metam vieną sluoksnį servetėlės ir keliam tą dekoruojamą plotelį į viršų, kai jau paviršiai beveik susiglaudę, gerai juos sutapatiname, suglaudiname ir pakeliame.
Nereikės tiek vargti, kaip video wink.gif
Arba po vandens srovele.
Kraštelių nuėmimas tokiu būdu tikrai ne pats geriausias. Kai jau priklijuojama servetėlė, krašteliai tebūnie palikti tiesiai "kabantys" (neužlenkiam jų), išdžiovinam, o tada švitriniu labai gražiai ir tiksliai pagal briauneles nušvitrinam tai, kas nereikalinga. Toks kraštelių nuėmimo būdas labai tinka netgi sudėtingai kraštelio linijai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite: 06 rugpjūčio 2011 - 23:15
Man tai iki šiol tobulai nesigauna.
Atsakyti
Kažkur mačiau, kad ne nuo vidurio tepa, o nuo krašto pradeda, nors daug kur ir nuo vidurio. Nu man nesigauna normaliai. Tie kraštai užsiraito kažkaip, įsitempia.

O šlapiuoju būdu klijuojant nenusiplauna dažai? Ar pirma nulakuoti reiktų?
Atsakyti
Ne nuo vidurio tepant niekaip neužklijuosim lygiai gražiai, tai neįmanoma, nes servetėlė, gavusi vandens plečiasi, tai kur ji plėsis? Į raukšles. O nuo vidurio ją lyginant link kraštų, raukšlių nebus.
Kraštai turi užsiraityti, nes šlapi užklijuoti ploteliai išsiplečia, o sausi krašteliai tempia, todėl raitosi, tačiau palaipsniui klijuojama ir užsiklijuoja. Jokių problemų, įgudimo reikalas. Svarbiausia, nesupanikuoti ir klijuoti, "užkariaujant" po nedidelį naują plotelį (vos kelių mm), gerai prispaudžiant, švelniu sintetiniu plokščiu teptuku, jį braukiant išcentriškai, t.y., teptukas visad turi "keliauti" nuo centro link kraštelio griežtai spindulio kryptim ir neilgą "kelią", o vos vos.

Šlapiu būdu klijuojant dažai daugiau mažiau nukenčia, išskyrus tuos atvejus, jei klijuojama be teptuko (skandinam vandeny ir pakeliam ar pan.), o jei servetėlė "taisoma" vandeny teptuku, paskui dar pertepama klijais, paveikslėlis dyla.

Kaunietės atkeliaukit, suorganizuosim demonstracinį klijavimą.
Atsakyti
Vargas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bite @ 2011 09 30, 08:46)
...

ačiū už padrąsinimą 4u.gif dar tik pradedu, tai taip viskas sudėtinga ax.gif man atrodo, man reikia minkštesnio teptuko klijams. Artmanijoj tokį šiurkštoką įdavė, reiks paieškoti visai minkšto, gal geriau bus. tikiu, kad su laiku bus viskas paprasta smile.gif
Atsakyti
Merginos, kai dekupažuojat didelius daiktus pvz. suoliuką, ir klijuojat servėtėlę pavydžiui ant tamsiai mėlyno, juk kai klijuoji servetėlę automatiškai servetėlė perima fono spalvą, ką tokiu atvėju darote? Niekur į savo klausimą atsakymo negavau.
Atsakyti
QUOTE(Meškuolė @ 2011 09 30, 14:21)
ačiū už padrąsinimą  4u.gif dar tik pradedu, tai taip viskas sudėtinga  ax.gif man atrodo, man reikia minkštesnio teptuko klijams. Artmanijoj tokį šiurkštoką įdavė, reiks paieškoti visai minkšto, gal geriau bus. tikiu, kad su laiku bus viskas paprasta  smile.gif

Teptukas neturi būti visai minkštas. Jis turi būti labai švelnių, bet tvirtų šerelių, kad būtų kaip servetėlę gerai prispausti. Kai klijuoju, teptukas spaudžiamas "iki dugno", keliskart toj pačioj vietoj ir tik tada, kai puikiai priklijuojam vieną mini plotelį, plečiamės link kito mini.
QUOTE(agnea123 @ 2011 10 01, 23:01)
Merginos, kai dekupažuojat didelius daiktus pvz. suoliuką, ir klijuojat servėtėlę pavydžiui ant tamsiai mėlyno, juk kai klijuoji servetėlę automatiškai servetėlė perima fono spalvą, ką tokiu atvėju darote? Niekur į savo klausimą atsakymo negavau.

