QUOTE(Rokile @ 2010 12 27, 00:16)
** niekaip nesuprantu, kaip galima suprasti teksta,zodzius,ju klausantis kad ir simta kartu,jei nezinai ju reiksmes

ir tai palyginti su mazu vaiku, kuriam niekas neaiskina zodziu reiksmes,man irgi nepavyksta. Juk mazas vaikas nezinomus zodzius gali susieti su tam tikru veiksmu ar daiktu,kuri jis mato. O kaip suprasti nezinoma kalba vien jos klausantis

??
akagintarai, gal Jus mokesit paaiskinti?

Žinoma mokėsiu

Pernai dariau eksperimentą. Klausiau "Im Westen nichts Neues" keturių minučių epizodą vokiečių kalba 100 kartų. Kaip nesupratau po pirmojo perklausymo, taip nesupratau ir po šimtojo (čia turbūt ir yra atsakymas mano atveju).
Kas liečia vaikus, Jūs teisingai pastebėjote, kad jie ne tik girdi, bet ir mato. Tai padeda susieti garsus su kažkuo. Mano vaikas pirmą vakarą po žiemos atostogų sėdėjo ant "Wizards" (TV serialas) nuo dešimtos vakaro iki ketvirtos ryto (per atostogas žiūrėjo vokišką įgarsinimą). Negalėjau nuvaryti nuo kompo, nes miegojau
Nenoriu karksėti, bet atrodo, kad pasiilgo anglų kalbos, nes per atostogas girdėjo tik vokiečių, kurios nesupranta visai. Kas man daro įspūdį, tai kad vaikai nedaro problemos iš to, kad nesupranta kalbos. Žiūrėjo sau serialą nesuprantama kalba per vokiečių TV ir spėju, kad kažką iš to, ką kūrėjai norėjo pasakyti, suprato. Ir vėl - tai, kad suprato ne viską - ne problema. Tuo tarpu suaugusieji būtinai nori suprasti
viską. O čia jau mano kuklia nuomone tikra bėda