Įkraunama...
Įkraunama...

SOS - puola blusos:(

ką bute daryt kaip ir aišku...
bet ką daryt sodyboj?
jau aišku, kad ir kambarinis šuo turi tapti laukiniu, bet juk gamta - nieko nepripurkši ir kasdien nepriplausi...

blink.gif
Atsakyti
QUOTE(veja-feja @ 2012 04 24, 10:27)
ką bute daryt kaip ir aišku...
bet ką daryt sodyboj?
jau aišku, kad ir kambarinis šuo turi tapti laukiniu, bet juk gamta - nieko nepripurkši ir kasdien nepriplausi...

blink.gif

Antkaklis, jis tikrai padeda. Vėl gi įvest higiena šuniui, nuplaut kas vakarą, jam tai nepakenks. Sodyba, didelis būtas, nereik chirurginės palatos sąlygų, bet tvarkytis galima. O gal net ne šuo kaltas, gal kaimynas atneša? ...

Beje vien šuo ar ten 5 katės nėra kaltos (bent jau retai). Sodyba, didesnė patalpa, viska kaip ir namuose, o gyvūnus su didesne ir dažnesne profilaktika aptarnaut.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dimitrijus: 25 balandžio 2012 - 21:40
na va.. atejau ir as pas jus prasyti patarimu.. nors ir kaip geda bebutu.. bet pas mus irgi atsirado tu parazitu... jos tokios mazutes ir tokios plokscios kad net sunku jas sutraiskyti.. turbut ka tik issiritusios.. pastebejau kad ju yra ne tik miegamajame, bet ir virtuveje ir tuolete ir ne kelios o daug... kiekviena ryta atsikelus, padejus kojas ant grindu visada pagaunu maziausiai kokias 3 is karto.. mes turime kate. ar galejo ji uznesti tu padareliu..mano didesne mergaite visa sukandziota...baisu! verysad.gif o del manes tik kojos sukandziotos nuo ju. bet man kas keisciausia, kad radau viena karta pas savo mergyte plaukuose g.gif kodel jos lenda tenai? as gyvenu UK.... gal yra tokiu mamyciu kas susidurete su sia problema sioje salije.. ir gal galite patarti kokias priemones cia pirkti ir kur ju ieskoti... as turiu mergyte kuriai dar nera metuku.. ar yra tokiu priemoniu su kuriomis isdezinfekavus kambarius butu galima pasilikti namuose ir jos nepakenktu, nes nelabai yra kur iseiti... labai prasau padekit man, nes nezinau ka daryti..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgititala: 27 balandžio 2012 - 18:31
QUOTE(Saulužė @ 2012 04 17, 13:58)
Kas patars kaip atpažint, blusa ar blakė, nes aš išpradžių maniau, kad blakė, nes galvojau kad blusa tik šokinėja ir nekanda doh.gif pasirodo kanda ir labai panašiai. Spuogus mums niežti, tepam tepaliuku...

As kazkaip neabejojau, kad turejom blakiu. Jos nakti kanda ir ne veltui vadinasi blake taip paprastai nepastebesi. Manau blusas galima isnaikinti lyginant, valantis, siurbiant, bet blakiu taip lengvai neatsikratysi.
Atsakyti
QUOTE(Jurgititala @ 2012 04 27, 19:22)
na va.. atejau ir as pas jus prasyti patarimu.. nors ir kaip geda bebutu.. bet pas mus irgi atsirado tu parazitu... jos tokios mazutes ir tokios plokscios kad net sunku jas sutraiskyti.. turbut ka tik issiritusios.. pastebejau kad ju yra ne tik miegamajame, bet ir virtuveje ir tuolete ir ne kelios o daug... kiekviena ryta atsikelus, padejus kojas ant grindu visada pagaunu maziausiai kokias 3 is karto.. mes turime kate. ar galejo ji uznesti tu padareliu..mano didesne mergaite visa sukandziota...baisu! verysad.gif o del manes tik kojos sukandziotos nuo ju. bet man kas keisciausia, kad radau viena karta pas savo mergyte plaukuose  g.gif  kodel jos lenda tenai? as gyvenu UK.... gal yra tokiu mamyciu kas susidurete su sia problema sioje salije.. ir gal galite patarti kokias priemones cia pirkti ir kur ju ieskoti... as turiu  mergyte kuriai dar nera metuku.. ar yra tokiu priemoniu su kuriomis isdezinfekavus kambarius butu galima pasilikti namuose ir jos nepakenktu, nes nelabai yra kur iseiti... labai prasau padekit man, nes nezinau ka daryti..