Atsakymas jau yra pačios klausime, gal todėl ir nesimato, kad labai arti...wink.gif
Jei klijuojam servetėlę ant mėlyno, bet juodą, tai kodėl gi ne? Bet jei servetėlė šviesi, tai po ja turi būti ir šviesus fonas. Na, pvz., tas tamsiai mėlynas suoliukais dekoruojamas baltais debesėliais. Tai debesėlius iškerpam, dedam ant tamsiai mėlyno fono, apvedam pieštuku ir, nukėlę debesėlius pagal apvestą kontūrą nudažom baltai. Išdžiovinam, klijuojam debesėlius. Bus nesutapimų: kai kur debesėlis išeis iš padažyto plotelio ribų, kai kur liks neužklijuotas baltas plotelis. Tuomet labai svarbu imti atitinkamos spalvos dažus (t. mėlynus ar baltus) ir retušuoti.
Kitais atvejais galima šviesiai padažyti visą paveikslėliais dekoruojamą paviršių, dar kitais-tik apytiksliai tas vietas, kurios turi būti šviesesnės. Pažiūrim, pagalvojam ir...sugalvojam wink.gif
Sėkmės smile.gif
Atsakyti
Bandžiau apvesti ant dėžutes pieštuku kontūrą, ir nudažiau baltai tą vidų. Dariau juodą dėžutė su karvytėm. Ir kai klijavau, liko baltų linijų, ir nesigavo. Tai tokiu atveju reikėtų tuos kraštelius padažyti juodai, taip?
Gal kas dar turit kokių būdu kaip galima? 4u.gif Ir dar truputį ne į tema, bet ar dar yra daromi servetėlių užsakymai iš užsienio, nes radau tik senas temas, naujos neradau... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(agnea123 @ 2011 10 02, 14:07)
Ir kai klijavau, liko baltų linijų, ir nesigavo. Tai tokiu atveju reikėtų tuos kraštelius padažyti juodai, taip?

Nesupratau šio teiginio...
Gavosi, tik nuleidai rankas. Liko baltų linijų? Imi tamsius dažus ir tapai, kad rezultatas būtų puikus. Karvytės užėjo ant tamsaus ir pakraštėliai prapuolė? Imi baltus dažus ir tapai, kad vėlgi viskas būtų puikiai...Dekupaže neįmanomas rezultatas "nesigavo". Tiesiog nelaiku sustota, supanikuota. Čia absoliučiai viską galima pakeisti, pataisyti, pakoreguoti. Jei manai, kad nesigavo, vadinasi, dar reikia padirbėti...wink.gif
Sėkmės smile.gif
Atsakyti
Neee,neee. mirksiukas.gif
Aš dariau juodą dėžutę, ir užsidėjau servetėlę ir apvedžiau ją. Nudažiau apvesta forma baltai. Užklijvau servetėlę ir matėsi baltos linijos aplink paveislėlį kur dažiau. Tai ir klausiu, jei jau taip nutiko, reikia kruopščiai nudažyti juodai, taip? smile.gif) Ačiū laaabai jums 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Juk apie tą patį kalbam, agnea...
Jau kelintąkart aptarinėjam šią situaciją... wink.gif Na, jei išlindo kažkokie balti ploteliai, nes jų neuždengė servetėlė, o ten turi būti juoda, tai dažai juodai, jei atvirkščiai-baltai, jei žaliai turėtų būti, tai žaliai, mėlynai, - mėlynai, o gal fonas koks taškeliais, kvadratėliais, tai tada imi visų reikiamų spalvų ir dirbi kad ir savaitę, bet tol, kol bus nepriekaištingai...Pažiūrėk į vaizdą, jis pats padiktuos, ką reikia daryti...Dažnai ateina su "nepavykusiais" darbais moterys ir niekaip negaliu suprasti, kas jas tose stadijose sustabdė. Taip ir čia: kiek reikia, tiek dirbam toliau, kad rezultatas tenkintų. Tikrai rasi išeitį iš visokiausių situacijų.
Tiesa, tu klausi:"jei jau taip nutiko?" Taip ne nutiko, o taip turi būti, tai-natūralus tarpinės dekoravimo stadijos rezultatas, taip yra dėl to, kad klijuojamos servetėlės plotas labai skirtingas įvairiomis kryptimis, ir ten, kur servetėlės plotas didesnis, ji besiplėsdama didesnį baltai padažytą plotą uždengia, kur mažesnis, jos "pritrūksta" ir būtina padirbėti reikiamos spalvos dažais.
Sėkmės smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite: 03 spalio 2011 - 21:20