
Labai labai žaviuoso jūsų kulinariniais sugebėjimais



Burokėlių sriuba (galima priskirti ir prie antrų, nes valgoma su mėsyte)
Kiaulienos kauliukai, virti burokėliai, kelios bulves, šaldyti špinatai, prieskoniai (ingredientų kiekis priklauso, kokį kiekį sriubos virsite)
Kauliukus apie pusvalandį pamirkiau, nuploviau, sudėjau į puodą su vandeniu ir užvirinau. Užvirus, vandenį nupyliau. Užpyliau švaraus vandens ir vėl užvirinau. Pasūdžiau, įdėjau pipirų. Galit įdėti jūsų mėgstamų prieskonių. Kauliukus vyriau apie valandą. Reikia žiūrėti pagal situaciją. Aš mėgstu kai mėsytė atstoja nuo kaulo. Tuomet įdedu kubeliais supjaustytas bulves. Palaukiu kokias pora minučių, kol jos apvirs ir įdedu taip pat kubeliai supjaustytus burokėlius. Vėl paverdu kelias minutes. Patikrinu, ar bulves išvirė. Jei taip, įdedu 4-5 kubelius šaldytu špinatu (jei mėgstat špinatus, galit dėt daugiau). Dar kelias minutes pavirinu. Pateikiant paskaninu grietine.

Kepenys su bulvių koše
kepenys (man skaniausios veršienos arba jautienos) 800 g
vidutiniai svogūnai 2 vnt.
miltu
druskos
kubelis sultinio
sviestas, aliejus
grietinės 2-3 šaukšt.
bulvės
šaldyti špinatai
pienas
Kepenys supjaustau vidutinio dydžio gabaliukais ir apie valandą pamirkau šaltame vandenyje. Vėliau pasūdau ir dar pastovi kokį pusvalandį (per ta laika galima priskusti bulves). Išanksto paruošiu miltus padažui: į stiklinę įpilų 2/3 vandens ir įdedu 5-6 arbatinius šaukštelius miltų, gerai išmaišau. Įkaitinu keptuvę ir įpilu aliejaus. Kepenys apvolioju miltuose ir kepu įkaitusiam aliejuje. Palaukiu kol susidarys plutele ir apverčiu. Taip pat apkepu ir kita susę. Apkepintas kepenys sudedu i puodą. Gali iš kepenų šiek tiek sunktis kraujas. Nieko tokio, nes vėliau jas pavirsime. Prieš pradedant troškinti kepenys, svogūnus supjaustau pusžiedžiais ir pakepinu ant sviesto. Tuomet užpilu vandeniu kepenys ir verdu. Užvirus vandeniui, įdedu sultinio kubelį, papipirinu, jei dar reik, pasūdau. Kepenis paverdu kokias 5-7 min. Ne ilgiau, nes jos bus kietos. Įdedu keptus svogūnus, užvirinu. Supilu paruoštą miltų tirpalą, gerai išmaišau ir užvirinu. Užvirinus, iškart nuimu nuo ugnies ir įdedu grietinės.
Bulves košei išverdu. Bebaigiant virti įdedu šaldytų špinatų. Nupilu vandeni, įdedu sviesto ir sugrūdu. Užpilu virintu pienu ir išplaku su mikseriu. Košė gavosi labai puri ir įdomios spalvos

Valgėme su marinuotais burokėliais

Na va, tikiuosi, aiškiai parašiau. Už nuotraukų kokybę nepykit, gal pirmam kartui visai nieko