ooo.... as jus uzjauciu...turejom tokio dziaugsmo, net nezinau kaip man toptelejo mintis pribarstyti ant grindu ir kilimo milteliu skirtu blusom naikinti ir tikrai suveike thumbup.gif tada buvau nusipirkusi is veterinarijos vaistines, o kai gimines buvo uzpuole tai jie purske visokiais purskalis bet nepadejo, tada nupirkau milteliu tiesa netiketai aptikau prekybos centere prie visu puskalu vabzdiams naikinti, suveike gana greitai.
Atsakyti
na va.. atejau ir as pas jus prasyti patarimu.. nors ir kaip geda bebutu.. bet pas mus irgi atsirado tu parazitu... jos tokios mazutes ir tokios plokscios kad net sunku jas sutraiskyti.. turbut ka tik issiritusios.. pastebejau kad ju yra ne tik miegamajame, bet ir virtuveje ir tuolete ir ne kelios o daug... kiekviena ryta atsikelus, padejus kojas ant grindu visada pagaunu maziausiai kokias 3 is karto.. mes turime kate. ar galejo ji uznesti tu padareliu..mano didesne mergaite visa sukandziota...baisu! verysad.gif o del manes tik kojos sukandziotos nuo ju. bet man kas keisciausia, kad radau viena karta pas savo mergyte plaukuose  g.gif  kodel jos lenda tenai? as gyvenu UK.... gal yra tokiu mamyciu kas susidurete su sia problema sioje salije.. ir gal galite patarti kokias priemones cia pirkti ir kur ju ieskoti... as turiu  mergyte kuriai dar nera metuku.. ar yra tokiu priemoniu su kuriomis isdezinfekavus kambarius butu galima pasilikti namuose ir jos nepakenktu, nes nelabai yra kur iseiti... labai prasau padekit man, nes nezinau ka daryti..

Nenaudojau jokių spec priemonių. Na ka darėm, tai pirmiausiai, tai katinui pirkome lašus ir du kartus kas 7 dienas "laistėme" latytės sprandą (sprandą, nes tą vietą jis negali nusilai\yti, vaistai turi patekti ant odos, tai lašinant reikia praskleisti kailiųką). O toliau jau namų valymas. Labai gerai viską siurbliodavau, visus visus kampus, visur kur lindo siūrblys. Iškart eidavau kratyti maišiūko ir grįžęs jį išskalbdavau. O toliau šlapias valymas, valiau paprastu ajax`u, bet vėl gi visus kampus, visus baldus, visus daiktus. Gerai jei pavyktu tai daryti kasdien, bet atima daug laiko. Aš tvarkiausi kas 3ą dieną, bet 100 proc sąžiningai. Dingo po mėnesio.

Pabandykit spec miltukus nuo blusų ir kitų ropojančių kenkėjų. Visi kas naudojo, labai giria. Nepadėjo, bent mums, purškalai, močiučių priemonės(soda, ūkinis muilas, actas) tik namai smirdėjo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sazi @ 2012 04 28, 10:20)
As kazkaip neabejojau, kad turejom blakiu. Jos nakti kanda ir ne veltui vadinasi blake taip paprastai nepastebesi. Manau blusas galima isnaikinti lyginant, valantis, siurbiant, bet blakiu taip  lengvai neatsikratysi.

Tai mus ir sukando naktį, tvarkydamasi niekur nepastėjau nei šokinėjančių nei kokių vabaliukų, išsivaliau viską su actu, išmetėm nereikalingus daiktus, spaudą, čiužinius, patalynę seną ir bandėm miegot ir nieks nesukando g.gif Dabar lovą pasikeitėm ir vėl bandysim miegot savaitgalį... Kažko dar neramu, nesitiki, kad taip per vieną valymą jos dingtų g.gif ir kažkaip mane labiau traukia prie minties, kad ten blakės sukando, ne blusos unsure.gif

Dar noriu paklaust ar po blusų įkandimų jums nelieka randelis? Nes pas mus spuogo vietoj liko toks patamsėjimas, kuris nesiruošia praeit unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2012 05 01, 15:44)
Tai mus ir sukando naktį, tvarkydamasi niekur nepastėjau nei šokinėjančių nei kokių vabaliukų, išsivaliau viską su actu, išmetėm nereikalingus daiktus, spaudą, čiužinius, patalynę seną ir bandėm miegot ir nieks nesukando g.gif Dabar lovą pasikeitėm ir vėl bandysim miegot savaitgalį... Kažko dar neramu, nesitiki, kad taip per vieną valymą jos dingtų g.gif ir kažkaip mane labiau traukia prie minties, kad ten blakės sukando, ne blusos unsure.gif

Dar noriu paklaust ar po blusų įkandimų jums nelieka randelis? Nes pas mus spuogo vietoj liko toks patamsėjimas, kuris nesiruošia praeit unsure.gif

Tikrai lieka dėmelės, kurios po kažkurio laiko praeis. Blakės ne blusos, jos tupi vienoje vietoje, tarkim sename čiūžinyje ar lovoje, ir iš ten jas sunku išvaryt, bet jei išmeti lova/čiūžinį tai jos ir iškeliauja iš namų. Nuomavomės butą ir pirmom naktim žmonai likdavo tu dėmelių ir visą naktį ja kandžiodavo, keista, bet manes ne. Tuomet išmetėm šeimininkų lovą ir viską parplovėm, nebeliko ir bėdu.
Atsakyti
mes turime kate. ar galejo ji uznesti tu padareliu..mano didesne mergaite visa sukandziota...baisu! :

Sitoki kieki kaip rasot, jau kate uznesti negalejo, nekaltinkit jos smile.gif Ar nera name rusio ar kokios palepes, kur jos gali daugintis ir lysti i namus? LT daugiabuciu rusiuose labai daznai toks atvajas buna, kai laukiniu kaciu pamestos blusos dauiginasi rusiose ir po to alkanos "puola" zmones blink.gif
Atsakyti
Pas mus garantuotai uošvis vis šių padarų užneša cool.gif

Iš pradžių net neturėjau menkiausio supratimo,kad mes jų turim. Žiemą naktim kai eidavau į WC,po grindis lakstydavo toj patalpoj (ten kartu ir dušas) tokios kaip mini kirmėlytės.Beprotiškai greitos.Na,galvojau nuo drėgmės kažkas atsirado,nes gan prastai su ventiliacija dušo patalpoj. Jokių sukandimų niekas neturėjom.
Šiaip esu normaliai tvarkinga,namus plaunu kas 1-2dienas,nes su trim vaikais greit susipurvina viskas,tad nesu blyn apsileidėlė doh.gif
Neseniai vyriausia dukra atsikeldavo rytais sukandžiota.Galvojau iš darželio kokia nesamoningą ligą parsinešė doh.gif Tai dar visa laimė,kad nenutempiau pas gydytoją doh.gif tai iš kart spėju sakytų,kad va daugiavaikiai,tai apsileidę mad.gif
Tą pačią dieną radau ant mažiausios tris juodus vabaliukus.Iš kartbuvo aišku,kadblusos,nes kaime vaikystėje mačius buvau ne kartą.
Iš kart pasigooglinau,supratau,kad tos mažos kirmėlytės,tai blusų lervos bijau.gif Pradėjau kreipt dėmesį į visus juodus taškiukus,ir vis randu pastoviai.Plaunu namus kasdien visokiais cilit bang.Skalbiu ar taip ar taip kasdien.Kas kvailiausia,kad visą gyvenimą plaudama namus ir baldusvisus išstumdau.Vienintelė spinta lieka nejudinama.
Na vienžo,švara jokių rezultatų neduoda.Cilit bangai ir ajaxai irgi nieko.Kaip laksė ten tos lervos,taip laksto doh.gif
Išlupau šiandien bortelį dušo.Galybė lervučių.Nuskandinau gausiai cilit bangu.Iššveičiau.
Nusipirkau Neostomosan tirpalo ampulėse,visus namus gausiai išploviau su juo.Tipo sakė vet.vaistinėj net pakartotinai nereikia plauti.Bet vistiek plausiu po trijų parų.Būt gerai ir dar kokio purškiamo nusipirkt.

Blem,aš paranojiškai negaliu pakęsti visokių tokių parazitų.Net į šiltnamį negaliu eit,kol vyras varlių neišneša.Nebegaliu miegot naktim,pastoviai man vaidenais,kad kažkas lipa manim,kanda.Nors realiai kanda tik vyriausiąją dukrą.O kas dar kvailiau,kad mano vyras netiki,kad blusų namie yra doh.gif O dar kai pasakiau,kad jo tėvas vis užveža (nes jie kaime antisanitarinėm salygom gyvena,su lauko šunim vienoj lovoj miega doh.gif ).Vienžo nesuprasta esu biggrin.gif

Nepykit,kad taip išsiplėčiau,bet neturiu net kam pasipasakoti apie tokį dalyką,nes likčiau nesuprasta blush2.gif Net dukros į darželį neleidžiu,kol įkandimai nesugis,kad neduok Die kas pamatę,dar gėdint vaiką pradėtų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 05 07, 15:24)
Pas mus garantuotai uošvis vis šių padarų užneša cool.gif

Iš pradžių net neturėjau menkiausio supratimo,kad mes jų turim. Žiemą naktim kai eidavau į WC,po grindis lakstydavo toj patalpoj (ten kartu ir dušas) tokios kaip mini kirmėlytės.Beprotiškai greitos.Na,galvojau nuo drėgmės kažkas atsirado,nes gan prastai su ventiliacija dušo patalpoj. Jokių sukandimų niekas neturėjom.
Šiaip esu normaliai tvarkinga,namus plaunu kas 1-2dienas,nes su trim vaikais greit susipurvina viskas,tad nesu blyn apsileidėlė doh.gif
Neseniai vyriausia dukra atsikeldavo rytais sukandžiota.Galvojau iš darželio kokia nesamoningą ligą parsinešė doh.gif Tai dar visa laimė,kad nenutempiau pas gydytoją doh.gif tai iš kart spėju sakytų,kad va daugiavaikiai,tai apsileidę mad.gif
Tą pačią dieną radau ant mažiausios tris juodus vabaliukus.Iš kartbuvo aišku,kadblusos,nes kaime vaikystėje mačius buvau ne kartą.
Iš kart pasigooglinau,supratau,kad tos mažos kirmėlytės,tai blusų lervos bijau.gif Pradėjau kreipt dėmesį į visus juodus taškiukus,ir vis randu pastoviai.Plaunu namus kasdien visokiais cilit bang.Skalbiu ar taip ar taip kasdien.Kas kvailiausia,kad visą gyvenimą plaudama namus ir baldusvisus išstumdau.Vienintelė spinta lieka nejudinama.
Na vienžo,švara jokių rezultatų neduoda.Cilit bangai ir ajaxai irgi nieko.Kaip laksė ten tos lervos,taip laksto doh.gif
Išlupau šiandien bortelį dušo.Galybė lervučių.Nuskandinau gausiai cilit bangu.Iššveičiau.
Nusipirkau Neostomosan tirpalo ampulėse,visus namus gausiai išploviau su juo.Tipo sakė vet.vaistinėj net pakartotinai nereikia plauti.Bet vistiek plausiu po trijų parų.Būt gerai ir dar kokio purškiamo nusipirkt.

Blem,aš paranojiškai negaliu pakęsti visokių tokių parazitų.Net į šiltnamį negaliu eit,kol vyras varlių neišneša.Nebegaliu miegot naktim,pastoviai man vaidenais,kad kažkas lipa manim,kanda.Nors realiai kanda tik vyriausiąją dukrą.O kas dar kvailiau,kad mano vyras netiki,kad blusų namie yra doh.gif O dar kai pasakiau,kad jo tėvas vis užveža (nes jie kaime antisanitarinėm salygom gyvena,su lauko šunim vienoj lovoj miega doh.gif ).Vienžo nesuprasta esu biggrin.gif

Nepykit,kad taip išsiplėčiau,bet neturiu net kam pasipasakoti apie tokį dalyką,nes likčiau nesuprasta blush2.gif Net dukros į darželį neleidžiu,kol įkandimai nesugis,kad neduok Die kas pamatę,dar gėdint vaiką pradėtų unsure.gif

Tie padareliai lakstantys vonios kambary tikrai ne blusu lervos. Jie liaudiskai vadinami vedareliais, gyvena dregnose patalpose, zmonems nekanda, su blusomis nieko bendro neturi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Llaume @ 2012 05 07, 15:41)
Tie padareliai lakstantys vonios kambary tikrai ne blusu lervos. Jie liaudiskai vadinami vedareliais, gyvena dregnose patalpose, zmonems nekanda, su blusomis nieko bendro neturi  biggrin.gif

Duodu ranką nukirs,kad tai blusų lervos.Plius paveikslėliai atitinka.Va ką rašo:
Kiaušinėliai krinta ant žemės, iš jų išsirita bekojės, kirmėliškos išvaizdos, su gerai išsivysčiusia galva ir labai judrios lervos
Atsakyti